Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ פיג'ו 505 שנת 90

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטיפול אולי יעלה פחות

אבל האוטו לא זז תקופה

אז אתה צריך לעשות ישור קו של לדעתי מינימום הדברים הבאים

נוזל קירור

שמן

נוזל ברקסים

בדיקת בלמים

פלאגים

חוטי הצתה .

פילטר שמן ודלק

בדיקת צמיגים ( אם לא טובים להחליף ... )

ובדיקת מערכת היגוי ...

אז אל תיהיה כל כך אופטימי אחי ... אלה דברים שאתה חייב לבדוק ולתקן

אבל מה ... אחר כך ... אתה תוכל ליסוע עם האוטו בלי לחשוב על כלום דחוף ...

וזה אוטו מאוד אמין אז אין סיבה שיהיו יותר מדי בעיות

ובניגוד למה שנאמר כאן קודם ... הרכב גם נפוץ למדי

נקודה לבדיקה ... מיתלים אחוריים נותים לשווק חיים אחרי זמן מסוים ולהוריד את התחת של האוטו לריצפה ... ולא ... 505 לא אמורה להיראות ככה כשהם בסדר

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
הטיפול אולי יעלה פחות אבל האוטו לא זז תקופה

נוזל קירור

שמן

נוזל ברקסים

בדיקת בלמים

פלאגים

חוטי הצתה .

פילטר שמן ודלק

ובדיקת מערכת היגוי ...

במידה והייתה שריפה רצינית בתא המנוע אז בלי קשר ליישור קו הוא יצטרך להחליף כל חלק פלסטיק/גומי שנהרס מהחום (רשימה חלקית):

רזבואר נוזל בלמים וכל צנרת הבלימה (כולל כמובן נוזל).

חוטי הצתה שודאי נשאר מהם טיפות פלסטיק ואפר. וכן מכסה דיסטריבוטור.

כל צנרת הדלק כולל כמובן פילטרים.

כל גומיה, אטם וגרמושקה במערכת ההינע, ההיגוי, מפרקי מוט ההילוכים וכו'

רזבואר מים, כל צנרת המים, מאוורר רדיאטור.

רזבואר מי שפריצרים, כל מערכת השפריצרים כולל משאבה וצינורות.

מערכת חשמל במלואה - צמות, מחשבים (אם יש) מודול הצתה אלקטרונית, בית פיוזים, ריליים - בניה מחדש של כל המערכת.

וכמובן - לשפץ כל חלק שצמוד אליהם ושמלא בטיפטופי פלסטיק מותך, או שנהרס מחומצה שנזלה ממצבר מותך.

וכמובן - כל חלק מתכתי שאולי התעוות מהחום.

בהנחה שהוא בעל ידע בכל המערכות האלו או ייעזר באחד כזה אז נוריד עלות עבודה - רק עלות החלקים פה היא מאוד מאוד גבוהה.

אני לא בטוח שהפרוייקט הזה כדאי כלכלית. אם היה מדובר ברכב נדיר ומיוחד או בעל ערך רגשי גבוה - תפדלו. אבל סתם בשביל רכב להסתובב איתו - כדאי לעשות הערכה של מחיר חלקים. לדעתי זה לא כדאי אלא אם כן יש מכונית נוספת שלמה לתרומת איברים, וגם אז אני לא בטוח.

פורסם
הטיפול אולי יעלה פחות אבל האוטו לא זז תקופה

נוזל קירור

שמן

נוזל ברקסים

בדיקת בלמים

פלאגים

חוטי הצתה .

פילטר שמן ודלק

ובדיקת מערכת היגוי ...

במידה והייתה שריפה רצינית בתא המנוע אז בלי קשר ליישור קו הוא יצטרך להחליף כל חלק פלסטיק/גומי שנהרס מהחום (רשימה חלקית):

רזבואר נוזל בלמים וכל צנרת הבלימה (כולל כמובן נוזל).

חוטי הצתה שודאי נשאר מהם טיפות פלסטיק ואפר. וכן מכסה דיסטריבוטור.

כל צנרת הדלק כולל כמובן פילטרים.

כל גומיה, אטם וגרמושקה במערכת ההינע, ההיגוי, מפרקי מוט ההילוכים וכו'

רזבואר מים, כל צנרת המים, מאוורר רדיאטור.

רזבואר מי שפריצרים, כל מערכת השפריצרים כולל משאבה וצינורות.

מערכת חשמל במלואה - צמות, מחשבים (אם יש) מודול הצתה אלקטרונית, בית פיוזים, ריליים - בניה מחדש של כל המערכת.

וכמובן - לשפץ כל חלק שצמוד אליהם ושמלא בטיפטופי פלסטיק מותך, או שנהרס מחומצה שנזלה ממצבר מותך.

וכמובן - כל חלק מתכתי שאולי התעוות מהחום.

בהנחה שהוא בעל ידע בכל המערכות האלו או ייעזר באחד כזה אז נוריד עלות עבודה - רק עלות החלקים פה היא מאוד מאוד גבוהה.

אני לא בטוח שהפרוייקט הזה כדאי כלכלית. אם היה מדובר ברכב נדיר ומיוחד או בעל ערך רגשי גבוה - תפדלו. אבל סתם בשביל רכב להסתובב איתו - כדאי לעשות הערכה של מחיר חלקים. לדעתי זה לא כדאי אלא אם כן יש מכונית נוספת שלמה לתרומת איברים, וגם אז אני לא בטוח.

אישפוז: העסק הוא הרבה יותר זול השריפה לא כזאת רצינית יש כמה דברים להחליף אבל כל המערכות המכניות של הרכב לא נשרפו חוץ מכמה גמיות שוליות שאפשר (אבל לא מומלץ)

להשאיר ולא להחליף בכל מקרה העידכון יבוא בהמשך...

למכירה ספרים בעברית!!! נדירים ביותר לרנו מגאן החדשה לכל המעונינים נא לפנות אלי בפרטי

• 7 שנים מאוחר יותר...
פורסם
שלום

יש לי שאלה קטנה הרכב הנ''ל (פיז'ו 505 שנת 90) הוצע לי בחינם עם בעיה אחת קטנה:

קודם כל אני צריך גרר שזה בסביבות ה 200 - 250 ש''ח לגרור אותו מאיפה שהוא עד אלי לבית,

הרכב במצב חדש אין שריטות חנוע וגיר (אוטו) חדשים ויש לרכב רק בעיה אחת:

הייתה שרפה איפה שהמנוע וזה שרף את כל החוטים וכל מיני חלקים

(עדיין לא יצא לי לראות את הרכב), צריך לעבוד על הרכב לפחות חודש,

ויש לי שכן שהוא מכונאי וישמח לעזור לי.

ורציתי לדעת 2 דברים:

1) איך האוטו? (מרווח, יציב, נוח, שקט)

2) והאם שווה להשקיע?

פג'ו 505 הוא אוטו נהדר ואמין.לי יש .שווה להשקיע .ואני מבטיח תהיה מרוצה אוטו נוח מתבלה לעיתים רחוקות.אוטו שפשוט עושה תעבודה

פורסם
פג'ו 505 הוא אוטו נהדר ואמין.לי יש .שווה להשקיע .ואני מבטיח תהיה מרוצה אוטו נוח מתבלה לעיתים רחוקות.אוטו שפשוט עושה תעבודה

מה, אתה מגיב לשרשור שנסגר לפני שבע שנים??

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

שלום

יש לי אוטו כזה כבר המון שנים אני מאוד מרוצה ממנו וכמו שכתבו כאן לפני הוא ממש לא מתקלכל ,היום כבר לא רואים אותם על הכבישים אבל מי שרוצה רכב אמין מאוד שנוסע ממש טוב ונוח אז זה האוטו המתאים , הוא לא חסכוני כמו הקטנות החדשות אבל לסידורים בעיר ונסיעות מחוץ לעיר היא טובה מאוד.

• תוכן חדש...