Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נזילה ממערכת הגה כח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברשותי אופל אסטרה 01' ולאחרונה התחילו רעשים מההגה בעת הסיבוב שלו. היום לקחנו את הרכב למוסך כחלק מטיפול שנתי (סך הכל הרכב עבר פחות מ-40,000 ק"מ) ונתגלתה הבעיה - ישנה נזילה במערכת הגה הכח, באחד הצינורות שמחברים את הגלגלים למשאבה (או משהו כזה). בכל מקרה, הבדיקה נעשתה במוסך של היבואן ולטענתם עלות התיקון, כולל עבודה ומע"מ, היא 12,000 ש"ח (!) כי אי אפשר לתקן את החלק הספציפי הזה וצריך להחליף את כל המערכת (שעולה לטענתם 9,000 ש"ח).

השאלה שלי היא האם זה הגיוני? מחיר כל כך גבוה? אין אפשרות לפרק את המערכת ולתקן את החלק הפגום?

מיותר לציין שאין לי כרגע 12,000 ש"ח זרוקים על השולחן.. מה אני יכול לעשות?

פורסם

פנה למוסך מורשה ,אשר לא ברשת מוסכי היבואן ,ובקש הצעה לחלק משומש לפי דעתי המחיר ינוע בין 1000 ל1500 כולל עבודה ושמנים

יגאל

פורסם

טוב שלא הגזימו בכלל.!.

ידידי היקר,

האם ידוע מקור הנזילה(צינור מסויים,משאבה או כל חלק או מחבר על הקו של ההגה כח)?.

כי אם ידוע המקור אפשר לבדוק עלות של חלק מקורי חדש או חליפי אם קיים או אם אפשר להשתמש בחלק משומש אחרי שיפוץ עם אחריות, בטח שמנזילה מסויימת אין טעם להחליף את כל מערכת ההגה ברכב!

האם ידועה כמות השמן שנאבדת בתקופה מסויימת?

אני אתן לך קצת חומר למחשבה.

לחברתי יש דייהו רייסר שנת 94 ידני עם הגה כח.

מסתבר שיש נזילת שמן הגה מהמשאבה.

עלות החלפת משאבה למשאבה משופצת +אחריות ל6 חודשים היא 1000 ש"ח כולל עבודה.

השמן שנוזל הוא בערך כ100-120CC בחודש, ולכן אין בעיה למלא שמן פעם בחודש את הטיפה שחסר, במיוחד לאור העובדה שגלון של 4 ליטר שמן תמסרות עולה כ60-70 ש"ח.

מכאן מגיע החישוב של 4000CC עולים 70 ש"ח, ופעם בחודש נזדקק להוספה של נגזים אפילו ל200CC, מה שיוצא הוא שפעם בחודש חברתי מוציאה 3.5ש"ח על שמן הגה.

כל עוד הנזילה לא מחריפה אין בעיה להשאיר את המשאבה הקיימת עד שהיא תשבוק.

למה? ובד"כ לא תתפוס אותי ממליץ כאלו המלצות אבל כאשר עלות תיקון המשאבה שמאבדת פעם בחודש 200CC מקסימום שווה ערך ל3.5 ש"ח היא בערך שביעית מערך הרכב!.

אגב, את ההמלצה הזו היא קיבלה מ2 מוסכים מורשים של דייהו ואחרי מחשבה עמוקה זה מאוד הגיוני לעשות זאת.

ואודה לך אם תוכל לפרסם את שמו של המוסך שאמר לך את זה על מנת שנדע לא להתקרב לשם!.

ניר,

under construction..

פורסם

כן, המיקום של הנזילה ידוע.

תראה, זה יותר עניין של השקט הנפשי שלי מאשר הכסף.. אני מעדיף להוציא 1,000 או 1,500 ש"ח ולהפטר מהבעיה (עד הפעם הבאה), מאשר למלא כל שבוע שמן.

פשוט המחיר שהם הציעו נראה לי לא הגיוני בעליל (אפשר לקנות מכונית במחיר הזה!)... בכל מקרה, מישהו יכול להמליץ על מוסך מורשה איכותי באזור הצפון?

פורסם

ברכב של אבי יש נזילה בחיבור בין הצינור למשאבה, לנו הציעו לעשותת הברזה מחודשת

אבל מכיוון שהנזילה היא מזערית אין לנו כוונה להתעסק עם זה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

הנזילה אצלנו היא בין המיכל שמן הגה למשאבה והיא נמשכת שנתיים ובינתיים לא הכשילו בטסט

יש לציין שזה לא טיפטוף ולכן לא עולים על זה בטסט.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

הנזילה היא באחד הצינורות שמתחברים לגלגלים (משהו כזה.. אני לא הייתי נוכח במוסך, זה מה שאבא שלי אמר לי).

בכל מקרה, אני חוזר לשאלה שלי - 12,000 זה לא מחיר סביר לתקלה שכזאת, נכון?

פורסם
הנזילה היא באחד הצינורות שמתחברים לגלגלים (משהו כזה.. אני לא הייתי נוכח במוסך, זה מה שאבא שלי אמר לי).

בכל מקרה, אני חוזר לשאלה שלי - 12,000 זה לא מחיר סביר לתקלה שכזאת, נכון?

עדין לא הבנו בדיוק מה התקלה כך שקשה לקבוע עלויות. כך או כך 12K ש"ח נשמע מוגזם ומופרך בעליל.

• תוכן חדש...