Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב

אתמול נסעתי בחזרה מהעבודה כשהרגשתי כי הרכב אינו בולם ( טיוטה סארלט 92 ) , הכוונה צריך ללחוץ את הדוושה עמוק מאוד בכדי שהרכב יתחיל לבלום, והתחושה של הדוושה היא קצת עצית.

בניסיון בלימת חירום במגרש מבודד הרגשתי שהבלמים האחורים עוצרים חזק יותר, והקדמייים לא מורגשים בכלל ( לא שאני דוקטור ... ).

חשבתי שמדובר במקרה של אוויר במערכת, זה היה אתמול בערב וכבר היה חשוך.

בכל מקרה, התעצלתי והלכתי הבוקר למוסך שאני מכיר 2 דקות מהבית ( מה גם שעם בלמים לא עושים ניסויים ).

מהבדיקה עולה כי הרפידות במצב טוב מאוד ( קדימה ואחורה ), גם בוכנות של הדרמים סבבה,

רק הצלחות הם דיי משופשפות, המכונאי אומר כי זו הסיבה !

האם הוא צודק , או סתם מנייאק ? ( יש לציין שעשיתי בלמים לפני 6 אלף ק"מ, רפידות, חריטות והכל ).

אמנם אני נוסע הרבה בעיר, ואופן נסיעתי הוא דיי "ספורטיבי", אך לא בא לי להוציא 250 - 400 ש"ח עכשיו.

מה דעתכם ?

תודה רבה.

שיפוט טוב נובע מניסיון, והניסיון נובע משיפוט גרוע.

פורסם

מנסיון אישי לא נעים בכלל:

הבעיה היא במשאבת בלמים ראשית(לא מה שיש ליד כול גלגל). כנראה נהרסה לך הגומייה של הבוכנה במשאבה הזאת (ולכן הבלמים מגיבים רק בסוף מהלך הבוכנה ומגיבים לא טוב). אצלי ברנו 19 החלק עלה 250 והעבודה היא לא קשה (יש רכבים בהם זה הרבה יותר יקר מחיר החלק יכול להגיע עד700-800 ש"ח). יש לציין שאם הבלם עובד אז כנראה הגומייה לא נהרסה סופית לכן זכור שבכול רגע הבלמים יכולים להפסיק לעבוד או לחזור לעבוד כרגיל (בכול זאת יש להחליף את החלק!). הבעיה היא לא בווקום כי אז היה לך מהלך דוושה (בלם) מאוד קשה וזה לא המצב. אני ממליץ לקחת את הרכב למוסך ולבלום בדרך לשם כמה שפחות.

למרות שאני די בטוח שזאת הבעיה, כדאי לך לחכות ולראות תגובות של עוד כמה חברי פורום!

פורסם

הדוושה לא נופלת / מתנפחת שוב .. כלומר כנראה זה לא המקרה של אוויר במערכת.

( כל צינורות הבילום תקינים / אין דליפות / מד השמן בכוסית שעל מגבר הבלם - תקין ).

אין רעידות בבלימה או משהו כזה .. פשוט הרכב לא בולם בתחילת הדריכה של הדוושה.

איזה בעסה ...

פורסם
הדוושה לא נופלת / מתנפחת שוב .. כלומר כנראה זה לא המקרה של אוויר במערכת.

( כל צינורות הבילום תקינים / אין דליפות / מד השמן בכוסית שעל מגבר הבלם - תקין ).

אין רעידות בבלימה או משהו כזה .. פשוט הרכב לא בולם בתחילת הדריכה של הדוושה.

איזה בעסה ...

זה בדיוק ההגדרה של בעיה במשאבת הבלם. יש להחליף אותה! (כמה שיותר מהר כי היא יכולה להפסיק לעבוד בכלל!!!)

פורסם

תודה לכל העונים !

יכול להיות שאתם עזרתם לי להימנע מתאונה אחת או שניים,

אקח מחר את הרכב למוסך ואמשיך לעדכן.

פורסם

עדכון :

2 מוסכים האחד מורשה טיוטה והשני מוסך מדרכה, אמרו שהברקסים בסדר גמור והבעייה היא בנהג.

ימים יגידו.

פורסם

נסה להניע את האוטו וללחוץ ממש בעדינות על דוושת הבלם. אם אחרי מספר שניות היא מתחילה לרדת הבעיה היא במשאבה המרכזית. לאטמים הדינמיים שבה יש תכונה של הגברת האטימה ככל שהלחץ עול (זו טבעת גומי שיושבת בחריץ ולמיעשה "נמרחת" על המרווח בין הציר לבית שלו כפונקציה של הלחץ).

אם היא לא יורדת תרים את הגלגלים הקדמיים באויר בעזרת מגבה ותוך העזרות בחבר שילחץ בעדינות על דוושת הבלם בדוק אם הגלגלים הקדמיים ננעלים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גם הבעיה הזאת הייתה לי!

בגלל צירוף מקרים שהאטם במשאבה נהרס לי בדיוק בתחילת הגשמים, כאשר הגעתי למוסך שלי אותו מנהל חבר שלי, חברי הסביר לי בצורה מנומסת שאני סתם מדבר ומה שאני מרגיש זה כנראה בגלל שעברתי בשלולית וזה ההשפעה של המים על הבלימה.

לאחר שאני עמדתי על כך שהוא יבדוק שוב בעצמו ויעשה סיבוב לבדוק את הבלים הסתבר שאני צדקתי ובגלל זה החלפנו משאבת בלמים.

פורסם

כבר אינני יודע ...

הרי המוסך תמיד רוצה להרוויח לא ?

אז אם 2 מוסכים שונים בתכלית, לא הסכימו לקחת ממני כסף, אז זה מותיר 2 אפשרויות :

1) הברקסים תקינים.

2) במוסך חושדים שאני עובד אצל אמנון לוי.

• תוכן חדש...