Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוח משטרתי - דו השיח מוקלט!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

senda ידידי,

לא יודע למה הסקת שנדחפתי לפני מישהו. פשוט הייתי בטור שהשתלב בנתיב במקביל לשאר המכוניות.

כשאתה משתלב בנתיב הימני ביותר תוך כדי פניה אתה סוטה מנתיב, זה גם לא הכי חוקי. אתה אמור לסיים את הפניה מהנתיב הימיני לנתיב השני (או השלישי, אני לא זוכר) מימין בכביש הזה. אם שוטר היה עוצר אותך על סטיה מנתיב תוך כדי פניה שם, מה היית אומר? הרי אם היית פונה כחוק אנשים (כמוך, למשל) לא היו נותנים לך להכנס לנתיב הימני כדי שלא "תתפלח להם" חס וחלילה. אגב, זה מה שאני עושה ב 99% מהמקרים (משתמש בקו האדום, כמוך) אבל אתמול זה לא יצא כי לא נתנו לי להכנס לנתיב הימני לפני הפניה שמאלה, בצומת הראשון.

יש מקום בצומת הזה לשתי מכוניות ותאמין לי שאני לא מעכב אף אחד. אני לא נדחף לפניך (שזה באמת מעצבן) אלא נכנס יחד איתך לנתיב שבמקום מיועד לרכב אחד אבל הוא הופך לנתיב כפול ואפילו משולש במצב גרוע יותר.

אני שוב מציין; יש הבדל בין להתפלח לך לנתיב ולעכב אותך לבין להכנס יחד איתך לנתיב צר.

אני מצרף תמונה של הכביש המדובר:

roadju6.jpg

אפשר לראות את הניידת למעלה (מסומנת מלבן עם אורות כחולים ואדומים).

השוטר שעצר אותי בריבוע כחול (על הכביש, כמובן)

הקו האדום (שאתה ואני בד"כ משתמשים בו, וזה לא חוקי עד כמה שידוע לי).

הקווים הירוקים (מה שצריך להיות)

הקו הכחול (איך משתחלים בשעות העומס).

מה שאתה אומר Senda, הוא שאתה פונה שמאלה ונכנס לנתיב 1 תוך כדי עבירה על החוק ואז אתה לא נותן למי שבקו הכחול להכנס יחד איתך לנתיב?

ואגב, ניב, אני מקווה שאתה שילמת 1000 ש"ח לליבי, אחרי התאונה שלך, אם כבר מדברים על שיפוט עצמי - עם כל ההערכה שלי אליך כנהג.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אני מכיר את הצומת הזאת טוב מאוד. למדתי 4 שנים בשנקר. נתחיל מההתחלה:

1. שאני פונה מהכביש הנ"ל אני פונה מהנתיב הימני ישר לנתיב מספר 1. זוהי פניה חוקית לחלוטין ואני לא מפריע לתנועה בכלל כיוון שאין נתיב מימין לי שאני חוצה אותו. בכל מקרה איתות ימינה תמיד יהיה יעיל תוך כדי כניסה לנתיב. אם לפעמים יש עומס בנתיב שנמשך מהצומת אני מתקדם מספר מטרים ומשתלב לנתיב בנקודה הראשונה האפשרית לאחר הצומת - לעמוד באמצע צומת או להכנס לצומת לא פנויה זו עבירה בפני עצמה.

2. הנתיב לפניה ימינה מיועד לרכב אחד. הרכבים שעומדים שם בתור אמורים להכנס לנתיב שהוא כאילו כפול אבל בפועל הוא הופך להיות נתיב יחיד באופן מיידי. היחידים שנהנים מנתיב כפול רישמי הינם אלו שמגיעים מהכיוון ההפוך ולהם יש שני נתיבי פניה אשר משתלבים לנתיב יחיד. בפועל אני יודע שרוב העולם יוצר שם שני נתיבים לאורך זמן. אני משתדל תמיד לעמוד באמצע הנתיב (ברגע שיש נתיב יחיד) ולמנוע את המסכת של העקיפות מהצדדים. אתה מסכים איתי בטח שהעיכוב העיקרי הוא כל ההשתלבויות והמלחמות הנהג הישראלי.

עכשיו ברגע שנהג רגיל (או בימנו זה כבר לא רגיל) צריך להמתין 10 דקות או יותר בצומת שנהג מתפלח עומד רק שתי דקות אז כנראה שמישהו מרוויח על חשבון השני. כאשר יש טור גדול של נהגים שנמצאים בנתיב החוקי ומגיעים אנשים ופותחים נתיב לא חוקי שבו צריך להמתין פחות זמן ונכנסים ביחד עם הנתיב הראשון אז כנראה שהם אלו שמרוויחים.

כאשר אני עושה עבירה אני יודע שיש סיכוי שאאלץ לשלם עליה. זה הסיכון שלקחת ואת זה ראוי שתשלם. לא תצליח לשכנע אותי שזה נורמלי לגנוב פקק. לא בגלל להגיע עד 22 ולא בגלל שנראה לך לא מתאים להשתלב ישר. לא נתנו לך להשתלב אז תתקדם עוד שני רכבים ואז תשתלב, לא עד סוף התור.

דבר אחרון בקשר לתאונה שלי. אצלי היה מדובר בנהג שנסע באדום מלא. הרכב שלו היה מוסתר על ידי 5 נתיבים של אנשים שעמדו באדום הזה כבר ורק הוא הגיע מנתיב שהתפנה (כי כמה אנשם פנו לכיוון אריאל).

אם אתה רואה אפשרויות למנוע את הנתיב הזה או אם אתה רואה עבירה שעשיתי שגרמה לתאונה אני אשמח שתגלה את עניי. אני שאלתי את עצמי 1000 פעמים איך יכולתי למנוע, מה יכולתי לעשות. ולא מצאתי תשובה.

תאמין לי שאני גם אשלם על כך. הרבה יותר מ 1000 ש"ח .

ודבר אחרון, אני לא מתכוון לנזוף או משהו כזה. פשוט מעצבן אותי סוגי העברות הנ"ל. אלו שבגללן חלק מהאנשים נתקעים יותר זמן. אני רואה כל מנייק שמשתלב מהצד ואומר לעצמי עוד דקה להמתין, פחות מכוניות שזורמות לנתיב. בטח ובטח כאשר הגישה הראשונית שלך היתה שזה בסדר ואני מתנצל על הציטוט הממושך אבל :

אם הטור לא היה משתחל לשם, לא היית מגיע הביתה לפני 22:00.

אז קח ברגיעה. גם אני ארגע :-) תשלם את הדו"ח , או מצידי תאבק נגד מדינת ישראל לביטול הדו"ח.

אבל להבא ... בלי זה !

פורסם

1. אמורים להיות סימנים על הכביש ואנחנו אמורים לציית להם. לפחות בפניה.

אני מסכים עמך שזה הדבר ההגיוני לעשות ובדיוק כמוך זה מה שאני עושה. רק שב-1% מהמקרים אני לא מצליח להשתלב בגלל איזו משאית או כל רכב אחר שלא נותן פשוט להשתלב (אני מדבר עוד על לפני הפניה הראשונה שמאלה).

2. אני לא מבין למה אתה צריך לעמוד באמצע, הרי ברור שעושים מהכביש ההוא 2 נתיבים כי אין מקום לכולם בנתיב אחד בשעות העומס, פשוט אין. אם היית נצמד לימין, אנשים היו יכולים להכנס במקביל אליך והתנועה היתה זורמת יותר. למה להלחם ולא לתת למישהו לעבור אם הוא לא מעכב אותך? למה לעשות דווקא? זה כמו שתגיד שאתה נוסע 90 בשמאלי כדי לחנך את כל אלו שנוסעים מהר. (ואז הם מתחילים לעשות עבירות מסוכנות יותר כי אנחנו ארץ חמה).

יש מקרים באמת מעצבנים שמישהו מהנתיב השלישי מנסה להדחף ואז באמת אפשר להתעצבן. או כאלט שעוברים את הצומת ואז פונים 90 מעלות ימינה כדי לעקוף כל כל הפקק (וזה משגע פילים).

סביר להניח שאשלם את הדו"ח אבל זה מעצבן - כי את הגניבות רמזורים, את העקיפות מימין על קו צהוב כדי לחתוך פקקים ואת הכניסה לצומת לא פנוי המשטרה לא אוכפת (או בקושי).

לגבי התאונה שלך, בוא אספר לך משהו:

לפני כמה שבועות עמדתי ברמזור בדיוק כמוך, וגם אני אוהב את מה שאתה אוהב. רק שלא התפתתי לעשות זאת בשעה שהיו כל כך הרבה רכבים בצומת. כשהרמזור התחלף לירוק והתחלתי בנסיעה, פתאום מישהי בנתיב לא שמה לב לאדום אצלה ונעצרה 5 מטר אחרי הצומת. אם הייתי עושה מה שעשית, התאונה היתה מובטחת - כי גם אותה הסתירו 4 נתיבים של מכוניות. מאוד הצטערתי על האבידה שלך אבל כבר "הטיפו לך" על זה בת'רד שפתחו ואני לא אחזור על זה. רק אגיד שאני פחות משתעשע כשיש מכוניות מסביבי.

אז יכולת למנוע את זה בדיוק על ידי אי עשיה של מה שעשית - באותו הצומת באותו המקרה. לא צריך לחשוב על זה 1000 פעמים, אלא רק פעם אחת.

אני לא אוסיף יותר בנושא, אני מאחל לך שתמצא את המיאטה הבאה שלך ושתהנה ממנה עד הגג ( :) )

ואם אראה משהו למכירה היה סמוך ובטוח שאודיע לך.

פורסם

בקשר לתאונה שלי הטיפו רבות וזה אכן מיותר. בפועל אם הייתי נוסע מהר (הנסיעה בזמן התאונה לא היתה מהירה) אז הייתי מקבל את המכה בדלת ואחי היה נפגע. הייתי נוסע קצת יותר לאט והייתי פוגע בדלת של השני וכנראה הופך את הרכב...

בכל מקרה מה שהיה היה. שיהיה לכולנו בהצלחה.

וכמובן באיחולים למיאטה חדשה בקרוב :-)

שנה טובה

ניב

פורסם

אתה מודע לזה שעצם זה שפרסת את ההקלטה הנ"ל כאן עלולה לגרום לך פתח לתביעות.

היום לא בדיוק מקלים על האזנת סתר ללא צו בימ"ש.

ומה שעשית הינו עבירה פלילית אלא אם כן הקלטת את השוטר תוך מתן אישור מצידו.

גילוי נאות - עוד לא שמעתי את ההקלטה. כרגע בהורדה, וגם אני בספק אם אני אקשיב לה עד תומה.

אלעד

פורסם

סתם מתוך סקרנות- לא מספיק הסכמה של אחד הצדדים שמשתתפים בשיחה על מנת להקליטה ? (כל עוד אין פגיעה בזכויות יוצרים כמו בהרצאה באוניברסיטה לדוגמא)

אסף

פורסם

גילוי נאות - עוד לא שמעתי את ההקלטה. כרגע בהורדה, וגם אני בספק אם אני אקשיב לה עד תומה.

אלעד

אתה מדבר על האזנה של צד שלישי. פה אני הייתי חלק מדו השיח ומספיקה ההסכמה שלי.

חוץ מזה שלא פורסמו כלל פרטי השוטר.

פורסם

ההקלטה חוקית

פיזבז, מה שאמרת לשוטר נשמע כאילו הפללת את עצמך, דבר עם עורך דין, השמע לו את הקלטת, הוא יחליט אם זה יכול להועיל לך

פורסם

אלעד

ההקלטה כשרה כל עוד אתה אחד המשתתפים בשיחה ולא צד ג' שרק מאזין לשיחה

אלוהים נותן אגוזים לאלה שאין להם שיניים

פורסם

בתור מישהו שגר בגבעתיים, יוצא לי לעבור דרך הצומת הזאת כמעט מדי יום.

אני לא מבין על מה כל המהומה, ועוד יותר קשה לי להבין מדוע הנהג הישראלי (במקרה זה זה אתה) תמיד בטוח שאם "כולם עושים" או אם זה "פחות מסוכן מעבירה אחרת", אז אפשר להחליק את זה ...

אני מצטער על הלשון הבוטה, אבל מה שעשית הוא פשוט לא תרבותי, מעצבן, אגואיסטי, וכן כל המדינה חולה בתופעה הזו.

לי יש דרך פשוטה מאד להתמודד עם הבעיה שהצומת הזאת יוצרת. אני תמיד מגיע בנתיב הימני, ופונה כחוק לנתיב הימני, שכן את מניין הנתיבים סופרים מהימין הקיצון ולא משמאל. כך, אף פעם לא יוצא לי להידחף ואין לי שום עסק עם המשטרה (למרות שהמכונית שלי תמיד מזמינה מבטים של "הייתי משחיל לו איזה דו"ח על משהו").

אני לא טיפוס ששמח לאיד על דברים רעים שקורים לאחרים, אבל אני בהחלט לא מרחם על מי שנתפס נדחף בקצה הטור. יתר על כן, כשאני עומד בנתיב הימני ברמזור ורואה איך אנשים מראש מגיעים בשמאלי במטרה לפנות ואז להידחף בסוף הטור, אני לא ממש מתאמץ לעזור להם להיכנס, וזה אגב בניגוד גמור לאופי שלי בו אני תמיד מאפשר לאנשים להשתלב.

בקיצור,

מה שאני מנסה לומר הוא - נדחפת, פעלת בחוסר תרבות, גרמת לאנשים אחרים שהמתינו בסבלנות בתור להתעצבן, עברת על החוק, ועוד יש לך טענות כלפי העולם ?

שלם את הדו"ח, ולהבא פשוט תגיע מהנתיב הימני.

בברכת שנה טובה !!

דני G.

פורסם
אני לא טיפוס ששמח לאיד על דברים רעים שקורים לאחרים

דווקא במקרה הזה, דני, אפשר לשמוח. הבחור קיבל את מה שמגיע לו.

אם ילך עם זה לבית המשפט - יגלגלו אותו מכל המדרגות לעבר כל הרוחות.

fizban, מצטער מראש על ה"שמחה לאיד" אבל קיבלת את מה שמגיע לך - והמשטרה נמצאת שם בדיוק בשביל למגר את התופעה (ואני שמח על כך, שכן זה מאוד מעצבן לחכות בתור ארוך של מכוניות ולראות אנשים אחרים נדחפים בקצה התור).

חג שמח ושנה טובה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
דווקא במקרה הזה, דני, אפשר לשמוח. הבחור קיבל את מה שמגיע לו.

אם ילך עם זה לבית המשפט - יגלגלו אותו מכל המדרגות לעבר כל הרוחות.

fizban, מצטער מראש על ה"שמחה לאיד" אבל קיבלת את מה שמגיע לך - והמשטרה נמצאת שם בדיוק בשביל למגר את התופעה (ואני שמח על כך, שכן זה מאוד מעצבן לחכות בתור ארוך של מכוניות ולראות אנשים אחרים נדחפים בקצה התור).

חג שמח ושנה טובה.

איציק

איציק, כל אחד ומה שעושה לו את זה...

כנראה שהאופי הפולני שלך עובד שעות נוספות :lol:

כמו שאמרתי, אני לא טיפוס כזה, זה לא באופי שלי.

שנה טובה,

דני G.

פורסם

איציק ודני,

שוב ושוב ושוב אני חוזר! הביטו בשירטוט! אף אחד לא נדחף ולא מעכב אף אחד. לא נדחפתי ולא נכנסתי לפני אף מכונית אחרת. יש שם מקום (מצומצם ביותר ל2 מכוניות במקביל). כמו שאמרתי , 99% מהפעמים אני בנתיב הימני.

בנוסף, אם תקשיבו למה שהשוטר אומר, הוא עצר אותי כביכול על עליה על אי תנועה וההמלצה שלו דווקא היתה שאני צריך "להשתלב" בנתיב הימיני אם אני רוצה לפנות, כלומר אם הייתי נדחף בראש הטור זה לא היה מעניין אותו בכלל. אז צאו בבקשה מהפנטזיה שלשם מניעת ההדחפויות השוטרים נמצאים שם. הם ממש לא.

אין שם קצה טור, יש שם 2 טורים של מכוניות בנתיב הזה והשוטר מחפש להטפל למי שעולה טיפה על הקו הלבן בעוד שמול העיניים שלו אנשים נכנסים לצומת לא פנוי מעכבים תנועה וגם יש כאלו שעוברים באדום.

באמת עייפתי מלהסביר פה לאנשים שלא מבינים את הנכתב, אפילו נסיתי עם שירטוט וזה לא הולך.

את הלקח שלי בעיקר למדתי בעיקר עכשיו; שאנשים בפורום הזה אוהבים להעביר ביקורת על דברים שלא בדיוק הבינו עד הסוף. להבא אזהר בפתיחת שירשורים מהסוג הנ"ל.

נ.ב - אני שונא את התופעה של להדחף בראש התור בדיוק כמוכם.

• תוכן חדש...