Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי כרגע סאב Kicker CVR שאני לא כל כך אוהב בגלל שהוא פשוט מתעלם מתדרים גבוהים של באס.

היה לי לפניכן סאב C12 שהיה נותן לי תדרים גבוהים יותר בצורה מאוד יפה.

ניסיתי את הCVR בתיבה קטנה ואטומה והוא עדיין לא נתן את התדרים הגבוהים וכבר דיברנו על זה כאן בפורום ואמרו כאן כמה שזה לא סאב שאני מחפש והוא לא יוציא את התדרים האלה, אז יאללה לסאב אחר.

אני מחפש סאב כמו הC12 רק חזק יותר אבל שייתן לי תדרים גבוהים אפילו יותר ממנו.

הטווח תדרים של הCVR הוא 25-500 ושל הC12 זה 26.5-500, אני לא כל כך מבין איזה טווח תדרים אני מחפש אבל המליצו לי על סאבים יותר קטנים מ12".

אם אתם מכירים סאבים 8" או 10" חזקים שמגיעים לתדרים גבוהים יותר וגם נותנים נמוכים טובים אז בבקשה תמליצו לי.

אפילו אם זה 2 סאבים קטנים זה יכול להיות מצויין.

פשוט שהוספתי 2000 שקל למערכת שלי בשביל להחליף סאב ולשים מגבר מונובלוק לסאב (Macrom 500Watt) וירדה לי כל האיכות של הצליל! זה לא נעים לשלם כל כך הרבה ולהתאכזב!

פורסם

הנושא הזה מוכר לי מאיפשהו :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

כן אבל הנושא הזה הוא המסקנה של הנושא הקודם ובנושא הקודם יש כבר 33 הודעות וכולם כבר פסחו עליו.

עכשיו אני לא צריך את כל השאלות הנלוות, רק המלצות, זה מאוד נקודתי.

פורסם

האם בעת המעבר מה-C12 ל-CVR , החלפת גם את מגבר ההספק?

אם כן , שים לב שגם למגברי ההספק מקטגורית המונו-בלוק קיימת תגובת תדרים מצומצמת .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

כן הC12 היה מוגבר בברידג' של מגבר Dalco 1400 ועכשיו הCVR מוגבר על ידי מגבר מונובלוק Macrom 500.

אלה הנתונים שלו: http://www.al-galgalim.co.il/index.php?action=product&productid=117

אני לא כל כך מבין בתדרים האלה, אתה יכול להסביר לי איך זה עובד? למשל הCVR זה 25-500 והC12 הוא 26.5-500 והוא מגיע לטון יותר גבוה, ויש סאבים שכתוב 25-200 או כל מיני דברים כאלה.

אז אתה אומר שיכול להיות שלפי מה שהנתונים של המגבר בקישור למעלה מראים, המגבר הוא הבעיה?

פורסם

התדר הנמוך זה 25-26 הרץ, התדר הכי נמוך שהסאב יכול לנגן.

התדר הגבוה 500 הרץ, זה התדר הכי גבוה שהסאב מנגן.

כלומר מבחינה זו, הסאבים אמורים להיות זהים(אתה לא תרגיש הבדל בין 25 ל 26 הרץ).

אבל,

מה שהנתונים האלה לא מספרים זה את גרף ההיענות של הסאב.

בעוד שסאב אחד יכול "להיענות טוב" בתחום התדרים הנמוכים, סאב אחר יכול להיענות בתחום התדרים הגבוהים.

אין לי את הנתונים של הקיקרים, אבל רק בשביל שתהיה לך תמונה בראש על מה לעזאזל אני מדבר, זה גרף של סתם איזה סאב:

iw65-edit%20copy.gif

כמו שאתה רואה, הוא ידגיש את התדרים סביב 60-80 הרץ או משהו כזה, ואילו את התדרים הגבוהים, 200 הרץ, אתה בקושי תשמע(אם בכלל).

לגבי הסאבים שהיו אצלך, בד"כ חותכים סאבים כאלה סביב 80 הרץ, ככה שהנתון של ה 500 הרץ נהיה בלתי רלוונטי בעליל, הדבר היחיד שאתה צריך להסתכל עליו בבחירת הסאב הוא גרף ההיענות..

מקווה שעזרתי יותר מאשר בילבלתי אותך, :)

דקל

פורסם

הבנתי, זה טוב לידע כללי בנושא, אז להסתכל על טווח תדרים לא יכול לעזור לי בנושא אני מבין.

אמרו לי שאם אני רוצה סאב שידגיש יותר את הגבוהים בניגוד למה שיש לי ומה שהיה לי, הם סאבים עם ממברנה קטנה יותר כמו 10" ו8" אז אם זה נכון ויש לכם סאבים שאתם יכולים להמליץ עליהם כמו הקיקר ואולי אפילו כפולים אם כבר קטנים, אז בבקשה...

תודה רבה!

פורסם

ניסיתי , לא הצלחתי למצוא מידע לגבי ה-Dalco 1400 .

לגבי ה-M2A.500D , בדומה למגברי הספק רבים מקטגורית המונו-בלוק , ניתן לברור את ה-LPF בתחום החל מ-30Hz ועד 300Hz .

גם אם וה-LPF של ה-Dalco 1400 הגיע לתדירות גבוהה יותר , לדעתי מיותר .

על הרמקולים (בעלי התחום תדרים מלא) להפיק את תחום התדרים הנמוך-אמצעי , לא על הסאב .

אבל אופי סאונד הוא טעם אישי בלבד , אם העדפת לשמוע תדירויות גבוהות יותר מן הסאב (בגלל אופי הסאונד , לא העוצמה) , תישאר עם המטרה הראשונית שלך והמשך לחפש סאב-וופר ומגבר הספק המגיעים לתדרים גבוהים יותר , לצערי אין לי יכולת לעזור לך .

בברכה ,

גלעד מנע .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

אז אתה אומר שהמגבר שלי מגביל אותי בתדרים הגבוהים?

כי אני לא רוצה סתם להחליף סאב ולקבל את אותה תוצאה.

מה הטווח תדרים סטנדרטי במגברי מונובלוק איכותיים?

פורסם

זה רשום על גבי המגבר, ככה שאם תרד לאוטו ותסתכל על שני המגברים, תוכל לתת לנו את הנתון הזה בעצמך :)

מה שאתה מחפש זה מעין בורר כזה שמכוון את תדר ה LPF(Low Pass Filter) ואז תוכל להגיד לנו איזה תדרים יש למגבר ה 4 ערוצים ואיזה תדרים יש למונו..

פורסם

אוקיי בדקתי את זה והLPF של המונובלוק הוא 30-300 והLPF של המגבר 4 ערוצים הוא 40-300 ככה שהמונו לא מגביל את הסאב בתדרים, וזה לא עניין של כיוונים, הכל כבר בדוק וחרוש, אז עכשיו אני מעוניין בסאב 8" או 10" ואולי אפילו כפול אם כבר הוא לא גדול, או פשוט משהו עוצמתי וקטן (יש לי מגבר מונו Macrom 500Watt) אז לפי זה אני צריך להתאים את העוצמה.

אני עובר לסאב קטן יותר על מנת לקבל דיוק והדגשה של צלילים גבוהים יותר שזה בדיוק הפוך מהCVR שיש לי.

מאיפה אפשר להשיג קיקר 10"?

בבקשה תמליצו לי כי אני לחוץ על העניין, כבר נמאס לי, אני כבר כמה חודשים מחליף סאבים.

תודה רבה לכם!

פורסם

תשמע.

אמרו לך כבר. וגם אני.

תגש למשהו מקצועי. אני מציע (אדי מערכות. ) חפש את עופר.

שיכוונו לך את המערכת. (חבל להוציא עוד כסף על ציוד. כאשר שמה שיש היום לא מנוצל.)

או תגיע למפגש. ואני בטוח שיש לפחות אחד אחד שיעזור. עם לא 50 שיעזרו לך.

ואני מבטיח. שעם תגיע לפגש ותחפש אותי (אלי) אני יעזור לך.

לפני שאתה מוציא כסף סתם.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...