Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לצערי הקובץ היחיד שכולל סכמות חיווט חשמליות לא ברור ולא ניתן לראות בו סמלים של חלקי חשמל, שמות וכדומה.

האם יש לך מקור אחר בו ניתן לראות סכמות חיווט חשמליות בבירור?

פורסם

אני אדגיש שוב מה אני צריך:

רנו קליאו ALIZA 1400, דגם מנוע E7J, אוטומט, מספר מנוע: DA16127

אני לא צריך סכימת חיווט כללית של המזגן.

אני צריך סכימה חשמלית מפורטת של המבנה הפנימי של הכרטיס האלקטרוני של יחידת הפיקוד של המזגן - חייב להיות פירוט הרכיבים בתוך הכרטיס (למשל, נגדים, טרנזיטורים, דיודות, מעגלים משולבים, קבלים, סלילים), כדי שניתן יהיה להבין את אופן הפעולה של הכרטיס.

לחילופין אם למישהו יש כרטיס אלקטרוני של יחידת הפיקוד של המזגן - גם משומש או שרוף, שמישהו לא צריך - אשמח לקחת אותו ולהחזיר לאחר בדיקה קצרה

פורסם

מהנסיון שלי אתה לא תצליח לשים יד על שרטוט פנימי של היחידה.

מה שכן תוכל לעשות זה קצת Back-Engineering. אם יש לך נסיון באלקטרוניקה, היחידה היא לא מתוכנתת והרבה מזל אתה תצליח לזהות/לבדוק רכיב שרוף. סביר להניח שכמו ב-95% מהתקלות במעגלים אלקט' הבעיה היא ברכיבי ההספק. אם תצטרך הכוונה כיצד לנסות לאתר את הרכיב השרוף צלם תמונה טובה של הכרטיס ואני אנסה להדריך אותך.

פורסם

אני צריך את הסכימה כדי למצוא קשר בין החיבור הרופף של הנעל קבל להתקלקלות היחידה, כלומר כיצד השפיע השינוי בזרם על היחידה.

אין לי את היחידה המקולקלת, ולכן אני צריך סכימה או יחידה אחרת

פורסם

אני מאמין שפותח השרשור רוצה להוכיח קשר בין היחידה השרופה לטיפול של איש מקצוע כלשהו, כלומר טיפול לקוי שגרם לשריפת היחידה.

לצערי אין לי שרטוט מדויק יותר וכמו שנאמר, תתקשה לשים ידיך על כזה.

תפנה לחבר פורום KAMITECH. הוא איש דיאגנוסטיקה ומכיר היטב את רנו. ייתכן יהיה לו אפילו את השרטוטים שאתה צריך.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם
אני מאמין שפותח השרשור רוצה להוכיח קשר בין היחידה השרופה לטיפול של איש מקצוע כלשהו, כלומר טיפול לקוי שגרם לשריפת היחידה.
אכן, זוהי מטרתו של השואל. אם תעקוב אחרי השרשור תמצא שהעליתי השערה שספייקים שנוצרו במערכת עקב מגע רופף בנעל כבל לאחר החלפת מצבר גרמו לשריפת רכיב בכרטיס האלקטרוני של המזגן, למשל דיודת זנר שניסתה לייצב מתח גבוה מדי שהופיע במערכת כי המצבר לא הצליח למתן נחשול מתח.

הבחור לא שמר את הכרטיס האלקטרוני הישן בגלל חוסר הבנה, וכעת בדיעבד מנסה להשיג כזה.

אם יצליח, אני מתכנן להעזר בחבר שהוא מהנדס אלקטרוניקה מבריק ועתיר ניסיון (תיאורטי ומעשי גם יחד) כדי להוכיח שתקלה כזו אכן אפשרית ובכך לאפשר לפותח השרשור להשיג זיכוי או לפחות הרגשת סיפוק - 'אמרתי לכם'.

יוסי

פורסם

ברור שיש קשר ותיאורטית דבר כזה יכול לקרות, מאידך הוא יכול לקרות מעוד 1001 סיבות. אם כל מגע רופף ברכב היה הורס את כל המערכות האלקט' מצבנו היה בכי רע.

לדעתי מנק' מבט של אלקטרונאי ומפתח טיעון כזה בחיים לא יתקבל בבית משפט.

תנסה לתבוע את יצרניות הסיגריות או הנשק במקום...

פורסם

יש לך טלפון שלהם, הם לא מופיעים ב-144?

כמו שנאמר מקודם, אין לי יחידה לשיפוץ, אני צריך סכימה כדי להוכיח קשר בין היחידה השרופה לטיפול של איש מקצוע כלשהו, כלומר טיפול לקוי שגרם לשריפת היחידה.

אתה חושב שיש להם סכימה כזו?

פורסם

אני רואה רק עכשיו את כל ההתפתחות וזה מאוד משעשע !!!

ידידי אין קשר ואפילו לא שבריר קשר. היחידה המדוברת נשרפת בכלל בגלל תכנון לקויי של צמת החשמל,מיקום וכושר קירור. רוב בעלי הקליאו שמחזיקים את הרכב הנ'ל מעל 5 שנים יוכלו להעיד שהחלק הוחלף פעמיים .

עם החלק יש להחליף גם את צמת חיישן הטמפ' שהקונקטור שלה גם נשרף בכל אופן כפי שכתבו לך גם זמיר וגם אחרים מתקנים את היחידה. צמה ניתן לקנות בתבאור וגם אצל זמיר אז כל ההתעסקות שלך מיותרת תחסוך לך בזבוז זמן תחליף ותגמור עם זה.

מה שיכול לקצר את חיי היחידה זה מים (בגלל המיקום) מפוח פנימי בעל ציר תפוס או מסתובב קשה (ואז זרם העבודה עולה )היחידה מתחממת ואז נשרפת .

בברכה !

KamiTech

פורסם

אני שמעתי שכדי למנוע את הפגיעה הזו צריך להמנע מלהדליק את המאוורר על יותר מ רמה 3.

וכמו כן לאטום טוב את הטרפז החיצוני שמתחת לזכוכית הקדמית כלומר איפה שמים ולחות יכולים להכנס.

כמובן לפתוח פיתחי ניקוז מתאימים מקדימה.

פורסם
אני רואה רק עכשיו את כל ההתפתחות וזה מאוד משעשע !!!

ידידי אין קשר ואפילו לא שבריר קשר. היחידה המדוברת נשרפת בכלל בגלל תכנון לקויי של צמת החשמל,מיקום וכושר קירור. רוב בעלי הקליאו שמחזיקים את הרכב הנ'ל מעל 5 שנים יוכלו להעיד שהחלק הוחלף פעמיים .

אם כך הדבר חוזר על עצמו , אולי יש סיכוי לתביעה ייצוגית בעניין?

• תוכן חדש...