Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מחר שיש לי מבחן בחשמל רכב.

ושחכתי מה ואיך צריך לבדוק בגשר הדיודות ובטריו.

ברור לי שכל דיודה מוליכה לצד אחד ולשני לא.

מה עוד יש לבדוק.....

תודה

דני זומרשטיין זרוק עצם....LOL

נ.ב

עמירם אהרוני לא יודע לכתוב ספרים....

קו---------------------------------------

פורסם

אין לי מושג מה הרמה הנלמדת בקורס ומה הציוד שעומד לרשותכם.

אני הייתי בודק מספר דברים.

1. במוצא של גשר הדיודות אמור להיות מתח ישר יישור גל מלא.

2. מפל מתח על גשר הדיודות

איזה כייף לי :)

פורסם

מצויין.

1. בדיקת מוליכות של כול דיודה בגשר הדיודות בנפרד כלומר בעזרת מד-המתח במצב בדיקת מוליכות.

גשר דיודות ברכב מורכב מ-6 דיודות כך שצריך לבדוק כיוון הולכה במידה והדיודה מוליכה בשני הכיוונים אזי הדיודה נפרצה.

יש מדי-מתח שיש להם מצב של בדיקת דיודות ועדיף להשתמש באפשרות זו.

2. במידה ויש ברשותך אוצילוסקופ אזי ניתן לראות האם מבוצע יישור מלא של המתח.

איזה כייף לי :)

פורסם

יש להבדיל באם תקבל גשר דיודות מחובר ומולחם לסטטור , או גשר דיודות מנותק מהסטטור.

הערה, :גשר הדיודות מחובר לסטטור שיש לו שלוש יציאות לסטטור משולש, ישנם כאלה עם 4 יציאות לסטטור כוכב.

כל יציאה מתחברת הן למיישרים החיוביים והן למיישרים השליליים (מינוס)

לעניין גשר הדיודות בלבד: יש לזכור שאת הבדיקה יש לבצע כאשר הסטטור מנותק!!!

אם הוא לא מנותק להלן אופן הבדיקה, הוא ורק הוא:

צריך לזכור שהתנגדות של כל דיודה היא היא בין 500 אוהם ל750 אוהם.

מבצעים בדיקה לכל הדיודות במקביל ולא דיודה דיודה, לפי התנגדות בלבד, כאשר : 1:500+1:500+1:500=אחד חלקי R , שלוש לחלק לחמש מאות, אחד חלקי R

Rשווה חמש מאות חלקי שלוש שזה 166 נקודה משהו.

צריך לקחת בחשבון שהתנקדות יכולה להיות עד 750 אוהם לכל דיודה אז זה יוצא :

אחד חלקי R שווה ל750לחלק ל3 אז R שווה 250 אוהם.

לא לשכוח לבדוק את המיישרים הקטנים שהם בדכ מכבים את נורית הבקורת.

אם הגשר דיודות ביד(ללא סטטור), אותה בדיקה ניתן לעשות, אבל בכל מקרה את זו המתוארת להלהן:

יש לוודא שהמיישרים החיובים מעבירים לצד אחד, ובכלל לא לצד השני, כנ\"ל לגבי השליליים. בדיקת כל אחד בנפרד, וכולם ביחד.

שים לב, שבבדיקת השליליים, יש להשתמש הפוך עם מכשיר המדידה.

רק לא לשכוח לבדוק בדיקה כללית בחיבור שלהם שאין העברה לצד שני , ושכל אחד מוליכה לצד אחד בלבד. גם למיישרי הפלוס וגם למיישרי המינוס, וגם לשלושת המיישרים הקטנים של נורית הבקורת שיש ברכב לבדיקת טעינה / אי טעינה.

למותר לציין שיש היום אלטרנטורים שמעגל הנורית שונה, אני לא מאמין שיסבכו אותך בזה.

שים לב:

בדיקה נכונה היא לנתק אות גשר הדיודות מהסטטור-- אסור לבדוק כאשר הסטטור מחובר אלא לפי התנגדויות, כפי שרשמתי בתחילת התשובה.

אתה יכול לבדוק (כאשר הסטטור מנותק) עם בודק דיודות אין בעיה ואפילו טוב, אבל אם בודקים עם אוהמטר צד אחד התנגדות אין סופית= נתק כי אסור לו להעביר.

זה פשוט, פשוט להבין שדיודה מוליכה לצד אחד, בכל דיודה מותרת התנגדות של 500-750 אוהם בצד שהיא מעבירה, ואילו בצד השני יש נתק מוחלט.

אם מחובר הסטטור אתה לא יכול לבדוק כל דיודה בנפרד ואז אתה בודק כפי שרשמתי למעלה בשיטה של סך כל ההתגדות, כי אים דיודה פרוצה או מנותקת, הנתון יהיה שונה ממה שרשמתי.

בקיצור: כאשר הסטטור כן מחובר, חשוב מאוד לבדוק את סהכ ההתנגדות!!! אל תשכח, כי אם דיודה אחת פרוצה, אז אתה מגלה את זה בקלות דרך ההתנגדות, ורק דרך זה , וזהו.

בהצלחה!!!!!!

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
מזל טוב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:multi::beerchug:

שאלו בכלל על גשר דיודות?

דני

בסוף לא.

שאלו רק על חיישנים. :-)

שוב..... תודה.

קו---------------------------------------

• תוכן חדש...