Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרופיל 21

boxer 19
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקשר לזה אין לי מושג, אבל לפי איך שכתבת זה לא נשמע כמו משהו קריטי (במיוחד לאור היתרונות שבפרופיל 21) (תקן אותי אם אני טועה)

אגב אני לא ממש מעודד אנשים לצאת על 21, אבל אם יש תוכניות יותר טובות (ואני לא מדבר על לנסוע למזרח ולחפש את עצמך) אז היציאה מהצבא תהיה בחירה מצויינת.

Scooby WRX

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני בעצמי יצאתי אחרי שנתיים עם פרופיל 21, על סעיף "אובססיבי קומפולסיבי" (אני אוהב ניקיון ושונא שנוגעים בי), ואני לא רואה שום בעיה. הלכתי לבנק, קיבלתי הלוואה, אני לא מבין מה הקטע של לרדת מהארץ, כי זה לא קשור לכלום, ולא, לא לקחו לי את הרישיון. יש המון מיטוסים דפוקים של אנשים על הקב"ן, כולל שיש בעיה להתקבל לאוניברסיטה, אבל הנה, באוקטובר אני מתחיל ללמוד סוציולוגיה-אנטרופולוגיה ומדעי המדינה בחיפה. גם בעבודות לא עושים לי בעיות. עבדתי תקופה בGE, ויש לי קשרים באלביט, ואני יכול להגיד שהיום החברות לא דפוקות, ויודעות שהצבא הוא לא מה שהיה פעם, והרבה אנשים פורשים. אם כבר, אז יכול להיות קשה יותר לעשות סיווג בטחוני, אבל בודקים כל מקרה לגופו. במקרה שלי פרשתי בגלל שכחייל בודד לא נתנו לי הטבות וסגרו אותי שבועיים בבסיס ביום שאמא שלי הגיעה לשבועיים בארץ.

נ.ב: הייתי חוקר במצ"ח...

פורסם

הלוואות

חידוש רשיונות נהיגה

הוצאת רשיונות נהיגה חדשים

ודומיהם-

תלויים אך ורק ב תת-סעיף שעליו השתחררת.

קיימים המון תתי סעיפים, החל מאי התאמה, וכלה בנטיות אובדניות.

הסעיף שכולל את כולם הוא- "סיבות בריאותיות". הפרופיל- לא מצויין בתעודת השיחרור.

הגורם היחיד בתעודת השחרור שמעיד שהתחררת טרם זמנך הוא מס' חודשי השירות.

אותם תתי סעיפים, שמפרטים את הסיבה האמיתית שבגללה השתחררת- הם מידע חסוי,

וכל אדם או חברה שנכנס להוציא את המידע הנ"ל ללא ההיתרים לכך (שלא ניתנים בשום מצב, אך ורק המדינה רשאית להכנס למידע הזה)-

חשוף לתביעה משפטית קשה, זוהי עבירה על החוק.

אותו מידע, יועבר לערוצים הדרשים שהפסיכיאטר המשחרר קבע.

(לדוגמה אם שיחרר חייל שהוא חושש לגבי יציבות נפשו בכביש, ישלח את פרטיו והמלצותיו למשרד התחבורה, וכו').

יציאה וחזרה לארץ- שום בעיה, יתכנו קצת יותר שאלות מאשר אדם רגיל, תלוי בפקיד התורן.

עבודה- היום הרבי מעסיקים רואים באדם שהתחרר על סעיף כזה או אחר כיתרון, לאור העובדה שהוא אינו מבצע שירות מילואים ואי לכך הם אינם מפסידים אותו לחודש בשנה, תחת שכר מלא.

אוניברסיטה- שום כלום. אם אתה ראוי מבחינת הישגים- תתקבל כמו כל אדם מן השורה.

לכל הזייני מוח ומספרי הסיפורים של "לא כדאי לך תזהר אף אחד לא יקח אותך לעבודה יקחו לך את הרשיון לא תקבל משכנתא"...

עזבו אתכם מסיפורים.

פורסם

לפותח השירשור ושאר הבעלי ה21 פה.

אם לא הייתה לכם סיבה טובה ,אני באמת מאחל לכם אבטלה כל החיים.

אני יודע שיש כאלה שלא יכולים ,אבל באמת לא יכולים, יש לי חבר מאוד טוב שהוא באמת לא מתאים ,אבל הוא ניסה ופרש אחרי שבאמת לא יכל לשרוד שם.

אבל מי שיכול שילך.

אגב אני לא יודע את מי מקבלים יותר בקלות להיי טק ,אני יכול להגיד לכם שבגדוד מילואים שלי ,יש המון (אולי אפילו רוב) חבר'ה שעובדים בהיי טק בכל הרמות (כולל סמנכ"ל של חברה גדולה שמוותר על המשכורות שמגיעה לו).

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

מי שמשתחרר מהצבא בסופו של דבר יהיו לו קשיים באיזה שהוא שלב בחיים להתקבל לעבודה רצינית,אולי עכשיו הוא מצליח להסתדר כמתדלק או כנהג מונית או אפילו כאחראי מכונות צילום,אך להגיד שזה לא משנה כלום זה פשוט לשקר לעצמכם.

אנשים מצליחים בארץ עשו בעברם צבא.

מי שלא עשה צבא...לא עושה משהו יותר מידי מרשים בחייו.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

שום פג תוקף ושום נעלי בית, אני מחפש ממש בימים אלו עבודות, אני משוחרר על 21, מקומות שעברתי בהן עד כה:

חברות בלדרות למינהם

תחנות דלק

בית דפוס

בית קפה

כל מקום עיקמו פרצוף על זה שיצאתי מהצבא אחרי טירונות !

אז אם תחזירו אותי לגיל 18, הייתי יושב בכלא ולא חותם על 21, או אם אתם מכירים מקום עבודה שלא אכפת לו מהנושא, אני בה"פ (אזור מרכז)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
מי שמשתחרר מהצבא בסופו של דבר יהיו לו קשיים באיזה שהוא שלב בחיים להתקבל לעבודה רצינית,אולי עכשיו הוא מצליח להסתדר כמתדלק או כנהג מונית או אפילו כאחראי מכונות צילום,אך להגיד שזה לא משנה כלום זה פשוט לשקר לעצמכם.

קרא בבקשה את ההודעה של רון, אני חושב שהוא סיכם בצורה יפה.

אתה מסתכל על אנשים מסויימים שלא עשו צבא וגם לא מבריקים במיוחד, זה המודל שכולם מציגים, אבל בן אדם מבריק, ישאר מבריק, עם או בלי צבא.

פורסם

יש לי פרופיל 21 ועד היום לא הפריע לי בשום דבר. לא בלהירשם ללימודים גבוהים, לא בשום בירוקרטיה ממשלתית או בינלאומית, מציאת עבודה עוד לא ממש ניסיתי אבל אני בן אדם מאוד עצמאי שיכול להסתדר בקלות, ואני לא דואג בקטע הזה.

פורסם

כולכם צודקים, ועם זאת כולכם טועים. לא, זה לא שמילאתי את מוחי הקט בתיאוריות זן, זו פשוט האמת.

מה שקורה הוא, שהדרך המהירה והמהימנה ביותר למקום עבודה להעריך אותך היא לפי מה עשית בחייך.

תמיד ההערכה הזו מתבצעת לפי תקופת עבר כלשהי, לרוב ה3-5 שנים האחרונות.

אם אתה בן 30, בעל נסיון מקצועי מוכח של חמש שנים, תואר ומחפש עבודה, אף אחד לא באמת יתעניין מה עשית בצבא - לפחות, לא יתעניין יותר מאשר העניין שאנשים מגלים זה כלפי זה בפינת הקפה של העבודה ("את בהריון או מבריחה סמים? אה... מצטער לשמוע.. סליחה").

אם אתה בן 24, סיימת תואר בהצטיינות ולא עשית צבא כי אתה טיפוס עדין, כנראה שגם תהיה בסדר.

מצד שני, אם אתה בן 21 וכרגע השתחררת על סעיף נפשי, אתה לא נראה טוב. כלומר, אין הרבה לפי מה לשפוט אותך, וגם במעט שיש פישלת.

כמו כל כלל אמיתי, גם כאן יש יוצאים מן הכלל: יש אנשים בעלי יכולות, כישורים ונסיון שבשבילם כל המסגרת נשברת - כמו שהם לא מקבלים שכר לפי טבלאות ממוצעים (שיטה בזויה הנהוגה בחברות מסויימות), הם גם לא נשפטים לפי הצבא שהם עשו.

עוד נקודה מעניינת היא שבוס שלא יהיה מוכן לקבל אותך בגלל שלא עשית צבא ואינו אידיאליסט, כנראה שמחפש מישהו למלא את משבצת "העבד" (עוד סימן מסגיר הוא אם במהלך הראיון הוא מועד בלשונו ופונה אליך כ"ZED").

אל תבנה קריירה על ההנחה הזו, אבל יש מקומות שמחפשים את יוצא הדופן והלא שגרתי, אבל אלו באמת ספורים.

סביר להניח שאם אין נסיון משמעותי מאחורייך, אז כל מראיין יראה דאגה כלשהי אם נושא הצבא קופץ ומסתבר שנפלטת בטרם עת (או כמה שנים מאוחר מדי, תלוי מאיזה צד אתה מסתכל על זה). לרוב הם ידאגו מהיותך טיפוס לא מערכתי ובועט. חשוב להרגיע אותם ולהסביר שהצבא הוא מערכת מאוד ייחודית ואותן תופעות בהן נתקלת במהלך שירותך הצבאי לא ישנו במערכת אחרת. בינינו, זו האמת, לא?

חשוב גם להשתחרר על הסעיף הנכון. אל תלך ALL OUT ותזייף נטיות אובדניות רק בשביל לקבל את תעודת השחרור. פשוט בשביל למנוע ממך בעיות בירוקרטיות.

כמו כן, כל שחרור על פרופיל 21 נכלל תחת הסעיף "סיבות רפואיות" - אתה יכול אח"כ להגיד למעביד שלך איזה סיפור שאתה רוצה, כולל טחורים או הרגשת סחרחורת למראה קצין.

בוא נסכם את זה כך:

1. אם החיים שלך הם דף ריק, העדר שירות צבאי הוא כתם

2. אם כבר עשית משהו מעניין, לאף אחד לא אכפת מהצבא - בדיוק כמו שלא אכפת מהבגרות שלך

3. אם פוסלים אותך בגלל מה שהיה בצבא, תניח שהבנאדם שיושב מולך מטומטם כמו הצבא עצמו, ובינינו, לא היית רוצה להיות על הPAYROLL של אחד כזה, נכון?

4. אם להשתחרר, אז בעדינות, במחשבה ובשכל

איחלתי לחייל בהצלחה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אורן, תזכיר לי בן כמה אתה? 18? עכשיו הכל ברור, וכמו שארז אמר, הכל כתוב אתה צריך רק לקרוא

שום פג תוקף ושום נעלי בית, אני מחפש ממש בימים אלו עבודות, אני משוחרר על 21, מקומות שעברתי בהן עד כה:

חברות בלדרות למינהם

תחנות דלק

בית דפוס

בית קפה

אז אם תחזירו אותי לגיל 18, הייתי יושב בכלא ולא חותם על 21, או אם אתם מכירים מקום עבודה שלא אכפת לו מהנושא, אני בה"פ (אזור מרכז)

תבדוק, אולי אתה הבעיה ולא הפרופיל הצבאי שלך

פורסם

חברות בלדרות למינהם

תחנות דלק

בית דפוס

בית קפה

אפשר לשאול מה אתה בדיוק אומר כששואלים אותך למה לא עשית צבא?

להתלהב בזה ש"יצאת מהצבא" מן הסתם יגרור אחריו פרצוץ עקום.

תגיד ששיחררו אותך מסיבות רפואיות, וכשישאלו לסיבה ספציפית אתה יכול להגיד שזה לא משהו שמפריע לעבודה...

Scooby WRX

פורסם

קיו-פיקסל

תן לי לשאול אותך שאלה אתה 21 ומצאת עבודה תוך יומיים

*רק להבהרה אני לא קבעתי דעה נחרצת לגבי מציאת עבודה ואנשי 21

רק כדי להראות שזה לא קשור לסעיף השתחררות

יש לנו בכיתה אחד שאח שלו משוחרר 21 מהצבא סעיף כלכלי, חובות למדינה (כן יש כזה)

שוב כל מה שרשמו מעליי

נשק, הלוואות זה סיפור רישיונות זהלא פחות סיפור כל מה שרשמתם בקיצור

והוא חכם גאון שלא תבינו אותי, אבל הוא הבין שזה ירדוף אותו כל החיים אז הוא פתח עם שותף עסק עצמאי

*עוד נק' שהפריע לי כאן שכולם פתאום מדברים שטויות, אני מאמין שאף אחד לא מדבר שטויות כולם מדברים מביסוס מסויים (דוג' מהחיים מאנשים, ממה שקורה בפועל, תיקראו לזה איך שאתם רוצים)

אני בטוח שאף אחד לא מגיב פה כדי להעלות את מונה ההודעות שלו.

אז בבקשה תשמרו על תרבות דיון

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

כמו כן, כל שחרור על פרופיל 21 נכלל תחת הסעיף "סיבות רפואיות"

גם זה לא. לא שירתתי דקה אחת בצה"ל, ובתעודת פטור שלי נכתב "ע"פ חוק" וזהו.

את הפטור שלי קיבלתי לגמרי ביושר אחרי שיחות בודדות באווירה נעימה בהן הסברתי להם שלדעתי לא אסתדר במסגרת צבאית (לאור ההיסטוריה שלי - גם במסגרת בית ספר רגיל לא בדיוק הסתדרי).

אני מניח שבמונחים הצבאיים זה פרופיל 21, תחת סעיף אי התאמה כלשהו, אך את זה אף אחד לא יודע (אני מספר לכל מי ששואל, אך גם אין הרבה ששואלים, זה פשוט לא רלוונטי).

כל זה לא הפריע לי להוציא רשיון נהיגה, להמשיך לעבוד בתחום ההיי-טק (אם כי אני עדיין עובד במקום בו עבדתי לפני גיל צבא), להיות מחוזר ע"י מעסיקים נוספים, להיות בחצי הדרך לתואר ראשון עוד לפני גיל 21 או כל דבר אחר.

פורסם

חברות בלדרות למינהם

תחנות דלק

בית דפוס

בית קפה

אור,בחור טיפש אתה לא -זה אני יודע.

בחור בריא אתה כן זה גם אני יודע.

אז עשית טעות בחיים,אתה משלם עליה אין מה לעשות.

אתה בעצמך אמרת לי תמיד שעל כל טעות משלמים בחיים,אין מה לעשות.

שיהיה בהצלחה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...