Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב שלי קיימת מערכת הזרקה מכנית.ניסיתי למצוא מידע לגבי כיצד המערכת פועלת ולא מצאתי מידע.

אם מישהו יוכל להסביר על אופן פעולת המערכת אני אודה לו מאוד.

לאחר החלפת המנוע יש לי בעייה בהנעה קרה. בניסיון ראשון אני לא מצליח להניע, אלא רק בניסיון השני. אני יודע שיש מעין מערכת של התנעת בוקר (חיישן ומזרק נוסף) וששניהם תקינים.

רציתי גם לדעת אם המערכת צריכה "ניקיון ושיפוץ" בדומה לקרבורטור או שהיא דומה יותר למערכת הזרקה מודרנית?

אסף

פורסם

המערכת נקראת K-JETRONIC בצע חיפוש ב GOOGLE, קיים מידע רב בנושא.

יש ווסת לחץ בעל רכיב תרמי המסייע להדלקת בוקר בנוסף ולמזרק התנעה בקור, הרכיב התרמי נוטה להתקלל עם השנים ושווה לבדוק זאת.

פורסם

מערכת הזרקה K, אחת מהאמינות והטובות שקיימות בשוק. דווקה הנעה של מנוע קר יתר קלה מאשר מנוע חם. נסיונות לניקוי ושיפוץ יזיקו יותר מאשר יועילו, במיוחד עקב המחירים הגבוהים.

בסאאב 99 שלי קיימת אותה מערכת, ולא נגעתי בה כ300,000 ק"מ.

אם תרצה שאעזור לך לבדוק את המערכת, צור קשר בפרטי.

שבת שלום,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

דניאל, תודה על ההפנייה לגוגל. באמת קיים שם מידע רב לגבי המערכת.

אורן, תודה על ההצעה.

שאלה נוספת:

ראיתי בכל המדריכים שקיימים בנושא שאסור לבצע מעקף לריליי של מערכת ההזרקה. בכל המדריכים כתוב על סיכון כלשהו אך לא מצויין איזה סיכון. יש למישהו מושג למה לא כדאי לבצע מעקף ומהו אותו סיכון?

אסף

פורסם

הכוונה כנראה לריליי הטיימר למזרק התנעה קרה, עקיפתו תגרום להצפת המנוע ונעילה הידרוסטטית עקב דלק בצילינדר.

פורסם

The Fuel Pump Relay

This type of relay is known as a tachometric relay, which means that it only responds and sends a voltage to the pump when the engine is cranking or running. The relay receives a signal from the negative terminal of the coil - this confirms that the engine is turning.

This type of relay is used as a safety device: if the vehicle is involved in an accident when there is a possibility of a fuel line being fractured, the engine will stop due to a lack of fuel, the signal from the coil stops and the supply voltage to the pump is removed.

Typical fuel pump relay connections are as follows:

Terminal Number

Connection

30

Permanent battery live

31

Earth

1 or 31b

Coil negative

15

Switched 'Ignition on ' voltage

87

Output to fuel pump

NOTE :- while the connections are correct for certain vehicles, the appropriate pins must be identified before testing. Certain relays also perform a pressurisation purge by allowing the pump to run for a second before shutting off, to prime the system.

The location of the relay will vary between motor manufacturers and is in no set position.

When fault finding or fuel pressure testing it will be necessary to have the pump running when the engine is stationary, this can be achieved by bridging terminals 30 and 87 with a small length of wire. For safety reasons it is good practice to insert a ten amp fuse into the bridging wire.

If the engine runs for a while but then stops, failing to restart for a few minutes, feel the relay to see if it is getting warm as this could be the faulty area. Bridging with the fused link wire will confirm the problem.

CAUTION :- do not be tempted to by-pass the relay by bridging between terminal 15 (switched live) and 87 (fuel pump) as this will start the car, but is potentially dangerous.

מדובר על הריליי של המשאבת דלק.

השאלה מתיחסת לגבי הפיסקה האחרונה בטקסט.

• ספונסר פורום
פורסם

מה לא ברור? אתה העתקת את התשובה.

הממסר שולח מתח למשאבת הזרקה רק במצב של הנעה או פעולת מנוע, כאשר המנוע נכבה מסיבה כלשהי,ומתג הצתה פתוח,לא יגיע מתח למשאבה.

במקרה של תאונה ונקרע צינור דלק,המנוע נכבה כתוצאה מהתאונה ודלק ימשיך לזרום במצב של עקיפת הממסר.

ברכבים מודרניים ישנו מתג שתפקידו לנתק את המתח למשאבת דלק בשעת תאונה "מתג אנרציה"

מחובר למרכב בתא המנוע(לעיתים גם בתא הנוסעים) נראה כמו רכיב עם לחצן אדום למעלה.

ובהקשר לשאלתך הראשונה.

הבעיה שלך היא ב warm-up regulator הדו מתכת בפנים אינו מתפקד או מתפקד חלקי ולא מגביר את הלחץ בהנעה קרה.

יש לי כזה רכיב של bosch מספר0438140 שפורק מוולוו 740, אם הוא זהה לשלך(למיטב ידיעתי כן) אתה מוזמן לבוא לקחת אותו בלי תשלום.

אורן

פורסם

חשוב להרכיב רק את המק"ט המתאים, אחרת לא תפתור את הבעייה.

סוגי המק"טים השונים קשורים לערכי חלץ הדלק ולתכונות ה BI-METAL לכן חשוב ההתאמה..

* מתג האינרצייה הוא תוספת ביטחון והוא אינו מחליף את ממסר משאבת הדלק ואת אופי פעולתו. הוא נועד לדימום מנוע לאחר תאונה או התהפכות כאשר המנוע נשאר דולק.

• תוכן חדש...