Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

לפני די הרבה זמן היתי צריך להחליף נורה בפנס הקדמי שלי באונו, ובקרוב אני צריך לעבור טסט אז עברתי על המנורות ועכשיו אני רואה שהמנורה שהחלפתי מאירה בצורה יותר עמומה שכזו, כאילו יותר צהוב שכזה...

אני לא יודע אם הבעיה בכיוון שקצת הזזתי בטעות את בית המנורה והוא יצא מכיוון או שהעכירות שם פשוט גבוהה מדי ולכן עוצמת ההארה לא טובה...

איך ניתן לבדוק את עוצמת ההארה ואת הכיוון כדי שאני לא אכשל בזה בטסט?

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

גש לחשמלאי רכב ויבדוק לך במכשיר את העוצמה והזויות של הפנסים. יכול להיות שבשלב כל שהוא החלפת אחד הפנסים הראשיים והישן יותר פשוט דהוי יותר? או שהמנורות לא באותן עוצמה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

לא. נראה לי שהבעיה התחילה מההחלפת נורה שהזזתי את הפלסטיק קצת עקום, אז או שהנורה מחממת יתר על המידה את הפלסטיק ואז הוא נעכר מהר יותר או שהזווית שלו פשוט עקומה...

אין דרך לבדוק לבד זווית ועוצמה?

...Carpe Diem

פורסם
לא. נראה לי שהבעיה התחילה מההחלפת נורה שהזזתי את הפלסטיק קצת עקום, אז או שהנורה מחממת יתר על המידה את הפלסטיק ואז הוא נעכר מהר יותר או שהזווית שלו פשוט עקומה...

אין דרך לבדוק לבד זווית ועוצמה?

תעמוד מול הקיר, תדליק את הפנסים ותכוון אותם. אבל מה זה יעזור לך אם בטסט בודקים לו את הזויות ע''י מכשיר כאשר הוא לא יכול לחרוג מזויות מסוימות ופיזור קו האור?

פורסם

אז מה שאתה אומר זה שבתנאים ביתיים אין מצב שאני בודק מספיק טוב בשביל לעבור טסט? (בהנחה שעכשיו זה לא עובר)

...Carpe Diem

פורסם
אז מה שאתה אומר זה שבתנאים ביתיים אין מצב שאני בודק מספיק טוב בשביל לעבור טסט? (בהנחה שעכשיו זה לא עובר)
אני לא מבין, אתה לא רוצה לראות ולהראות טוב בלילה? לפי דעתי כיון אורות עולה בסביבות 50-70 ש''ח אצל חשמלאי רכב. אם לא עשית את זה אף פעם ואתה לא יודע שום דבר על זויות ופיזור האור אתה לא תסדר את זה בחניה מול הבית שלך. אנחנו פה לא הולכים להמליץ לך על כיון בלתי מקצועי, אלא ההפך, לגשת לאיש מקצוע. מדובר בבטיחות.

פורסם

זה לא מטמעמי חיסכון אלא מטעמי למידה, בכל מקרה אם זה לא יעבוד אצטרך לעשות לצורך כיוון טסט, אני לא עשיתי עד כה כי זה לא מפריע לנהיגה ולא לבולטות שלי בשטח, אלא סתם נראה מוזר כשמסתכלים טוב, רואים שמשהו לא בסדר...

...Carpe Diem

פורסם

מטעמי חיסכון עדיף לגשת לחשמלאי לשלם את ה50-70 שקל ולדעת שהקטע של הפנסים סגור.

אתה הרי לא רוצה לכוון לבד, לגשת לטסט לגלות שהפנסים לא מכוונים טוב והרכב יכשל- בכ"ז תצטרך לגשת לחשמלאי ואחר כך למסלול חוזר- עוד 63 שקל.

פורסם

כיוון אורות באוטודיפו דאז לפני עלה כ-22 ש"ח ולא אמור להשתנות. לאחר שהחלפתי פנס בעצמי וניגשתי לשם לכוון בשנית, כמה חודשים אחרי, כיוונו לי את הפנס בחינם.

סביר להניח שהמחיר באוטודיפו די זהה למחיר אצל כל חשמלאי אחר, בכל מקרה, מדובר בפעולה פשוטה מאוד שאורכת מספר דקות בודד, אם בכלל.

אין טעם לנסות לבצע לבד, מאוד מסורבל ולא מדויק כמו כיוון באמצעות מכשיר ייעודי שגם נותן אינדיקציה לגבי עוצמת האור.

פורסם

טוב נו... אולי נקפוץ לאוטודיפו ונעשה את זה באמת... סתם רציתי לשחק עם עוד אספקט של הרכב, אבל אני פשוט יציק לחשמלאי שם במקום.

תודה על ההמלצות חבר'ה...

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

יכול ליהיות שזה פשוט הנורה שהחלפת היא בגוון קצת אחר , היום יש כל מיני נורות H4 שהגוון שלהם שונה יותר לבן, תנסה לשים בפנס השני גם את המנורה הזאת ואז אולי הצבעים יהיו זהים.

פורסם

אני מניח שאתה מתכוון שיכוונו לי במקום בתשלום...? למיטב ידיעתי אתה פשוט משלם מה שצריך כמו לכל תקלה אחרת שאפשר לתקן במכון הטסטים - עמלה על טסט חוזר + תיקון, ורק מתקנים לך את זה וחותמים....

...Carpe Diem

פורסם

לא!

אני מתכוון שיכוונו לך ללא תשלום ! וללא עמלת טסט חוזר.

שוב, לי עשו זאת פעמיים במכון טסטים בחולון, כך שאני לא יכול להכליל על הכלל.

אולי בוחני הרכב בפורום יוכלו לתת תשובות מדוייקות יותר.

• תוכן חדש...