Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם יש בריחת ואקום, האם MAP סנסור ישלח נתונים אחרים למחשב או שהוא ישלח נתון קבוע?

התאוריה שלי כזאת:

אובחן MAP סנסור לא תקין, הוא הוחלף בחדש.

עכשיו אם מבצעים בדיקה חוזרת, ומגלים שעדיין המאפ החדש לא תקין (שולח ערכים גבוהים מידי ממה שצריך במצב תקין), אפשר להסיק שיש דליפת ואקום במערכת?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

נראה לי שלב הבא אני מחליף גומיות מזרקים פלוס אטמים בין הסעפת יניקה לראש

in the face

with a chair

פורסם

אני מבין שבמקום לראות בדיוק מה לא תקין ואז להחליף/לתקן את הדרוש, אתה קודם מחליף/מתקן ואז אתה מחליט אם מה שהוחלף באמת דרש החלפה?

אפשר לבדוק MAP SENSOR לעבודה תקינה לפני שמחליטים להחליף אותו. אפשר להפעיל עליו וואקום בעוצמות משתנות ולראות אם המתח שיוצא ממנו מתאים לטבלה. אפשר לחבר שעון וואקום לסעפת היניקה ולראות אם הערכים תואמים למה שמתקבל מחיישן הMAP . דליפות וואקום אפשר לאתר בעזרת בלון חמצן או ספריי קרב' , או פשוט לנסות לאטום עם סיליקון ולראות אם הבעייה נפתרה. אני לא מומחה דיאגנוסטיקה, אבל השיטה שבה אתה/המוסך שלך עובדים נשמעת עקומה (אם כי נפוצה, צריך להודות) .

אם אתה לא בעניין של עבודה עצמית, נראה לי שכדאי לך לקפוץ לדני זומרשטיין, בין אם אתה קרוב אליו או לא. ממה שהוא מגיב כאן בפורום נשמע שהוא מבין היטב את העבודה שלו, ולא רץ להחלפת רכיבים בצורה עיוורת.

פורסם

החלפתי את החיישן כתוצאה מבדיקת דיאגנוסטיקה ולא סתם על דעת עצמי, הנושא שלי עלה פה לא מעט, בדיאגנוסטיקה החיישן הראה נתון גבוהה יותר מהרצוי בסרק, לכן נאמר לי שהוא לא תקין ויש להחליפו.

החלפתי בחדש, הבעיה לא ממש השתנתה, לכן שאלתי אם אני מבצע בדיקה חוזרת והחיישן החדש יראה גם נתון גבוה מהרצוי, אז האם זה בגלל דליפה?

את הדיאגנוסטיקה ביצעתי אצל אייל מאשדוד בהמלצתו של דני.

in the face

with a chair

פורסם

יכול להיות שיש לו שעון אבל בדיקה לא ביצע, בכל מקרה לי די נמאס מהבדיקות המטופשות אצל בעלי מקצוע.

כל פעם שבעל מקצוע רק מסתכל על האוטו ישר 200 ש"ח אין לפני שנגע במשהו ובסוף אין תוצאות ולמזלי קניתי את החיישן בפחות מחצי מחיר (חדש) ככה שהכיס כואב אבל פחות.

in the face

with a chair

• ספונסר פורום
פורסם

תומר..לא ציינת באיזה רכב מדובר..

בדרך כלל חיישן MAP תקול נמצא במצב קבוע או גבוה מאוד(שוב,בדרך כלל)

כרגע כבר לא משנה, כי החלפת אותו לחדש.

ב106 למינהם נתקלתי כמה פעמים בגומיות סעפת יניקה יבשות וסדוקות שגרמו לדליפת וואקום ולנתון תת לחץ גבוה מידי שנשלח מהMAP .

כמו שחנן ג'יפולג ציין אפשרי להתיז בזהירות קצת ספריי קרבורטורים לבדיקת דליפות.

אורן בן סימון

פורסם

כל סוגי דליפות הואקום ניתנות לאיתור על ידי מכשיר 4 גזים שיראה נתוני O2 ולמבדה שונים בקיצוניות מהדרוש (מעבר לסטיות גם בשאר הנתוני גזים) , זה לא צריך לחפש לפני שבודקים פליטת גזים.

אם לפי התוצאות יש דליפה, ניתן לאתרה בקלות יחסית ובמהירות.

מובן שרצוי גם לבדוק לחצי דלק, ספיקה ועוד.

כל זאת מעבר לחיבור סקנר לאיתור בעיות אפשריות.

פליטת גזים, היא אחד מדרכי האיבחון היעילות לזיופי מנוע , פעולה לא יציבה, וצריכת דלק.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• ספונסר פורום
פורסם
106 GTI

ESI TURBO, אתה מתכוון אטמים בחיבור בין הסעפת לראש?

כן אני מתכוון לאטמים בין הסעפת לראש, ברכב שלך זה גומיות ולא אטם נייר, עם הזמן הן מתייבשות..

מה שדני כתב הוא נכון, בדיקת 4 גזים היא אחת הדיקות היעלות לאיבחון תקלות .

אני במקומך הייתי בודק בעזרת שעון וואקום ומשווה לנתונים שיוצאים מהמאפ לפני שאני רץ להחליף חלקים.

אורן בן סימון

• תוכן חדש...