Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי היום טסט, להפתעתי עברתי את בדיקות הזיהום, אבל נכשלתי על 3 דברים אחרים:

תיבת הגה (הסבר: יש נקישות)

הבנתי שיקרעו אותי במוסך על כך שיביאו לי תיבת הגה משופצת (1200-1500 ש"ח), כאשר תיקון הבעיה הוא עניין של מה בכך (הוספת שימסים או הידוק הבוקסות).

הבעיה פה שעפ"י מה שהוסבר לי חייבים להביא קבלה בנוסף לאישור על התיקון מהמוסך, לכן זה כביכול "מחייב" אותי להביא תיבת הגה ולא לתקן את הקיימת בעלות זעומה יחסית.

האם יש אמת בדברים?

מסרק הגה חופש וגומיות (הסבר: גומית מסרק הגה קרועה)

סססדררר.... הגומיה תוחלף כמובן.

צינורות בלמים (הבוחן הוסיף "כחוק")

מותקנים אצלי ברכב רביעיית צינורות ברקס מסוככים מנירוסטה של Sparco, חדשים מלפני שנה ובמצב מעולה.

התווכחתי עם הבוחן, והוא מתעקש שהצינורות דקים מדי ולא תקניים!

מה עושים?

כרגע בכוונתי להתקין צינורות תחליפיים חדשים, לעבור טסט, ולהחזיר את הספארקו בחזרה. לעזאזל! יש לכם רעיון יותר טוב?

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

הרעיון הכי טוב הוא לעשות כפי שכתב הבוחן.

מהיכן אתה יודע שהצינורות שהחלפת עומדים בדרישות החוק או הייצרן ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אינני יודע האם הצינורות של ספארקו עומדות בדרישות החוק (האם יש בכלל חקיקה בארץ לגבי מהו צינור תקני ומה צינור לא תקני? מלבד עניין צינור קרוע, בלוי, וכו')

מה שבטוח - הצינורות של ספארקו מבצעים את עבודתם נאמנה לא פחות מצינור מקורי\תחליפי.

פורסם

לגבי השאלות החוקיות אני בטוח שעמית יוכל לענות לך עליהם בקלות, אבל מה שמפתיע אותי הוא שלא הייתי מצפה למצוא גומיה קרועה ברכב שהשקעת בו כל כך הרבה (הרבה (הרבה) ) מבחינה קוסמטית... סתם מתוך ענין... (ובאמת אני נפעמתי מההשקעה שלך)

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

מרק ... מממ ... רוב הצינורות האלו עומדים בתקני FIA ומתאימים למירוצים.

אני מבטיח לך שהם "טיפה" מעל הדרישות.

זה שבארץ זה בדיחה זה משהו אחר ...

יש לי רעיון יותר טוב בשבילך ליאור.

תכניס את הצינורות המסוככים לתוך צינורות גומי ...

דרישה מפגרת , פיתרון מפגר.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

הבוחן לא חייב לדעת האם צינורות אלו טובים יותר מהמקורייים ואינו חייב לבדוק זאת.

במקרה שלך אני יודע שהצינורות באיכות טובה.

האם ייצרן הרכב או מוסך מורשה של הייבואן היו מאשרים התקנה של צינורות מסוג זה ? התשובה לא.

איזה כייף לי :)

פורסם

ליביו :shock::twisted:

נשמע לך אפשרי מבחינת מידות?!

כי לדעתי זה לא.

אבל מה שמפתיע אותי הוא שלא הייתי מצפה למצוא גומיה קרועה ברכב שהשקעת בו כל כך הרבה (הרבה (הרבה) ) מבחינה קוסמטית... סתם מתוך ענין... (ובאמת אני נפעמתי מההשקעה שלך)
אני לא יכול לתקן מה שאני לא מודע אליו... :roll:

ובאמת לא שמתי לב שהגומיה קרועה פעם אחרונה שהאוטו היה על בוקים. מזל שיש טסט פעם בשנה.

אפרופו השקעה - סיפרתי לך שקניתי לאחרונה לבד כשטיח לבגאז', סף דלת אחורית חדש מפלסטיק, חובקי הגה חדשים, שפריצר ומגב אחורי חדשים, פקקים חדשים לכל איזור תא המנוע, ומחו"ל הזמנתי לאחרונה - דוושות חדשות, שטיחים חדשים לרכב, כיסויים חדשים לנורות איתות, תאורה פלזמה ושאר שיפצורים ללוח שעונים :twisted:

ליאור

כי "חולה נפש" זו לא מילה גסה.

פורסם
עשיתי היום טסט, להפתעתי עברתי את בדיקות הזיהום, אבל נכשלתי על 3 דברים אחרים:

תיבת הגה (הסבר: יש נקישות)

הבנתי שיקרעו אותי במוסך על כך שיביאו לי תיבת הגה משופצת (1200-1500 ש"ח), כאשר תיקון הבעיה הוא עניין של מה בכך (הוספת שימסים או הידוק הבוקסות).

הבעיה פה שעפ"י מה שהוסבר לי חייבים להביא קבלה בנוסף לאישור על התיקון מהמוסך, לכן זה כביכול "מחייב" אותי להביא תיבת הגה ולא לתקן את הקיימת בעלות זעומה יחסית.

האם יש אמת בדברים?

מסרק הגה חופש וגומיות (הסבר: גומית מסרק הגה קרועה)

סססדררר.... הגומיה תוחלף כמובן.

צינורות בלמים (הבוחן הוסיף "כחוק")

מותקנים אצלי ברכב רביעיית צינורות ברקס מסוככים מנירוסטה של Sparco, חדשים מלפני שנה ובמצב מעולה.

התווכחתי עם הבוחן, והוא מתעקש שהצינורות דקים מדי ולא תקניים!

מה עושים?

כרגע בכוונתי להתקין צינורות תחליפיים חדשים, לעבור טסט, ולהחזיר את הספארקו בחזרה. לעזאזל! יש לכם רעיון יותר טוב?

שלום

ביגלל שה (הוספת שימסים או הידוק הבוקסות). זה לא תיקון זה רמאות אתה חייב ללכת למוסך ובצדק.

לדעתי אותו מוסך שיסכים שה שתביא תיבת הגה הוא מטומטם וחמור כי הוא צריך לתת אישור ממוסך מורשה ולהמר על הגה שיכול להיות מתוקן בצורה רשלנית.

לגבי צינורות הבלם המסוככים מנירוסטה א) הם באמת דקים לפי התקן הישראלי ובצדק ב) בוחן וגם אתה או כול מכונאי לא יכול לראות אם הצינור סדוק או יש נפיחות והוא מסוכן.

לידיעתך ולידיעת כולם התנאי לשימו בצינורות מסוככים הם אלו רק למרוצי מכוניות ומוחלפים מידית אחרי כול מרוץ. בארץ השימוש אסור.

במערכת הבטיחות ברכב לא משחקים ולא מהמרים.

איין לך ברירה וטב שכך אלה להכניס את הרכב לתיקון במוסך בצורה מסודרת כמו שצריך.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
ביגלל שה (הוספת שימסים או הידוק הבוקסות). זה לא תיקון זה רמאות אתה חייב ללכת למוסך ובצדק.

למה הוספת שימסים והידוק הבוקסות זה רמאות?

בהנחה ואני מכניס את הרכב למוסך, הם מביאים לי תיבת הגה שעברה תיקון במכון כלשהו.

האם הוספת שימסים והידוק הבוקסות זה לא מה שעושים בכל מקרה ע"מ לתקן חופשים בהגה? :-(

פורסם

(1)תיקון חופשים נעשה ע"י הח' החלק השחוק באחר שאינו שחוק.

(2)אין חובה להציג קבלה/חשבונית, יש חובה להציג אסמכתא בנוסף לאישור תיקון. אסמכתא יכולה להיות גם כרטיס עבודה או אפילו צילום מתוך יומן העבודה של המוסך.

(3)תקנה 333(ד) - לא ישנה אדם את מע' הבלמים המקוריים של הרכב, לא יחליף ולא ירשה להחליף חלק או אבזר במע' הבלמים בחלק או באבזר אחר בעל מידות, איכות או סגולות טכניות אחרות מאלה שקבע יצרן מע' הבלמים, אלא אם קיבל אישור מאת רשות-הרישוי ובהתאם לתנאיו.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

תודה :-)

עוד כמה שאלות קטנות:

1. בהנחה והרשיון שלי תקף לעוד שבועיים, האם אני חייב לעשות טסט חוזר תוך שבוע, או תוך שבועיים?

2. ברגע שאני מגיע למכון הבדיקה שוב עם האישור על התיקון, האם הם בודקים אך ורק את הסעיפים שבהם נכשלתי?

3. למי שיודע - למה לעזאזל העלות של החלפת מסרק הגה באחד מתוקן היא כזו אסטרונומית? הרי התיקון הוא עניין של מה בכך למיטב הבנתי.

פורסם

1. בהנחה והרשיון שלי תקף לעוד שבועיים, האם אני חייב לעשות טסט חוזר תוך שבוע, או תוך שבועיים?

3. למי שיודע - למה לעזאזל העלות של החלפת מסרק הגה באחד מתוקן היא כזו אסטרונומית? הרי התיקון הוא עניין של מה בכך למיטב הבנתי.

1. לא, ברגע שנכשלת יש לך שבוע (כפי שרשום בטופס) להגיע לטסט חוזר.

3. מה היא עלות אסטרונומית עבורך ומה זה "עניין של מה בכך" עבורך ? זה לא שכל טיפול משפצים מסרק הגה...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
תודה :-)

עוד כמה שאלות קטנות:

2. ברגע שאני מגיע למכון הבדיקה שוב עם האישור על התיקון, האם הם בודקים אך ורק את הסעיפים שבהם נכשלתי?

כפי שאני יודע ברגע שאתה ניגש לטסט חוזר לאחר תיקון תקלה כלשהי, אתה עובר בדיקה חוזרת אשר כוללת מעבר בכל העמדות.

פורסם
כפי שאני יודע ברגע שאתה ניגש לטסט חוזר לאחר תיקון תקלה כלשהי, אתה עובר בדיקה חוזרת אשר כוללת מעבר בכל העמדות.
אני הייתי צריך לחזור לטסט בגלל בלם אחורי לא תקין. חזרתי עם אישורים וקבלות ממוסך ובדקו את הברקסים בלבד. הטסט היה ביום שישי - חזרתי ביום ראשון ועברתי.

יחיאל.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

תלוי במקום, וגם לפעמים תלוי אם אתה מתקן אצלהם.

בדרך כלל הבוחן פשוט יבדוק את מה שהיה תקול ויעביר אותך הלאה (ככה היה בכל המקומות שהיתי בהם לטסט).

:agrue:
  • תוכן חדש...