Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על רסיבר דנון AVR-1801 , אני רוצה לחבר אותו כבר הרבה זמן לטלוויזיה , כיום שאני מדליק אותו הוא מחובר לטלווויזיה אבל אין לי שליטה על הווליום , כלומר יש ווליום מסויים שהוא היחיד שאפשר לשמוע אליו גם אם מגביהים וגם אם מנמיכים.

הטכנאי של ייס שהיה אצלי אמר לי לקנות כבל RCI והשאיר לי חיבור בשבילו בממיר , חיברתי אותו לממיר אבל אני לא יודע לאן לחבר ברסיבר.

ניסיתי לחבר ל-VCR ול-TV/DBS אבל עדיין אין לי שליטה על הווליום ובנוסף אני מצליח לשמוע רק ברמקול אחד מבין החמישה.

יש אפשרות לחבר גם את הסאב לטלוויזיה?

הנה תמונות של המערכת והסאב אם זה עוזר:

http://pic.hevre.co.il/UserAlbum.asp?uid=211D73931D41406EAE7B4519EBD381D6&alid=92371

תודה גדולה מראש!

מיקי.

פורסם

ממיר של יס? האפור הרגיל?

בממירים של יס שיש אצלי בבית יש יציאה סטריאופונית פשוטה, עם שני כבלי RCA (ולא RCI) שמתחברים לכל מה שתרצה בהמשך הדרך.

החיבור לרסיבר צריך להיות פשוט - זוג כבלי RCA מהממיר ישירות אל אחת הכניסה של הרסיבר שלך, עדיף זאת שכתוב עליה TV אבל זה באמת לא כל כך קריטי לדעתי.

שליטה על הווליום? אפשרי בהחלט! שים לב שבשלט של יס יש אפשרות להגביר את הווליום בטלווזיה עצמה, ואפשרות להגביר מהממיר. כשמגבירים מהממיר - יש עיגול קטן בצד ימין למעלה של המרקע.

ולגבי חיבור של סאב.. זה כבר תלוי אם הרסיבר שלך מבצע חיתוך תדרים. לא מבין מספיק ברסיברים של דנון כדי לספר לך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חיבור לווין לרסיבר מאוד פשוט,

יוצא עם שלושה חוטי RCA מהממיר, (או כבל 21 פינים בעל חיבורי RCA בצד אחד), חוט אחד וידאו, שני החוטים האחרים LEFT RIGHT, חפש במגבר כניסה של איזשהו מכשיר שיודע לקבל גם אות וידאו וגם אות אודיו, כגון TV, VIDEO1, VIDEO2, חבר את אות הוידאו לכניסת הוידאו של אותו ערוץ, ושני החוטים האחרים ל-LEFT RIGHT של אותו ערוץ, חפש במגבר יציאת MONITOR וחבר עוד כבל נוסף מחיבור זה לטלוויזיה, כבל יחיד. ברגע זה, כשתעביר במגבר לדוגמא ל-VIDEO1, אות הוידאו ואות האודיו יפתחו לממיר, ותוכל לראות בטלוויזיה ולשמוע ברמקולים.

אל תחבר את יציאת הסאונד מהממיר לטלוויזיה! ובבקשה אל תגיד לי שאתה מחובר לטלוויזיה עם כבל RF...!

בסך הכל צריך ארבעה חוטי RCA.

פורסם

אוקיי אז ככה , הממיר הקודם שהיה לי שבק חיים כנראה בגלל הניסויי שעשיתי לפני המונדיאל כדי לבדוק אם אפשר להחליף ממיר עם השכנים , הביאו לי ממיר חדש של ייס ויש לי בו אפשרות לחבר לרסיבר (אגב יש בו גם יציאת S VIDEO ).

אין לי בעיה של שמיעה , הבעיה שאני לא שולט בווליום של הרסיבר , אני ייתן דוגמא כזאת , אם אני שם על 20 בווליום או אם אני ישים על 40 ישמעו אותו הדבר .

הכבלים שחיברתי זה כבל RCA שתיים לשתיים מהממיר אל המגבר.

ארז , איך שהצעת יהיה לי את האופצייה לבחור בין האפשרות לשמוע עם ובלי מגבר?

את האמת קצת הסתבכתי אני לא כל כך מבין בזה:)

פורסם

אם אתה שומע דרך הטלוויזיה, אז לא תצליח לעולם לשלוט בווליום במגבר, מאיפה אתה שומע?

דבר שני, רסיברים מסויימים בעלי אפשרות חיבור של אקולייזר, הדבר השני שעולה לי בראש, הוא, שהפעלת את אופציית האוקולייזר, (MONITOR), על אחד מערוצי הוידאו, לשם האקולייזר מתחבר בדרך כלל, ואז אין לך שליטה על הווליום של הערוץ הנ"ל, אם הבנת מה התכוונתי בכלל :wink:

בכל מקרה, מאיפה אתה שומע? טלוויזיה, או רמקולים?

אגב, סאב צריך להיות מחובר ליציאת סאב במגבר, צריך להפעיל את האופציה בתפריט במגבר, ו! צריך לשחק עם כיוון גודל הרמקולים במגבר, ואם אני זוכר נכון, צריך לכוון על רמקולי PA קטנים, ואז הסאב פועל יותר.

פורסם

ארז , כיום אני שומע דרך הטלוויזיה ואני רוצה שתיהיה לי את האופציה לשמוע דרך המגבר.

אתה יכול להסביר לי איך אפשר לבדוק על האקולייזר אם הוא מחובר או לא , או אם הפעלתי אותו או לא.

הנה 2 תמונות שצילמתי עכשיו:

http://img390.imageshack.us/my.php?image=140620060028gi.jpg

http://img358.imageshack.us/my.php?image=140620060018xo.jpg

פורסם

אוקיי - לא רואים כלום בתמונות ששלחת, אבל בעיקרון אתה צריך לחפש זוג יציאות זמינות פנויות (אפילו פשוטות ביותר - אנאלוגיות ב-RCA), ולחבר אותן אל הממיר (אני לא יודע איך זה ביס - אני יודע שביס יש שתיים או שלוש יציאות).

בכל אופן, אצלי זה מחובר ככה, ואני יכול לשמוע דרך הטלויזיה או דרך המערכת, או שניהם יחד.

פורסם

טוב, קצת סדר,

רסיבר A/V הוא בעצם מכשיר שמיועד להעביר גם תמונה, כלומר, אמור לשלוט על הטלוויזיה שלך,

עיקרון החיבור במערכות הגברה בכלל אומר IN ל OUT, אף פעם לא IN ל IN, או OUT ל OUT, תמיד לוודא שצד אחד של הכבל מחובר לIN והצד השני לOUT.

מאחורי הממיר שלך אמורים להיות שני חיבורים 21 פינים, שחורים גדולים, עזוב אותם כרגע, אני מניח שאין לך את הכבל שצריך בשבילם.

בצד יש לך חיבורי RCA, אדום לבן צהוב, עם כיתוב לידם, OUT, IN, LEFT וכדומה,

אתה צריך שיהיו לך ביד 4 חוטי RCA, אם ללכת לפי התקן, 2 צהובים, אחד לבן או שחור, ואחד אדום, אבל את מי זה מעניין, העיקר שיהיו לך ארבע חוטים כאלה, עם הממיר מגיע חוט בעל שלושה חיבורי RCA, צהוב, שחור ואדום.

נסה לדמיין בראש את מה שאני אומר ולחבר בהתאם, תדפיס לך אפילו אם יהיה לך נוח,

בוא נניח שאנחנו הולכים להשתמש בערוץ VIDEO1 ברסיבר.

אחורי המגבר אמורים להיות מחולקים לפי איזורים, כלומר, אודיו, ווידאו.

חפש בממיר חיבורי יציאה (כלומר OUT), של: VIDEO, LEFT ו-RIGHT.

חבר את החוט העבה ביותר (אם יש אחד כזה, הוא יהיה צהוב) לVIDEO OUT בממיר ובצידו השני, כלומר ברסיבר, לחיבור VIDEO IN של VIDEO1.

כמובן חפש את החיבור באיזור חיבורי הVIDEO.

חבר שני חוטים אחרים (שווים באורכם!!) לחיבורי הAUDIO OUT בממיר, כמובן LEFT RIGHT.

בצד הרסיבר, חבר את אותם שני החוטים לכניסת אודיו של VIDEO1, חפש את הכיתוב VIDEO1 באיזור חיבורי האודיו. חבר שמאל וימין בהתאם.

עכשיו בעצם הממיר מחובר למגבר מבחינת אות וידאו ואודיו.

עכשיו רק נשאר לחבר את המגבר לטלוויזיה כדי שיהיה אפשר לראות...

קח את החוט האחרון שנשאר לך, חפש באיזור חיבורי הVIDEO ברסיבר, חיבור שנקרא MONITOR (אמור להקרא כך), זוהי בעצם יציאה לטלוויזיה, חבר את החוט אליה.

חפש בטלוויזיה חיבור שנקרא VIDEO IN, אמור להיות מסומן בצהוב, וחבר את החוט מהMONITOR אליו.

עכשיו כוון במגבר לVIDEO1 כמו שהיית מכוון לCD או כל דבר אחר, ובחר בAV בטלוויזיה.

הכל אמור לעבוד אם חיברת בדיוק כמו שכתבתי....

אם אתה אומר שכרגע אתה שומע מהטלוויזיה, אז אין צורך להתחיל לבדוק אם בטעות הפעלת אופציה של אקולייזר, הסיכוי קלוש...

בהצלחה!

פורסם

תודה רבה אני אנסה מחר ויגיד לך אם הצלחתי.

אגב הבנתי למה אתה מתכוון עם הכבל 21 פינים , דוד שלי היה פה בערב לכמה דקות ואצלו זה מחובר בשיטה הזאת , והוא אמר לי שהוא יבוא איזה יום ינסה לעשות את זה אצלי (הוא דווקא מבין אבל לא היה לו זמן כל כך להתעסק עם זה היום).

• תוכן חדש...