Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

xsi מתחממת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בדקתי עכשיו xsi 1400 שנת 93

והבנאדם שם לה תונטה שתעבוד קבוע עם סוויץ..

זה טוב שהיא עובדת קבוע??

לא. תקן את זה במיידי

בגלל שהיא עובדת קבוע תחת מאמץ היא בסוף תתפגר ותפסיק לעבוד, ואם לא תשים לב זה תמצא את עצמך במוסך בדרך לראש מנוע במקרה הטוב.

מקרה דומה קרה לקנגו ביחידה שלי, במקום לתקן את התקלה הפעילו את הוונטה קבוע וזה נגמר במנוע גמור.

פורסם

אפשר לסדר את זה בלי בעיה תוריד לו כמה שקלים מהמחירון!

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

לסדר את זה בלי בעיה?

השאלה היא למה עשו את זה, כנראה יש בעיה במערת הקירור, ועקפו אותה ע"י זה

תבדוק טוב מה הבעיה לפני שאתה קונה את האוטו!

פורסם

אם מישהו טרח להפעיל את הונטה באופן קבוע, סביר מאוד להניח שהוא בדק את הטרמוסטט (ואולי אף ביטל אותו). מן הסתם הבעיה תהיה "גדולה" מטרמוסטט.

הייתי נזהר מאוד מלקנות רכב כזה.

סער.

פורסם
יכול להיות שהרכב מתחמם כתוצאה מסתימה ברדיאטור או מטרמוסטט תפוס.
או משאבת מים דפוקה.

לי היה את הבעיה מסתבר שמשאבת המים נדפקה, חשבתי שהרכב מתחמם כתוצאה מעבודה לקויה של המאוררים בסוף התברר לי אחרת.

תבדוק טוב בבדיקה אם זה משהו לא רציני שווה להוריד עוד כסף ולתקן.

פורסם

טרמוסטט עם הפלאנג' באיזור 70 שקלים, ועוד כמה אגורות על סיליקון אדום אם אין לך.

רדיאטור זה כבר סיפור אחר. אני קניתי ל-106 שהייתה לי תחליפי ב-560 שקלים עם קומבינה. ברוב המקומות ביקשו ממני לא פחות מ-950.

תחסוך כמה שקלים אם תחליף לבד, ותזכור להוסיף עוד קצת כסף לשם קניית נוזל קירור מקורי של פיג'ו.

אני הולך עם אופיר - לא סתם מהנדסים שטויות כאלה, בטח לא ב-106 XSI. זה כנראה בא לחפות על בעיה יותר חמורה שהוזנחה.

קוואסקי EN 500 VULCAN

פורסם
יכול להיות שהרכב מתחמם כתוצאה מסתימה ברדיאטור או מטרמוסטט תפוס.
או משאבת מים דפוקה
אם יש את אחת מהבעיות האלה, הפעלה קבועה של המאווררים לא תמנע התחממויות.

קח את הרכב לנסיעה מאומצת - עליה ארוכה עם מזגן, ורצוי גם משקל רב - ובדוק האם מתחמם .

אם הרכב לא מתחמם סביר שהבעיה היתה בסך הכל ביוניט.

טרמוסטט מבוטל תוכל לזהות בזמן ארוך (>10 דקות) שלוקח למנוע להגיע לטמפרטורת עבודה לאחר התנעה קרה ובנסיעה לא מאומצת.

פורסם

אני לא מסכים בנוגע לטרמוסטט. ב-106 XSI שהייתה לי ביטלתי טרמוסטט עקב מספר בעיות (רק עד הטיפול בהן - הייתי תלוי באוטו).

האוטו היה מתחמם - והביטול של הטרמוסטט התקזז עם ההתחממות של האוטו. התנהגות המנוע מבחינת טמפ' מים הייתה סבירה.

קוואסקי EN 500 VULCAN

פורסם

:

1. מה שכתבתי הוא שאם הרכב מתחמם בגלל בעיה בטרמוסטט, הפעלה קבועה של המאוורר לא תפתור את הבעיה משום שהמאוורר מקרר את הנוזל ברדיאטור והטרמוסטט המקולקל מונע מהנוזל בכלל להגיע לשם.
  2. ביטול טרמוסטט הוא פעולה לא רצויה בהחלט משום שהיא גורמת למנוע לעבוד זמן רב יותר בטמפרטורה נמוכה מדי ונגרם בלאי מואץ וצריכת דלק גבוהה. אם מזג האוויר לא קר מאד, המנוע יכול להגיע בסופו של דבר לאותה טמפרטורה אליה היה מגיע ללא הטרמוסטט אבל זה יקח זמן רב יותר.
    אם יש בעיה בטרמוסטט מחליפים אותו ולא מבטלים אותו, אלא לפרק זמן מוגבל מאד כפי שכתבת.
    מה שכתבתי זה כיצד ניתן לגלות האם בוצעה הפעולה הלא רצויה הזו.

פורסם

יש לו וונטה אחת?

למה אני שואל? פשוט מכיר מישהו עם 106 שבגלל יחס דחיסה ועוד כמה שיפורים העדיף להתקין וונטה רזרבית למקרי התחממות של הרכב, הוונטה מופעלת בעזרת מתג ויש גם את הוונטה המקורית.

אמר שהצילה אותו כמה וכמה פעמים.

אגב ברכב שלי הוונטה גם עובדת קבוע, זה לא תקין? היא מתחילה לפעול רק כשאני מדליק את החשמל של הרכב אפילו בלי להתניע (חום מנוע 0).

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

זה לא טוב,זה גורם למנוע לעבוד קר בעקבות כך צריכת דלק גבוהה ובלאי מואץ למנוע

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

• תוכן חדש...