Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרבי או לא? זאת השאלה!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא קשור מה התפקיד שלך בצבא, זה קשור לאיך שאתה עושה אותו.

99% מהחיילים בצבא לא מיותרים. נראה להם שהם מיותרים כי התפקיד שלהם לא מעניין אותם, אבל כל בורג במערכת הענקית הזאת חשוב באותה מידה.

זה הכל שאלה של איך אתה תופס את השירות שלך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה טעות לאמר "אם כל אחד היה חושב ככה"

יש מספיק אנשים שהיו מוכנים להיתגייס ולתת 120% מעצמם.

מצד שני הצבא ממש לא צריך את כל החיילים שלו, הצבא עובד באופן כל כך לא יעיל ככל שמיסתכלים על החיילים הגובניקים חוסר היעילות גוברת.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אם כל מי שהיה בקרבי,יגיד לי שכדאי ללכת לקרבי...סימן שבאמת כדאי ללכת לקרבי.

הרי לא יגידו סתם,לא ככה?:roll:

בכל מקרה,אני כנראה יילך קרבי וכמה שיותר גבוה.

אני את האימונים מתחיל כבר מעכשיו.

פורסם

חלק מהדוגמאות על הצד הפרקטי של השירות שלי

(טכנאי מערכות לוחמה אלקטרונית בספינת טילים, ולאחר מכן מפקד קורס ל"א בבסיס הדרכה)

חסרונות- לא ראיתי את החברה יותר מפעם בשבועיים (זה נורא)

ירדתי 10 קילו

לא נפגשתי עם החברים כמו שצריך שנים

חלק מהמפקדים לא העריכו ולו בקצת את מה שעשיתי ומעבר לכך, הטמינו לי רגליים בדרך

לפעמים הייתה שיגרה יומיומית שוחקת שיכלה לשגע פילים (בעיקר שמירות)

יתרונות-

שרדתי עם החברה 3 שנים של שירות קרבי, נותרנו הכי מחוברים ביחד, בלב ובנפש

עליתי 10 קילו של שרירים

הכרתי חברים חדשים קרובים כמשפחה

חלק מהמפקדים העריכו את מה שעשיתי ולא רק שנתנו מוטיבציה לשירות, אלא גם נתנו לשירות סוג של משמעות ציונית.

ראיתי ועשיתי דברים מדהימים שבחיים לא הייתי עושה (לדוג' הנחתת מסוק על ספינה נעה)

קיבלתי אומץ והתבגרתי, עד ההרגשה שכיום אני מסוגל לעשות פי אלף מלפני השירות

כמו שאתה רואה לירון, בכל דבר בחיים אפשר לקחת את מה שעובר עליך ימינה ושמאלה.

יש דברים שצריך להיות מוכן אליהם, למשל כמעט כל החיילים מקטרים יום יום, אך בסוף השירות קטנים הדברים שהם היו משנים לו היו יכולים. קרבי הוא לא שירות קשה רק מבחינה פיזית, אלא גם נפשית, לא רק במעמסה, אלא גם לפעמים במלחמה הפנימית שלך (למשל מפקדים חארות שתוקעים לך מקל בגלגלים, או בעיות עם החברה). השירות לא צריך להיות קל, הוא צריך להתקיל אותך, בכל התחומים. האישי והבין-אישי.

או שאתה יכול להיות מש"ק ממטרות בקריה, ולהמשיך עם חייך הרגילים, כי קרבי, זו שיחת המתנה של 3 שנים. :roll:

בהצלחה :wink:

אבי .פ.

:shock:פג'ו 205 ג'ונייייר 3 דלתות - אספנות בשנת 2021 :shock:
פורסם

Avipel נתן דוגמא מצויינת.

בגדול, שרות קרבי נתן לי הרבה. בין היתר - חברים לכל החיים, אפשרות לעבודה באזרחות עם הכנסה חודשית של 15,000 ש"ח.

Veni Vidi Vici

פורסם
Avipel בגדול, שרות קרבי נתן לי הרבה. בין היתר - חברים לכל החיים, אפשרות לעבודה באזרחות עם הכנסה חודשית של 15,000 ש"ח.

האלפרונים משלמים יותר.

GOT סחוג?

פורסם

כשאתה מסתכל על זה אחורה, זה נראה הרבה יותר פשוט..

לדעתי אתה לא צריך לשאול מישהו שעבר את השירות שלו כחייל קרבי, אלה מישהו שעכשיו הוא חייל קרבי..

אני יודע מחברים שלי, שחלק גדול מהם חיילים קרביים ולוחמים..

שיש חלק ששמחים שהגיעו ואוהבים כל רגע עם המחלקה שלהם, ויש חלק שכל הזמן מנסים דרכים להוציא גימלים ולברוח הביתה לכמה ימים..

הרבה מאוד תלוי בבן-אדם, בתפקיד הקרבי שהוא מקבל, בתנאי השירות שלו בתפקיד ובמפקדים האישיים שלו.

אותו בנאדם יכול לפול ב2 מקומות ובאחד לשנוא את התפקיד ובשני להיות מאושר מכל דקה..

ויש לי חבר כזה שהיה בגדוד שמשון של חי"ר ושנא כל רגע, אחרי כחצי שנה שם הוא עבר לנחשון ועכשיו הוא מאושר מכל רגע, וכל פעם אחרי פעולה בשטחים הוא מתקשר או שולח SMS בהתלהבות על מה שהם עשו וכמה מחבלים הם עצרו או חגורות נפץ שמצאו וכו'..

בסה"כ ההחלטה היא מאוד אישית..

אל תחשוב על הצבא כמקום שיתן לך תעסוקה לאחר הצבא.. אין יותר מידי תפקידים שאחרי הצבא תוכל להמשיך בהם במסגרת אזרחית..

אל תחשוב שהמדינה צריכה אותך - כי אם היא צריכה אותך, זה שתהיה מרוצה שם ולא שבוז וחסר מוטיבציה לחלוטין..

אל תחשוב על מה יגידו אנשים ואל תחשוב על שום דבר חוץ מעל עצמך..

אם בעצמך תחליט שאתה רוצה מסגרת קרבית, כזאת שאתה רואה את הבית פעם בשבועיים - וגם זה לא חייב להיות

כזאת שאתה יוצא לפעילויות מבצעיות בשטחי אויב וכו' - אז תלך לקרבי.. ואם תגיע למקום שאתה לא מרוצה ממנו, בשביל זה יש טפסי 55.. והם בהחלט יכולים לעזור..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לירון אני באותו המאבק עם עצמי, כמו כן דעתי גם או הכל או כלום.

רציתי לנסות להתקבל לטייס אבל מה? כנראה קצת זלזלתי יותר מדיי במבחנים ההם בצו התייצבות ולכן אני לא מועמד אפילו.

הפרופיל שלי 97 ללא סעיפים (בריא כמו שור) ואני גם עושה כושר כבר כמה שנים...

דיברתי עם אנשים שלא עשו כלל צבא, ואללה נשמע טוב 3 שנים עבדו, חסכו כסף, טיילו וניצלו את הזמן... נשמע טוב אבל יש משהו בי שמתנגד לזה.

3 שנים בקרבי? אם כבר אז איזה יחידה מובחרת או משהו באמת טוב, משהו שאפשר יהיה לומר עליו שלא בזבזתי 3 שנים מחיי על לא לעשות כלום, מצד שני קרבי זה לחזור פעם בשבועים הביתה, אפשר לשכוח מחיי הפרט ועוד הרבה דברים.

בכל מקרה אני מבולבל ולא יודע בנתיים לאן לנסות להתקבל או למצוא כיוון, יש מצב שאני אמשיך י''ג, י''ד שזה יתן לי קצת זמן לחשוב ולבלות עוד ואז גם בצבא כבר יהיה תפקיד יותר טוב.

לירון אתה בי''א כרגע?

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
דיברתי עם אנשים שלא עשו כלל צבא, ואללה נשמע טוב 3 שנים עבדו, חסכו כסף, טיילו וניצלו את הזמן... נשמע טוב אבל יש משהו בי שמתנגד לזה.
המשהו הזה זאת הטעות הכי גדולה של כולם פה, זה משהו שמכניסים לנו כשאנחנו קטנים וזה מה שדופק לנו את החיים. אם תסתכלו על צעירים במדינות אחרות שבזמן שאנחנו בצבא וחושבים שאנחנו חייבים משהו לכל המפקדים, הם מרוויחים כסף, מזיינים ומטיילים.

אל תתנו להחדרת הפטריוטיות הזאת להשכיח מכם את כל הזיבולי שכל שאכלתם מהמדינה (מיסים, חשבונות, קנסות, חוקים מטומטמים וכו').

חזרה לפותח התרד:

אתה אולי תהפוך לגבר, רק תזכור כשאתה נפגע קשה והופך לנכה, כמה כסף אתה תקבל מהמדינה ומי יעזור לך. תזכור כמה המדינה עוזרת לך בכל התחומים בחיים ותחשוב למה אתה צריך לתרום לה וכמה.

ובקשר להופך לגבר, אני מכיר אנשים חכמים שהלכו ליחידות מחשוב (כן חננות מחשבים) שרוצחים בהנפת אצבע כל אחד שהיה בקרבי.

תחשוב על העתיד, ומה יניב לך הכי הרבה כסף, זה באמת מה שחשוב, ואם אתה מספיק חכם אתה תצא עם כסף ועם הרגשה טובה, תעשה כושר בבית זה גם יהפוך אותך לגבר...

• תוכן חדש...