Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

חזרתי מהטיול שלי בכרתים ,

את הכתבה הארוכה יותר שתתפרסם בפורום תפוז ( אופנועים ) אני יעלה אחרי זה אבל כאן אני חייב לשתף אתכם במספר דברים :

1 . יש המון , אבל המון , בערך פי 10 מישראל SAXO VTS , בכל הצבעים , בכל השיפורים ( ניגע בזה אחרי זה ) .

2. יש המון , אבל המון , בערך פי 10 מישראל RALLYE 1.6 , בכל הצבעים , בכל השיפורים ...

אתם לא מעכלים את זה בכלל , שם זה לא רכב נדיר , זה כמו פג'ו 205 פה ... אבל הנקודה הבאמת יפה היא ש ...

הם כולם משופרות , לכולם ( כמעט ) יש קיטים מדהימים , כולם ( כמעט ) עברו הנמכה ... פשוט מדהים , לא ראיתי שם VTS או ראלי אחת עם המגנזיום המקורי , פשוט מדהים !!!!!!!! ....

בקיצור , הכתבה המלאה תבוא עוד מעט , עשיתי ב - 3 ימים 1100 ק"מ ( 400 ביום ) , כיף חיים .

בנתיים תמונה אחת או שתיים .

P1010006.JPG

P1010045.JPG

פורסם

הטיול עלה לי 800$ ,

רכב זזה מגיל 21 , בכל המקומות ....

אולי בקומבינה אפשר להשיג אבל זה לא שווה את הסיכון ... באמת שלא , כי יש בכרתים המון משטרה , אותי עצרו לביקורת .

פורסם
1 . יש המון , אבל המון , בערך פי 10 מישראל SAXO VTS , בכל הצבעים , בכל השיפורים ( ניגע בזה אחרי זה ) .

מהה??? יש להם 30 VTS-ים?

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

שלום לכולם,

חזרתי אתמול מטיול של 4 ימים בכרתים ( 3 ימי רכיבה ) .

אני הגעתי לכרתים במטרת רכיבה , שמתי לי ליעד לנסוע כמה שיותר ( במסגרת ההיגיון ) ולראות הכי הרבה שאפשר , תוך כדי עצירות דווקא בעיירות הקטנות והפחות תיירותיות .

השכרת האופנוע :

אני התעניינתי בנושא השכרת האופנועים עוד מישראל , בעזרת האינטרנט , בדקתי מספר חברות ומצאתי חברה בשם ROAD RUNNER .

אצלם רציתי לשכור DR650 , המחיר שהם הציעו עם ביטוח מלא הוא 42 יורו , ביטוח מלא = בלי השתתפות עצמית בכלל בכל תאונה חוץ מנהיגה בשיכרות ונסיעת שטח ( לך תוכיח ... ) .

לאחר שהגעתי לשם התברר שלקחו את ה - DR אז קיבלתי XT600E חדש ( 2000 ק"מ ) ... כמעט באותו מחיר , 50 יורו עם ביטוח מלא .

את האופנוע הביאו ואספו מהמלון , מאד נוח .

אתה מקבל מפה וקסדה , את המעיל הבאתי מהבית ( בעזרת האדיבה של GILROY ) וכך גם כפפות , מאד חשוב להביא ציוד רכיבה , אני יגע בנקודה זאת בהמשך .

מלון :

התגוררתי במלון KARTEROS שנמצא כ - 7 ק"מ מהעיר הבירה ( ונמל התעופה ) IRAKLION , מלון 3 כוכבים עם מזגן ושירותים מצויינים ( SERVICES , לא שירותים לחירבונים וכו' ) , אוכל מצויין וכו' ...

מחיר החבילה ליחיד ( טסתי לבד , בלי החברה הפעם ) הוא 350$: מלון +

טיסה + הובלה .

הנסיעה :

האי עצמו הוא די גדול , 300 ומשהו קילומטר מקצה לקצה , עיר הבירה IRAKLION יושבת במפתיע בדיוק במרכז .

לי היו 3 ימי רכיבה מלאים וניצלתי אותם עד תום , בניתי לעצמי מסלול של בערך 300-400 ק"מ ביום , כך שיוצאים מוקדם בבוקר , בערך ב - 8 וחוזרים ב - 7 בערב . הזמן הנ"ל כולל עצירות לצילומים , מנוחה , ים וכו' ...

ביום הראשון עשיתי מסלול יחסית קצר של 250-300 ק"מ לכיוון מזרח וביקרתי בעיר AGIOS NIKOLAS , עיר מאד יפה ואירופאית ... יש שם אגם קטן בתוך העיר ... מאד יפה , גם כן ממליץ על המסעדה המצויינת שיושבת ליד האגם .

ביום הראשון הגעתי עד ל - SITIA וחזרתי .

הכבישים עצמם מתחלקים לשלושה סוגים

1. מהירים - כבישים מהירים לכל דבר רק בלי הפרדה בין הנתיבים ... צריך מאד להיזהר מעקיפות .

2. כבישים בין עירוניים - כביש יווני טיפוסי , קשה לנהיגה , בלי הרבה אחיזה וראות אפסית , להיזהר מאד .

3. כבישים בהרים , בין הכפרים הקטנים : כבישים מאד מסוכנים ומופתלים , חסרי אחיזה וראות אפסית ... להיזהר מאד ... ממליץ לצפצף לפני כל פנייה עיוורת כדי לא לקבל הפתעה חזיתית .

ביום השני החלטתי לעשות מסלול ארוך במיוחד והצבתי לעצמי מטרה להגיע לקצה המערבי של האי , נופי ים מדהימים וכבישים כיפיים ליוו אותי לאורך 200 + ק"מ , במהלך הנסיעה אפשר למצוא חופים ריקים לגמרי שבהם אפשר לנוח ( ולהפוך אותם לנודיסטים ) ...

ביום השני כמו שאמרתי אכן הגעתי למערב האי תוך כדי שעברתי בעיר CHINA , היה יום ארוך במיוחד שבו עשיתי 500 ק"מ , חזרתי סחוט לגמרי!!! ... חוייה מדהימה .

ביום השלישי החלטתי לרדת לדרום האי , החלק הכי פחות תירותי , במעבר דרומה אתה עובר דרך ההרים הגבוהים ( 2500 מטר ) והכפרים הכי קטנים ומדהימים שראיתי , ממש כמו באגדות , עם ספר מקומי שכולם יושבים אצלו ומדברים ואווירה הכי שקטה ורגועה שראיתי , פשוט מדהים .

המעבר דרך ההרים הוא רק 50 ק"מ אבל בגלל הכבישים המפותלים והנסיעה הקשה הדרך לוקחת כשעתיים בערך ( עם קצת עצירות מנוחה ) ...

בדרום האי נכנסתי לעיר MIRES , עיר ציורית ויפה מאד ... ממליץ בחום להיכנס .

לאחר מכן נסעתי לאורך החוף הדרומי מזרחה עד לעיר LYMPARTA ( משהו כזה ) .

מסלול מדהים ביופיו אבל קשה מאד פיזית ולוקח כמה שעות קשות , אם אתה מתכוונים לעשות את המסלול הזה תכינו את עצמכם נפשית לנסיעה קשה , מאד מפותלת וארוכה ( 100 ומשהו ק"מ ) .

1100 ק"מ בשלושה ימים .

לסיכום :

כרתים פשוט מדהימה לנסיעת אופנועים , נופים מדהימים ומגוונים ... ממליץ בחום .

דגשים :

לקחת ציוד רכיבה מלא

לקחת מצפן , מאד חשוב לניווטים .

להיות מוכן לעובדה שהיורו מאד ייקר את יוון והיא יקרה מאד , דלק עולה כמעט כמו בישראל .

הלוגיסטיקה מבחינת דלק מצויינת באי ואין צורך לקחת בקבוקי דלק לגיבוי , בכלל אין צורך .

לנסוע ודחוף!!!

סה"כ עלות הנסיעה : 750$ = 310 יורו .

המון המון המון תודה למשה ( GILROY ) שנתן לי את מעיל הרכיבה שלו בלא שום תמורה .

אלי.

• 8 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מלון KARTEROS - מעלה בי זכרונות טובים מלפני 10 שנים. שהיתי שם שבוע של טיולים מהנים, וכל ערב ביליתי עם כל המשפחה בבריכה ובתצפית על הרכבת האוירית שניגשה לנחיתה בשדה התעופה של הרקליון. אני חושב שבני (שהיה אז כבן 8-9) פיתח שם את אהבתו הראשונה למטוסים.

מבחינתי כרתים היה המקום הראשון שבו מהגתי מחוץ לישראל. והייתי על סף מעבר באור אדום מול רכב משטרה בערך 3 דקות לאחר ששכרתי אותו בדה התעופה. בכלל - חווית הנהיגה בכרתים היתה משהו די מיוחד.

"הכביש הלאומי" (מחאניה עד חרסוניסוס) - קשה לקרוא לו "כביש מהיר". אמנם יש קטע של שני נתיבים בכל כיוון, היוונים מכניסים שם בקלות 6 מכוניות לרוחב.

לנסוע עם אור דולק ולצפור לפני עיקול חד? אמנם נהגתי ברכב משפחתי, אבל כל מי שחלף על פני אותת לי, כיון שהם לא היו רגילים למנהגים אלה.

ובקו התחתון - כרתים מומלצת, ומלון קרטרוס מעורר זכרונות נעימים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...