Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פרארפלו של פיאט מגיע בצבע כחול.

לנוזלי קירור יש מספר צבעים - לפי היצרן ו/או שוני בתכונות. יש צהוב,ירוק,כחול,ורוד,אדום - כמעט כולם בצבעים זרחניים ויפים.

אני חסיד של נוזל קירור ייעודי של היצרן לכל רכב -אבל איש הישר בעיניו יעשה (בתנאי שלא ימכור לי את הרכב אח"כ).

פורסם

אני חסיד של נוזל קירור ייעודי של היצרן לכל רכב

גם סוג של חסיד.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

כחולים, ירוקים,צהובים,אדומים, כתומים..לנוזלי הקירור מוסיפים דיו צבע בכדי להבדיל אותו משאר הנוזלים ברכב ובכדי להקל באיתור נזילות ותו לא.

אין קשר בין הצבע לטיב הנוזל, יצרני נוזלי הקירור מוכנים לספק אותם שקופים, אם רק תבקש.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם
גם אני נגד שימוש במי ברז, גורם לאבנית וקורוזייה במערכת הקירור לסתימה הרדיאטור ואיכול חלקי אלומיניום.

במידה ויש צורך למהילה אז מי מזגן יעשו את העבודה הייטב.

אבל לדעתי האישית, תמיד עדיף לרכוש נוזל קירור אכותי מסוג 'מוכן לשימוש', ואז אין צורך לתהות לגבי טיב המים שמוהלים.

דוקא בימים אלו כשהמדפים עמוסים בסחורה אני תוהה הרבה מאוד ואיני רוצה לטעות.

עשרות שנים אני משתמש במים מזוקקים מהמזגן ומעולם לא היו לי בעיות במנועים.

פורסם

וזה אומר מה? שברגע שמכרת רכב לא התחילו בעיות? שהחזקת מכוניות עשרות שנים מבלי בעיות במערכת הקירור? שסוג המנוע היה יצקת ברזל מלאה שידוע כפחות נוטה לבעיות של מערכות קירור?

בניגוד לטיעון שלך, אני מכיר הרבה רכבים שמערכות הקירור והמנוע עצמו כשלו בגלל שימוש בנוזל קירור לא יעודי, מי ברז, גשם, עיבוי, השקייה, אוסמוזה הפוכה והפוך על הפוך, פילטר בריטה, רתוחים וכדומה- באמת שלא עשיתי מחקר מה עושה יותר נזק ומה לא, אבל למה בכלל להמר?

לסיכום, אתה רשאי לשם אצלך ברכב מה שאתה רוצה, לחברי הפורום אני ממליץ רק על נוזל קירור איכותי ורצוי מקורי, בלי פשרות בעניין הזה, מבחינתי.

אגב, מי עיבוי של מזגן כלל לא מזוקקים.

פורסם
וזה אומר מה? שברגע שמכרת רכב לא התחילו בעיות? שהחזקת מכוניות עשרות שנים מבלי בעיות במערכת הקירור? שסוג המנוע היה יצקת ברזל מלאה שידוע כפחות נוטה לבעיות של מערכות קירור?

בניגוד לטיעון שלך, אני מכיר הרבה רכבים שמערכות הקירור והמנוע עצמו כשלו בגלל שימוש בנוזל קירור לא יעודי, מי ברז, גשם, עיבוי, השקייה, אוסמוזה הפוכה והפוך על הפוך, פילטר בריטה, רתוחים וכדומה- באמת שלא עשיתי מחקר מה עושה יותר נזק ומה לא, אבל למה בכלל להמר?

לסיכום, אתה רשאי לשם אצלך ברכב מה שאתה רוצה, לחברי הפורום אני ממליץ רק על נוזל קירור איכותי ורצוי מקורי, בלי פשרות בעניין הזה, מבחינתי.

אגב, מי עיבוי של מזגן כלל לא מזוקקים.

איש ,אני לא מהמר,סה"כ ציינתי מה אני עושה מזה 30 שנה,אפס תקלות עם ראשי מנוע ,גם מאלומיניום גם ברזל.

משאבות הלכו לעולמם משחיקה טבעית של האטם המכני,כל זאת עם מי מזגן שנשאבו מאויר ים תיכוני.

אתה צודק כל אחד שיעשה מה שאתה מציע,אני רק ציינתי מה אני עושה,ראה זאת כהמלצה לעצמי בלבד,טוב לי עם זה.

דבר נוסף חשוב...זו שערוריה לשלם על מי צינון כפול מדלק 95 ,אין לזה כל הסבר הגיוני,גם למי שינסה למכור לי הסבר.

מי צינון הכי פשוטים,ליטר מהם עולה לצרכן במוסך כפול מליטר דלק,מבלי לציין כמה הוא עולה למוסך כי זה לא הדיון.

אני ישן בלילה טוב מאוד גם כשמסתובבים לי במנוע יונים חופשיים .

אני מתנגד בחריפות לשימוש במי ברז בארץ.

דבר נוסף לצביקה הקרבורטוריסט,יש ניגוד מוחלט בין ההסבר של סאאב מועדון לבין מרק 10 .

פורסם

דבר נוסף לצביקה הקרבורטוריסט,יש ניגוד מוחלט ,בין ההסבר של אורן ממועדון סאאב,לבין מרק 10 .

שלום רב !

אין ניגוד מוחלט בין ההסבר של אורן סאאב לבין מרק 10, ההבדל הוא מינורי, ומתבטא בין הנוסחות,מה שלא מעניין את הצרכן בעל הרכב הפשוט, שמה שמעניין אותו האם לקנות מי קירור, או להשתמש במי מזגן, מים מזוקקים, מי בריטה, מי גשם, או מים ירוקים עם צבע.

מה שהוא צריך לדעת מה הנזק הנגרם "מחיסכון", בשימוש במי ברז, במקום מי קירור המכילים אתילן גליקול,המעלה את נקודת הרתיחה ב10 אחוז, מונע אבנית במערכת הקירור, שומר על דפנות תעלות הקירור בבלוק ובמעברי המים בראש המנוע, חלקים כמו ביום היצור, עד למותו של המנוע,(כמו למשל, משאבת מים, בית תרמוסטט, רדיאטור, צנרת ברזל במערכת הקירור , פקקי מנוע ועוד..).

למרות הניגוד הקל בין הסברו של אורן סאאב, ומרק 10, שניהם, נחשבים בעיני, כאור ותומים בתחומם, והידע הנרחב שלהם, תורם עד מאד להעשרת הידע שלי, ושל כל חברי הפורום, ואני מחשיב זאת ככבוד, לצטט אותם.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

השוואה בין נוזל קירור לדלק שגויה ולא מתקרבת לשערוריה. נוזל קירור שמים ברכב פעם ב 4 שנים ומדובר על 5-6 ליטר במערכת במקרה הטוב. אז מה השקעת, 50-100 ש"ח?

מה גם שאתה לא בדיוק ממלא רק מי עובוי במערכת אלא משפר אותם קצת:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2318759#post2318759

מאיפה אתה משיג אתילן גליקול בנפרד?

פורסם

מקור התוספים הוא בדיוק המקור ממנו קונים "יצרני" המים המושבחים...תוספים.

יש במחיר המים למעלה מ10 דולר לגלון טעם גדול לפגם.

כל מי שמנסה לשכנע אחרת מטרתו אינה ראויה,המים יקרים בטרוף !

אין כל קשר בין המחיר הגבוה לתדירות ההחלפה.

אני תומך בעמדתו של סאאב מועדון באשר לבחירה במי עיבוי שנשאבו מהאויר כבחירה הנכונה ביותר.

אוסיף ואציין שמעולם לאורך זמן רב לא היו לי בעיות עם ראשי מנוע מכל סוג שהוא,למרות היונים החופשיות...

פורסם
שלום רב !

אין ניגוד מוחלט בין ההסבר של אורן סאאב לבין מרק 10, ההבדל הוא מינורי, ומתבטא בין הנוסחות,מה שלא מעניין את הצרכן בעל הרכב הפשוט, שמה שמעניין אותו האם לקנות מי קירור, או להשתמש במי מזגן, מים מזוקקים, מי בריטה, מי גשם, או מים ירוקים עם צבע.

מה שהוא צריך לדעת מה הנזק הנגרם "מחיסכון", בשימוש במי ברז, במקום מי קירור המכילים אתילן גליקול,המעלה את נקודת הרתיחה ב10 אחוז, מונע אבנית במערכת הקירור, שומר על דפנות תעלות הקירור בבלוק ובמעברי המים בראש המנוע, חלקים כמו ביום היצור, עד למותו של המנוע,(כמו למשל, משאבת מים, בית תרמוסטט, רדיאטור, צנרת ברזל במערכת הקירור , פקקי מנוע ועוד..).

למרות הניגוד הקל בין הסברו של אורן סאאב, ומרק 10, שניהם, נחשבים בעיני, כאור ותומים בתחומם, והידע הנרחב שלהם, תורם עד מאד להעשרת הידע שלי, ושל כל חברי הפורום, ואני מחשיב זאת ככבוד, לצטט אותם.

בברכה

צביקה

הלזה ייקרא ניגוד קל ?

זה ניגוד מינורי ?

אלו הם הם הבדלי גישה תהומיים.

אחד ממליץ על מי ברז,השני ממש לא.

את כל תורת התוספים כבר משננים בעל פה,אין כאן חדש.

אבל זה שאחד ממליץ על מי ברז והשני ממש לא,זה אבי אבי הניגודים.

ואפילו ניגודי צבע יש,האחד בכתב רגיל והשני בכחול מואר חזק ובוהק.

בקיצור...

אני אוחז חזק(וגם מתוך נסיון עצום) בעמדת סאאב מועדון !!!

פורסם
דוקא בימים אלו כשהמדפים עמוסים בסחורה אני תוהה הרבה מאוד ואיני רוצה לטעות.

עשרות שנים אני משתמש במים מזוקקים מהמזגן ומעולם לא היו לי בעיות במנועים.

המשפט הזה פשוט מוכיח לי שאינך מבין מאומה בנוזלי קירור וההבדלים בין מי-ברז, מי מזגן ומים מזוקקים הנקראים Distilled water או Deionized water ותפקיד חבילת התוספים בנוזלי הקירור.

איזה ניסיון עצום יש לך ?

האם במקרה עבדת באחת מחברות ההנדסה שמפתחות מנועים או/גם נוזלי קירור ובדקת את ההבדל בשימוש במי מזגן/מי ברז/מים מזוקקים שאתה יכול בוודאות לכתוב שחור על גבי לבן שמי מזגן הינם טובים לשימוש במנוע ?

הנחת הייסוד שלי בדיון היא שייצרן הרכב או/גם ייצרן נוזל הקירור יודע טוב יותר מכול אחד מאיתנו מה טוב לרכב X או Y וכיצד לדלל את נוזל הקירור.

1.רוב ייצרני הרכב ממליצים לדלל את נוזל הקירור במים הנקראים Distilled water כלומר H2O ויש הבדל בין מים שיוצרו בתהליך זה למים מזוקקים הנמכרים בתחנות דלק או בסופרים שטיבם ממש מוטל בספק מכיוון שלא רשום על-גבי האריזה את רמת הזיקוק או הרכב המים המזוקקים.

2. חלק מייצרני נוזלי הקירור ממליצים לדלל את נוזל הקירור במי-ברז במידה ורמת הקשיות שלהם לא עולה על 0 – 3.6 mmol/l).

במידה ורמת הקושיות גבוהה ניתן לווסת את הקושיות בעזרת הוספת מי-מזוקקים למי-הברז.

אני לא נגד שימוש במים מזוקקים שעברו תהליך אידוי ועיבוי של המים.

אני ממליץ לבצע חיפוש בפורום וללמוד עוד קצת את הנושא.

איזה כייף לי :)

פורסם
מקור התוספים הוא בדיוק המקור ממנו קונים "יצרני" המים המושבחים...תוספים.

יש במחיר המים למעלה מ10 דולר לגלון טעם גדול לפגם.

כל מי שמנסה לשכנע אחרת מטרתו אינה ראויה,המים יקרים בטרוף !

אין כל קשר בין המחיר הגבוה לתדירות ההחלפה.

אני תומך בעמדתו של סאאב מועדון באשר לבחירה במי עיבוי שנשאבו מהאויר כבחירה הנכונה ביותר.

אוסיף ואציין שמעולם לאורך זמן רב לא היו לי בעיות עם ראשי מנוע מכל סוג שהוא,למרות היונים החופשיות...

לא קיבלתי תשובה מהיכן אתה קונה תוסף אתילן קליגול ולא שכנעת אותי כי מחיר נוזל קירור זה עושק (וזה לא מים, אלא נוזל קירור כמו שקולה זה קולה ולא מים) והרמיזה שלך שמטרתי אינה ראויה לא במקומה ואני לא מתכוון "לרמוז" לך יותר מפעם אחת.

• תוכן חדש...