Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תומר,

במידה ותשתמש בנוזל קירור G12 PLUS מהול במי-ברז המיועדים לשתיה, או מים מזוקקים אני בטוח שמערכת הקירור תשמר במצב מצויין.

ראה המלצות יצרן נוזלי קירור לרכב כולל G12 PLUS בקובץ המצורף.

שחור על-גבי לבן כתוב "ניתן להשתמש במי-ברז במידה והמים קשיים מאוד יש למהול אותם עם מים מזוקקים"

לידיעתכם המים בארץ קשיים אבל לא יותר קשיים מהרבה מקומות בעולם כמו אנגליה ואזורים נרחבים ב-USA.

חבילות התוספים שמכניסים לתוך נוזל הקירור תפקידם בין היתר למנוע קורוזיה ואבנית על-ידי כך שהם מבטלים את ההשפעה השלילית של מי הברז.

ba.pdf

איזה כייף לי :)

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום לכולם

בעבר היה דיון מקיף בפורום בנושא

מים מזוקקים שקונים בחנות הם בעלי חומציות גבוהה לכן יגרמו לאיכול חלקי אלומיניום=הרס המנוע בטווח הארוך!!!

לי אישית נאכלה משאבת מים עד כדי הרס מוחלט עקב שימוש במים מזוקקים.

משתמש כיום רק בנוזל פרסטון מוכן לשימוש בשילוב עם מי מזגן.

ניצן

פורסם

נוזל מוכן לשימוש כמו פרסטון טוב מאד לשימוש בכל המנועים כולל אלומיניום. זה גם מבטל את הדילמה.

אולם המלצת יצרן כמו פיאט היא 50% פאראפלו ו 50% מים מזוקקים. התוספים הנמצאים בפראפלו מנטרלים את התכונות הרעות של מים מזוקקים ואז מקבלים תערובת טובה הכוללת גם שימון המשאבה.

הנסיון שלי מזה 14 שנה עם אונו יש ראשונה- הוכיח את זה- רדיאטור, מנוע ,ראש- עדיין מקורי. משאבה הוחלפה אחרי 10 שנים, בשל נזילה מכנית. אין קורוזיה או אבנית במערכת. ולמה אני מציין זאת- כי חשוב ללכת לפי הוראות יצרן או יבואן- להקפיד על זה ובלי קיצורי דרך.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם
שלום לכולם

בעבר היה דיון מקיף בפורום בנושא

מים מזוקקים שקונים בחנות הם בעלי חומציות גבוהה לכן יגרמו לאיכול חלקי אלומיניום=הרס המנוע בטווח הארוך!!!

לי אישית נאכלה משאבת מים עד כדי הרס מוחלט עקב שימוש במים מזוקקים.

משתמש כיום רק בנוזל פרסטון מוכן לשימוש בשילוב עם מי מזגן.

ניצן

על אף שהנושא נידון בהרחבה , עובדתית קיימת אי הבנה וחלק מחברים אף מחזקים את "טעויות" ואף נותנים עצות לא תמיד נכונות.

כמהנדס מכונות "נאלצתי" בעבר ללמוד את התורה הדנה בנוזלי קירור כמקצוע חובה ולא כתחביב...

כדי להבין את הנושא בצורה הפשוטה והקצרה ביותר עלינו לשאול מס' שאלות בסיסיות:

*מה מטרת נוזל הקירור

2. איזה נוזל קירור בסיסי מוכר לנו

*מהן התכונות הנידרשות

*באיזה תנאים הנוזל אמור לתפקד

היות ולחלק מהשאלות ניתנו תשובות, אני יתייחס הפעם לשאלה השנייה.

המים כנוזל קירור

בעיקרון ניתן להתייחס ל3 איכויות מים המסווגים לפי תכולת המלחים:

*מגנזיום

*סידן

סוגי המים

*מים מטוהרים

*מים רכים

*מים קשים

בישראל

עיקר הקשיות המים בארץ נגרמת בעיקר מנוכחות : סידן ומגנזיום(כמו כן יש תרומה שולית גם ליונים\מלחים אחרים).

מים אלו לא מתאימים למערכת הקירור מהסיבות הברורות - המצאות מלחים\מנרליים בתוכם!

לכן עלינו למצוא דרך להיפטר ממלחים אלו בשיטת של חימום ואידוי בתנאי מעבדה - שיטה זו מאפשרת לנו לקבל מים טהורים (לצערנו לא תמיד, בגלל אי שמירת הכללים) שמוכרים כמים מזוקקים!

אליה וקוץ בה

בבדיקות שנעשו במעבדות הטכניון ומכון התקנים נמצא שהמים המזוקקים הנמכרים בחלק מהחנויות הם בעלי7>PH נמוך - תכונה שתורמת לקורוזיה במערכת הקירור של הרכב!

מה זה PH

ערך המתאר את ריכוז יוני המימן במים. הפרמטר מתאר תכונות פיזיקליות וכימיות ומתייחס כאמור למידת החומציות\בסיסיות של המים.

כמות ה PH קובעת את נטיית המים לשקוע או לקורזיביות.

הערך הרצוי ממים מזוקקים הוא:7

ויכה משה בסלע , ויצא מים

המים הרגילים המסופקים לנו לברזים בבית, לרוב מכילים כאמור מלחים: סידן ומגנזיום שאינם רצויים במערכת הקירור ממספר סיבות :

*תנאי עבודה בטמפ' שונות

*שקיעה של המלחים וסתימת מעברים

*קביטציה וקורוזיה

מים מינרליים

שוב, לא רצויים - המינרליים תוקפים את מערכות הקירור ברכב: משאבת מים, רדיאטור,ראש מנוע מאלומיניום ועוד!

התוספים - השאלה מה קרה להם?

במאמר המדעי שפרסמתי בעבר בנושא, הוזכרו התוספים הנדרשים לנוזל הקירור ולכן לא נחזור על כך.

כאשר נוצר מצב של חוסר בנוזל קירור, גם תכונות התוספים שהיו בנוזל הקירור היעודי המקורי פחתו,

לכן הוספת מים מזוקקים שערך הPH נמוך, לא יוסיפו "בריאות" לרכב אלא ביחד יגרמו לנזק צפוי!

כנ"ל מים מהברז, מהשמים או האוסזמוזה הפוכה או לא:wink: ...

הבחירה הנכונה

*נוזל יעודי שהיצרן המליץ ושהיה מקורי ברכב, במינון בהתאם.

*מחוסר ברירה או כהמלצה של היצרן: מים מזוקקים עם PH מעל 7.

שבוע טוב לכולם

מריוס

פורסם

חברים,

אני שמח שאנחנו נמצאים בדיון עניני ומקצועי.

רק להזכירכם את תכולת הכלורידים הגבוהה במי ברז ישראליים עליה כתבתי בתגובתי הקודמת:

במים בארץ יש ריכוז גבוה מאוד של כלורידים. בעוד נזולי הקירור מסוגלים לנטרל ריכוז כלורידים של 40 עד 50ppm (חלקים למליון), ריכוז הכלורידים במי הברז בארץ נע בין 200 ל 250ppm, קרי פי 4 עד פי 6. הריכוז הגבוה של הכלורידים הוא הגורם לקורוזיה באלומיניום ולתופעת ה"אכילה" בראשי המנוע.

מים המרוככים בעמוד ריכוך ("זליון") אינם מכילים סידן, אך עדיין מכילים כלורידים. מכאן שלא רצוי להשתמש בהם. סינון מי ברז במסננים דוגמת תמי בר או בריטה, לא מסלק את כל הסידן ובוודאי שלא את הכלורידים.

שבוע טוב,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

מריוס

התוכל לצטט מדו"ח הטכניון איכות של יצרני מים מזוקקים?

אני יודע שסנו מוכרת מים מזוקקים

גם חברת "אגיס"

וגם יצרני השמנים בישראל מספקים מים מזוקקים -סונול דלק ,דור וכד.

חשוב לדעת מי הטובים ומי הגרועים !!

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם
מריוס

התוכל לצטט מדו"ח הטכניון איכות של יצרני מים מזוקקים?

אני יודע שסנו מוכרת מים מזוקקים

גם חברת "אגיס"

וגם יצרני השמנים בישראל מספקים מים מזוקקים -סונול דלק ,דור וכד.

חשוב לדעת מי הטובים ומי הגרועים !!

לפני כשנתיים בצעתי בעצמי בדיקות באמצעות רפרקטומטר למספר מוצרים וכולם נמצאו לא מתאימים לשמוש ברכב עקב הPH הנמוך.

איני יכול לעשות פרסום של שמות המשווקים מסיבה פשוטה: הכמות שנבדקה, לא מאפשרת הסקת מסקנות מוחלטות מבחינה משפטית.

בכל אופן, מצ"ב קישור לכתבה ב YNET למידע חלקי בנושא-התיחסות של בני בראון, ראש אגף הכימייה במכון התקנים :

http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-1328449,FF.html

מריוס

פורסם

יצרן הרכב VW וגם היצרן הגדול בעולם אומר שיש להשתמש במי-ברז המיועדים לשתיה בלבד !!!!!!!!!!

מריוט אתה בעצמך מסרת קישור למאמר בדיקת איכות של מים מזוקקים והם ממש יותר גרועים ממי-ברז.

אז איפה בדיוק נרכוש מים מזוקקים שלפי דעתך טובים לשימוש במערכת הקירור ? אולי נקפוץ לשוויץ או גרמניה לקנות כמה ליטרים

?

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום מרק,

שאלה וקביעה מכשילה!:idea:

1. כאמור, ברוב חלקי הארץ "התברכנו" במים קשים וברמות חומציות לא תואמות את דרישות התקן, לכן רצוי לעשות שמוש במים מזוקקים בPH תואם לא גבוהה מעל 8.5 ולא נמוך מדי מתחת ל7 - במיוחד במכוניות עם מכלולי אלומיניום (ראש מנוע, רדיאטור ). גם נוזל קירור שה 10= PH , גורם לנזק למכלולים מאלומיניום.

2.ניתן להפיק מים מזוקקים באמצעות כלי תואם יעודי(לי יש לי מתקן כזה שמיועד לרופאי שיניים):smile:

3.איני יכול לקבוע בצורה מוחלטת וגורפת שכל המים המזוקקים המשווקים בישראל אינם תואמים את דרישות התקן.

4.למיטב ידיעתי, עדיין אין חוק בישראל המחייב סימון רמת הPH על תוית המוצר - אם מישהו ימצא מוצר עם סימון הPH, אני מתחייב לבצע בדיקת PH בהקדם האפשרי ובזמני החופשי.

שוב, אני מבקש לציין שחובה להתייחס למכלול המרכיבים\תוספים של נוזל הקירור ביחס למים מכל סוג שהוא - גם שהמים המזוקקים עומדים בתקן הPH הרצוי.

יש להוסיף מים מזוקקים ביחס המומלץ ע"י יצרני נוזלי הקירור ואו מחוסר ברירה.

לאיכות נוזל הקירור יש משמעות רבה על אורך חיי מכלולי מערכת הקירור ולא רק!

כאשר נוזל הקירור אינו מהווה מוליך יעיל להורדת הטמפ', הבלאי גדל גם במכלולים אחרים כולל פגיעה בתכונות שמן המנוע.

המלצות זהב:

*החלפת נוזל יעודי בהתאם להמלצת היצרן או בהתאם לתנאי השמוש של הרכב.

לדוגמה:

נסיעות רבות קצרות - מחייב החלפת נוזל קירור לאחר תקופה קצרה יותר.

*רצוי תמיד לקנות ליטר נוזל יעודי כרזרבה לכל מצב.

*לא לערבב בין נוזלי קירור בשום אופן - לרוב יש הבדלים מהותיים בין יחס מרכיבי התוספים ואיכותם ואורך חייהם.

עלויות החלפת נוזל הקירור זניחות לעומת ההרווח !

מריוס

פורסם
* נסיעות רבות קצרות - מחייב החלפת נוזל קירור לאחר תקופה קצרה יותר.

:?::?::?::?::?::?:

מעולם לא שמעתי זאת, ועד כמה שאני מכיר, שום יצרן לא מנחה על תדירות תחופה יותר של החלפת נוזל קירור כתלות באופי השימוש.

מצויין רק הק"מ ו/או הזמן.

אנא הסבר מדוע.

פורסם

שלום מרק,

כל הכבוד על מיקוד והבאת המאמר לפורום.

נתון מעניין ומשמעותי ביותר שמשתקף מה"אסופה" - כמות הכלורידים במים 600-פי 3 בארץ לעומת היתר!

הכלורידים הם מלחים הגורמים לקורוזיה ובמיוחד מתקיפים את האלומיניום ולא רק.

לצורך ההגינות, צריך להזכיר את התייחסותו של אורן-מועדון סאאב, למרכיב הנ"ל בשרשור.

לכן שוב, כפי שכתבתי במאמר שפרסמתי ופותח התרד התייחס אליו, רצוי להשתמש במים מזוקקים בעלי PH מתאים וביחס תואם לתוספים בנוזל הקירור, היות וברוב חלקי הארץ המים המסופקים לבתינו הם מים קשים ועתירי כלורידים.

אגב, גם המרכיב החשוב איתלן גליקול המהווה מרכיב "שלד" בריכוז שגוי ביחס לא נכון לתוספים אנטי חומצתיים, עלול להתפרק למרכיבים חומצתיים שיגרמו לקורוזיה- האלומיניום והנחושת מהווים במצב כזה קטליזטורים לפירוק האתילן גליקול (למרכיבים חומצתיים)!

טוב, אני חושב שניתן לסגור את הנושא, לפחות מבחינתי.

מריוס

פורסם

שימו לב שהמאמר לא מתאר את המצב בפועל אלא משווה את דרישות התקנים במקומות שונים, עם זאת קרוב לודאי שהתקן המקל אצלנו לכלורידים בא למנוע מצב שחלק גדול מהמים יהיו מחוץ לתקן.

מקור רוב המינרלים שאינם ידידותיים למערכת הקרור הוא בסלעים הקרבונטיים (בעיקר גיר\דולומיט וגם כורכר) שהמים מחלחלים דרכם.

יש הבדלים משמעותיים בריכוזי המינרלים בין אזורים שונים בארץ כאשר המים ברמת הגולן (כולל "מי עדן") שמחלחלים דרך בזלת ולא דרך סלעים קרבונטיים הם עם ריכוז נמוך מאד של סידן, מגנזיום, קרבונטים וכלורידים.

למרות שניתן לצפות שהם יהיו חומציים יותר מהמים ביתר אזורי הארץ משום שאין בהם כמעט גיר, על הבקבוקים רשום PH קצת בסיסי של 7.8.

לעומתם, הקרקעות באזורים המדבריים אינן שטופות בגלל מיעוט הגשמים ותכולת הגיר ודומיו בהן גבוהה מאד ולכן גם המים שחילחלו דרכן יהיו עשירים במיוחד במינרלים המזיקים למערכת הקרור.

ע"פ זה נראה שכאשר ממליצים לערבב נוזל עם מי ברז, מי עדן כמו גם מי ברז שמקורם באזורים הבזלתיים של רמת הגולן צריכים להיות מתאימים למשימה.

• תוכן חדש...