Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר למגבר אוריון 4004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אנחנו לא חייבים להסכים וזה בסדר, אבל תרשה לי להגיב.

1. עם פיזיקה קצת קשה לי להתווכח, זה שכולם מתקינים על גב המושב (ואפילו אני לפעמים) לא אומר שזה טוב במחינת חום, אתה מוזמן לקחת מודד חום ולבדוק בנוסף אני יכול להפנות אותך גם לכמה הוראות יצרן (PPI למשל), אני מסכים שבהרבה מקרים מגבר אמור לעבוד בצורה תקינה על גב המושב או כל מקום אחר ברכב (במקום של הצמיג הרזרבי) בכל מקרה הוא יהיה קצת חם יותר ממקום מאוורר כאשר הוא שוכב.אני לא אומר שזה לא הגיוני, אני רק אומר שזה זניח משמע---> זה לא משנה לנו דבר.

2. אולי מגברי אוריון מתחממים יותר מאחרים (למרות ששלי ממש לא חם) אבל חום בהחלט קשור להתנגדות, שום פיזיקה וחשמל ברמה הכי פשוטה. תקרא קצת זה יכול לעזור...אני לא צריך לקרוא קצת אני יכול להגיד לך שזה נכון, אבל אין כלל קשר, המגבר חם באותה מידה באותה צורה.

זה כמו שתנסה להסביר לי איך מנוע 1.8T של VAG עובד קבוע על 90 מעלות?.

3. ניסית פעם לתת למגבר שלך 0.5 volt rms בכניסה ולראות כמה הוא מתחמם בגלל שאתה מכוון אותו למכסימום?לא כי אני לא נוהג לכוון מגברים למקסימום, אני נוהג להשוות מתח כניסה מהHU למגבר.

כיוון גיין\לבל למקסימום יגרום לעיוות(קליפינג) ויגרום למגבר להוציא DC שיגרור נזקים לאלמנטים.

4. אני לא מכיר מגבר שעובד על סאב שקבל יכול להזיק לו... קבל קטן 0.5f בהחלט יכול לעזור למגבר כמו ה-4004 בהספקת באס תקינה ולהוריד התחממות. אין שום צורך בקבל על מגבר 4 ערוצים סטנדרטי בעל הספק מוצהר של 4*50 וואט RMS, פרט לכך, קבל לא עוזר באספקת באס והורדת התחממות, אני מציע לך שתקרא קצת מה תפקידו של הקבל ומתי ולמה הוא יעיל (אם בכלל).

5. אני מסכים שאוורור במחינת חימום המגבר תמיד יעזור, לצערנו מאוורר יכול בהרבה מקרים להכניס רעשים למערכת ולכן לא כדאי להכנס להתקנה כזאת כשלא צריך

שטות מוחלטת, אין שום סיבה שמאוורר מחשב פשוט שעובד על 12V ב8000 סל"ד יכניס רעשים למערכת.

בקיצור ידידי אני יסכם את דבריי בכך שאומר לך (מבלי לפגוע כמובן) שכנראה אין לך את הידע והנסיון המתאים להמליץ את אותן המלצות .

אני מקווה שתלמד להבין היכן האי-דקויות בנושא.

לילה טוב

--------------------

ניר

under construction..

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היום יום שבת ה-29

הייתי אצל המתקין ושמעתי איזה רבע שעה מוזיקה ואז המגבר התנתק קראתי לו

ואז הוא אמר שיחליף לי את המגבר.

לאחר ההחלפה אמר שלפי דעתו זה לא יעזור ועדיין גם המגבר החדש יתחמם ואז החליט להמליץ לי על מגבר היפוניקס לא זוכר איזה דגם עם הוספה של 500 שקל!

בררתי באינטרנט כמה עולה הדגם הנ"ל מתברר ש-180 דולר בחו"ל כלומר לא מי יודע מה מגבר

היה כתוב עליו 110RMS יציאה X4

החלטתי להתקין את האוריון החדש ולראות האם הוא מתחמם כמו הקודם

לצערי לא היה ברשותי זמן מיותר ולכן עזבתי את המקום לאחר כל הכיוונים לפי מה שנראה לי במקום להוריד את הגיין הוא העלה אותו כי בווליום 15 שומעים מאוד מאוד חזק

ושוב נחשו מה המגבר מתנתק לא כל 20 דקות אלא כל 15 דקות שיפור לא?!

בקיצור אין לי מושג מה לעשות!!!!!

ללכת להחליף חיווט?להחליף כבל(לא יודע איזה כבל יש לי)?

תאמת אין לי מושג בררתי מחירי התקנה וחיווט

התקנת מגבר כאשר כל החוטים מחוברים ורק חיבורו אליהם וכיוון 300 ש"ח

והתקנה של כבלים לא ידוע איזה דגם 600 שקל

לא נראה קצת יקר?

בקיצור מה נראה לכם הבעיה אחרי שפסלתי את המגבר?או שלא?

האם הוא חלש מידי או שיש בעיה בחיווט?מה אתם אומרים כי אני ממש בדיכאון!

פורסם

קודם כל אני לא הולך להסביר כיצד מנוע עובד בטמפ' מסויימת כי אני באמת לא מבין במנועים.

לגבי ההבנה של בסטריאו לרכב, הייתי מציע שבמקום לחוות דעה על הידע המקצועי שלי או שלך עדיף שנשאר במישור מקצועי, כלומר חוות דעת או ביקורת על מה שאנחנו כותבים.

אנשי הפורום מספיק אינטיליגנטים להחליט בעצמם מה מדוייק ומה לא.

חוץ מזה אני חושב שהגענו להסכמה ברוב המחלוקות...

אני בטוח שאתה יודע איך לכוון מגבר אבל הנושא היה התחממות של מגבר של מישהו אחר.

אני בטוח שאתה יודע לחבר מאוורר בצורה נכונ ואני לא ציני, ראיתי עבודה שלך בתמונות ונראה שאתה יודע לעבוד יפה, שוב העצה היתה לבחור שכנראה אף פעם לא התקין מאוורר ואני לא יודע איך שאר ההתקנה שלו נראית. מבחינה חשמלית מאוורר בהחלט יכול להכניס רעשים (כמו של רכיב אחר) בהתקנה לא מקצועית וציוד זול.

בקיצור ידידי אני יסכם את דבריי בכך שאומר לך (מבלי לפגוע כמובן) שכנראה אין לך את הידע והנסיון המתאים להמליץ את אותן המלצות .

אני מקווה שתלמד להבין היכן האי-דקויות בנושא.

לילה טוב

--------------------

ניר

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

לא נראה קצת יקר?

אם אתה רוצה לפתור את הבעייה תיגש למתקין מקצועי .

כדי להסביר את דברי, אני אעשה מבחן קטן:

1.או שהמתקין שלך מתעלל בך כי עצבנת אותו,

2.או שהמוצרים שלו פגומים -כי אוריון ידועה כחברה טובה יחסית ,

3.או שהוא לא יודע להתקין.

4.או שהוא לא יודע לפתור בעיות שהוא עשה.

5.כל התשובות נכונות.

התשובה ברורה , לא ?!

ZZR

פורסם
היום יום שבת ה-29

הייתי אצל המתקין ושמעתי איזה רבע שעה מוזיקה ואז המגבר התנתק קראתי לו

ואז הוא אמר שיחליף לי את המגבר.

לאחר ההחלפה אמר שלפי דעתו זה לא יעזור ועדיין גם המגבר החדש יתחמם ואז החליט להמליץ לי על מגבר היפוניקס לא זוכר איזה דגם עם הוספה של 500 שקל!

בררתי באינטרנט כמה עולה הדגם הנ"ל מתברר ש-180 דולר בחו"ל כלומר לא מי יודע מה מגבר

היה כתוב עליו 110RMS יציאה X4

החלטתי להתקין את האוריון החדש ולראות האם הוא מתחמם כמו הקודם

לצערי לא היה ברשותי זמן מיותר ולכן עזבתי את המקום לאחר כל הכיוונים לפי מה שנראה לי במקום להוריד את הגיין הוא העלה אותו כי בווליום 15 שומעים מאוד מאוד חזק

ללכת להחליף חיווט?להחליף כבל(לא יודע איזה כבל יש לי)?

תאמת אין לי מושג בררתי מחירי התקנה וחיווט

לא נראה קצת יקר?

בקיצור מה נראה לכם הבעיה אחרי שפסלתי את המגבר?או שלא?

סוד הבעיה שלך טמון בהתקנה.

רוב המתקינים יתעלמו מבקרת האיכות על העבודה שלהם, וישרפו מוצר רק כדי לשמור על יוקרת העבודה השגויה שלהם.

המגבר תקין,וכך גם המגבר החדש.

המערכת שלך דורשת מבט יותר לעומק, כנראה שיש בעיה רצינית בהתקנה.

אם להגיד זאת במילים עדינות, כנראה שמדובר על "עובד במקצוע" ולא "בעל מקצוע".

ולFOCALIST

אינני נותן אצבע מאשימה כלפיך אבל עפ"י התשובות שלך יש כמה דברים שאינם עומדים בקנה אחד עם מה שקורה בפועל.

יכול להיות שהדבר נובע מחוסר נסיון או חוסר ידע, או פשוט אי הבנה של הדברים .

under construction..

פורסם

4. אני לא מכיר מגבר שעובד על סאב שקבל יכול להזיק לו... קבל קטן 0.5f בהחלט יכול לעזור למגבר כמו ה-4004 בהספקת באס תקינה ולהוריד התחממות.תגיד לי בבקשה ממך מה קורה אם יש לך קטע תופים/פסנתר ארוך והקבל נפרק ? אזי האלטרנטור קודם ימלא את הקבל ורק אח"כ יספק כוח למגבר . אז מה קורה ? ניתוק של המגבר ?

.

לאנקונדה , מגבר אוריון נחשב יותר טוב מרוקפורד , שניהם מדורגים כ50 W לערוץ , כך שמבחינת חוזק שניהם בינוניים . להחליף אוריון ברוקפורד לא נראה לי . מה עוד שאתה כבר רואה לבד שהבעיה היא לא באוריון אלה בעובד הלא מיומן שקורא לעצמו מתקין .

אז כמו שגריני אמר תמצא לך מתקין אמיתי כמו שהומלץ לך , ותשלם לו מה שידרוש בלי לתקמצן . כי העלות למכור את המגבר או לחילופין לשלם עוד 500 ש"ח ולקנות את ההיפוניקס ,ושם תהיה לך שוב בעיה , כי לא פתרת את הבעיה אלה עקפת אותה . יעלה לך בסופו של דבר הרבה יותר ותשאר עם טעם מר ומגבר עלוב .

ואני מקווה עבורך שתהנה מהמגבר שלך ותוכל לספר לנו אם הוא טוב או לא

בברכה והצלחה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אין לי בעיה לשלם לשלם למתקין שימצא מה הבעיה

השאלה היא האם כל הגורמים הנ"ל רומזים על זה שיש משהו בהתקנה

כי יכול להיות שאני מגיע למתקין הוא אומר לי צריך להחליף את כל החוטים(במקרה הכי גרוע)

ואז אחרי ההחלפה אין שיפור ועדיין מתחמם

ואז אני יוצא הכי אידיוט בעולם 500-700 שקל התקנה עם חוטים ובסוף לא פתרתי כלום!

מצד שני אכן נראה לי שזו ההתקנה כי גם כשמחוברים אליו הקומפוננט בלי הסאב הוא מתחמם מאוד

בכל מקרה אני הולך למתקין מוסמך כנראה מצת אור אבל

דני כרגע בחופשה מאחל לו החלמה מהירה מקרב הלב

אז מה עושים......................?

מנסים התקנה אחרת?מחליפים חוטים ולאיזה?חברות מחירים איזה?

תודה יוסי

פורסם

אנשים... בן אדם מסביר מאוד פשוט. הוא מדליק מערכת שומע אותה כ20 דקות ו המגבר מתנתק... עכשיו (אני לא תוקף שתבינו נכון) מה קשור פה החיווט אם המגבר מיתנתק כל 20 דקות בערך אחרי אותו זמן ו גם הבחור אמר שעד שלא נותן לא להיתקרר אז המגבר לא ממשיך לעבוד. אז אולי מישהוא יכול להסביר לי מה הקשר לחיווט? או שמישהו יכול להסביר פה מה קשר למתקין? לפי סיפורים של הבחור אני לא חושב שהבעיה היא בחיווט.

בקשר ללהעמיס את המערכת. מה כבר הוא שם על המגבר המיסכן זוג רמקולים ו סאב מה הבעיה להיתמודד אם זה?

מה שאני חושב. שמגבר יכול להיתנתק מכמה דברים

1. ביגלל החיווט אבל לא כמו שמסביר הבחור אם הבעיה היא בהספקת חשמל למגבר אז הוא היה מיתנתק בכש היו מגיעיים לווליום גבוה ו לא אחרי 20 דקות של עבודה.

2. בגלל האלמנתים. שאם המגבר עובד לא בהיתנגדות הנכונה אז הוא יתחמם יותר מידי ויתנתק אחרי כ 20 דקות תליו במגבר.

3. בכיוונים של המגבר (שקשור למתקין וגם אלמנתים) שבמיקרא והמתקין או בעל המערכת מכוון את המגבר ליותר מידי גיין אז המגבר לעבוד ב קליפינג ואז (אם הוא לא ישרוף את האלמנתים) כנרא שהוא יתחמם ויתנתק.

אולי אתה מנסה להוציא מהמגבר מהשהו לא יכול... יכול ליהיות?

4. המגבר לא בסדר. אבל הוא אומר שהוא ניסה גם מגבר אחר.

לבחור יש התקנה פשוטה של זוג רמקולים וסאב לא ממש חזק.

מישהו יכול להסביר מה הביע פה?

מה קשור החיווט שהוא מיתכוון להחליף... ד"א איזה חיווט יש לך אנקונדה?

תנסה לחבר אתה מגבר אצל איזה חבר ותינסה אותו.

עוד דבר יכול ליהיות שבגלל חום גבוה בחוץ, ביגלל הכיוון הגבוה של המגבר, ביגלל האוטו שלך שהאווירור של המגבר שם לא טוב אז המגבר מיתנתק אולי צריך (במיקרא שלך) לחפש מקום טוב למגבר לשים מאוור או שניים.

עוד משהו לך לאיזה חניה רצוי בערב ו במקום שאפשר לשים מוסיקה שם תיפתח את הבגאז' בקיצור תעשה תניים קרירים למגבר ותנסה להפעיל אותו. תירא מה השינויים.

עבודה של 20 דקות זה ממש מוזר. אני אומר שהמגבר אשם שמתקין יתן לך לנסות מגבר אחר.

פורסם

הניסיון שבו הוא מתנתנק כל 15 דקות היה אתמול בערב עם בגאז פתוח!

ולמרות זאת הוא התחמם והתנתק!

אין באפשרותי לשים מגבר של חבר ולנסות כי אין לי מושג איך אני מתקין אותו אצלי!

האופציה היחידה שיש לי היא ללכת למתקין מקצועי ואז לשלם איזה 500 שקל על התקנה

ואולי לצאת אידיוט כי זה לא יעזור והבעיה בכלל במגבר

אני ממש עובד עצות ואין לי מושג מה לעשות!

רק שיסתדר !אני מרוצה מהצליל את המגבר אבל רק שלא יתחמם!

מה אתם אומרים לעשות?בטוח חיווט?בעיה בחוטים?לא יודע איזה יש לי בכלל!

יוסי

פורסם
אנשים... בן אדם מסביר מאוד פשוט. הוא מדליק מערכת שומע אותה כ20 דקות ו המגבר מתנתק... עכשיו (אני לא תוקף שתבינו נכון) מה קשור פה החיווט אם המגבר מיתנתק כל 20 דקות בערך אחרי אותו זמן ו גם הבחור אמר שעד שלא נותן לא להיתקרר אז המגבר לא ממשיך לעבוד. אז אולי מישהוא יכול להסביר לי מה הקשר לחיווט? או שמישהו יכול להסביר פה מה קשר למתקין? לפי סיפורים של הבחור אני לא חושב שהבעיה היא בחיווט. משום שבהתחלה הוא אמר שמתחמם המגבר אחרי 45 דקות , אחרי כמה זמן יותר מהר ואחרי שהוא הלך למתקין והחליף לו למגבר חדש אז זה מתנתק . אם שני מגברים מתנתקים לא סביר ששני מגברים של אוריון תקולים יבואו לאותו אדם , לכן מניחים שמשהו שהמתקין ביצע גורם למגברים להתנתק

בקשר ללהעמיס את המערכת. מה כבר הוא שם על המגבר המיסכן זוג רמקולים ו סאב מה הבעיה להיתמודד אם זה? אנני בטוח במה שאני אומר אז אל תתפוס אותי במילה אבל הסאב הזה והפיוניר הם סאבים די בעיתיים בירידה להתנגדויות יותר מידי נמוכות , והיות ופה מדובר על גישור , אזי תתכן פה בעיה . אבל שוב פעם לא בטוח

.

התחושה שלי היא שמדובר פה על מגבר שקיבל חיווט לא טוב זה יצר בעיה קטנה שבתוספת לסאב , גרמה למתקין הלא מקצועי לכוון את הגיינים גבוה מידי , ואז הוא כבר יצר מצב של כניסות לקליפינג והתנתקויות חוזרות ונשנות . ולכן כשהוא החליף מגבר הוא פשוט שרף את המגבר השני כמו הראשון .

סוף כל סוף האוריון הזה הוא כולה 50W לערוץ לא משהו חזק במיוחד מלכתחילה

אבל שילך לדני ודני יבדוק ויספר

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

היום הייתי אצל דני ממצת אור בחיפה

הבן אדם פשוט מקצועי לאחר שראה את ההתחממות ובדק את הרדיו דיסק והבין שהכיוונים ברדיו דיסק אינם נכונים קדימה לא השפיע על האחור ימינה שמאלה לא עבד.

הוא הוציא את הרדיו דיסק חיבר נכון את החיבורים ועכשיו ניתן לשלוט באופן מקצועי.

ההתחממות נעשתה יותר איטית ואז הוא המשיך לחפש אחר תקלה.

ניתק את הקומפוננט ואז מצא שהטויטרים לא עובדים!

הטויטרים כנראה הבעיה במערכת שגורמת למגבר להתחמם בכל מקרה אני חוזר לזה שקניתי ממנו את המערכת כי יש לי אחריות על הטויטרים וחבל סתם להשקיע עוד כסף בטויטרים חדשים!

לאחר שאני יחליף טויטרים אני יחזור שוב לדני(ממצת אור חשוב לומר)בשביל שיכוון לי את המגבר

בנוסף לכך אם זה גם לא יעזור הטויטרים שני יחליף לי את כל החוטים

ברכב לכבל 4 במקום 10 שיש לי עכשיו.

כמובן שעד שאני לא מחליף טויטרים השמיעה גרועה כדי לא לאמץ את המערכת יותר מידי ולגרום נזק למגבר רק לאחר מכן דני יכוון לי מחדש את המגבר לפי טעמי.

חשוב לציין כי שני היה מקצועי מאוד,נחמד מאוד אדיב ואפילו לא לקח לי כסף למרות שעבד לי על האוטו איזה שעה אם לא יותר!

תודה דני

כן ירבו מתקינים כמוך!

ממליץ בחום

מבטיח לצלם ולהראות בסום שהכל יעבוד תקין ולתת חוות דעת על המגבר קומפוננט וסאב

המשך יום נעים לכולם(סוף סוף רואים אור בקצה המנהרה)

פורסם

עדיין לא ידוע מה הבעיה אבל בטוח שיש!

שני הטויטרים שרופים ואינם עובדים לכן כנראה ביום רביעי או חמישי אני נוסע לאדם שממנו רכשתי את המערכת בשביל שיחליף לי את הטויטרים מקדימה!

לפי דעתו של דני יכול להיות שזה הגורם להתחממות אבל שוב לא בטוח.

דני הולך צעד צעד ופוסל בהתחלה הרדיו דיסק לא היה מכוון טוב אז הוא סידר לי אותו בלי קשר למגבר

לאחר מכן ראה שהטויטרים שרופים ויכול להיות שזה גורם לבעיה אז הוא אמר לי להחליף.

לאחר מכן אם גם הטויטרים לא יעזרו אני חוזר אליו שוב בשביל להעביר חוטים חדשים ברכב 4G במקום 10G שיש לי עכשיו ויכול להיות שזה גורם להתחממות.

לפי דתעו אלו הדברים שיפתרו את ההתחממות הו אלא מוצא איזו שהיא תקלה במגבר אבל אי אפשר להיות בטוחים מנסים הכל בשביל לנסות לסדר אני מקווה שאני אוכל לשמוע במערכת יותר משעה.

אשמח באם דני מעוניין לפתוח דיון חדש או להוסיף על דיון זה את מהלך העבודה ולבסוף לשים תמונות סופיות ואין לי בעיה גם לצלם את מהלך ההתקנה אם זה עוזר לאנשים בפורום!

כמובן צריך שיתוף פעולה מלא של דני ואת רצונו בכך!

להתראות יוסי

פורסם

לא ככ נראה שהבעיות שאותרו והכמות שלהם (פשוט מוגזם) מעניין מישהו חוץ מROMAN ובעל האוטו....

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אלי פנו עוד שלושה אנשים עם בעיות דומות ורוצים לדעת מה נסגר עם הבעיה

אם מעניין עוד אנשים שוב אני חוזר אין לי בעיה להצטייד במצלמה כשאני מגיע לדני ולפרט את התהליך

כמובן שצריכים להיות מעונינים הרבה יותר משלושה!

מי שמעוניין שיפנה אלי או לפרטי או שירשום בשירשור הנ"ל מפני שסתם אני לא יצלם וישקיע.

לפי מה שהבנתי דני מעוניין במידה ויש דורשים?

המשך יום נעים

יוסי

• תוכן חדש...