Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דמוקרטיה ??? לא בבית ספרנו...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה דברים:

1. בדמוקרטיה צריך לשמור על החוק. כי החוק שומר עלינו. מי שעובר על החוק, שיצפה לעונש ויקבל אותו באהבה.

2. בתי ספר הם לא מקום דמוקרטי. תחשבו על הפעמים בהם התבטל לכם שיעור והגיע מורה מחליף שנתן לכם שעה חופשית (או כדורגל או לא משנה מה). אהבתם את המורה הזה, נכון? הייתם בוחרים אותו בתור מורה השנה. מצד שני לא הייתם לומדים כלום.

3. בתי הספר מחוייבים לדברים מסויימים. לבחירות דמה הם לא מחוייבים. והם יכולים לערוך אותן איך שהם רוצים. חבל לדעתי שהמנהל של בליך החליט להוציא את עלה ירוק מבחינות הדמה.

4. התלמידים, בעצמם או באמצעות מועצת התלמידים צריכים להילחם בהנהלה. לא עלה ירוק. התלמידים צריכים לעשות רעש ולעניין את התקשורת בזה. התלמידים צריכים להחרים את בחירות הדמה האלה.

5. למרות מה שרשמתי בסעיף מס' 1, אין שום בעיה להילחם בחוקים שנראים לנו מטופשים ולהביא לביטולם או שינויים. יש אפילו מונח משפטי שכזה: גזרה שהציבור לא יכול לעמוד בה. מצד שני יש דרכים דמוקרטיות לשנות חוקים.

אני חושב שזהו לבינתיים. בחירות נעימות!

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני אגיד לכם מה

זה די בעייתי העיניין הזה כי לאפשר לתלמידי תיכון מסויים שלרובם אין זכות בחירה אמיתית ליבחור במיפלגה שתומכת בליגליזציה של סמים קלים זה די בעייתי.

באם תיהיה ליגליזציה תיהיו בטוחים שניתן יהיה ליקנות וליצרוך סמים קלים רק מעל גיל 18 (רוב תלמידי תיכון בליך) עוד לא עברו את הגיל הזה, אז כבר עכשיו זה אומנם להאיר את עיניהם לדמוקרטיה כיביכול אבל זה כשהם לא בקיעים מספיק במהלך שהמיפלגה רוצה לבצע.

וכי בגלל מה הם יבחרו במיפלגה, כי פעם או פעמיים הם הגניבו איזה שאחטה או ג'ויינט ונהנו מהסטלה, וזה הרי מוכח שבין 75-80 אחוזים מבני הנוער ניסו פעם אחת סמים קלים.

אני לא בעד ונגד בסיפור הזה כי אומנם אני בעד הדמוקרטיה אבל נגד לגליזציה של סמים קלים. ובכל זאת אני חושב שאם באמת חששותיו של המנהל יתאמתו והרי תיכון בליך זהו תיכון מתוקשר מאוד ושוב אם חששותיו יתאמתו, הרי עלה ירוק יחגגו על התוצאות ובגלל מה החגיגות האלה בגלל ילדים בני 14-16 שחושבים שהם בשנות ה-70 ובעזרת רוגע וסטלה אפשר לשנות את העולם.

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
בלי להכנס לגופו של עניין (ומי שמת לדעת את דעתי אז צריך לתת למפלגה הזאת להתמודד ושהתיכון יתמודד עם התוצאות), אני חושב שמה שכתבת זה מסוכן מאד ונוגד את כללי הדמוקרטיה והפרדת הרשויות.

מחר מישהו יגיד שמבחינת הצדק צריך לפרוץ לבית הוריך ולחלק את הרכוש שלהם לעניים.

אז אל תמהר לשבור חוקים, תילחם על מנת לשנותם. כשמתחילים לקחת חוק לידיים לא יודעים איפה זה נגמר.

בני הנכבד, כנראה שלא הבנת את המסר שלי...

ב"לשבור חוקים" לא התכוונתי לעבור עליהם, אלא לבטל/לשנות אותם (ולא לקבל אותם כמובן מאליו - כי אלו החוקים).

אם אתה מאמין במשהו - תילחם עליו גם אם זה כביכול נוגד את עקרונות החברה בה אתה חי.

"חוק הסמים המסוכנים" הינו מיושן! מעוות! אשר נוגד זכויות יסוד במדינה שלנו (המעוגנים בחוק כמובן) ונוגד עקרונות מוסריים בסיסיים ושפויים (מה שאין במדינה שלנו לצערי) - ולכן יש לשנות אותו לאלתר.

כנראה שהמילה "לשבור" היתה חריפה מדי...

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

אתם עושים סלט בין העובדה שבתי ספר עצמם הם לא מקום דמוקרטי (וטוב שכך) לבין החינוך לדמוקרטיה שהם אמורים להנחיל.

בשביל מה עושים בחירות דמה בבליך אם לא בשביל חינוך לדמוקרטיה? אז אם המנהל עושה את זה בצורה מעוותת זה פשע כלפי הנוער ומעילה בציבור שהציב אותו לחנך את התלמידים.

מה המסר שהוא מעביר להם? שדמוקרטיה זה מה שיש במצרים ובסוריה? בחירות שבהן כולם מצביעים אבל רק הדיקטטור מחליט איזה מפלגות יופיעו?

מפלגת עלה ירוק רצה כבר (נדמה לי) בפעם השלישית או הרביעית בבחירות ומעולם לא נפסלה מלרוץ. מי הוא פאקינג מנהל בליך שיחליט לפסול מפלגה שגדוילים ממנו לא פסלו?

אני לחלוטין לא מסכים עם פסיקת בית המשפט על כך שמדובר באירוע פרטי בבית הספר ומותר למנהל לעשות כרצונו. המנהל הזה קיבל מנדט מהציבור לחנך את הנוער. מה שהוא עושה זה לעוות את מושג הבחירות כרצונו בדרך בה הוא מקנה אותו לאלה שהופקדו בידיו. לא כל בית ספר הוא נחלה פרטית של המנהל, הוא מחוייב בתכנים שהוא מעביר להיות נאמן לקווים שהתווה משרד החינוך. אני בספק אם במסמכי משרד החינוך באשר ללימודי אזרחות מצויין שפסילת מפלגה היא עניין קפריזי.

העניין הוא עקרוני. מה אם המנהל היה פוסל את המפלגות הערביות כי הוא החליט שהן לא ציוניות, או את מפלגתו של ליברמן כי הוא החליט שהיא גזענית לטעמו או סתם את מר"צ כי הם פונים בפרסומים שלהם גם לקהילה ההומוסקסואלית?

תעשה בחירות כמו שצריך או שאל תעשה אותן בכלל.

פורסם

אישפוז. דמוקרטיה זה כבר מיזמן מיעבר לרק שילטון העם משמע שילטון שהעם בוחר בעצמו. נכון דבר כזה לא אמור להתאפשר בבתי ספר כי התלמידים יבחרו רק את אותו מורה עם הכדור.

אבל אני חושב שכן אמורים להביא להם חופש ביטוי (תוך כדי הפרדה בין חופש ביטוי ולשון הרע או ניצול לרעה של חופש זה)

וכן אמורים להיא להם לעשות מה שהם רוצים תוך כדי שמירה על חוקים קבועים מראש, ז''א שכל בית ספר יצור זכויות וחובות, ואז החינוך לדמוקרטיה יהיה אמיתי, כי כדי ללמד דמוקרטיה צריך להנחיל דמוקרטיה ולספר ששם קורה ככה זה באמת לא אפקטיבי.

לגבי הבחירות אתה צודק לגמרי כי הדמוקרטיה נועדה כדי שלכל מגזר תיהיה נציגות. ולפי הבחירות בתיכון בליך (ואני חושב שכל תיכון צריך לעשות את זה ולישלוח את התוצאות גם למישרד החינוך), אפשר ללמוד ולהסיק על ההתפלגות המיגזרית והאידיאולוגית בין בני הנוער.

ואם יהיה רוב לעלה ירוק אז מישרד החינוך ידע שצריך לחזק את הקמפיינים נגד השימוש בסמים (אבל עדין בלי לישלול אתה דמוקרטיה).

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
ואם יהיה רוב לעלה ירוק אז מישרד החינוך ידע שצריך לחזק את הקמפיינים נגד השימוש בסמים (אבל עדין בלי לישלול אתה דמוקרטיה).

צודק !

ואם יהיה רוב של אנשים שחושבים שצריך להגדיל את שכר המינימום הממשלה צריכה לחתוך להם את החלק במוח שחושב ככה...

ואם יהיה רוב של אנשים שחושבים שצריך לעשות שלום אז צריך לשלוח את האנשים האלה להשתלמות בהתנחלויות .

ואם יהיה רוב של אנשים שחושבים שצריך להגביר את המהירות המותרת ולשנות את הדרך שבה המשטרה עוקפת את החוק אז צריך להחרים להם את המכוניות.

פורסם

ומה קרה בסוף? ניחשתם נכון. גורנישט.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3221502,00.html

עלה ירוק לא הורשו להשתתף ומלבד כמה תלמידים בודדים שהקימו מחוץ לבית הספר עמדות הצבעה אלטרנטיביות שכללו גם את עלה ירוק ואת חד"ש (שגם לא הורשו להשתתף?! קראתי נכון?!) לאף אחד לא היה אכפת..

מדהים.

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

אחרי צפיה בחדשות במה שהלך שם היום אני חייב לציין שהרבה יותר נעים לעין היה אם כל התלמידים היו יושבים בסבבה על כריות, שומעים בוב מארלי וממנצ'צ'ים במבה מאשר לראות את הצעקות, הרעש, הלכלוך וחלוקת הפלאפל והממתקים שהזכירו לי זה את מרכז הליכוד בימיו המכוערים יותר.

פורסם
אחרי צפיה בחדשות...
מסכים לגמרי. קרקס מבחיל שכזה.

אלא אם כן "במבה" זה סוג של סלנג שאני לא מכיר...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כתב מישהו באחת התגובות ב-YNET את המשפט הבא - גם שעון מקולקל מראה את השעה הנכונה פעמיים ביום.

המעשה הנכון מבחינת תלמידי בליך היה להימנע מהצבעה בכלל, כמובן שמנהל שנכשל בהבנת הדמוקרטיה בעצמו לא מצליח להעביר את משמעות הדברים לתלמידיו ולכן פני הדברים הם כאלו.

מוטי

• תוכן חדש...