Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מאתמול בערב אני מבחין ברעש שנשמע כמו רצועה מחליקה או יבשה.

שהמנוע עובד בהילוך סרק מבחינים ברעש הזה, וכמו כן שמכבים את המנוע שומעים את הרעש יותר בבירור.

הסיכוי שמדובר ברצועת תזמון קלוש, מאחר שהרצועה הנ"ל הוחלפה לנגד עיניי לפני חצי שנה (4500 קמ) כולל מותחנים.

הרכב נוסע חוץ מזה מצויין וסוחב יותר ממעולה.

איזו רצועה זו יכולה להיות?

(אונו 1.4 מזגן מקורי, מנוע שעבר 113500 ק"מ)

תודה מראש,

גיא.

פורסם

דרך פה אי אפשר לאבחן שום דבר אבל אם זאת לא רצועת תזמון אז יכול להיות שמדובר ברצועות האביזרים. אותם אתה יכול לראות בבירור... תעשה את הבדיקה הנ"ל: לפי העין ומגע של האצבע (כאשר המנוע כבוי בלבד!!!) תסתכל ותגע ברצועה ותשים לב אם היא יבשה. כמו כן אתה לוקח את הבוהן ולוחץ על הרצועה באמצע שלה. היא אמורה להתקפל לא יותר מ 1 ס"מ! אם היא לא זזה בכלל היא מתוחה מדי (לא תקין) או אם היא נמתחת יותר מ 1 ס"מ היא רפויה מדי וכנראה שמצאת את הבעיה.

פורסם

יכול להיות שנכנסת לפני לשלולית מים.. ובגלל זה זה מרעיש, אבל תעשה מה שאמרו לך פה, לא נראה לי שהרצועה יבשה

היא מקורית?

Suzuki Jimny

פורסם

אני לא מבין גדול בפיאט אבל היא גלויה לעין אם אתה מסתכל על המנוע היא אמורה להיות בהמשך לאורך המנוע מצידו השמאלי.

אלטרנטור אתה יודע לזהות ? אם כן אז הרצועה עליה אני מדבר מסובבת אותו ואותה אתה צריך לבדוק.

פורסם

רעש של חריקה נכון?

ייתכן אותה צריך למתוח מעט את המותחנים. זה מה שהיה לי בפונטו כן כן אחרי טיפול טיימינג והחלפת מתוחנים.

פורסם

אוי ואבוי אם רצועת התזמון שלך חורקת ;) - אני מאין שזאת לא היא. רצועה חורקת, זה סימן שהיא מחליקה, ואם רצועת התזמון שלך הייתה מחליקה האוטו לא היה נוסע, והשסתומים (לפחות חלקם) היו דורשים החלפה. בגלל זה רצועת התזמון היא משוננת.

רצועת האביזרים נמצאת בצד של הנוסע במנוע, תוריד את הגלגל והיא תהיה שם גלויה לעיניך. היא מפעילה את האלטרנטור ומשאבת המים.

אני לא יודע איך זה בפיאט עם מזגן מקורי, אבל אצלי (עם מזגן ישראלי) ישנה עוד רצועה שמניעה את המדחס של המזגן באותו המיקום.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני רואה את הרצועה גם בלי להוריד את הגלגל- המכסה שבור.

כנראה שכל העסק קיבל שטיפה משלוליות ענק שנסעתי עליהם לפני שבוע, כי היום לא שמעתי שום רצועה מחליקה ב- 40 ק"מ שנסעתי היום.

תודה לכולם על התשובות.

• תוכן חדש...