Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם יש לי לנטיס 1800 97 ורציתי לדעת מה דעתכם על מעבר משמן חצי סינטטי לסינטטי מלא

האם כדי או לא????? (רק של חברה LM?)

צונזר.... :?

פורסם

שלום,

היום מרבית יצרני הרכב ממליצים לעבור לשימוש בשמן סינטטי מלא.

דיון ביתרונות השימוש בשמן סינטטי מלא תוכל למצוא בעזרת מנוע החיפוש של הפורום.

ישנם יצרנים שהעבירו הנחיה מפורשת לעבור לשימוש בשמן סינטטי מלא.

לדוגמא:

ברכבים של קונצרן VW עם מנוע TDI היצרן הנחה את הייבואן לעבור לשימוש בשמן סינטטי מלא החל משנת 1996.

אולי הנחייה זו באה בעקבות כך, שמספר רב של מנועים בארה"ב החזירו את נשמתם לבורא מוקדם מידי עקב המצאות משקעים בצורת בוצה במנוע.

מצורף קובץ.

1996-2000 TDI (Turbo Diesel) Volkswagen Vehicles Use of Synthetic Oil.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק אני קצת מתפלא עליך... יש הבדל גדול בין מנוע מוגדש לבין מנוע הלנטיס, טמפ' עבודה הרבה יותר גבוהה של השמן במעבר בטורבינה, מן הסתם שמן סינטטי יהיה מומלץ.

ואם אתה כמה רוצה להביא המלצות יצרן אז סתם בשביל הקטע דע לך שמאזדה העולמית לא ממליצה על שמן סינטטי בכלל.

מוטי

פורסם

לגבי מאזדה אין לי נתונים של היצרן.

אבל מתוך בדיקה באתר של יצרני השמן LM וגם MOBIL ,הם כן ממליצים על שמן סינטטי מלא במקרים שהנהג רוצה לשמור על רכבו בצורה הטובה ביותר.

מוטי גם קונצרן VW רק משנת 2004 ממליץ לעבור לסינטטי מלא בכול הרכבים משנת 1998-2006, אולי זו שאלה של זמן.

אני ממליץ לקרוא את המידע מצורף בקישור.

כותרת המסמך "Choosing the Right Oil—gasoline engines"

http://www.vw.com/owners/serv_care.html

פורסם

יצרני השמן ממליצים שתקנה את המוצר הכי יקר שלהם אם אתה רוצה לשמור על הרכב.

גם צופי מהפיצוציה אצלי מתחת לבית ממליץ לי לקנות אבסולוט ולא קגלביץ', ותאמין לי שלא אכפת לו מהכבד שלי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

קגלבי'ץ זה אחלה וודקה , למה להשמיץ

אם כבר נזק מסיבי אז זה הוודקה סטופקה גרישקה של ה-11 שקל לליטר

זה מתנול טהור :shock:

בקשר לסינטטי , עדיף סינטטי , תקראו מאמרים מרחבי העולם לפני שאתם קופצים למסקנות

וולקסווגן , תמכור ביוקר גם שמן מינרלי בלי קשר , זה אינטרנס של הקונצרן שתשים שמן איכותי יותר שימנע משקעים ויאריך את החיי המנוע ובכך יתן שם טוב יותר לחברה

יש היאמרו שזה overkill לשים שמן כזה , וגם הם צודקים כי מנוע סטנדרטי לא מתאמץ דיו כדי להצדיק שמן מסוג סינטטי מלא , אבל חוץ משמירת תכונות בטמפ' גבוהות , יש לו עוד סגולות ..

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

סינטטי מומלץ תמיד ובצדק.

כבר כתבתי את זה בעבר השאלה היא האם זה משתלם לך?

סביר להניח שאתה לא זה שתחליף למזדה שלך את המנוע כשהוא יהרס או יחלש משמעותית לכן ההגיון אומר לשים חצי סינטטי או מינראלי.

אם זה רכב מיוחד/משופר או רכב שצריך לעשות כמה שיותר ק"מ ואתה מתכוון להשאר איתו בשנים הקרובות אז בטח שכן.

פורסם

נו נו נו..... אתם מבלבלים לבנאדם את השכל סתם.

ברור ששמן סינטטי יותר טוב מחצי סינטטי או מינרלי, השאלה היא אם מאזדה לאנטיס שנת 97 שחוץ מלנהוג בה ביומיום בפקקים צריכה אותו.

התשובה הפשוטה היא - לא.

הרכב לא מגיע לטמפ' שבהן הסיכוך של השמן הסינטטי מהווה איזשהו יתרון משמעותי על פני השמן החצי סינטטי שהבנאדם כבר משתמש בו.

להמליץ לקנות את הכי טוב לבנאדם "שרוצה לשמור על האוטו שלו"... :roll:

ומרק, אם כבר אתה נכנס לזה אז למה קונצרן VAG בעצם לא ממליץ לעבור לשמן סינטטי בכל הרכבים שלהם אלא רק רכבים משנת 98 ומעלה? זה הרי נשמע כמו פתרון הקסם..

מוטי

פורסם

אם כבר נזק מסיבי אז זה הוודקה סטופקה גרישקה של ה-11 שקל לליטר

זה מתנול טהור :shock:

אתה רציני? עכשיו אני קופץ לפיצוציה של צופי מתחת לבית של ניטש וקונה 4 ליטר!!!

אני עדיין טוען שכל עוד שתנהג רגיל ברכב, ותחליף שמנים וטיפולים בזמן, לא יהיה שום הבדל מבחינת חיי ובלאי המנוע לעומת שימוש בשמן סינטטי מלא.

לפי דעתי ההבדל היחיד המורגש הוא בפסיכולוגיה של "הנה פינקתי את המנוע".

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מוטי שלום,

לגבי שאלתך, למה קונצרן VW לא ממליץ לעבור לשימוש בשמן סינטטי מלא בכול הרכבים החל מחיפושית משנות ה-40 וגולף משנות ה-70 ?? ממש אין לי תשובה לנושא למרות שחיפשתי בעבר.

אולי היצרן לא ערך ניסויים במעבר לשימוש בשמן סינטטי ברכבים ישנים מאוד.

האמת היא שאני לא רואה סיבה שלא ניתן למלא שמן סינטטי מלא בגולף דור II משנות ה-80.

פורסם

מוטי טמפרטורת השמן והמאמץ לא משנים את העבודה ששמן סינטטי יכול להגן הרבה מעבר לאחרים.

וסטרלט אם התאוריה שלך נכונה למה לא כל מנוע מחזיק מליון ק"מ?

( אגב אני יכול להביא לינק לכתבה של חובבי אופנועי BMW שהלכו ומצאו את השמן הטוב להם בבדיקות מעבדה ומה שאתה רוצה....ברמה גבוהה, הסיבה: האופנועים לא החזיקו והתקנות החדשות SJ,SL ו SM איימו להביא מוות על מנועי האופנועים החזקים של היצרן.

עדיין חושב שהכל שטויות? )

התשובה שלי לשאלה בנוגע ל VAG היא שבאזור 98 הוא התחיל לשווק את הדור החדש בפלוצ,סיאט,סקודה ואודי ולכן הוא יצא בהכרזה כוללת.

אני בטוח שאם תשאל בחברה גם ב97 ימלאו סינטטי.

קיצר למזדה לאנטיס וכו...

זה לא משתלם נקודה סוף.

פורסם
וסטרלט אם התאוריה שלך נכונה למה לא כל מנוע מחזיק מליון ק"מ?
מנועים, תכל'ס, יכלו להחזיק הרבה יותר זמן מעמד לו אנשים היו מטפלים בהם כמו שצריך.

אין לך מושג, ולו הקטן ביותר, מה קורה "שם בחוץ" למכוניות של אנשים "מהרחוב" ואיך הם מתייחסים לנושא הטיפולים במנוע וחום המנוע. המצב דיי רע שם - וכנראה שחלקכם לא מודעים לו בכלל... אין ספק שמכוניות נדירות בהחלט זוכות לטיפול עדיף (בדרך כלל, לא תמיד) אבל זה אפסי לעומת הטיפול העלוב שמקבלים המנועים ביחס לשימוש בהם - וזה לא מפליא אותי בכלל שאחרי 150-200 אלף קילומטר רוב המנועים עוברים אוברול או חצי אוברול.

( אגב אני יכול להביא לינק לכתבה של חובבי אופנועי BMW שהלכו ומצאו את השמן הטוב להם בבדיקות מעבדה ומה שאתה רוצה....ברמה גבוהה, הסיבה: האופנועים לא החזיקו והתקנות החדשות SJ,SL ו SM איימו להביא מוות על מנועי האופנועים החזקים של היצרן.

עדיין חושב שהכל שטויות? )

לא חושב שיש מקום לערבב כאן אופנועים... יש הרבה סוגים ולא כולם זהים בתנאים שלהם למנוע בנזין רגיל, 4 פעימות, מקורר מים.

קיצר למזדה לאנטיס וכו...

זה לא משתלם נקודה סוף

צודק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אתם מתעלמים מהעובדה שבמדינת ישראל שמן סינטטי מלא קיים אך ורק בצמיגות 5-40 וכאן מגיעה הבעיה ! ב 5-40 יש ירידת קומפרסיה והוא דק מידי לסוגים מסויימים של מנועים . ולכן יהיה עדיף להשתמש ב10-40 של ESSO לדוגמא מאשר 5-40 LM במזדה לנטיס .

JDM :twisted:

• תוכן חדש...