Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[205] פענוח תוצאות בדיקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לקחתי 205 שנת 96 Forever לבדיקה.

למעט הטופס הצהוב, שאר הטפסים הם כמו סינית עבורי.

מבקש את חוות דעתכם המלומדת על הממצאים:

TMP40.jpg

TMP41.JPG

TMP42.JPG

TMP44.JPG

פורסם

אני לא מומחה גדול אבל הפגיעה בקורה היא חמורה, וכדאי לוותר על הרכב. יש הרבה רכבים כאלה בשוק.

לגבי השאר - נזילות יש לתקן, כמובן, אבל יותר חשוב לבדוק האם נעשה שימוש בנוזל קירור ייעודי ולא במים.

מצמד מפריד גבוה - הם תמיד יכתבו. בפעם הבאה לך למוסך עם תוצאות הבדיקה (על הרכב הזה קשה להמליץ) וברר שם. לפעמים ניתן לכוון זאת.

ככלל, לרכב בן 10 תמיד תהיינה הערות. גם למשל תושבת המנוע - כלל לא ברור שהיא פגומה, ויש לבדוק אצל מוסך שאתה מכיר ו/או כל מוסך אחר, ולהתחשבן בהתאם.

מקווה שעזרתי,

בהצלחה.

אגב, ה- 205 הוא רכב נהדר לטעמי (היה לי אחד משנת 98), אך שים לב שהמזגן (מקומי) לא משהו ושאין לו מד טמפ' כך שצריך להקפיד שהוא לא יתחמם (כשהוא מתחמם נדלקת נורת אזהרה וחייבים לעצור מייד).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

חוץ מפגיעת השלדה הכל בתחום הסביר.

הייתי מחליף גם את הבולמים ובודק את הסיבה להפרש בבלימה בסרן אחורי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תודה על התגובות המהירות.

הבדיקה בוצעה במכון מ.מ.מ. ברמת גן. לאחר שראיתי שהבוחן כותב לעצמו פגיעה בשילדה, התעקשתי לראות בעצמי; מדובר על שריטה (לא יותר עמוקה משריטת המפתח הארורה שכולנו מכירים) בקורה. זה בכלל לא נראה לי רציני. כששאלתי את הבוחן אם יש לכך השלכות (כיוון פרונט כל שנה וכד'), הוא ענה לי שההשלכה היחידה היא בסחירות של הרכב.

למישהו יש מושג מה אומרים הנתונים בעמודים הנוספים? מה אומרת בדיקת הקומפרסיה?

עריכה: רז הקדים אותי עם ההסבר.

כמה אמורים לעלות זוג בולמים סטנדרטיים?

פורסם

הרכב בסדר גמור, אבל התאונה כפי שהיא על הנייר לא נראית כמו שאתה אומר

א. זה כתוב בליקויים בעלי משמעות גבוהה.

אם היה נכתב מעיכות שלדה בליקויים במשמעות נמוכה היית יכול להגיד מכות מדרכה וגירודים וכדומה, כאן זה לא המצב.

ב. וגם כתוב בסוגריים שילדה כדי שלא יהיו ספקות.

שאר מצב הרכב סביר ואפילו טוב יחסית לשנתון

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

עפ"י תוצאות הבדיקה זה ממש לא נראה כמו שריטה אלא יותר כמו בומבה רצינית שהרכב חטף מקדימה,

יכול להיות שאין לזה השפעה מלבד הסחירות כפי שאמר לך הבוחן אבל לא הייתי סומך על כך.

אם נושא השאסי אינו שיקול בשבילך אז על פניו תוצאות הבדיקה דווקא סבירות מאוד לגילו.

זוג בולמים יעלו לך בסביבות ה-1000 ש"ח + כולל כיוון פרונט שידרש לאחר החלפתם.

פורסם

הרכב ללא ספק עבר פיצוץ מקדימה, יש לי את דו"ח השמאי שמצביע על כך. אבל זה לא גרוע כמו שזה נשמע.

אגב, לפני שהבוחן הכניס את זה לדו"ח, הוא בירר איתי אם אני הקונה או המוכר! נקודה למחשבה.

מה שמעניין אותי בעיקר הם נתוני בדיקת הקומפרסיה והCO (שני הטפסים מצורפים למעלה), אותם אני לא יודע לקרוא לבד.

תודה רבה לכולם,

צבי

פורסם

המכה מעבר לנקודת ריתום המתלה בעלת משמעות חשובה.

יתכן ומכון הבדיקה כסתח את עצמו עם הנזק לשלדה, ויתכן כי אכן מדובר במכה חמורה. בכל מקרה, מכה מעבר לנקודת ריתום המתלה נחשבת חמורה.

לגבי השאר - נראה תקין. אין תלונות על מערכת ההזרקה, המנוע והגיר (שזה כבר טוב).

בולמ"ז חדשים, כולל עבודה והכל עולים סביב ה1000 ש"ח, תלוי כמובן איזה בולמ"ז תשים (קוני יעלו יותר). לא בטוח שיהיה צורך בכיוון פרונט מלא לאחר החלפת הבולמ"ז.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בדיקת הקומפרסיה מראה הפרשי לחץ בצילינדרים

פה זה בסדר. הפרש של 3 במקרה הגרוע ביותר

רמת ה CO בסדר (ממה שזכור לי מהטופס)

אני אישית הייתי שומר מרחק עקב תאונת השלדה, או מוריד משמעותית ממחיר הרכב.

אגב, בדיקות הקומפרסיה האלו לא מדויקות. יש המון משתנים שיכולים לשנות את התוצאה, אפילו חוט הצתה אחד יכול לשנות הכל.

סע לשלום.

פורסם
בדיקת הקומפרסיה מראה הפרשי לחץ בצילינדרים

פה זה בסדר. הפרש של 3 במקרה הגרוע ביותר

תודה על ההסבר.

הפרש של 3 מה? במה זה נמדד, אחוזים?

צביקה/ אלירן פיק,

אני רואה את החתימה שלך וליבי יוצא:bigcry:.

פורסם

CO-חד תחמוצת הפחמן (נמדד באחוזים) נוצר בעקבות שריפה חלקית ,לא מושלמת. עד 0.5% זה בסדר.

HC-חלקיקי דלק לא שרופים (נמדד ב PPM-חלקיקים למיליון,כלומר כמות חלקיקי HC במיליון חלקיקים נפלטים) נפלט בעת עבודה בתערובת עשירה או שריפה לא מושלמת.עד 100 PPM זה בסדר.

CO2-דו תחמוצת הפחמן (נמדד באחוזים) נוצר בעיקבות שריפה מושלמת. אם מתקבל 14.5%-16% זה טוב.

O2-חמצן (נמדד באחוזים) כלומר אחוז החמצן בפליטה, לאחר שריפה מושלמת הוא צריך לשאוף לאפס (עד 0.5%).

הערה:

כל הנתונים הינם לרכב עם ממיר.

כלומר נראה כי הבדיקה ברכב המדובר יצאה בסדר גמור מבחינת 4 גזים.

מקווה שעזרתי,

רפי.

שואל ועונה, ירוחם

פורסם

צביקה/ אלירן פיק,

אני רואה את החתימה שלך וליבי יוצא:bigcry:.

מה יש לו לצאת?

עוד חודש, עוד חודשיים, נחזור לעבוד ולהרוויח כסף ויהיה שוב מה לשפץ.

זה לא שהיא מושבתת או מוזנחת בינתיים :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מקווה שעזרתי,

רפי.

אכן עזרת. תודה על התשובה המפורטת.

תודה לכולם על העזרה, אתם גדולים. הרכב כבר אצלי.

• תוכן חדש...