ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,618 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 984 צפיות
בוקר טוב, אננחנו עכשיו לקראת רכישת רכב 7 מקומות (4 ילדים). חשבנו לקנות רנו לוגאן ידני כיוון שאפשר למצוא אותה גם ב 2011 בתקציב שלנו. החשש שלי הוא שקשה למצוא את הרכב ואולי זה אומר שאם תהיה תקלה לא יהיו חלקים למוסך. הרבה חברים אומרים לנו לרכוש מאזדה. השאלה אם עדיף לקנות מאזדה יותר ישנה מאשר את הרנו לוגאן החדשה יותר? מבחינת החזקה, חשוב לנו שהרכב יהיה יחסית חסכני בדלק. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת roeiaharon10, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 687 צפיות
לא לזלזל בבקשה בשיקולים שלי, סתם משהו וחישוב שעלה לי לראש: יש לי גטס דור ראשון, שצריכת הדלק כמובן די רעה ביחס למנוע. תהיתי לעצמי כמה כסף על דלק אחסוך בשנה (בנסועה ממוצעת של 17K) והגעתי לבערך אלף שקל חסכון אם אתקדם לגטס חדשה יותר (07-08) שצריכת הדלק שלה טובה יותר. עכשיו, אם אמכור את הרכב שלי, אוכל לקבל עליו 10-12 אלף, להשקיע עוד 5-7 אלף ולקנות שנתון גבוה יותר. מה דעתכם על הסוגיה?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- 3 תגובות
- 710 צפיות
אהלן חברים הבוקר (שישי), אני נוסע לנהריה ע"מ לקנות רכב עבור אחותי. רכב יפני ופשוט (YRV שנת 2002). אשמח לקבל ממכם טיפים שיעזרו לי לקבל אינדיקציה על מצב הגיר. מעולם לא קניתי רכב אוטומטי... האם כדאי להאיץ באגרסיביות ברכב או עם רגל קלה ? אשמח לשמוע מכם, אריאל.
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT, -
- 22 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
היי, אני שוקל להזמין את דגם הv6 בשנה הקרובה, או ב2016 אחרי שירדו המחירים קצת. אני מנסה לחשב את ההוצאות שהרכב יגרור, ואני לא מצליח לקבל הצעת מחיר מחברות ביטוח.. זה כאילו לא מבטחים את האוטו. (וזה לא יכול להיות כי ראיתי כבר 4 כאלה בארץ) יש פה מישהו שיכול לעזור עם הערכה כללית של כמה ביטוח מקיף לנהג בן 24 אמור לעלות על רכב כזה? לא עשיתי תאונות אף פעם. תודה.
הודעה אחרונה מאת Eran.Haim, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 734 צפיות
שלום לכולם, בעוד כחודשיים עושה רילוקיישן ואצטרך להחליף רכב, הרכב עתיד לעשות כ- 38K שנתי ויהיה צורך ככל הנראה ברכב דיזל. מבחינת מחיר גמיש מעט שיהיה באזור 25K ניתן מעט יותר אך מעדיף שלא. כרגע נוסע על יאריס 2004 והוא לא מתאים לי לצורכי הנסיעות הללו ( לא מספיק נוח לנסיעות ארוכות ) רכב שהולך לשמש אותי לפחות 3 שנים קדימה. מבחינת הדרישות שלי: *אוטומט *חסכוני *נוח לנסיעה *שיהיה מעט מרווח ובגאג' מספק למערכת אודיו גדולה פזלתי לכיוון פולקסווגן פאסאט/בורה דיזל, איך הן? מבחינת עסקת בלון של רכב חדש העדפתי שלא ככה שזה פחות רלוונטי.
הודעה אחרונה מאת Aizenberg, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מתכנן למכור את המאזדה 6 2008 שלי בקרוב ולחפש לי איביזה 2012 מנוע 1200 TSI (כן, שינוי דרסטי, אבל הצריכה של המאזדה מוגזמת מבחינתי) השאלה שלי היא כזאת, הבנתי שיש או היו בעיות עם הגיר של הDSG 7 שנמצא בכל(?) האיביזות האוטומט, האם זה משהו נפוץ? והאם סידרו את זה? ומה בדיוק קרה שם שנוצר לDSG7 שם כזה רע? תודה.
הודעה אחרונה מאת shaullx, -
-
- 0 תגובות
- 479 צפיות
אני מתלבט בין פולו 1.4 ידני באזור השנה 2007 לבין גולף 1.6 ידני באזור השנה 2006 עד 35 אלף, אם יש הצעות נוספות באזור המחיר הזה לרכב ידני אני ישמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת Realife, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לגרל ההריון של אישתי ולימודי הנהיגה שלה, החלטתי להשתדרג עם רכב חדש ישן. אני לא רוצה לשבור חסכונות אך מעדיף רכב חדש ככל שניתן, עם ק"מ נמוך ובטיחותי. התקציב המיועד עומד על 20-30K. מקריאה פה ושם הבנתי שהמשפחתיות של רנו זה מה שאני מחפש. אני מבקש שמישהו יעשה לי קצת סדר עם הדגמים של רנו פלואנס ורנו מגאן - אחרי שנת 2008. מה זה רנו מגאן 2, רנו מגאן 3, רנו מגאן החדשה (כולם מופיעים ביד 2)? מה ההבדל ביניהם לבין הפלואנס? באיזה שנים הדגמים עודכנו, מהו הדגם המומלץ מבחינת אמינות/ביצועים/צריכת דלק? יש מנוע מסוים שכדאי לחפש? תת דגם ספציפי? האוטו רגיש להנזחה? בוצה במנוע וכו' מחלות ידועות ולא מומלצות?
הודעה אחרונה מאת vogel, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 874 צפיות
שלום לכולם, חבר שלי מעוניין להחליף את הגולף הישנה שלו בג'יפ, לאחר מכירת הגולף התקציב יעמוד ככל הנראה על 15K. הוא מודע לכך שהתקציב נמוך במיוחד שמדובר בג'יפ אבל בכל זאת הוא רצה להתייעץ. כעיקרון אני לא חושב שיש לי מה להגדיר דרישות, מלבד שיהיה כמה שיותר טוב בשטח, ושיהיה אפשר לשפר אותו.. אשמח אם תתנו כיוון או רעיון למשהו כזה, תודה
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- 3 תגובות
- 964 צפיות
אז אחרי 4 שנים פיז'ו 206 xs הגיע הזמןלהתחדש, ופה אני צריך את עזרתכם. התקציב הוא50-80 אלף בעיקרון הייתינעול על הונדה סיוויק האצ'בק 2011, אבל דיי ירדת מהענין כי הבנתי שהמחיר הוא עלהמותג ופחות על האיכות.. בכל אופןהעדיפות היא לאוטומט (אבל לא פוסל על הסף ידני אם זה משהו מעניין) לפי סדר חשיבות: אמינות, רכב שהסיכוי לתקלות איתו ב3-4 שניםהקרובות הוא נמוך. סחירות – לא בא לי לקנות רכב ב80 אלף ועוד 4שנים למכור אותו ב 15. נסיעה – עדיפות לרכב עם כוח, שיודע לתת עבודה כשלוחצים, לצורךהעניין כל המיני כדוגמאת הפיקנטו ירדו מהפרק. מראה – שהרכב יראה טוב, עניין של טעם כמובן, אבל העדפה היא לרכביםדיי קטנים (מרכב האצבק) נוחות …
הודעה אחרונה מאת lcx, -
- 3 תגובות
- 750 צפיות
שלום רב! אני מתכנן לקנות רכב מסוג אאודי משנת 2000 עד 2006 כל הדגמים אבל השאלה היא איזה מהדגמים באיזה שנים הכי חסכוני בדלק הכי טוב מכל בחינה והכל קל למכור אחר כך... בנוסף חשוב לי מאוד שיהיה לו כוח! תודה רבה לעוזרים. (ציינו את הדגם והשנה)
הודעה אחרונה מאת matanya cahana, -
- 2 תגובות
- 886 צפיות
לא מצאתי בשום סוכנות, האם ניתן לקבל עזרה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. תודה על ההזדמנות לכתוב כאן בפורום איכותי, עם משתתפים בעלי עניין. שמי משה ואני בעל עסק [חדש] לגינון. אני גר באיזור ירושלים בעוד שהעסק מצוי בבית שמש, למי שלא מכיר- מדובר על עלייה\ירידה דיי רציניות לעשות מדי יום ולכן הזכרתי את מיקום העסק ומקום מגוריי. אני מתעניין לרכוש רכב יד שנייה, מסחרית קטנה, העונה לדרישות העסק: כלומר, לסחוב ציוד, אבל לא משאות כבדים, תוך שהוא מסוגל להתמודד עם עלייה\ירידה תלולות כמה פעמים בשבוע. התקציב שלי נע בין 30,000 ל50,000 בקירוב. כרגע לפי בדיקה שאני עשיתי ישנם כמה מועמדות לעניין זה: פג'ו פרטנר, רנו קנגו, סיטרואן ברלינגו, פורד טורנאו, פולקסווגן קאדי. הייתי שמח מאוד אם בעלי עסק שעשו שימוש באחד הרכבים האלה, או בעל ידע ואף פרקט…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 460 צפיות
אהלן, אשמח לקבל את עצתכם אני ובן זוגי מחפשים רכב מיני או משפחתי עד 45,000. השימוש הוא לנסיעות יומיומיות. (גרים באזור עם עליות חדות וסיבובים) חשוב לנו החיסכון בדלק והאמינות. אוטומט. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת bar or, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן! לאחר שקניתי לעצמי את הפונטו גרנדה ידני 1.4 (מאוד מבסוטה נכון ליומיים האחרונים אני מחפשת רכב עבור אחותי שעשתה טוטאל לוסט עם הסוזוקי סוויפט שלה. היא מעדיפה שנתונים של 2009+ (אבל מאמינה שאם תהיה איזו מציאה עם קילומטרז' נמוך - תסכים לרדת) היא אוהבת ללחוץ על דוושת הגז... לכן היא מחפשת רכב לא כבד/חלש - ולכן אני מחפשת בשבילה משהו בטיחותי נוהגת בעיקר בעיר, רשיון רק לאוטומאט. בעיקר חשוב שלא תבלה הרבה במוסכים.. היא לא טובה בזה - ואבא שלי כבר עייף הסכום מאוד גמיש לכל כיוון... תודה ר-ב-ה!
הודעה אחרונה מאת MiKa_P, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מה מומלץ? תקציב - 30K מקסימום דרישות: אמין, אם יש חיה כזאת אז גם חסכוני בדלק. שנתון כמה שיותר גבוה מה מומלץ וממה להתרחק?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 627 צפיות
בוקר טוב , אחרי אינספור סיפורי זוועה על סוחרים למינהם (כאן בפורום) ,הלכתי לאיבוד . אני מחפש רכב לנסיעות יומיומיות קצרות ,5 ימים בשבוע . מעדיף אוטומט אך מוכן להתפשר על ידני (רובוטי בשום אופן לא בא בחשבון ). אין צורך בתא מטען גדול ,הכיוון הוא סופרמיני \מיני . 2 כ"א מלפנים +ABS +מרימי שמשות מקדימה-חובה כוונון מושב הנהג +משענת הגב-חובה. שנים-2010-2012 רוב תודות
הודעה אחרונה מאת Tida-man, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן מקווה שזה המקום לשאול. אני מחפש לקנות אלפא 147 יש לי כמה שאלות לגבי הרכב (אני מתייחס אך ורק לדגם T.S מנוע 2000) 1) האם האם הוא שותה הרבה דלק? 2)ממה שראיתי עד עכשיו הרכב ממש מפנק (כיסאות עור,מזגן דיגיטלי,מערכת של BOSE עם סאב) זה רק נראה ככה בתמונות? או שזה באמת מפנק 3)מה עדיף סלספיד או ידני? 4)הגיר סלספיד אמין? 5) איך האחזקה של הרכב יקרה? תודה לכל העונים וסליחה על החפירה. (אם באלכם להוסיף לי מידע על הרכב שאתם יודעים והוא נחוץ אני אשמח)
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שאלה שעלתה לי בראש, מה הוא הרכב ה- Best value for money ? שיהיה עם הרבה כוח סוס (מנוע אטמוספרי) ב"קצת" כסף, ולא אני לא מדבר על משופרים, אלא סטוק שיוצאים מהחברה. ואני מדבר על שוק היד השניה ולא על חדשים מהחברה. מקווה שהבנתם את השאלה, במידה ולא אשמח לנסות להסביר יותר ברור .
הודעה אחרונה מאת ChaoscripT, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 598 צפיות
קיבלתי הצעה לרכוש את אופל קורסה החדשה(2015) במחיר של כ80K (יד 2) עם כל האבזור (מסך מולטימדיה,gps, מצלמות רוורס,חלונות חשמל מאחורה) . רציתי לדעת אם לדעתכם זו עסקה משתלמת. תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 762 צפיות
היי מישהו במקרה יודע האם באחד מהרכבים(סיטרואן הבנתי שזה דגם חדש) יש מזגן לכסאות מאחורה? עומדים לקחת את אחד מהרכבים בליסינג וזה מאוד הפריע ברכב הקודם תודה
הודעה אחרונה מאת ערן g, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום רציתי לשמוע חוות דעת הגיר רובוטי 1.האם כדאי ללכת על זה? זה גיר אמין או צרה ? 2. הבנתי שיש אנשים שלא מסתדרים איתו, מה הכוונה? 3. סליחה על הבורות אבל מעולם לא נהגתי על גיר רובוטי ומעולם לא היה לנו אוטו עם גיר כזה במשפחה ככה שאין לי מושג, כרגע נוהג על אוטו עם גיר רגיל 5.מדובר באסטרה 2005-06 (צורה החדשה) הייתי מעדיף ידני אבל זה מה יש
הודעה אחרונה מאת A900, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום חברים אני מעוניין לקנות את הרכב הנ"ל וכל מי שאני שואל אומר לי להתרחק.. גם מעט הביקורות שהצלחתי למצוא באינטרנט... אבל הנתונים והכל כל כך יפה וטוב - יש מצב שהרכב עד כדי כך גרוע?? שברולט אבאו, שנת 2009, יד 2, 100 אלף קילומטר, 19,000 ש"ח - היא מתחייבת בבדיקה.
הודעה אחרונה מאת A900, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני תוהה אם בטוח יחסית לקנות ממגרשים\טרייד אין. וגם בקשר לספציפי הזה..
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 543 צפיות
שלום לכולם, הבאתי היום סוזוקי ליאנה עם 86000 ק"מ לבדיקה לפני קניה, ורשום שם "לתקן- סיבובי מנוע לא יציבים (לבדוק תושבות), לתאם מנוע- רעידות בסרק". האם זה בלאי רגיל לכזה קילומטרז'? וכמה עולה התיקונים לזה? תודה
הודעה אחרונה מאת gershonl, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אחרי שחפרתי באינטרנט ולא הצלחתי להגיע למסקנה חותכת אוונסיס דגם GLI 2.0 שנת 2003 זו הצורה החדשה יותר? (כמו בתמונה) או הקודמת? תודה!
הודעה אחרונה מאת EB-86, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי פיז'ו 307 סטיישן משנת 2005, 110,000 ק"מ, בנזין, הכל עובד ומתפקד, אחרי שיפוץ ראש מנוע וכל השאר מעולם לא נפתח והכל מתפקד (גיר מעולם לא נפתח). אני מתכנן לגשת אליהם ולרכוש סטיישן אחר של PSA. התקציב הוא 40 אלף. 1. איך הם? כלומר איך האנשים שם? נחמדים? אמינים? נוכלים? שקרנים? יש ממה להיזהר? יש למה לשים לב? המלצותיכם מהמקום עצמו יתקבלו בברכה. 2. האם יש לי בכלל מה לגשת לשם או עדיף להישאר עם הרכב הנוכחי שלי? 3. האם אקבל הצעות טובות יותר במקומות אחרים? 4. האם יש לי בכלל מה לנסות למכור בשוק הפרטי? 5. כאשר סוגרים שם עסקה, האם החלפת הרכבים מתבצעת על המקום? כלומר הישן נשאר שם ואני יוצא עם ה"חדש"? כיצד מתבצע תהליך העברת הבעלות ושאר הניירת? ביטוח? 6. בכמה שנים של …
הודעה אחרונה מאת laviil, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום, אבא שלי החליט לקנות רכב חדש, בערך ב240K. מה שחשוב לו זה מרווח פנימי (בעיקר ישיבה גבוה), מנוע חסכוני, איכות כללית, אבזור(ניווט, מצלמה, עור). ההתלבטות זה בין הדגמים הבסיסים, אודי- 1.4 150כ"ס מרצדס 1.6 156כ"ס. איזה רכב יותר טוב בשקלול כול הפרמטרים? תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת niv, -
-
- 4 תגובות
- 788 צפיות
שלום לכולם, לפני כמה זמן מצאתי קיה פיקנטו שנת 2012 עם 75000 קילומטראז' במחיר אטרקטיבי מחברת ליסינג, ולקחתי אותה לבדיקה. בבדיקה עלה שלפיקנטו יש בולמי זעזועים אחוריים חלשים (לשון הבדיקה) והבודק המליץ בפירוש להחליף אותם. לאחר שחברת הליסינג הסכימה לתקן את הליקויים, האוטו חזר מהמוסך היום ולמרבה הפלא - המוסכניק לא ראה לנכון שיש צורך להחליף את בולמי הזעזועים ופשוט לא החליף. מה שכן, הוחלפו רפידות בלמים (מה שאמנם הופיע בבדיקה כריג'קט, אך עם המשפט הרגיל של "יש להוריד גלגלים לבדיקה"). האם יש טעם להתעקש על החלפת הבולמים, או ש"בולמי זעזועים אחוריים חלשים" זה כסתח של מכון הבדיקה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ishay0703, -
- 7 תגובות
- 809 צפיות
אז ככה 2 רכבים שונים לגמרי ואני לא יודע מה להחליט.... 1. אאודי A6 מודל 2006 יד 3 עשתה 110000 ק"מ מנוע 2.4טכני בסדר גמור בחוץ כמה תיקוני פחחות טסט שנה 2. סיאט ליאון שנת 2009 יד 1 עשתה 80000 מנוע 2000FSI טכני בסדר בחוץ בסדר. שונים לגמרי, אבל קשה לי להחליט, שניהם אותו מחיר, אני יודע ההחזקה של האודי יותר גבוהה אבל בכל זאת... תודה
הודעה אחרונה מאת `Infinity,
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 315 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- discoTD5
- Coresh
- o.r
- סידן
- בנא
- llaavvii
- PASHUT
- SurfHigh
- איציק נ.
- הדיין
- Pavlik
- פריג'י