ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,618 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הבנתי שבעקבות ירידת היורו יש הוזלות של 8% במחירי רכבי צ'מפיון, לובינסקי ושמעתי גם על רכבי קיה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
"השכרת" רכב מחבר 1 2
מאת ofekgg-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
חבר (חייל שעושה חמשושים, כל השבוע בבסיס) הציע לי את רכבו לכמה חודשים כי אני מתחיל עבודה חדשה. הרכב המדובר הוא שברולט ספארק, 4 שנים על הכביש עם קילומטראג' 22k. הוא בקושי נוסע ברכב (רק בסופי שבוע) וההצעה מאוד מושכת, כי כרגע אין לי את האפשרות להשכיר/לקנות רכב או קטנוע לנסיעות שאעשה לעבודה ובחזרה. ומבחינתו הרכב ייסע על הכביש ולא יעמוד בין סופ"ש לסופ"ש. אני שוקל את האופציה מכיוון שהדרך באוטובוס לוקחת בין שעה וחצי-שעתיים לכל כיוון, וברכב זה פחות מחצי שעה. מה אתם חושבים על ההצעה? כמה כסף יהיה לגיטימי לתת לחבר כסכום חודשי? תודה
הודעה אחרונה מאת Slow Sprinter, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אני מחפש רכב קטן וחסכוני, לנסיעות יומיות של 100 ק"מ בערך, אוטומט, יציב, מזגן טוב, ובטיחותי. בינתיים בכוונת - ניסן מיקרה 2012, 1.4 סמ"ק. אשמח לשמוע על המיקרה וגם על אחרות עם אותם מאפיינים ובסכום דומה. תודה!
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
-
- 2 תגובות
- 762 צפיות
מה רמת האמינות של הפולו החדשה במיוחד עם גיר dsg ומנועי tsi.
הודעה אחרונה מאת kissos, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 919 צפיות
שלום לכולם, מיואש מחיפושים אני פונה אליכם לעזרה. כאמור, תקציב עד 30,000. דרישות: גיר אוטומט (או רובוטי לצורך העניין). עדיפות לרכב קטן וחסכוני, ישמש שני אנשים בלבד לכן אין צורך במשפחתי. חשוב שיהיה בטיחותי, גם במחיר של התפשרות על פרמטרים אחרים. נסיעות בינעירוניות על בסיס יומיומי (בערך 25 ק"מ לכל כיוון). חשוב שיוכל לעמוד גם בנסיעות ארוכות יותר (טיול לאחת מקצוות הארץ פעם או פעמיים בשנה). תחזוקה זולה, או לפחות סבירה. חקרתי קצת על היאריס, 2006-7, המון ביקורת טובות אבל מחיר גבוה מעט מהתקציב וביחס לרכבים אחרים בשנתון הזה. הצצתי גם על הפונטו גרנדה (וגם על האיבו) 2008-9 ואפילו 2010 בגלל המלצה חיובית שקיבלתי מחבר אבל דעת הרוב וכמה מוסכניקים שאני מכיר היא …
הודעה אחרונה מאת donnie888, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אהלן, אשמח לעזרתכם בבחירת רכב משפחתי ל-5 אנשים. אלו סדרי העדיפות שלנו: 1. בטיחות, אחיזת כביש, יציבות 2. נוחות מושב הנהג 3. עלויות אחזקה (אמינות, סחירות / ירידת ערך, צריכת דלק) 4. רוחב המושב האחורי 5. דינמיות, זריזות המנוע תקציב: 130 אש"ח. גמיש. הנסיעות מעורבות עירוני-בינעירוני. אין הרבה עמידה בפקקים. מתכנן להחזיק רכב כ-5 שנים. לכן נראה כדאי ללכת על חדש. המושב האחורי חשוב לטובת נסיעות מזדמנות של פעם בחודש עם 3 בני נוער מאחורה. כרגע אנחנו עם אוקטביה 1.2 ומאד מרוצים ממנה. ת'אמת, אחרי סיבוב באולמות תצוגה ונסיעות מבחן החלטתי להרהר באפשרות בלהישאר עם האוקטביה שלי עוד כמה שנים. מאד נהנים מזמינות הכוח, בידוד רעשים, אחיזת כביש. אין לנו …
הודעה אחרונה מאת mobzy, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 738 צפיות
שלום, בעבקות השרשור הקודם שלי - התוכניות הגיאוגרפיות השתנו. אני צריך המלצה למכון בדיקה אמין ומקצועי באזור פ"ת ואם אין כזה אז באזור ת"א. אני צריך את המידע בהקדם האפשרי! תודה למי שיעזור.
הודעה אחרונה מאת EB-86, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 638 צפיות
שלום רב, קניתי רכב הונדה 5D מיבואן הונדה. האם כדאי לקחת ביטוח חוובה ומקיף של סוכן שממנו קנית רכב חדש? לפי השוואה עם סוכני ביטוחים אחרים, הצעה שלהם בערך 1500ש"ח יותר. יש את פרטים האלה (תוספות) בהצעה שלהם :- תיקון בחלפים מקוריים לרכב שגילו עד 36 חודשים ממועד רישומו. כיסוי אביזרים עד 7.5% מערך הרכב ללא תוספת פרמיה נוספת ביטוח מערכות מיגון. כיסוי מיוחדים לרעידות אדמה, מהומות, פרעות, שביתות ונזק בזדון כינון אוטומטי חינם במוסכי הסדר מי שקונה רכב חדש האם מומלץ לו לקחת ביטוח מיבואן? בתודה. ראובן
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום בשיתותי באתרי מכירות בריטיים מצאתי כי הלקסוס ההיברידית עולה 18000 פאונד לסוף שנת 2013 בחישוב חפיף אם אני מוסיף עלות שילוח ומיסים מחיר הרכב הסופי יוצא בסביבות ה160 אלף ש"ח שזה נשמע לי ממש לא הגיוני לנוכח העובדה שיד שנייה בארץ היא עולה בסביבות 200+ ואם זה באמת היה כזה פשוט אז כנראה שעסקי היבוא האישי היו קופצים על המציאה. אז מה בעצם אני מפספס?? אגב גם שמעתי שיש אפשרות לקבל החזר מס על הרכב מהממשל הבריטי כשאתה מצהיר על יצןא הרכב מן ארץ המוצא שלו. מישהו שמע? מכיר?
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
אהלן חברים. אני מחפש אוטו כזה כבר תקופה, הייתי מאוד נעול על פאביה ספורט מודל 2010/2011 אך עניין 4 כוכבי הבטיחות מעורר בי חששות למרות שכל המבחנים בוצעו על פאביה עם 4 כריות אוויר ולא 6, אז אני לא יודע אם זה עדיין רלוונטי לדגם. מה גם שאני מפחד שאני לא אצליח למכור את הרכב עוד כמה שנים. מה הן האופציות העומדות בפני בשוק עם כח, אחזקה וצריכת דלק בדומה לפאביה ? האם ההבדל בכח ובצריכת הדלק מורגש בין מנועי הTSI וה-1.6 של סיאט איביזה ? ואני לא מחפש יפני/קוריאני/אסיאתי כלשהו. אשמח לכל המלצה. תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
- 4 תגובות
- 651 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת Alf3, -
- 7 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
בבקשה מתחנן פעם אחת ולתמיד לקבל תשובה לנושא שלא הצלחתי להבין אותו לא דרך לוי יצחק ובכלל כל אחד אומר משהו אחר כמה אחוזים מורידים לרכב שהיה בליסינג ביד הראשונה ומאז עבר רק ידיים פרטיות דוגמא: ראיתי רכב שהוא יד שלישית. ברישיון רשום "החכר/השכרה" והבעלים אומר שביד הראשונה הרכב נקנה בליסינג פרטי/מימוני/תפעולי וואטאבר לא משנה לי כל כך השאלה כמה אחוזים יורד מהמחירון על זה
הודעה אחרונה מאת sharif111, -
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הייתי רוצה לבקש חוות דעת והסבר מה ההבדל בין הדגמים. האם ההבדל משמעותי? השאלה השניה היא האם אפשר למצוא את אחד הרכבים בסכום של עד 250K מסוכנות כזו או אחרת? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Slow Sprinter, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני לפני רכישה של רכב מוסג טויוטה לאנד קרוזר חדש , הבנתי מהיבואן שבסוף חודש ספטמבר 2015 מגיע דגם חדש עם מנוע 2.7L שיחליף את מנוע ה 3L ותיבת הילוכים חדשה . ואני ממש מתלבט האם לחכות ולקנות את הדגם החדש שמגיע עם 177 כ"ס או לקנות את הדגם הנוכחי עם 190 כ"ס ... מדובר בסכום לא מבוטל אשמח לעזרתכם בנושא ....
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 1 תגובות
- 585 צפיות
מעוניין לרכוש דגם של אוקטביה שנת 2008 מנוע 2000 fsi רוצה להתייעץ לגבי אמינות? תמורה לכסף? חוות דעת של הרכב הנל הוא מגיע עם 120 אלף קילומטר יד 2 דגם אלגנס
הודעה אחרונה מאת גאננרס, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חבר מחפש אודי A1 (או בעדיפות שניה ורחוקה-מיטו) ידנית/אוטומטית עדיפות ל 4 דלתות, באזור ה 90K שח, מפה לשם שאני מסתכל ביד 2 הטווחים לשנים 2012-2014 רחבים מאד, "מה המחיר הנכון?" או יותר נכון עזבו כמה הם מבקשים , מה המחיר הריאלי לשנים האלו אם יש מישהו שיודע מאנשים שקנו לאחרונה אשמח לשמוע. תודה
הודעה אחרונה מאת SmartCoupe, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אחרי עיון בחומר של הפורום לא מצאתי תשובה חד משמעית למה שאני מחפש אז אבקש את עזרתכם. אני בן 24, הדרישות שלי הן: רכב מהנה לנהיגה, שיושב טוב על הכביש, חזק בעליות ושיהיה מרשים חזותית. שנתון סגמנט או חסכון בדלק לא משנים לי מבחינתי יכול להיות סופר מיני או משפחתי העיקר שימלא את הדרישות שציינתי. תודה לעונים
-
פאביה מול פולו 1 2
מאת shimronfio- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היי, לאחרונה פולקסווגן הורידה את המחיר של הפולו הכי מאובזרת שלהם עם מנוע 1.2 עם 110 כ"ס למחיר של 115 אלף, לעומתה יש את הפאביה עם אותו מנוע בדיוק, במחיר של 105 אלף, איזה מבין הרכבים עדיפים? האם יש הבדלים רבים גם באזור בין שני הרכבים?.
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מחפש לקנות רכב במחיר של 20000-30000 ש"ח. בעיקרון חשוב לי בעיקר שיהיה לו שטח אחסון כמה שיותר גדול. חשבתי על רנו סניק אבל אז קיבלתי עליו חוות דעת ממש מזויעות. מחפש אוטומט, שנתון מעל 2001, רצוי מפרטי ויד נמוכה. המלצות? אני פתוח להצעות. צריכת דלק חשובה אבל לא ממש, מעדיף רכב שלא יראה מוסך כמעט. בעיקרון יכול להיות מיניואן/סטיישן בסגנון סניק או רכב משפחתי תודה
הודעה אחרונה מאת lcx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 605 צפיות
שלום לכולם, אני חדשה פה. אשמח לקבל יעוץ והכוונה בבחירת הרכב הראשון שלי... אני מחפשת רכב קטן לנסיעה יומיומית עבודה לימודים. כ 20-30 קמ ביום. חשוב לי שהרכב יהיה חסכוני, אמין ובמיוחד בטיחותי. תודה מראש לעונים
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 833 צפיות
שלום, אני מקווה לרכוש רכב במהלך השבוע הקרוב ומעוניין לקבל המלצה למכון בדיקה אמין בחיפה (רצוי באזור הכניסה הדרומית) כדי שאהיה רגוע שהאוטו נבדק כהלכה. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Spongebob, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 836 צפיות
שלום ראיתי רכב, ברישיון רשום שיעבוד לבנק. לבעלים יש הלוואה על הרכב (לא ניסה להסתיר). בדקתי ברשם המשכונות וזה אכן תואם. שם רשום משכון אחד. עוד בדיקה שצריך לעשות?
הודעה אחרונה מאת matanya cahana, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 574 צפיות
אני מחפש רכב קטן וידני שיעשה כל יום בית עבודה, אני גר באזור ירושלים אז בשביל העליות אני צריך משהו שיש לו יחס משקל כוח הגיוני עם צריכת דלק סבירה, תודה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 699 צפיות
שלום לכם יש לי שאלה קטנה לפני רכישה של רכב. אני עומד ללכת לרכוש רכש מבנאדם מבוגר. מדובר ברכב שנת 2011 שעשה 18 אלף קילומטר. יד ראשונה כמובן מבנאדם מפנסיונר. הרכב חדש שמור ונוצץ מבפנים וגם בחוץ ניראה כאילו יצא מהחברה. שמור בחניון תת קרקרעי ומכוסה בכיסוי. האם כדאי לבדוק את הרכב מעבר לבדיקה של תאונות מכות וכו.? אבא שלי אומר לי שאין מה לבדוק לדוגמא בקומיופסט רכב כזה כי הוא חדש לגמרי וחבל על 500 שקלים האלה מה אתם הייתם עושים
הודעה אחרונה מאת AsafDimri, -
-
- 0 תגובות
- 527 צפיות
שלום לכולם אני קורא פה הרבה בפורום אבל לא פתחתי משתמש עד עכשיו. אז ככה אני מתלבט האם למכור את הרכב שלי יונדאי I35 שנת 2011 ולקנות רכב חדש בתקציב עד 140K+- או לקנות רכב יד שניה בתקציב 80K-70K ואת הרכב שלי אני מעביר להורים שגם ככה מחפשים רכב עכשיו. אשמח להמלצות גם על רכב חדש וגם על משומש לפי התקציבים שרשמתי. הכי חשוב לי שיהיה נוח מרווח וחזק. תודה לעזורים
הודעה אחרונה מאת michaelgl8, -
הורדת שיעבוד
מאת brianla-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, היה לי הלוואת בלון על הרכב שסילקתי מול הבנק לפני כשבוע, ופירסמתי את הרכב למכירה. לפי מירב הבנתי השיעבוד רשום בשתי מקומות: - משרד התחבורה - הבנק אמור מיידית לעדכן ותוך מספר ימים זה אמור לרדת ואז אין בעיה להעביר בעלות - רשם המשכונות - נמסר לי שזה לוקח חודש, אבל שזה לא מהווה בעיה להעביר בעלות. לאחר שבוע ניגשתי לרשיומט בסופר פארם והוצאתי רישיון חדש (30 ש"ח) ועדיין לצערי מופיע השיעבוד לבנק. הבנק מסר לי שהעביר פקודה ב - 2.7 משרד התחבורה לא מוכן למסור מידע בטלפון ? אני מניח שהרבה עברו את התהליך אשמח לדעת מה היה אצלכם ? וכמה זמן זה לקח ? ואם יש לכם עוד ריאונות שלא ציינתי ? תודה, בריאן
הודעה אחרונה מאת brianla, -
-
suzuki jimny 1 2
מאת Xeinok-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
סוזוקי גמני שנת 2008 צבע כסף מטאלי עשה 220000 יד 2. עלות 30000 . אם האוטו חיצונית ומכנית ניראה בסדר שווה המחיר למרות הקילומטר הגבוה?
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
שלום, אודה לקבלת אינפורמציה ככתוב בכותרת. תודה מיקי
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
פתחתי לפני כמה ימים את השרשור הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?572918-%D7%99%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A8-%D7%A9%D7%9C-%D7%91%D7%99%D7%9F-25-%D7%9C-30-%D7%90%D7%9C%D7%A3-%D7%A9-quot-%D7%97 הגעתי למסקנה שכל אחת מהאופציות לעיל (פג'ו 308, שברולט קרוז או פיאט) נראות טוב, נמצאות בתקציב (30-35K) וטרם הזדקנו. האמת? אין לי הרבה ידע על הרכבים הללו פרט לנתונים טכנים, "על הנייר". ורציתי לדעת אם תוכלו באמצעות הידע שלכם לעזור לי להכריע את הכף. כלומר, לא הייתי רוצה המלצות לרכבים אחרים אלא פשוט לבחון אילו מבין השלושה ידועה יותר באמינות, חסכוניות והתנהגות. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
-
ליסינג או פרטי?
מאת talh-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, ברצוני לרכוש רכב משפחתי מנוע 1600 שנה 2011-2012. כל מה שאני מחפש זה רכב אמין עם מינימום תקלות. מבחינה של מימון, זה לא משנה לי אם אני מבצע ליסינג או קונה פרטי. הלכתי לפגישה אצל שלמה סיקסט והם הציעו לי ליסינג פרטי הייתי שמח לדעת אם העסקאות האלה משתלמות: [TABLE=align: right] [TR] [TD]מאזדה 3 אקטיב שנה: 2012 מנוע 1600 אוט בנזין יד 1 ליסינג ק"מ 54,000 עלות 78,500[/TD] [/TR] [TR] [TD]יונדאי I35 inspire שנה 2012 מנוע 1600 אוט בנזין יד 1 ליסינג ק"מ 62,000 עלות 83,000[/TD] [/TR] [TR] [TD]מיצובישי לנסר ספורט שנה 2011 מנוע 1800 אוט במזין יד 1 ליסינג ק"מ 53,000 מחיר 67,000[/TD] [/TR] [TR] [TD]קיה פו…
הודעה אחרונה מאת roeiaharon10, -
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 315 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- discoTD5
- Coresh
- o.r
- סידן
- בנא
- llaavvii
- PASHUT
- SurfHigh
- איציק נ.
- הדיין
- Pavlik
- פריג'י