ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,620 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 441 צפיות
אהלן, אני יודע שזו שאלה נפוצה, אך רציתי לראות אם יש כאלה בעלי תובנות שפספסתי. הפיקנטו מוצעת ברמת גימור LX, היונדאי ברמת גימור Supreme (הבדל של 30 ש"ח יותר לחודש לטובת יונדאי, אבל אי אפשר לקחת אותה ברמת אבזור נמוכה יותר, או את הקיה ברמת אבזור גבוהה יותר), שתיהן מנוע 1.25 ליטר. אני מודע לכך שמדובר ברכבים תאומים שחולקים פלטפורמות, מנועים ואבא. יש ביונדאי ואין בקיה: דיבורית בלוטות' מקורית עם הרכב, שליטה מההגה על הרדיו, חישוקי מגנזיום (טוב, זה סתם ליופי), תא המטען גדול ב52 ליטרים יותר מזה של הקיה, מיכל הדלק גדול ב5 ליטרים (טווח נסיעה גדול מעט יותר), קיימים בה פנסי ערפל (בטיחותי אבל כמעט ללא שימוש), הגה וידית הילוכים מצופים עור (סתם נחמד). בקיצור - היונדאי מעט…
הודעה אחרונה מאת מ.א.צ, -
- 0 תגובות
- 578 צפיות
שלום לכולם , אני חייב לקנות רכב עד סוף שבוע ויש לי התלבטות לגבי מספר דגמים. אני מעדיף לקנות רכב משפחתי אמין בשנתונים 2007-2008 וההתלבטות שלי היא בין הדגמים האלה : הונדה סיוויק סדאן 1800 סמ"ק שנת 2007 מאזדה 3 ספיריט 2000 סמ"ק שנת 2008 פורד פוקוס ג'יה 2000 סמ"ק שנת 2008 מצאתי אקזמפלרים של הרכבים האלה ביד 2 עם קילומטרז נמוך במצב מצויין והשאלה שלי היא : איזה רכב יהיה הכי אמין ? איזה רכב ייתן חווית נהיגה הכי כייפית ? ואיזה רכב הכי פחות יכאב בכיס ? הצעות נוספות יתקבלו בברכה תודה, חיים
הודעה אחרונה מאת Hai18, -
- 0 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
יש באפשרותי לרכוש רכב עם הלוואה עומדת מביטוח לאומי על כל המיסים החלים על הרכב לרכב עד 1800 סמ"ק. האם מישהו עבר תהליך דומה ויכול לייעץ על המחיר שיעלה רכב כזה? תודה
הודעה אחרונה מאת yaronn23, -
- 2 תגובות
- 547 צפיות
לא סילברדו ושאר המפלצות. מה אתם ממליצים? הבנתי שהניסאן נבארה אחלה טנדר, יש עוד רעיונות? תקציב עד 135,000.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
- 0 תגובות
- 461 צפיות
אני מעוניין לרכוש ב.מ.וו סדרה 3 תת דגם E90 שנתון מ-2009 עד 2011 אם אפשר. איזה מנוע עדיף? דיזל או בנזין? יש מחלות כרוניות לאוטו? חשוב לי שהאוטו יהיה נוח, אמין, חזק ומפנק יחסית. צריכת דלק- כמה עושה? מה מחירי הטיפול של האוטו? אשמח אם תוכלו לצרף חוות דעת
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 576 צפיות
המוחלפת: ג'אז 2008 מהדגם ה"מפואר". הדרישות מהמחליפה (לאו דווקא על פי סדר חשיבות): 1. סופר מיני גדולה מאוד או קומפקטית בגודל סביר (הסניק תישאר הרכב הראשי) 2. גבוהה - זו לא דרישה של "יהרג ובל יעבור", אבל בהחלט העדפה כיון שיותר נוח לתפעל כך את הילדים. 3. אוטומאטית (כאילו דה...) 4. רמת איבזור שמנעימה את החיים בתא הנוסעים (העדפה ברורה לדיבורית BT מובנית) 5. מרווחת (רק שני כיסאות בטיחות מאחורה, אבל הם לא קטנים ורצוי שלא יחנקו את חלל הפנים) 6. כנראה לא אירופאית (לא יהרג ובל יעבור, אבל העדפה ברורה), כמעט בטוח שלא VAG. 7. חדש בלבד. מבחינת מחיר אין לנו מספר ברור בראש, אבל מדובר על מחיר מקסימום של משפחתית קומפקטית סטאנדרטית. כרגע על הפרק: 1. מריבה: ראי…
הודעה אחרונה מאת עידן ו, -
-
- 0 תגובות
- 488 צפיות
שלום, אני שוקל לרכוש מגיסי את הסיאט לאון שלו. מדובר בדגם של הלאון החדשה שעלה לכביש בסוף 2013. הדגם הוא 1.2 סטייל שנמכר בהשקה עם סאנרוף. רציתי לדעת אילו דברים עליי לבדוק ברכב ולשמוע חוות דעת ממי שמחזיק רכב שכזה (בעיקר בנוגע לגיר הDSG המפורסם). תודה
הודעה אחרונה מאת chameleon, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי חברים, אודה להערות והארות בנושא, אני מחזיק באאודי A6 3.0T ומכיוון שאני נוסע הרבה (40,000 בשנה) עם רכב שבבמוצע עושה לי 1/9 אני מוציא המון כסף על דלק (3000 שח +- לחודש), אתמול הייתי בסוכנות לקסוס בהרצליה ולקחתי את הCT200H לנסיעת מבחן של שעתיים, הופתעתי לטובה, הרכב נח, רעשי הרוח נמוכים וצריכת הדלק מדהימה (1/20 בנסיעה עם רגל מעט כבדה על הגז), אמנם נכון היא לא חזקה כמו הרכב שאני מגיע ממנו אבל זה כבר פחות מעניין אותי, אני מחפש רכב עם צריכת דלק מנצחת, נוחות נהיגה, בידוד רעשי כביש ושמירת ערך טובה. ארצה לשתף אתכם במתמטיקה שעשיתי: -ההצעה שקיבלתי היא 172K שח לדגם לקצורי ו183K לדגם פרימיום (כולל אגרות רישוי, צבע מטאלי ואיתוראן), אני מתכוון להחזיק את הרכב כ3-4 שנים, לכן…
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, אני מתלבט בין שלושת הדגמים הללו שהציעו לי מהעבודה (טויוטה קורולה, מאזדה 3 וקיה פורטה - מודל 2015). אני בעל משפחה עם שני ילדים קטנים, אני גבוה, עושה נסיעות ארוכות. על כן חשוב לי נושא הבטיחות, תא נוסעים מרווח ונוח, אחסון גדול, רכב שיסחוב בעליות ואם אפשר (כמו כל ישראלי )אבזור מפנק ככל שניתן. מה הוא הרכב מבין השלושה שנותן את מענה הרב ביותר לדרישותי הצנועות? תודה לעוזרים, samkal77
הודעה אחרונה מאת samkal77, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
הכל רשום בכותרת. מחפש המלצה לרכב בתקציב הזה. החסכון בעלויות הוא שקלול של הכל. ירידת ערך + תיקונים במידה וידרשו (למרות שלא מאמין שידרשו המון בתקציב הזה) + עלות ביטוח (2 נהגים, הצעירה בת 23) + הוצאות על דלק. הרכב יסע 20,000 ק"מ בשנה. כאשר 70% עירוני בתוך ירושלים, 30% נסיעות כפר סבא-ירושלים. בקריטריוני החיפוש ביד 2 ובסוויצ' שמתי את התקציב הנ"ל, שנים 12-15, מנוע 1100-1500 (לא יודע אם כל האלטואים האלה עם גיר אוטומט מתאימות לירושלים). יצאו לי בעיקר i10/פיקנטו. מעט ספייס סטאר, פונטו-איבו, ספלאש ומיקרה - למעט הספייס סטאר, אני חושב שכל השאר מתומחרים בהגזמה פראית. מה דעתכם? האם יש כיוונים שעוד לא חשבתי עליהם?
הודעה אחרונה מאת מיצובישי, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 797 צפיות
קיבלתי הצעה על סיטוראן c5 2011 1.6 טורבו 64000 וקורא שיש המון תגובות שליליות בעיקר חשמליות, בנסיעת מבחן הרכב אכן נוח מאוד אבל אין לי זמן לבזבז על אוטו על יותר מיום טיפול אחד בשנה. בדיוק כמו הגטס 2007 שאני מבצע טרריד אין עליו שהוא אמין בטירוף!!! יש לי 60 אלף + עלות טרריד אין על הגטס 11000 ויכול להתגמש עוד טיפה. שאלה שנייה , האם הסיטרואן עדיפה מבחינת אמינות שהיא ערך עליון עליון צריכת דלק לפה או לשם לא משמעותי לא להיות במוסך ולא לקחת ימי חופש היא ערך עליון לכן האם עדיף על טויוטה אונסיס 2011 עלות 72000 או יונדאי i35 2011 עלות 70000 או סוברו b4 2011 עלות 73000 עוד נתונים: הרכב בעיקר לאישתי , כאשר יש לנו 3 ילדים קטנים. רוצים לעבור ממכונית קטנה למרוו…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 491 צפיות
הי, אני מתחיל לחפש רכב יד 2 בן שלוש בערך כשהתקציב עומד בין 80 ל100. אנחנו נוסעים בערך 12k בשנה וזה הרכב היחיד שלנו. יש לנו שלושה ילדים (מתבגרת בגודל של מבוגר, בינונית עם בוסטר ותינוקת עם כסא בטיחות). כרגע מתלבטים בין גרנד סניק (דיזל) ליונדאי i30cw כשגם הגרנד פיקאסו משתרכת מאחור. חושבים על הסניק בעיקר כפינוק יותר של מקום וספייס וגובה על הכביש אבל מפחדים מהמוניטין של הצרפתיות לגבי תחזוקה. מאוד לא אוהבים להגיע למוסך ולכן מנסים להבין מה הנסיון האמיתי של אנשים מבחינה תחזוקתית עם הסניק (ואולי גם עם הפיקאסו). גם מבחינת תכיפות וגם מבחינת עלות של כל טיפול. אם יש שאלות או משהו שלא הבהרתי אשמח לפרט. תודה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 704 צפיות
שלום, אני מחפש רכב בתקציב של עד 20,000 ש"ח שימוש הרכב : הרכב לנסיעות של עד שעה ביום (הלוך חזור) הדרישות מהרכב: 1. אמינות. 2. שנתון גבוה ככל האפשר. 3. אוטו בינוני ( גודל של מאזדה 3) 4. חסכון של דלק (הכי הרבה 1 -11 ) רכבים שמעניינים אותי: שברולט אבאו שברולט אופטרה פורד פוקוס פורד מונדאו מיצובישי לנסר ( הקילומטר גבוהה יחסית לשאר ( 200+) מאזדה 323 אשמח לחוות דעת על הרכבים האלו ואם יש לכם עוד רכבים שבסגנון ונכנסים בתקציב אשמח מאוד להצעות אשמח להצעות והערות נוספות.
הודעה אחרונה מאת Alf3, -
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
התלבתות. פיאט: יש לי חברים שאמרו לי להתרחק, כי זה רכב עם בעיות חשמל ושהוא מתחמם ומבקר במוסך הרבה טויוטה 2008: ויש אנשים שאומרים להתרחק מהגיר הרובוטי, כי הוא מתקלקל הרבה לטעמי אחרי חודש נסיעה בגיר רובוטי אפשר להתרגל אילו, אז אני לא שואל לגבי חווית נסיעה. אני שואל לגבי אמינות של הרכב האם פיאט באמת מלאה בצרות צרורות, התחממות, בעיות חשמל, וביקור במוסך כל שני וחמישי ? האם קורולה מתקלקל לה הגיר כל ראשון ושלישי ? אשמח להכוונה. תודה
הודעה אחרונה מאת עמיחי נ, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מחפש גיפ 7 מקומות במחיר של עד 120K בטרייד אין עבור מיצובישי אאוטלנדר 2010 יד 2 טסט לשנה מטופלת במיצובישי שמורה ברמות מטורפות. יש הצעות? מגרשים להחלפה ? מקומות להזהר מהם (ניתן גם בפרטי) מבקש בבקשה המלצות על יונדאי סנטה פה. שברולט טרוורס . פורד אקספלורר ? תודה רבה ושבת מעולה.
הודעה אחרונה מאת עמיחי נ, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום , ב 10.7 מאזדה יצאו עם מבצע מכירות והוזילו את הרכבים שלהם בטווחים שבין 5000-7000 ש"ח . נכון לעכשיו ולאחר בירור,הם האריכו את המבצע עד יום שישי ואני ניצב בפני דילמה . יש לי רכב כיום,מאזדה 3 משנת 2010, דגם אקטיב (עם מגנזיום שהוסיפו + מוליטמדיה מקורית של מאזדה) יד שלישית עם 63,600 ק"מ על השעון . הרכב נקנה מאדם פרטי כמובן,שהוא עצמו קנה את הרכב חדש, 0 ק"מ מחברת AVIS. המחירון של הרכב שלי כיום הוא - 67,000 ש"ח ואני מבקש עליו 57,000 (מוכן לרדת עד 55,000 ש"ח לצורך העניין) אך למרות המחיר הטוב,הק"מ הנמוך והרכב המאוד מטופל ושמור באדיקות,אני לא רואה התלהבות מרכישת הרכב. כשאני פונה לטרייד אין אצל היבואניות (KIA,יונדאי,מאזדה וכו') שוחטים אותי ב…
-
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 889 צפיות
קודם כל שיהיה רק אוטו׳ רוב הנסיעות הן די צפויות, פתח תקווה - לוד הלוך וחזור כל יום לפעמים נסיעות אחרות בתוך העיר. מתלבט בין היונדאי i10 לסוזוקי אלטו, אם הפיקנטו לא היתה יקרה יחסית הייתי מעדיף אותה אבל זה מה יש. האם הייתם ממליצים על משהו אחר שווה ערך וחסכוני שהוא לא דייהטסו סיריון או פיאט פונטו?
הודעה אחרונה מאת nirra, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני דיי חדש פה וזה מקום מצויין לשאול כדי להעמיק את הידע. שוקל בין וולוו 2011 לפוקוס סטיישן. הראשונה עם מנוע 2000 סמק, לא מוצא כל כך הרבה סקירות עליה מבחינת ביצועים או טיפולים, השנייה ידועה לי בגין בעיות גיר בעיקר. מישהו עם ידע קצת יותר גדול משלי יכול לשפוך קצת אור בנושא? אשמח. תודה!
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- 17 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
קראתי שיש החמרה על רכבים ישנים מבחינת מעבר טסט. מ19 שנה על הכביש הרכב נחשב מיושן. מ15 שנה על הכביש נדרש מילוי טופס נוסף של בדיקת בלמים. אני שוקל לקנות רכב שנמצא 15 שנה על הכביש, רציתי לוודא כמה זה בעייתי האישור הזה. מה העלות? מכריח אותי לעשות טסט במוסך מורשה? האם בכלל אני צריך להתייחס לסוגייה בשיקול קניית אוטו או שאולי זה זניח?
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות רכב ראשון עד סכום של 7 אלף ש"ח ( לא יכול לחרוג בתקציב ) ( כמובן אם אפשר למצוא משהו יותר זול, יותר טוב). לצורכי לימודים ונסיעות לעבודה. הרכב יעשה כ200-250 ק"מ בשבוע לא יותר מזה. מה הרכב הכי מומלץ בתקציב הזה? מבחינת טיפולים/צריכת דלק וכו'... תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת A900, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לחברים, ביתי עומדת לקבל רישיון (בשעה טובה) ואני מכין את עצמי ליום שאחרי. אני יודע שעלויות הביטוח לנהג צעיר מטורפות ולכן רציתי לשאול מניסיון החברים אם יש רכב בסכום של עד 45K (משומש) שעלות הביטוח שלו "הכי נמוכה" לצעירים? (אולי איזה משהו מקטגוריות המיני למיניו או דומה)? אשמח לשמוע עצה והמלצה?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 4 תגובות
- 658 צפיות
אהלן, אני בתקופה שלפני רכישת רכב במהלך החיפושים נתקלתי ברנו קליאו שנורא קורצת לי הן מבחינת גודל והן מבחינת מחיר. מה שמוזר לי שהן נמכרות הרבה ממש מתחת למחירון מדוע? ואיך הרנו קליאו דור 3 מבחינת אמינות,צריכת דלק,חלפים? אני חייל משוחרר ואין ככ עודף כסף אשמח לשמוע מה דעתכם לקפוץ על המציאה ללא חשש או לפזול לכיוון אחר בגדול התקציב הוא עד 21K . תודה.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 665 צפיות
שלום חברים, מתלבט על קיה ספורטאג' 2010, יד ראשונה 80000. מבקשים כרגע 67000 ש"ח. מה אתם חושבים על הבדיקה?
הודעה אחרונה מאת orgar, -
-
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, אני רוצה לקנות פולו TSI 1.2, שנתון 2010-2011, יש כמה אופציות, כבר בדקתי אחת, זה יהיה רכב ראשון שלי, המטרה של הרכב זה לשרת אותי בעיקר לעבודה [אשדוד - נתב"ג] (חסכוני) רוב הנסיעות שלי יהיו לעבודה, בעיקר ומסלול אשדוד - מצליח [רמלה] רציתי לשאול מה אתם אומרים על הרכב? מכל הבחינות, תודה!
הודעה אחרונה מאת MichaelCohen, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום מבקש את עזרתכם,אני מתעניין ברכישת סיאט ידני ספורט. הבנתי שיש 3 מנועים 1.4 1.6 1.2 איזה נחשב לדגם אמין יותר,ומבחינת ביצועים יותר חזק.
הודעה אחרונה מאת ishay0703, -
- 3 תגובות
- 611 צפיות
הכוונה לפנים לא מידות חיצוניות. תודה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אנשים, אני מחפש רכב בתקציב נמוך של 10,000 ש"ח (עם התגמשות מקסימלית עד 11,000). (המחיר לא כולל ביטוח, יישור קו ושאר הוצאות של קניה) בתקציב הזה אני יודע שאי אפשר להיות מפונק אז הדרישות שלי: 1. אמינות. 2. נראות (ייצוגי ככל האפשר) 3. שנתון גבוה ככל האפשר. 4. עלות חלפים זולה. הרכב הוא לנסוע ארוכה למשך חודש ואז נסיעות של קילומטרים בודדים ליום. בתור חובב נהיגה אני אשמח לרכב שיש לו קצת ערך מוסף (הנאה מנהיגה וכו..) אבל כמו שאמרתי אני מוכן להתפשר. חשבתי על פורד פוקוס, מבחינת מראה הוא מתאים לי. לגבי האמינות שלו אין לי מושג אבל לא שמעתי דברים רעים. בתקציב יש לי גם שברולט אופטרה משנתון גבוהה יותר. זה רכב שהיה לחבר, הוא לא עשה לו יותר מידי בעיות אבל ה…
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני עומד לעבור דירה בקרוב, ובגלל מקום העבודה אני עומד בפני הגדלה משמעותית של הנסועה ל 400-500 ק"מ בשבוע (רחובות-ירושלים וחזרה 4-5 פעמים בשבוע). בשל הנסועה הגבוהה הגעתי למסקנה שרכב המונע בגז יאפשר חיסכון משמעותי ביותר. יש לי תקציב של כ 30,000 ש"ח לכל העסק. באופן כללי אני נוטה להעדיף לקנות את הרכב ללא המערכת ולהתקין בעצמי מערכת חדשה מאשר לקנות רכב עם מערכת מותקנת, ולכן למעשה לצורך רכישת הרכב אני יכול להקצות משהו כמו 22,000-23,000 ש"ח. תנאי הסף לבחירת הרכב היו רכב משנת 2007 ומעלה עם פחות מ 100,000 ק"מ ולא רכב מיני. האפשרויות הנפוצות ביותר במסגרת התנאים הללו הן: שברולט אופטרה שברולת אבאו פזו 206 סיטרואן C4 רנו מגאן יונדאי גטס כמובן שיש פ…
הודעה אחרונה מאת omer_1636, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם! לאחר התייעצות ועזרה בפורום, החלטתי לצמצם את החיפוש שלי לשני רכבים! יונדאי i30. וקיה פורטה. (2010) שניהם. אשמח לשמוע חוות דעת. דרך אגב למי מהן תא מטען גדול יותר (אנחנו זוג עם תינוק). תודה.
הודעה אחרונה מאת Iy255, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בהמשך לדילמה שלי החלטתי לבסוף ללכת על מיני ולא משפחתית אציין שאלו שענו אכן הצליחו לעזור ותודה על כך. המטרה-רכב זול לאחזקה, חסכוני אך עם כח יחסי בקטגוריה ועם חוויית נהיגה (יחסית כמובן) . כרגע עומדות שתי האופציות האלו על השולחן אשמח לשמוע ממי שיש לו נסיון עם אחד הרכבים לטוב ולרע. רעיונות והמלצות יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת adi89, -
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 838 אורחים (הצג רשימה מלאה)