Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ישן מ 15 שנים, משתלם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי שיש החמרה על רכבים ישנים מבחינת מעבר טסט.

מ19 שנה על הכביש הרכב נחשב מיושן.

מ15 שנה על הכביש נדרש מילוי טופס נוסף של בדיקת בלמים.

אני שוקל לקנות רכב שנמצא 15 שנה על הכביש, רציתי לוודא כמה זה בעייתי האישור הזה.

מה העלות?

מכריח אותי לעשות טסט במוסך מורשה?

האם בכלל אני צריך להתייחס לסוגייה בשיקול קניית אוטו או שאולי זה זניח?

פורסם

כבר מלא זמן זה ככה.

עושים הכל כרגיל, ההבדלים הם:

מעל 20 שנה - פעמיים טסט (משלמים כל פעם חצי אגרה וניגשים פעמיים לטסט שעליו משלמים את מחירו).

טסט עושים בכל מכון רישוי.

מעל 15 שנה - פעם אחת בשנה טסט, חייבים להגיע עם אישור בלמים. עולה בין 100 ל-150 שקלים וכולל בדיקה וניקוי.

המשמעות העיקרית מבחינתך - ברכב מעל 20 שנה צריך להגיע פעמיים למוסך ולהוציא אישור בלמים. זו כבר נבזות שבאה רק להתעמר בחלשים, אבל זה המחיר שעלינו לשלם בהיותנו "עם סגולה".

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבדיקה עולה 150 ש"ח ברוב המוסכים. כל מוסך מורשה משרד התחבורה יכול לעשות את זה, לא צריך מוסך מורשה יבואן.

זה עניין זניח, עדיף קודם לבדוק את המצב הכללי של הרכב ואם טופל לפי ההוראות אצל הבעלים הקודמים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ברכבים שברשותי שנוסעים פחות מ10 אלף ק״מ בשנה אני פשוט עושה טיפול והכנה לטסט לפני הטסט וכחלק מזה בודקים גם את הבלמים.

ממש לא ביג דיל.

מצד שני - טסטרים לא אוהבים לראות רכבים ישנים.

פורסם

קודם כל אתה צריך להגדיר לעצמך מה זה "משתלם".

טסט פעם אחת או פעמיים בשנה זה לא דיל ברייקר שאפשר להכניס כפרמטר ב"משתלם". אלא אם כן השלוש שעות התעסקות באישור בלמים והעברת טסט קריטיים לך.

אתה יותר צריך לחשוב אם הגיוני לצרכים שלך להחזיק רכב ישן. אם אתה הנסיעות שלך הם בין עירוניות והנסועה גבוהה, הייתי ממליץ להתאמץ ולהימתח ולקנות רכב קצת יותר חדיש.

אם זה נטו לנסיעות בעיר ואתה מוצא רכב "ישן" מטופל, הייתי הולך על זה.

גילוי נאות: יש לי גם פולקסווגן ג'טה 2011 וגם מיצובישי סופר לנסר 96' אז אני מכיר את 2 צדדי המתרס.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

תודה על התגובות - מוודא שהבנתי,

סה״כ הבדל של 150~ ש״ח ושעה נוספת של עבודה במוסך שמתבצע עם ההכנה לטסט - פעם בשנה?

לעבור את זה פעם בשנה לא נשמע כזה נורא..

פורסם

הטסט צריך להיות הדאגה הקטנה שלך.

הדאגה הגדולה זה תקלות בלי קשר לטסט. ושלא יהיו לך אשליות - ברכב בן מעל 15 יהיו תקלות. אם הוא שמור ומטופל כמו שצריך- יהיו פחות תקלות. אם הוא לא טופל כמו שצריך לאורך השנים- יהיו יותר בעיות.

גם ברכב הכי שמור יש בעיות של בלאי טבעי,אפילו רק גומיות וצינוריות שמתייבשות נסדקות עם הזמן, בחום הישראלי, וככה מדי פעם אתה קם בבוקר, נכנס לאוטו ומקום לנסוע לעיסוקיך- נוסע למוסך או ממתין לגרר.

כמה אתה מתכוון לנסוע ברכב הזה?

האם יש לך רכב ספציפי שאתה מדבר עליו?

אתה מתכוון לטפל בו בעצמך? אם כן - זה משהו אחר. אבל אם אתה רוצה רכב ש"יישרת אותך" ולא אתה אותו - קח בחשבון שזה בעייתי.

היו לי כמה רכבים כאלה בצעירותי (היום בן 35), אחד מהם היה יד1 שעבר אליי מהוריי, מטופל כמו שעון שוויצרי ושמור, יפני אמין (לצורך העניין), ועדיין היו בעיות. והיה רכב אחר בשנה אחת הוצאתי על תיקונים סכום כפול מהשווי שלו. מאז אמרתי די.

פורסם

גם ברכב חדש יותר יהיו תקלות.

ואף אחד לא בוחר לרכוש רכב ישן (להוציא מקרי אספנות) כי יש לו יותר מדי כסף בעו״ש.

עידן - באמת כל הסיפור של האישור בלמים זה שטויות.

פורסם

ועוד משהו - כשאתה קונה רכב ישן -קח בחשבון שברוב המקרים תקבל רכב:

א. רכב פחות בטיחותי. גם אם יש לו כריות אוויר - סיכוי טוב שהן כבר לא שמישות. אבל זה לא רק כריות אוויר, זה גם הרבה דברים אחרים בתכנון של הרכב מבחינת הבטיחות.

ב. רכב בזבזני יותר בדלק - גם בגלל טכנולוגיה מיושנת וגם בגלל בלאי.

ג. רכב יותר מזהם - כנ"ל.

פורסם
גם ברכב חדש יותר יהיו תקלות.

ואף אחד לא בוחר לרכוש רכב ישן (להוציא מקרי אספנות) כי יש לו יותר מדי כסף בעו״ש.

.

כיום, כשיש אפשרות לרכוש רכב בתשלומים - אין שום סיבה לרכוש משהו ישן ולהכניס את עצמך לבור.

אין סיבה להוציא 5K בשנה על טיפולים מיותרים במוסך, כשאפשר פשוט לשלם אותם מראש להחזר הלוואה ולנסוע על רכב נורמלי במשך כמה שנים.

30K קונים לך כיום רכב ידני קטן בן 3. 10K קונים לך רכב קטן וידני בן 10. היכן יש יותר סיכוי שתבלה במוסכים ותשלם להם כספים מיותרים?

פורסם

דבר ראשון שמי עדן ולא עידן :-P.

הצורך שלי הוא בעיקר לנסיעות בינעירוניות באופן יום יומי כ 40 ק״מ, לכן רכב קטן ידני 1000 סמ״ק לא נשמע אידאלי בשבילי.

כרגע אני עוד לא יודע מה הולך איתי בשנים הקרובות, רק השתחררתי ולכן אני לא ממהר לקנות רכב חדש.

כיוונתי למאזדה לאנטיס 323 , רכב יפני ישן ואמין.

פורסם
כיום, כשיש אפשרות לרכוש רכב בתשלומים - אין שום סיבה לרכוש משהו ישן ולהכניס את עצמך לבור.

אין סיבה להוציא 5K בשנה על טיפולים מיותרים במוסך, כשאפשר פשוט לשלם אותם מראש להחזר הלוואה ולנסוע על רכב נורמלי במשך כמה שנים.

30K קונים לך כיום רכב ידני קטן בן 3. 10K קונים לך רכב קטן וידני בן 10. היכן יש יותר סיכוי שתבלה במוסכים ותשלם להם כספים מיותרים?

אם כבר לקחת הלוואה שלא בטוח שיש לך איך להחזיר אותה זאת ה-דרך להכניס את עצמך לבור.

ב20 אלף הבדל אתה יכול להחליף לרכב נפוץ מנוע וגיר 3 פעמים.

אין ספק שעדיף רכב בן 5 על רכב בן 10.

אבל לא בכל מחיר.

הלאנטיס באמת רכב טוב ואמין יחסית, הגיר שלו קצת רגיש אבל חוצמזה רכב סביר בהחלט.

פורסם

מי שאין לו יכולת לשלם 400-500 ש"ח בחודש החזר הלוואה, כנראה לא יכול לתחזק רכב.

יש יותר סיכוי שהוא ישלם את המחיר באחזקה של הלאנטיס, בתשלומים למוסך במקום לבנק.

צריך גם לקחת בחשבון שכל זמן שמתבזבז במוסך גם הוא שווה ערך לכסף.

בכל מקרה לא הייתי קונה בתור חייל משוחרר מאזדה לאנטיס בת 15 - גם ישנה, גם מבזבזת דלק וגם גודל מיותר שאין בו שום צורך.

במקרה שלך, אפשר לרכוש פונטו ספייס ידנית מהשנתונים המאוחרים שלה, 2005-2006. זה בערך בתקציב שלך, בלי הלוואות, ובטוח שהאחזקה תהייה זולה יותר מרכב משפחתי אוטומטי.

פורסם

שוב, ממש לא מסכים איתך.

אתה מנסה לצייר מצב כאילו התשלומי הלוואה הם במקום ביקורים במוסך או שהמכונית החדשה יותר לא מתקלקלת לעולם.

קודם כל הלוואה לשנתיים של 20 אלף תהיה בהחזר חודשי של 900-1000 ₪ בערך.

לשלוש שנים 600 לפחות בחודש. אז זה כבר לא 400-500.

ומזכיר שכל זה בנוסף על ההוצאות השוטפות (ביטוח וטסט ודלק) שהן גם כמה מאות ₪ בחודש.

עכשיו - ברכב - שאתה בחודש קשה יותר אתה יכול לדחות דברים.

בהלוואה - יותר מסובך.

לטעמי לשלוח אותו להלוואה - טעות רצינית.

אפשרי בהחלט להתווכח האם עדיף פונטו או לאנטיס או רכב אחר.

פורסם

בשנים האחרונות לקחתי הלוואה ל-5 שנים. החזר חודשי של 450-460 ש"ח.

קיבלתי 25 אלף ש"ח לרכישה, את היתר השלמתי לבד. קניתי רכב בן 4, אח"כ רכב בן שנתיים וקצת ואחרי זה קניתי רכב בן 3. כולם באותה שיטה.

במשך השנים האלה המחירים של הרכבים רק התרסקו, ככה שאותו כסף קונה כיום רכב חדיש בהרבה.

לא נתקלתי בתקלות למעט פעם אחת שנקרע לי כבל הילוכים בפונטו ספייס. מעבר לזה לא ראיתי יותר מוסך בהפתעה - מה שאני לא יכול לומר על הרכבים הישנים שקדמו להם, ועל רכבים ישנים שהיו בבעלותו של אבא שלי.

טבלת האקסל לא שיקרה, ההבדל בין החזר הלוואה לבין התשלומים למוסך היה זניח - ואם מוסיפים זמן אבוד אז המשחק הוא לרעת הרכב הישן, חד משמעית (בלי לדבר אפילו על איכות החיים והנהיגה וכו').

לגבי התנהלות עם הלוואה - אתה צודק. אם אתה ללא עבודה מסודרת אז גם לא תקבל אחת כזו. מהבחינה הזו העני נדפק פעמיים - גם נוסע ברכב ישן וגם משלם את אותו מחיר שמשלם בעל רכב חדש בהרבה.

• תוכן חדש...