Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל רשום בכותרת. מחפש המלצה לרכב בתקציב הזה.

החסכון בעלויות הוא שקלול של הכל. ירידת ערך + תיקונים במידה וידרשו (למרות שלא מאמין שידרשו המון בתקציב הזה) + עלות ביטוח (2 נהגים, הצעירה בת 23) + הוצאות על דלק.

הרכב יסע 20,000 ק"מ בשנה. כאשר 70% עירוני בתוך ירושלים, 30% נסיעות כפר סבא-ירושלים.

בקריטריוני החיפוש ביד 2 ובסוויצ' שמתי את התקציב הנ"ל, שנים 12-15, מנוע 1100-1500 (לא יודע אם כל האלטואים האלה עם גיר אוטומט מתאימות לירושלים).

יצאו לי בעיקר i10/פיקנטו.

מעט ספייס סטאר, פונטו-איבו, ספלאש ומיקרה - למעט הספייס סטאר, אני חושב שכל השאר מתומחרים בהגזמה פראית.

מה דעתכם? האם יש כיוונים שעוד לא חשבתי עליהם?

פורסם

הספייס באמת חיסכונית,מאובזרת אך מנוע רועש.

לעיר כמו ירושלים הייתי נמנע מגירים רובוטים לדעתי הם לא עובדים חלק מספיק.

הספלאש גם אופציה טובה.

הפיקנטו והיונדאי פחות חיסכוניות,אם יש דגש חזק על הדלק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

הרכב מיועד לזוג סטודנטים ולכן יש דגש על חסכון כללי בעלויות (ולא רק בסעיף הדלק כנהוג לשאול).

לאמא שלי יש את הספייס-סטאר והיא מאוד מרוצה וזה האופציה העיקרית אליה כיוונתי. אם יש הצעות נוספות אשמח לשמוע. אני לא רוצה להנעל על אופציה אחת בלבד.

עריכה אחרונה על ידי מיצובישי
פורסם

אם כך שתעשה סיבוב על המיצובישי,אם תאהב זאת אופציה טובה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אין שום בעיה בירושלים מבחינת גיר רובוטי (מניסיון עם שתי מכוניות)מקסימום בפקקים של כביש 1 במהירות אפסית בעלייה, בעיקר שם זה בעייתי.

גם מכונית מיני יכולה להתמודד אבל בגלל הקטע הבין עירוני הייתי פחות ממליץ (גם מניסיון עם I10 דור קודם מנוע 1.25).

מבחינת המחיר מדובר על מכוניות בנות 3 4 שחלקן נמכרו ביותר מ80 אלף כחדשות, אז המחיר לא ייפול כ"כ מהר.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

ברור שאפשר,אבל מבחינת אופי פעולה אין מה להשוות גיר רובוטי לרציף.

פורסם (נערך)

לא ניסיתי גיר רציף בשביל לחוש את ההבדל, אבל מה זה משנה בעיר כמו ירושלים או כל עיר אחרת?

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

כי בעיר שהיא הררית במיוחד הגירים נוטה להתבלבל,למשוך הילוכים למשל אם יש במפר בירידה הגיר מוריד לראשון ואז מושך יותר מידי,זה קרה לי גם בקורולה וגם ב 107,ולא תמיד עזיבת הגז עזרה,לכן אני מעדיף בעיר לנסוע על מצב ידני,זה לא נעים ובגלל זה אני לא אוהב את הרובוטי חד מצמדי.

הרציף לעומת זאת לא מעביר הילוכים לכן הוא לא מתבלבל ואין משיכות הילוכים.

פורסם
הרכב מיועד לזוג סטודנטים ולכן יש דגש על חסכון כללי בעלויות (ולא רק בסעיף הדלק כנהוג לשאול).

לאמא שלי יש את הספייס-סטאר והיא מאוד מרוצה וזה האופציה העיקרית אליה כיוונתי. אם יש הצעות נוספות אשמח לשמוע. אני לא רוצה להנעל על אופציה אחת בלבד.

שלום מיצובישי,

הספייס סטאר היא בהחלט אופציה טובה במסגרת הדרישות שציינת. מלבד הספייס סטאר תוכל לבדוק גם את שתי המתחרות הישירות שלה – ניסאן מיקרה או סוזוקי ספלאש. שתיהן דומות מאוד לספייס סטאר מבחינת ממדים, נפח מנוע או סוג הגיר, כאשר הספלאש היא היוצאת דופן כי היא היחידה שיש לה גיר אוטומטי רגיל ולא גיר אוטומטי רציף כמו בספייס סטאר או במיקרה. שלושתן נחשבות למכוניות אמינות, לא יקרות לאחזקה וחסכוניות מאוד בדלק.

אם אתם מחפשים משהו קצת יותר מעוצב וגיר רובוטי הוא אופציה שאתם לא חוששים מפניה, למה שלא תבדקו גם את הפיאט 500? המכונית הקטנה והחמודה הזאת של פיאט חסכונית מאוד בדלק, לא יקרה לאחזקה ומתאימה מאוד לנהגת צעירה גם מבחינת העיצוב וגם מבחינה בטיחותית.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

פורסם

ירידת ערך אף אחד לא יכול לנבא. חד וחלק.

תראה מה קרה לסובארו שפעם היו נמכרות תוך זמן קצר...השוק מוצף היום וזה בעייתי למוכרים (כל חודש יש כותרת שמס' כלי הרכב שעלו לכביש שבר שיא של כל הזמנים...).

פורסם
מסכים על הבמפרים, אבל חוץ מזה לא רואה סיבה שהגיר יתבלבל. הניסיון שלי תקף לכפולות מצמדים.

הכפול מצמדים זה כבר משהו אחר.

פורסם

ממש לא מפתיע שקיבלת בעיקר פיקנטו ואי 10 בתוצאות חיפוש שלך, אלו בערך שני הרכבים הכי נמכרים בישראל. מבין השניים אני אוהב יותר את הפיקנטו אבל ההבדלים הם לא משמעותיים (לכל אחד היתרונות והחסרונות שלו וזה כבר בהחלט החלטה של טעם אישי). מאחר ואתה מחפש ערך לכסף אז הייתי גם מתרכז בשני הדגמים האלה, כמו שאמרתי השוק מוצף בהם ותוכל בוודאות למצוא עסקה טובה. לפני כמה ימים ראיתי פיקנטו במחיר מצחיק יחסית ביד 2, פשוט תחפש ובטוח תמצא. בהצלחה!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אוקיי. מכרתי את הפאביה די מהר ובמחיר הרצוי. מתפנה לחיפוש הרכב ב50k.

מיקרה או ספייס סטאר. אני חסיד של גיר רציף.

מה היתרונות והחסרונות של כל אחת מהן? שמעתי בעיקר על הספייס סטאר מyulianx.

מה לגבי המיקרה. מה אתם הייתם מעדיפים?

50k יגרדו לי ספייס סטאר 2013 או מיקרה 2012 מאמין.

• תוכן חדש...