אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,370 נושאים בפורום הזה
-
- 13 עוקבים
- 51 תגובות
- 10.9 אלף צפיות
לפני כשבועיים שדרגו לי את הקו אינטרנט לפייבר של בזק. קיבלתי ראוטר "ראשי" (BE FIBER) שמקבל אות אופטית מהארון תקשורת, ועוד 2 ראוטרים או מגדילי טווח, שנקראים BE SPOT. בשני הbe spot אני מוציא כבל Ethernet ומחבר אותם למחשב\טלוויזיה בכל חדר (הbe spot מקבל את האות מקו טלפון שיש בקיר) . בגלל שהבית ישן אז החדרים מקבלים 300-500 מגה בזמן שהראשי מקבל את מלוא הפס רוחב, 1000 מגה. עכשיו ממה שהבנתי, ההגדרות והציוד הבסיסי הוא זבל טהור מבחינת אבטחה. ניסיתי להכנס ל10.0.0.138 ושיניתי כל מני הגדרות כמו חומת אש וכו', מה שבכלל התברר כלא מצליח כי זה חסם לי גם את השירות של YES.. אז נאלצתי להחזיר לברירת מחדל. בכל מקרה, עכשיו אין לי גישה להגדרות האלו בכלל, כי בזק חוסמת את …
הודעה אחרונה מאת Turbulence, -
חימום 4 חדרים בירושלים הקרה- לא באמצעות מזגן אלה באמצעות רדיאטורים של דלנוגי- דוח עלות כספית 1 2
מאת eladns-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 29 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
הבעיה: לחמם 4 חדרים בירושלים מזגן- 2000 שקל כולל התקנה לכל חדר -> יקר ולא אוהבים מזגן בקיץ ולא אוהבים את הייבוש של האוויר שלו בחורף. אצתי רצתי ליד 2 ובמשך חודשיים שלוש הצלחתי לקנות 4 ראידטורים של דלונגי 9 צלעות מדגם דרגון 4. בין 150 ל200 שקל כל אחד עלה.כולם חדשים ויפים -אולי שומשו כמה חודשים אבל ללא אבק לדוגמא. OK. הדלקתי בכל חדר ב20:00 על רמה מקסימלית ל3-4 דקות. הוא לוהט ממש מהר. ואז הורדתי לרמה 2 ואתה הגוף חימום הורדתי לרמה 1. זאת אומרת 800 וואט. בבוקר ב5 כיביתי את כולם. בדקתי שעון חשמל בהדלקה ובכיבוי 54286 בבוקר 54310 זאת אומרת שלאורך הלילה 4 ראידטורים לקחו 24 קו"טש שזה אומר 12 שקל בערך. לא יודע כמה זה חסכוני …
הודעה אחרונה מאת אורי מ., -
-
-
- אחראי פורום
- 17 עוקבים
- 58 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
אהלן פעם ראשונה בחיי שמתנהל כעוסק מורשה, לקחתי רואה חשבון שמדורג גבוה במדרג, הכל טוב ונחמד. ידעתי גם להשאיר קצת כסף לסוף שנה בצד. בכל השנה אמרתי לו שוב ושוב שאני לא רוצה להישאר עם 'בור' בסוף שנה מספר ומספר פעמים. סוף שנה מתקרב וכנראה שאצטרך להחזיר למס הכנסה וביטוח לאומי סכומים מאוד יפים של כסף. למזלי, יש בצד. האם זאת עילה להחליף רואה חשבון? האם כדאי לפני הדוח השנתי? תודה
הודעה אחרונה מאת korola, -
-
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לפני שבוע ביום שישי חזרתי מחו"ל ומכיוון שהתו ירוק שלי לא בתוקף אני יושב בבית בבידוד. ידידה שטסה לחו"ל וגם אין לה תו ירוק בתוקף חזרה אתמול ויצאה מבידוד תוך כמה שעות. אם תשאלו איך? מסתבר שאם אתם עושים בדיקה סרולוגית ויש בגופכם מספיק נוגדנים אתם מקבלים אוטומטית הודעה ממשרד הבריאות על ביטול הבידוד שלכם. עכשיו אני שואל את עצמי, למה משרד הבריאות לא כותב בשום מקום על האופציה הזאת? ולמה אני צריך לשבת יותר משבוע בבית כמו טמבל כשיכולתי לעשות בדיקה ולהשתחרר תוך מספר שעות?
הודעה אחרונה מאת stas12, -
- 0 תגובות
- 789 צפיות
משתמש שנים בתוכנת טנדר-בירד לניהול כמה חש' מייל. היום ניסיתי להוסיף חש' וקבלתי את ההודעה המצורפת. לא נראה אמיתי, תנאים מוזרים שהסכמה להם היא תנאי להתחברות. אולי סוג של פריצה, התחזות , ממש לא ברור. אולי מישהו ראה, מבין ויכול לפרשן את התנאים של טנדר-בירד להוספת חש'.
הודעה אחרונה מאת ד ו ד, -
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
תקציב עד 3,000, אולי אפשרי למתוח קצת מעבר אם מדובר במציאה מעיפה (עולד/מינילד... בספק). בברכת היתקלות במבצעים אמיתיים לכולנו.
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני מזמין די הרבה מאתר מסוים בגרמניה. החבילות נשלחות לארץ דרך dhl, אבל את ההעברות בארץ ושחרור מהמכס עושה דואר ישראל. עד עכשיו הייתי מקבל דרישה לתשלום מכס מדואר ישראל, נכנס לאתר של המכס ומשלם. אחרי כמה ימים החבילה הייתה מגיעה לסניף דואר שקרוב לביתי. הבעיה היא ששילמתי מכס גם על החבילה הזאות כבר לפני שבועיים והחבילה עדיין לא הגיעה לסניף דואר. חבילה שהזמנתי שבוע אחרי, כבר השתחררה מהמכס והיום הגיעה לסניף דואר. במכס ובdhl מפנים אותי למוקד של הדואר 171. ב171 טוענים שזה בבדיקה... מה אפשר לעשות? למי לפנות?
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם, התחילו קצת מבצעים בימים האחרונים, מחפש טלויזיה 75 אינץ' לסלון, לא חובב טלויזיה גדול מידי, מה שהכי חשוב לי זה אמינות שלא תעשה בעיות בטווח הרחוק.(עד היום יש לי פנסוניק 42 בת עשור+) רואים קצת סדרות בערב, והילדים קצת במהלך היום. שמתי לב לאלו ב5 אלף +-שזה הלימיט https://www.payngo.co.il/268657.html https://www.alm.co.il/tlvvizih-svni-75-led-android-tv-4k-dgm-sony-75x81jaep.html מה עצתכם? תודה.
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אהלן חברים. אני עובד במפעל משקאות. ואני צריך המלצה למגפי עבודה בסגנון בלנסטון/רדבק/צ׳לסי בוטס קניצי בעבר רדבק עם ברזל וrhino(המוכר אמר שזו חברת בת של קרוקס) בקיצור הנעליים לא שורדות יותר מחצי שנה. אשמח להמלצות
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי הצעה לקנות מגרש של כחצי דונם במושב בדרום, המגרש הוא חלק ממשק גדול של כמה דונמים שהכשירו בו שני מגרשים של חצי דונם כ"א. בעל המשק התחיל תהליך של פרצלציה ושינוי תב"ע אבל זה יכול לקחת עוד הרבה זמן. מצד שני יש במגרש כבר פילרים וידוע על עוד משקים שכבר סיימו את התהליך - ככה שאין סיבה שהשינוי תב"ע ייפסל. כמובן שאני מתכוון לקחת עורך דין והכל יהיה מסודר. האם למישהו יש ניסיון עם תהליך קניה כזה? ממה להיזהר? איך אני מבטח את עצמי שלא אשאר בסוף בלי כסף ובלי מגרש על שמי??
הודעה אחרונה מאת nathun, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן, בפעם הראשונה אני מוכר רכב שהיה בבעלותי. מה ואיך עושים עם הביטוח?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
סוף סוף קיבלתי חש' מהספק שיושב בשוויץ. הוא סיפק לי בדיקות קורונה לפני החזרה ארצה בקיץ. הוא נתן לי את מספרי ה- IBAN & BIC שלו. מה עכשיו? האם עלי לטרוח ולהגיע לסניף הבנק שלי? או שאוכל לבצע זאת דרך האפליקציה שהורדתי בזמנו? שמקפיד לעדכן אותה אבל לא משתמש... (בנק לאומי, אגב). או שיש דרכים אחרות? אשמח לעזרתכם. תודה. נכנסתי לחש' שלו באתר שלהם. יש שם ב"פעולות" את הנ"ל:
- 8 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
כן. אני יודע, שאלה מוזרה. אבל בכל זאת: אצלנו במשפחה, בחלקה הצעיר, רוחצים במכונה כל זוג בניפרד, בתוכנית "רחיצה ידנית" העדינה, מרוב אימה פן תהייה העברת צבע מזוג אחד לאחר. בעיניי - בזבוז משווע. אבל את מבטי הסכינים שננעצים בי בכל פעם שאני מעיר זאת - אני לא יכול להעביר לכם. אז, איך זה מתבצע אצלכם? האם הכל בפנים - ויאללה? חוויתן העברת צבע, אי פעם? כן - יש זוג סניקרס אחד שהוא לבן לגמרי ועליו פוחדים הכי הרבה.
הודעה אחרונה מאת Blaz00r, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אני מעוניין להזמין מוצר מאמאזון שלא נשלח לארץ. יש לי קרוב משפחה בארהב שיכול לשלוח אותו אלי... המוצר עולה 115 דולר. האם אצטרך לשלם מכס בכל מקרה? האם הוא צריך לסמן משהו בזמן שליחת החבילה שימנע תשלום מכס?
הודעה אחרונה מאת mazinya, -
-
השבוע לפני 30 שנה בדיוק אני, נער מתבגר נמצא עם המשפחה במלון בבוקרשט, ברומניה. המלון הוא מרכז שהייה זמני שהוקם על יד הסוכנות היהודית ומשמש כנקודת קליטה ומעבר לעולים לארץ. אסור לצאת מהמלון, השהייה בו היא מעין קונקשן ארוך כיוון שלאף אחד אין אשרות כניסה לרומניה. במלון מסתובבים נציגי משרד הקליטה והסוכנות היהודית, מנסים להסיבר ולהרגיע אבל עדיין האווירה לא רגועה, כולם בלחץ. כמה ימים קודם לכן הגענו ברכבת מקייב לבוקרשט, זו בעצם הייתה הנסיעה הראשונה שלי לחו"ל אי פעם. הטיסה שלנו לארץ בשישי אחרי הצהריים. נוחתים, השבת עוד מעט נכנסת. לא מבצעים תהליכי קליטה בשבת. מעלים אותנו לאוטובוס (עדיין לא אזרחים) ולמלון אחר…
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
אגם קומו בחורף
מאת Asaf-R- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אנחנו מתכננים לטוס למילאנו בשבוע שלפני חג המולד ולבין היתר לשהות 3 לילות באיזור אגם קומו. אנו מחפשים המלצות לטיולים רגליים קצרים, עיירות מומלצות, והכי חשוב: מסעדות מומלצות העיירות שמסביב האגם (אנו נשהה בעיירה קומו) שפתוחות בחורף.
- 11 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם, דוד שמש 150 ליטר. בן שנתיים-שלוש. מדליק דוד לכחצי שעה-40 דקות, מים חמים לא מחזיקים מספיק זמן, פחות מ 10 דקות עד שלפתע המים החמים נגמרים לחלוטין ומתחלפים בקרים. מניסיוני עם כמה דודים ישנים וחדשים זמן חימום כזה אמור להספיק ללפחות 10 דקות אם לא יותר. במה לחשוד?
הודעה אחרונה מאת Quad, -
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן למישהו יש סוכנות או סוכן מומלצים?
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
- 7 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלומות. אחד הצעירים במשפחה שאל אותי אם אני מכיר: https://www.cssbuy.com/index.html ראשית, כאשר נכנסים אל האתר, הוא מקפיץ את המודעה הזו: מה זה אומר? שנית - אשמח לדעתכם באופן כללי. למיטב הבנתי לא ניתן לשלם בפייפאל, אלא צריך לתת פרטי כרטיס אשראי. האבא של הצעיר מסוגל לתת פרטי הכרטיס שלו, אני עצרתי אותו ואמרתי שאשאל באתר-הכל-יכול. אשמח להארותיכם וגם להערותיכם. תודות.
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
טוב, אז כבר מתחילת הקורונה אני עובד היברדי (בסגרים רק מהבית) ונמאס לי לעבוד עם מסך אחד של 24'' ומסך של לפטופ 14''. זקוק להמלצה למסך נוסף (24-27) בעיקר לתכנות, תקציב עד 600 ש"ח. יציאת HDMI כמובן ו VGA אם אפשר (לא חובה) תודה
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אבקש המלצות והכוונות לבעלי מקצוע המבצעים אספלט לחניות בית משותף ברמת השרון. האספלט הקיים כבר ישן, מתפורר ויש כמה בו כמה בורות. בתודה ובברכה - רפי לין
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מותג אינדסיט דגם itwa51020. התקלה מופיעה בכל הפעלה בימים האחרונים, ומשם מתאפשרת רק פעולת ריקון וסחיטה, לאחר ביטול ההתראה. במדריך לא מופיעה תקלה בה כל הנורות האלה דולקות. אם יש משהו שאני המשתמש יכול לעשות, או ש״הלך המוח״ ולרכוש חדשה (1500 שח)?
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בוקר טוב, היות ועל מדלן אני לא סומך יותר מדי אשמח לקבל מידע ממקור ראשון - כפר סבאים להתפקד, בוחנים מעבר לעיר ( לא לירוקה - מחוץ לתקציב ) ילדים בגילאי גן, מעוניין לקבל מידע לגבי בתי ספר יסודי , איזה עדיף על איזה ובאילו שכונות להתמקד? הסתכלנו על שכונת הפרחים/ אזור שכונת פועלים זאת שצמודה ל 531 והגשר מעבר להוד השרון והראשונים. מי משתייך לאיזה יסודי ומה עדיף?
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלומות, אני צריך להלחים 2 מנורות ניקסי - מדובר על כ12 רגליים לכל נורה. כמוכן צריך להסיר את הנורות הקודמות. מפחד שבמעבדת אלקטרוניקה ישחטו אותי במחיר ולכן מעדיף אדם שהלחמה זה העיסוק שלו. רוב תודות, הו פורום כל יכול.
הודעה אחרונה מאת flytomars, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שבוע טוב חברים אנחנו 4-5 משפחות ומתעניינים בביקור במערת המכפלה ואולי בעוד אתרים יהודיים בחברון. חלק היו בטיול מאורגן עם אוטובוס מהמרכז, אבל מעניין אותנו טיול ברכבים פרטיים כדי שנוכל להמשיך לטיול עד סוף היום באופן חופשי (לא בחברון, יותר בכיוון עמק האלה בחזור). יש למישהו המלצה על התהליך? הדרכה? המלצות בטיחות?
הודעה אחרונה מאת borsood, -
- 14 עוקבים
- 23 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
בא לי שיהיה פה שרשור כזה. שאפשר לזיין בו את השכל על השקעות, מה עושים, למה עושים, איך עושים, וכו. כמובן ששום דבר כאן הוא לא המלצה, הכל על סמך שיקול הדעת שלכם, עמוס לא אחראי וכו וכו וכו. אז אני אתחיל! בניתי תיק מניות, בעיקר על סמך חברות שאני מכיר ומאמין בעתיד הכלכלי שלהן, וקצת אינטואיציה שאני מקווה שמשקפת היגיון בריא. הבעיה שלי היא שהוא חשוף מאוד לתעשיות טכנולוגיות, בעיקר בשוק האמריקאי, ואני חושש שכל הדיבורים על אינפלציה וכו יכולים להביא לצניחה של התחום, גם אם זמנית. חשבתי להכניס נכסים נוספים כדי לגדר, אבל אני לא בטוח איזה. סינים? תעשיות כבדות? סחורות? בתקופה האחרונה אני מנסה להבין איזה חברות ייצור שבבים יכולות …
הודעה אחרונה מאת Yuri Abaev, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
משקה נפשי להזמין כמה פריטים מאמאזון. אלא מה? לאחר שמצאתי את הפריט המבוקש איני מוצא את כפתור הרכישה, רק האפשרות לחפש מוצרים דומים והאפשרות להוסיף את המוצר לרשימה כלשהי. האם יש מי שידע למצוא את האבידה?
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בהמשך לפוסט הבא : אני מבקש המלצות למלון בתל-אביב. ברוב המלונות שבדקתי חוו"ד לגביהם, יש תלונות על ניקיון החדר. אני מבין שזה מתקופת הקורונה, בה היה מחסור בעובדים, אך זה מעלה בי חשש. האם יש המלצות עדכניות למלון בתל אביב, ללא חוו"ד על בעיות בניקיון החדר ? לכל הפחות, רצוי שיציעו לינה עם ארוחת בוקר.
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם. שאלה לגבי תאריך התחלת תשלום הפנסיה על ידי חברת הביטוח. הגימלאי יצא לפנסיה באוגוסט והגיש את כל המסמכים לחברת הביטוח באוגוסט. כעת קיבל עידכון שפנייתו התקבלה והפנסיה תתחיל מנובמבר. מה עם ספטמבר-אוקטובר? חברת הביטוח טוענת שהם לא הולכים לשלם על החודשים האלה, כי הטיפול בבקשה לוקח כמה חודשים וזה מה יש. יש מה לעשות עם זה? מדובר על פנסיה חדשה.
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי בוקר טוב. יש לי רמקולים כלשהם של logitech במחשב, ומשום מה בזמן האחרון אני מרגיש שהסאונד שהוא מוציא "עמום" מדי. אם אני שומע שירים נניח, אז הרמקולים מעדיפים להוציא רעש "באסי" כזה (כשהסאב מוגדר על 0 באס), מאשר להתמקד במילים של השיר. באנדרואיד בטלפון שלי אני יודע שיש כל מיני תוכנות של תיאום הסאונד שהמכשיר מוציא, אבל לא הצלחתי למצוא כזה לווינדוס. יש דבר כזה בכלל? מצאתי אפליקציות שיודעות להגדיר סאונד של שירים שכבר הורדו למחשב, אבל אני רוצה שהמערכת של המחשב תדע "לנהל" את הסאונד ככה שיצא פחות עמום. (נניח כשאני גולש ביוטיוב, או תוכנות אחרות שמוציאות סאונד). אשמח לעזרה! תודה.
הודעה אחרונה מאת ברווז,
-
מי מחובר 29 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,462 אורחים (הצג רשימה מלאה)