אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,370 נושאים בפורום הזה
-
כל שנה אותו סיפור. בודק באייפון תחזית מזג אוויר בירושלים- הכל שמש. פתאום יום או שעה לפני זה משתנה לגשם. בודק בhttps://www.israelweather.co.il/forecast/week_7.html גם שם,הכל שמש,בום משתנה לגשם. נימאס לי מזה אתמול האפליקציה של האייפון היה רשום שמשעה 4 בבוקר יהיה 80%סיכוי לגשם עד שעה 9 בבוקר. קם בבוקר, לא נוסע באופניים כי אמרו שירד גשם. הנה עד עכשיו בירושלים לא ירדה טיפה. אפשר לקבל תחזית מדוייקת? מוכן גם לשלם.
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
- 10 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אחרי הפריצה לשרביט לפני כשנה הנה שוב נפרצו מאגרי שרתים שכוללים מידע רגיש של אוכלוסיה רחבה. את האמת אני כבר ממש חושש להשאיר פרטים במרשתת ורוכש מזמן רק עם כרטיס האשראי אפ קארד או נטענים אנונימיים. השאלה המציקה בכל מקרה מה הסכנה לאזרח תמים שפרטיו עלולים לדלוף לרשת ומה ניתן לעשות כעת בכלל? בואו תרגיעו אותי....lol 🥲
הודעה אחרונה מאת GTאי, -
היי, עובר לדירה שיש בה מקום למדיח ומעוניין לקנות אחד. נהיה לי סלט מכל הדגמים, ארצות הייצור וכו'. שימוש עבור זוג, מדי פעם מארחים, אז יהיו יותר צלחות, כוסות וכו'. עובדים מהבית חלק מהזמן אז רצוי שיהיה שקט יחסית. אני מבין שבדומה לשאר מוצרי החשמל, יש עניין של צריכת חשמל, צריכת מים, יכולת ייבוש וכו', עדיף שיהיה A לפחות ועדיף A+ או A++. מדובר על מדיח רגיל, לא אינטגרלי ולא צר. 60 ס"מ, סטנדרטי לגמרי. יש המון דגמים ויצרנים (וגם יבואנים, אבל נראה לי שעדיף יבואן רשמי) ואני לא יודע במה לבחור. בעיקרון השאיפה היא להוציא בסביבות 1500-2000₪, אבל אפשר לחרוג בכמה מאות שקלים אם מדובר במשהו איכותי יותר שיהיה אמין יותר וינקה ט…
הודעה אחרונה מאת motizkn, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי ירשתי קולט אדים בין כמה שנים, אני מחפש מסנן פחם פעיל? מאיפה משגים כזה? האם יש אורגנלי לפי דגם? קונים תחליפי?
הודעה אחרונה מאת דני 9999, -
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אז אחרי התלבטויות רכשתי xerox phaser 3020, כמדפסת לייזר שחור-לבן בסיסית עם wifi. לפי ההוראות צריך קודם לחבר אותה למחשב ולהתקין ורק אז להגדיר רשת. נשמע הזוי אבל חיברתי, רק שפה הכל נעצר. נסיון של הוספת מדפסת דרך ההגדרות של windows10 לא עובד ובהוראות הם מדברים על התקנה מ-cd rom כאילו אנחנו בשנת 2000 (הבהרה: אין לי כונן cd). המקום היחיד בו יש הכרה בקיומה של המדפסת הוא כהתקן כללי של usb. מישהו יודע לכוון? https://download.support.xerox.com/pub/docs/3020/userdocs/any-os/en_GB/Phaser_3020_UG_B.pdf?_ga=2.32108734.1615271896.1635687071-823512407.1635164626
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם נדרשת בדיקת PCR לפני טיסה לורשה?
הודעה אחרונה מאת אלי הרזהב, -
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברים יקרים, אני מחזיק דירה בישראל ללא משכנתא ומעוניין למכור אותה. היות ואני קצת רחוק מישראל רציתי לדעת האם זה יהיה הכרחי עבורי להגיע לצורך חתימת החוזה מכר. ההורים שלי נמצאים בישראל והיו עד כה מטפלים בענייני השכרת הדירה אך כיוון שמדובר בעסקת מכר אני בטוח שדברים יהיו מורכבים יותר. אז השאלה היא: האם ניתן למכור דירה בישראל בלי להיות נוכח במדינה ? בתודה מראש לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת קאררה, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום רב, אשמח להיעזר בחוכמת הפורום בנוגע לשעון טלפון חכם לילדים. יש כאלה בין 100 עד 400 שח בערך, כולל של חברה ישראלית בשם Kidiwatch שלדעתי זה rebrand של משהו סיני. מצד שני יש להם אפליקציה בעברית. נראה שבעלי יש דברים זהים. חשבתי ללכת על הזול של 120 שח, שמכיל GPS לא אמיתי אלא רק מהסלולרי , אבל לא ברור העמידות שלו במים, סהכ לשטוף ידיים, לא צלילת 100מ. זה סהכ בא לשרת פער של שנה נניח עד שיהיה לו נייד. לא ברור לי אם יש בהם גם שעון עצר וכאלה לילד, שירוץ בהפסקה וימדוד זמנים. הוא ישמח לזה. לא צריך מצלמה, כן צריך שיהיה אפשר להתקשר ושהוא יוכל להתקשר. זה בעיקר לתיאומים באיסוף ולסוג של מקרה חירום.
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
כאן לא מדובר בשירשור מכונות קפה אלא בבעייה אחרת של מכורי הקפה בארץ. אם אני בדרכים, ברגל או ברכב, וחשקה נפשי בכוס אספרסו. אני נכנס לבית קפה שצמוד לתחנת דלק או על הדרך. מבקש כוס אספרסו כפול. אם מדובר בארומה, בדרך כלל אין בעיה. מזמין באפליקציה כוס לשבת, מקבל את הכוס, שותה אותה על הבר, והתשלום כבר מסודר. בבית קפה אחר, מתחילה הסאגה: לקחת או לשבת? אני מבקש ספל, ולא רוצה לשבת. ואז אומרים לי: או טייק אווי בכוס חד פעמית. לא בא בחשבון מבחינתי. או לשבת ליד שולחן, לחכות למלצר, שבא אחרי כמה דקות ומביא תפריט, אחרי 10 דקות מביא כוס קפה, ואחרי עוד 10 דקות חשבון. ממש לא מה שרציתי. זה כמו ההבדל בין להטעין רכב חשמלי לתידלוק רכב ice... ועוד צריך להוסיף טיפ על הביזב…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
אהלן, רוצה לשלוח מספר תלמידים שלי שגרים באזור ההוא ללמוד ביחד. הם לא רועשים, אבל כן מדברים. בתים לא באים בחשבון. ספריות של כפרה יונה ובת חפר נאמר לי שאסור לדבר והכל זה חדרי שקט. יש למישהו רעיונות? מקום סגור עם שירותים ומקום שני אנשים יכולים לשבת וללמוד בו בלי שיהיו הרבה רעשי רקע (לא בית קפה וכו'). אודה להצעות/רעיונות.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מחפש עזרה בזיהוי אם אפשר גם קישור לחנות שמוכרת את הכלי גם אם לא בארץ
הודעה אחרונה מאת r.e.g.e.v, -
השאלה בכותרת- התחלתי ללמוד השבוע להנדסאי מכונות. הבטיחו לנו שיגידו לנו איזה ציוד שרטוט צריך לקנות, אבל כמובן ששכחו בינתיים. השאלה שלי היא לא רק "איזה סוג" אלא גם איזו תוצרת- כלי שרטוט הם מבחינתי כלי עבודה, ואני מעוניין להשקיע בכלים טובים שישרתו אותי לעוד שנים רבות. אודה לכל תגובה, מחשבה ותובנה.
הודעה אחרונה מאת yairw, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אנחנו בשיפוץ בית פרטי שרכשנו בגליל (אזור קר יחסית - יש מעט ימים קפואים בכל חורף ואשתי בכלל סובלת מקור). מהתרשמות אצל לא מעט בתים ומניסיון עבר שלי עם חימום באמצעות מזגן, החלטתי לשים מזגן "פרימיום" - מיצובישי או פוג'יטסו עבור החלל הציבורי שהוא די גדול - בערך 55 מ"ר נטו. אז אחרי כל המחקר שעשיתי נותרתי עם בחירה בין שני דגמים - Fujitsu ASTG34 או MITSUBISHI PKA-RP100 . ברוב הפרמטרים הם די דומים, מלבד מה שארשום מטה. יתרונות של המיצובישי: ספיקת אוויר גדולה בהרבה, אמינות מוכחת בכל אקזמפלר שנתקלתי בו (10+ שנים ללא תקלות ודגמתי הרבה בעוד שלפוג'יטסו לא מצאתי מספיק אקזמפלרים אבל גם הם ללא דופי). חסרונות של המיצובישי: חיבור תלת-פאזי 3x16A (צריך להכי…
הודעה אחרונה מאת shaharper, -
-
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
רקע כללי - בן 51 חבר בקרן מנורה מבטחים כבר 26 שנה. משלם 0.02 מצבירה , 1.9 מהפקדה כפי שידוע הקרן היא הגדולה בישראל , אך בעלת גרעון אקטוארי הווה אומר אני משלם כל שנה חזרה לקרן כדי להגיע לאיזון אקטואר. הומלץ לי להעתיק את קרן הפנסיה לגופים אחרים אשר נותנים תמורה טובה יותר ממנורה מבטחים. כרגע במסלול כללי פרישה 2035 , מעונין לשמוע את חוות הדעת של המבינים פה לגבי ולקבל המלצות האם נכון להעביר את הקרן ולהיכן ? תודה ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת motior, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי יש לי כבר שנים רבות ג'קט כללי כזה לחורף בשם Columbia mens Ascender Softshell Front-zip Jacket שקניתי באמזון. עכשיו אני מתלבט ורוצה להוסיף עוד ג'קט נעים / מחמם שיהיה במקומו. מה אתם ממליצים? חשבתי על Jack Wolfskin Men's Whirlwind Columbia Men's Steens Mountain Full Zip 2.0, Soft Fleece with Classic Fit
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יצא וזוגתי הזמינה לנו דיל לאחד מהמלונות בירושלים נמצא באזור שוק מחנה יהודה, בדיוק ביום בו מתרחש מרתון ירושלים. התכנון שלנו לנסוע מחר בבוקר לשוק מחנה יהודה שנמצא ממש בסמוך למרתון (שנמצא כאמור גם סמוך למלון שלנו). קיבלתי 2 המלצות: 1. לחנות באזור הר הרצל ומשם לקחת רכבת קלה לתחנה המרכזית ואז 14 דק' הליכה עד לשוק (ולחזור לקחת את הרכב לקראת הצהריים). 2. לחנות סמוך לשוק ברחוב הטורים שנמצא בשכונה חרדית ושם לא עובר המרתון. אני לא מכיר את ירושלים ולא יודע איך להתמצא שם בכלל, לא מכיר רחובות ולא שכונות. לפי האופציה הראשונה נראה שאני לא מגיע עד המרתון בכלל ולכן האופציה הזאת נראת בטוחה, אבל היא דורשת רכבת קלה + רבע שעה הליכה. מהאופציה הש…
הודעה אחרונה מאת Aviv943, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, מדובר במדיח בוש שנרכש לפני 3 שנים. היום הפעלתי אותו פעמיים וכול פעם הטבליה נשארת שלמה, בעטיפה כמעט מלאה ודבוקה לתחתית המדיח. אני משתמש כבר כמה שנים בטבליות פיניש עם עטיפה שאמורה להתמוסס לבד. זרועות ההתזה מסתובבות והמדיח מחמם. הוצאתי את הטבליה מהמדיח ותחת זרם מים העטיפה התמוסס תוך כמה שניות. למה זה קורה?
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
-
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בקיץ האחרון התחלתי לעשות ריצה בשעות הערב. בחורף אני מפחד לא להתקרר. איזה בגדים הכי טוב ללבוש?
הודעה אחרונה מאת ac cobra, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי חברים, אז יש לי IDEAPAD 13 מ2016 (,I3 6100 ,SSD120, 8GB) . לאחרונה, המסך שלו מתחיל להבהב שחור לבן, ומפסיק לעבוד ועובר למסך שחור, אני מכבה אותו ומנסה להדליק כמה פעמים לפעמים זה מצליח והוא נדלק וחוזר לנורמה, ופעמים אחרות, לוקח לו כמה ימים בשביל להתאפס ולחזור לעבוד. פעם אחת פירמטתי אותו והתקנתי ווינדוז 10 מקורי, אך התקלה חזרה. טכנאי אמרי לי שהגיע הזמן לזרוק! אשמח לעוד דעה לפני שאני משחרר אותו לעולם הבא. סרטון להמחשה: video_2021-10-06_15-46-05.mp4
הודעה אחרונה מאת omar87, -
-
- 9 עוקבים
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
אנחנו במשפחה מתלבטים האם כדאי שיעבור לקלנועית, או שישאר עם הרכב שברשותו? עבר וקבל את כל האשורים וראשי לנהוג. מה בטוח יותר ,גם לו וגם לסביבה? ומה השקולים שצריך לקחת בחשבון?
הודעה אחרונה מאת ac cobra, -
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 7 אלף צפיות
יש לי תעודת הנדסאי מכונות. אני גם בתעשייה 4 שנים. וחשבתי לעצמי: נגיד ואני עוזב את הארץ. תעודת ההנדסאי שלי תהיה תקפה גם בחו״ל? יכירו לי בכל שנות הניסיון שלי? אנשים שיודעים? 🙂
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן מישהו יודע למה אי אפשר לקנות ברכבת חופשי יומי בערך צבור? נסעתי היום ודי הופתעתי, מייתר את כל הסיפור של להטעין כסף על הרב קו..
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלומות, קרוב משפחה שלי מאוקראינה ביקר בניו יורק בתור תייר ועשה שם חיסון כפול של פייזר בתקופה שזה כבר היה נגיש לקהל הרחב. הוא קיבל פנקס חיסונים פיזי עם התאריכים ושם המרפאה, אבל לא יכול להוציא סרטיפיקט דיגיטלי (aka דרכון קוביד/תו ירוק) משום שאינו תושב העיר/מדינה. היות והחיסון נעשה בחו"ל ועקף את מערכת הבריאות האוקראינית, גם שם אין עם מי לדבר. האם יצא לכם להיתקל בסיפורים דומים שנמצא להם פתרון? הנ"ל מחוסן ובריא כמו שור, רוצה לשוב ולבקר באירופה, וכעת נתקל במכשול חדש שלא היה בתמונה לפני מספר חודשים. אמנם חלק מהמדינות מאפשרות כניסה עם PCR שלילי, אך הסיטואציה נראית לי מעניינת מספיק במישור הפילוסופי כדי להעלותה לדיון בפורום. לעצתכם אודה, כאן או ב…
הודעה אחרונה מאת Derish, -
- 10 עוקבים
- 28 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
לצערי יש לי שכנה שהתערערה בנפשה, להציל אותה אני לא יכול חוץ לתעד את הזבל שהיא זורקת ואת "חידושי הצבע" שהיא עושה בחדר מדרגות. אני מחפש מצלמה נסתרת טובה. חשבתי ללכת על מצלמת עינית אבל זה שהיא יושבת עליו והורסת לו את החיים, אין לו עינית בדלת כי היא הרסה לו. אז הפתרון שנראה לי הוא מצלמה נסתרת טובה. תעזרו לי בשביל שאני אוכל לחזור הביתה בלי חרא בחדר מדרגות
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, זקוק להמלצה עבור בת משפחה שמעוניינת בהסרת שיער בלייזר, היא קיבלה הצעות מחיר בין 14-10 אש"ח במכונים שונים. האם יש מכון מומלץ או שניתן להגיע לתוצאות טובות עם מכשיר ביתי? הדרישות הן מכשיר שיכול לעבוד בצורה יעילה ובטוחה.
הודעה אחרונה מאת BEEKER, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 411 צפיות
היי, הזמנתי מאמאזון ספרד פלגים לא מתאמים לרכב, הפלגים בדרך לארץ. NGK 91121 - ILKAR7J7G - הומלץ ע"י AMAZON CONFIRM FIT במקום NGK 90061 - ILKAR7F7G זה המצת הנכון לרכב ע"פ הספרות של הרכב , והקטלוג של NGK אומנם לא מצאתי הבדלים טכנים או שוני פיזי באמצעות האתר או באמצעות פירוק ILKAR7F7G המספרים באתר NGK הבדל ביניהם הוא האות F/J אני לא לחוץ לגבי הפלאגים, הם נועדו לעוד מספר חודשים טובים. האפשרויות שאני חושב עליהם כרגע: 1. שירות לקוחות אמאזון המליץ לי לדחות את החבילה, אך לא ברור לי מי השליח בארץ ככה שאני בדלימה, אולי יחזירו לאמאזון , אולי זה יקבר אצלם והם יגידו שמסרו לי את …
הודעה אחרונה מאת shimta, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היו אמורים לשים במערכת מיזוג מסוימת מאיידים בתפוקה מסויימת, שאזלו במלאי ואין צפי לחידוש מלאי. טוענים שאפשר לשים מאיידים בדרגת תפוקה אחת מתחת ולג'מפר אותם ככה שזה יהיה אותו דבר. מה זה אומר, והאם מאייד לא מוגבל לתפוקה מסויימת מבחינת החומרה שלו?
הודעה אחרונה מאת Yondalar, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי אני מחפש שותף טכני עם ידע ב woocommerce או full stack לטובת מיזם מגניב בתחום בדיקות רכב. למעוניינים, מוזמנים לשלוח לי מייל ל [email protected]
הודעה אחרונה מאת גיאוצו, -
- 9 עוקבים
- 18 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
היי, חברה יקרה ובכירה רוצה לעבוד כמורה פרטית. הצעתי לה לבוא ולעבוד בחברה מסוימת למורים פרטיים, תקבל שם תלוש והוצאות כמו כל שכירה טובה. החיסרון, שכר נמוך יותר. היא לא מעוניינת ורוצה להיות מורה פרטית עצמאית (כמו כל סטודנטית שרוצה כמה שקלים מהצד). הבחורה בסך הכל מאוד הגונה, ישרה וסולדת מכסף שחור. נכון, כולם עושים את זה ולמס הכנסה לא אכפת מסטודנטית שמכניסה 2000, 3000 או רחמנא לצלן 4000 שקלים בחודש, אבל בכל זאת היא מעוניית לעשות הכל לפי הספר. אציין שאין לה שום הכנסה נוספת לרבות מלגות וכו'. השאלות הן: 1. אילו הפרשות היא חייבת לשלם לעצמה ואיך משלמים אותן (או למי)? 2. אילו הפרשות מומלץ לשלם לעצמה? (אם היא מלמדת בביתה או באיזו ספריה, אז נניח בי…
הודעה אחרונה מאת Transporter, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הוציאו לי את הנשמה! הבוקר הצטרפתי לאינטרנט הוט דרך אתר הבית שלהם, יש מבצע לסטודנטים. בסיכום העסקה שקיבלתי למייל המחירים שונים לגמרי וגבוהים מהפרסום. אחרי כ-10 שיחות, ״מנהלת״ סידרה לי את המחירים, אבל עדיין גבוהים מהפרסום! נמאס לי לרדוף אחריהם, אני רוצה לשלוח מכתב קצר ולעיניין עם מה שפירסמו, מה שבפועל נתנו בצורה שגויה ובקשה לתקן במיידית מחירים, ובמידה ולא אגיש תביעה. המטרה שיתקנו את המחירים, אין לי חשק להגיע באמת לתביעה (רק אם לא תהיה ברירה) איך לנסח נכון את המכתב? לשלוח למייל/פקס? אשמח להמלצות
הודעה אחרונה מאת o_prime, -
-
מי מחובר 29 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,462 אורחים (הצג רשימה מלאה)