Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעדכן כאן לטובת כל מי שמעניין אותו.

בגדול באמת ההמלצה היא לפתוח עוסק פטור.

יש לשלם מס הכנסה + ביטוח לאומי, פעם בשנה בסופה.

מס הכנסה במדרגות רגילות, כלומר מי שהכנסתו עד 4900 ויש לו 2.25 נקודות זיכוי כנראה שגם לא ישלם מס הכנסה.

ביטוח לאומי קצת פחות מ-10 אחוזים עד הכנסה של 5556 שח בחודש (או מספר שנתי שכחתי).

קבלות ניתן להוציא בחינם בכל מיני אתרים שעושים קבלה ירוקה וזה נשלח מיידית לתלמיד.

הוצאות מוכרות הן ביגוד, דלק, שכר דירה וחשבונות למי שמלמד מהבית וכו'. כל הוצאה מקבל אחוז מסוים עד כמה שניתן להוכיח שהיא לעסק. שכר דירה נניח יקבל רק 25 אחוזים. אם אתם מורים פרטיים וקניתם דפים ללימוד אז זה יכול להגיע ל-100 התחשבות.

השלבים הטכניים עדיין כפי ששמו פה בקישור של הסולידית. לשים לב שיש רשימת מקצועות שלא ניתן להיות עוסק פטור בהם.

מע"מ וביטוח לאומי צריך להגיע פיזית אבל התורים וההמתנה לא ארוכה והיה תהליך די מהיר.

מס הכנסה היא גם התייצבה פיזית אבל הבנתי שניתן אולי גם אונליין, שווה בדיקה.

אפשר לחסוך את ההתעסקות הטכנית (המאוד לא מורכבת) ולשלם משהו כמו 1000-1500 שקלים (בשנה) לרואה חשבון שיעשה את זה בשבילכם כולל כל הדיוווחים. 

מי שרוצה לעשות לבד, באמת שזה לא מורכב אחרי שקצת נסגרים על הסיפור. הדיווח לבד אפשרי ומי שלא רוצה לפנות יום אחד בשנה להתעסק בזה יכול כאמור לשלם ליועצי מס או רואי חשבון שיטפלו בזה עבורו.

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הכול נכון. תוספות לעניין העוסק הפטור -

התעסקות של יום זה במידה ולא עשית טעויות בהגשה. טעית? הלך עוד יום (עוד נקודה לטובת היעזרות ברו"ח).

כמו כן, בשנה השנייה יש חובת מילוי ושליחת הצהרת הון, חד פעמית. גוזל עוד קצת זמן ומשאבים, אבל חד פעמית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 52 דקות, hans כתב:

כמו כן, בשנה השנייה יש חובת מילוי ושליחת הצהרת הון, חד פעמית. גוזל עוד קצת זמן ומשאבים, אבל חד פעמית.

בלבול מוח רציני - במיוחד כאשר בפעם הראשונה אתה רוצה הצהרה נפוחה ככל האפשר.

אני מגיש כל כמה שנים, וכמובן שמקבל את ההודעה בהפתעה. כבר למדתי שיחד עם הכנת הדוח השנתי אני מכין את החומר למקרה שתדרש הצהרת הון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם היא סטודנטית וזה המקור הכנסה היחיד שלה

ב 4000 בחודש היא גם ככה לא מגיעה לתקרה של עוסק מורשה

והמדינה תגלח לה בערך 8%  מההכנסות

לא מתים מזה

שתקח 10 שקל יותר לשיעור וזה יתקזז

• תוכן חדש...