Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדיח כלים - איך בוחרים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני בעד מדיחים, אבל המדיחים החדשים שתוכננו לחסכון במים משאירים שאריות של חומרי ניקוי על הכלים. שרכשתי לא מזמן מדיח חדש של בוש, שמתי לב שנשארת שכבה חלקלקה על הכלים בסיום ההדחה. זו תופעה שלא הייתה במדיח עתיק שהבוש המודרני החליף. (אני לא  משתמש שנים בנוזל הברקה).

אני בטוח שאם אקח כלים שהודחו במדיחים חסכוניים למעבדה, ימצאו עליהם שאריות כימיקלים של חומרי הניקוי וההברקה.

אני נוהג בסיום התוכנית הרגילה, להפעיל תוכנית נוספת לשטיפה (ללא סבון) קצרה (15 דק') כדי להפחית את שאריות הכימיקלים. הבעיה שתוכנית שטיפה היא בטמפ' נמוכה ולוקח זמן אח'כ לכלים להתייבש.

עריכה אחרונה על ידי FARM
  • מבאס 1
  • תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 15 שעות, yuval1111 כתב:

שקלתם מדיח קטן על השיש?

זול (מידאה ב-1,100 ש"ח) קומפקטי (יחסית) ונייד.

כן, אנחנו רוצים את הגדול מכמה סיבות:

1. השיש הולך להיות די עמוס בדברים שישארו בחוץ חלק מהזמן - מכונת קפה, נינג'ה גריל, טוסטר אובן וכו'.

2. אחרת נשאר חור במטבח וזה די מכוער.

לפני 14 שעות, yd b-4 כתב:

יש מצב שמישהו מסביר לי למה צריך מדיח אני עם 4 ילדים ולא מבין מה הבעיה לשטוף כלים או להשתמש חלקית בחד פעמי. הרי גם ככה צריך להעביר שטיפה קלילה להוריד את הלכלוך הגס (אא"כ אני טועה) אז מה הבעיה לשטוף ןלשים במקום.

נטו נוחות. 

לפני 4 שעות, Renaultrap כתב:

לגבי המדיח, מה שאי אפשר לדעת בחנות זה כמה הוא מרעיש. הבוש שקט מאד ואם אתה לא מתרכז בו אתה לא שומע שהוא פועל. לדעתי הפיצ'ר הזה יותר חשוב מהמחיר. כמה מאות שקלים לפה או לשם על 5 שנות עבודה בממוצע (?) זה זניח.

למה אי אפשר לדעת? אני רואה שבהרבה מקרים במפרט מופיעה עוצמת הרעש ב-DB.

לפני שעה, om2 כתב:

חצי כמות זה לא משהו כזה נצרך.

הוא חוסך ברוב המדיחים 2-3 ליטרים ו0.2-0.3 קוט"'ש חשמל.

אם לא תשתמש בחצי כמות סוף החודש תשלם עוד 5-10 שח.

אולי מבחינת זמן זה נצטרך

אבל גם זה זניח (חוסך רבע שעה בדרך כלל)

לא נשמע מאוד משמעותי.

5-10₪ בחודש זה לא מה שישבור אותנו.

לפני כשעה, FARM כתב:

אני בעד מדיחים, אבל המדיחים החדשים שתוכננו לחסכון במים משאירים שאריות של חומרי ניקוי על הכלים. שרכשתי לא מזמן מדיח חדש של בוש, שמתי לב שנשארת שכבה חלקלקה על הכלים בסיום ההדחה. זו תופעה שלא הייתה במדיח עתיק שהבוש המודרני החליף. (אני לא  משתמש שנים בנוזל הברקה).

אני בטוח שאם אקח כלים שהודחו במדיחים חסכוניים למעבדה, ימצאו עליהם שאריות כימיקלים של חומרי הניקוי וההברקה.

אני נוהג בסיום התוכנית הרגילה, להפעיל תוכנית נוספת לשטיפה (ללא סבון) קצרה (15 דק') כדי להפחית את שאריות הכימיקלים. הבעיה שתוכנית שטיפה היא בטמפ' נמוכה ולוקח זמן אח'כ לכלים להתייבש.

איזה דגם יש לך? אולי נמנע ממנו אם זה ככה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

@FARMומדוע אינך משתמש בנוזל הברקה? 

אני לא נתקלתי בתופעה דומה. מציע לך להשקיע כמה שקלים בבקבוק מןזל הברקה ולבדוק את התוצאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 34 דקות, dorsht כתב:

כן, אנחנו רוצים את הגדול מכמה סיבות:

1. השיש הולך להיות די עמוס בדברים שישארו בחוץ חלק מהזמן - מכונת קפה, נינג'ה גריל, טוסטר אובן וכו'.

2. אחרת נשאר חור במטבח וזה די מכוער.

נטו נוחות. 

למה אי אפשר לדעת? אני רואה שבהרבה מקרים במפרט מופיעה עוצמת הרעש ב-DB.

לא נשמע מאוד משמעותי.

5-10₪ בחודש זה לא מה שישבור אותנו.

איזה דגם יש לך? אולי נמנע ממנו אם זה ככה.

התופעה קיימת בכל המדיחים המודרנים היצרנים רוצים להיות ירוקים ולהראות נתוני צריכה נמוכים, לכן כמות המים שמשמשת להדחות קטנה.

פורסם
לפני שעה, om2 כתב:

חצי כמות זה לא משהו כזה נצרך.

הוא חוסך ברוב המדיחים 2-3 ליטרים ו0.2-0.3 קוט"'ש חשמל.

אם לא תשתמש בחצי כמות סוף החודש תשלם עוד 5-10 שח.

אולי מבחינת זמן זה נצטרך

אבל גם זה זניח (חוסך רבע שעה בדרך כלל)

אם כל אחד יחסוך קצת אולי נתרום הרבה לאיכות הסביבה

פורסם

להורים שלי יש מדיח כלים של סימנס בן 20 שעדיין נותן בראש, גם מכונת כביסה שעבדה מעל עשור. הם פשוט מעולים במה שהם עושים. הייתי בודק גם אותם 

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

ההוי, 

ארבע שעות מדיח??? ארבע?? אצלי שעה ורבע והכלים נקיים. 

משקעים זה תלוי טבליות, בפיניש לא קורה. פייר קרה גם קרה. 

אוהד

פורסם

וכלים שלא מתנקים זה בדרך כלל העמסת יתר - שלוש שכבות מעל כל מטטר. או כלים שלא מרווחים מספיק (קורה עם צלחות, בעיקר גדולות, כשהשיניים קצת מתעקמות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אצלי התוכנית החסכונית לוקחת משהו כמו שלוש וחצי שעות (מדיח בוש בן ארבע שנים). בדרך כלל מפעיל ללילה. מה איכפת לי שיעבוד יותר זמן אם זה חוסך חשמל ומים.

אם צריך הדחה דחופה באמצע היום יש כמובן תוכנית מהירה.

פורסם (נערך)

ראיתי שהמותג miele קפץ קצת בשרשור בהיבטי איכות אז רק ה2 סנט שלי - יש לי מדיח אינטגרלי של מילה (דגם active sc) ובדיעבד הייתי מתרחק.

שבוע אחרי תום האחריות (סה"כ בן שנה) נשרף איזה חיישן ושילמתי 600 שקל עלות ביקור וחלק, חברת השירות הבטיחה הנחה של 10% בעלות הביקור שלא ניתנה בסוף.

לאחר כמה חודשים התחיל להקפיץ את החשמל בבית, חברת השירות דרשה תשלום על הביקור מראש כתנאי לקביעת טכנאי. בסוף התברר שהפרפר העליון לא היה מחוזק טוב ומים היו בורחים מהמדיח החוצה ומגיעים למגעים (פאק תכנוני רציני לדעתי, שיש חור פתוח בתקרת המדיח והפרפר סוגר אותו, במקום שיהיה שם איזה מחבר שגם אם הפרפר נופל החור לא נחשף).

לא מתאים למדיח שעלה בערך 4,500 שקל.

הייתי קונה משהו פשוט (1,500+-) ש"ח וזורק כשמתקלקל אחרי כמה שנים.

עריכה אחרונה על ידי Amired
פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, sperial כתב:

FARMומדוע אינך משתמש בנוזל הברקה?

אני מעוניין בכמה שפחות כימיקלים מיותרים. אני לא משתמש בנוזל הברקה והכלים יוצאים נקיים ומבריקים גם ככה, אולי למעט כוסות יין, שאני ממילא משתמש בהן לעיתים נדירות.

לפני 8 שעות, sperial כתב:

אני לא נתקלתי בתופעה דומה

אתה רגיל לחלקלקות של הכילים, אז זה נראה לך נורמלי.

עריכה אחרונה על ידי FARM
פורסם

תודה לעוזרים.

הזמנו בסוף בוש טורקי, אחריות יבואן רשמי, עלה 2000₪.

האם כדאי להרחיב אחריות לדעתכם או שמדיח זה מוצר אמין?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

בדרך כלל מוצר אמין.

אבל גם אמין יכול להתקלקל.

תלוי כמה התוספת ולכמה שנים.

אם זה הקלאסי של 200 ל5 שנים אני חושב שכדאי

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

200 לעוד שנתיים (כלומר 3 שנים בסך הכול).

פורסם

מדיח זה מוצר אמין. אם יש פגם ביצור הוא יתגלה קרוב לודאי בשנה הראשונה. מצד שני, 100 ש"ח לשנת אחריות נוספת נשמע לי סכום סביר. אני הייתי בוחר להרחיב אחריות (את הקונסטרוקטה הטורקית שלי קניתי עם הרחבת אחריות ל-5 שנים ב-200 ש"ח, שהסתיימה לאחרונה - ולא הזדקקתי לשירות). 

:turn-l:

• תוכן חדש...