Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב נייד בן 6 עם מסך מהבהב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1693 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אז יש לי IDEAPAD  13 מ2016 (,I3 6100 ,SSD120, 8GB) . לאחרונה, המסך שלו מתחיל להבהב שחור לבן, ומפסיק לעבוד ועובר למסך שחור, אני מכבה אותו ומנסה להדליק כמה פעמים לפעמים זה מצליח והוא נדלק וחוזר לנורמה, ופעמים אחרות, לוקח לו כמה ימים בשביל להתאפס ולחזור לעבוד. פעם אחת פירמטתי אותו והתקנתי ווינדוז 10 מקורי, אך התקלה חזרה. טכנאי אמרי לי שהגיע הזמן לזרוק!

אשמח לעוד דעה לפני שאני משחרר אותו לעולם הבא.

סרטון להמחשה:

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

תודה אור, אתה מתכוון לפתוח ולבדוק את החיבור של המסך עם הלוח אם? אגב אני החלפתי ל SSD וגם שדרגתי RAM בעבר. אך הסיכוי שנגעתי בכבל המסך הינו די זניח

פורסם

עדכון:

פתחתי וניסיתי לדחוף את הכבלים של המסך לחיבור עם הלוח אם.

הוא עבד יומיים ללא המסך האפור הנ''ל.

עכשיו נפל עוד פעם ואני גולש מהטלפון

עוד רעיונות אחרים???

פורסם
לפני 57 דקות, omar87 כתב:

עדכון:

פתחתי וניסיתי לדחוף את הכבלים של המסך לחיבור עם הלוח אם.

הוא עבד יומיים ללא המסך האפור הנ''ל.

עכשיו נפל עוד פעם ואני גולש מהטלפון

עוד רעיונות אחרים???

נשמע שהכבל לא יושב טוב במקום שלו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נסה לחבר מסך חיצוני לשקע הVGA או ה  HDMI  במחשב הנייד שלך. האם אז אתה רואה כראוי במסך החיצוני?

אם כן, לא צריך לזרוק את המחשב, ואפשר לעבוד איתו כך.

פורסם

ניחוש טוב וזול יחסית שמדובר בכבל LVDS שמחבר את המסך ללוח האם. 

האם שינוי זוית המסך משנה את הבעייה?

אני החלפתי כבל כזה ללנובו EDGE 15 - לקח לי מעל 3 שעות עבודה (אבל הצליח!). הכבל עצמו עולה דולרים בודדים (בעלי) אבל ההחלפה ארוכה ומיגעת. אם יש לך ידיים טובות (ולא משתלם לתקן מחשב כזה בתשלום) כדאי לנסות.

:turn-l:
פורסם
בתאריך 9.10.2021 בשעה 20:51, yehuda-k כתב:

נסה לחבר מסך חיצוני לשקע הVGA או ה  HDMI  במחשב הנייד שלך. האם אז אתה רואה כראוי במסך החיצוני?

אם כן, לא צריך לזרוק את המחשב, ואפשר לעבוד איתו כך.

גם במסך החיצוני, רואים מסך אפור

בתאריך 9.10.2021 בשעה 21:48, yuvk כתב:

ניחוש טוב וזול יחסית שמדובר בכבל LVDS שמחבר את המסך ללוח האם. 

האם שינוי זוית המסך משנה את הבעייה?

האמת, ניסיתי לשנות את הזווית בכל כיוון אפשרי, מתי שזה נכנס למסך האפור, זהוא, לוקח לו כמה שעות, בשביל להתאפס ולחזור לנורמה.

האם אתה עדיין ממליץ לחפש כבל LVDS ולהחליף?

פורסם (נערך)

אכן שולל.

האפשרות הבאה - GPU. בד"כ רכיב BGA מרובה רגליים, שעובר בחייו הרבה מחזורים של התחממות - התקררות, עד שנסדקות כמה מהכדוריות. אפשר לנסות ללחוץ עליו. תיקון שלו הוא על ידי REFLOW - התכה מחדש של הכדוריות באויר חם. "תיקון" שלו - אפיה בתנור ביתי (עשיתי זאת פעם לכרטיס מסך סיני מזוייף - ובהצלחה!)

עריכה: קראתי שכתבת שלוקח לו כמה שעות להתאושש. מתאים לזמן התקררות וחזרת המגעים.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)
בתאריך 11.10.2021 בשעה 22:18, yuvk כתב:

האפשרות הבאה - GPU. ...יקון שלו הוא על ידי REFLOW - התכה מחדש של הכדוריות באויר חם. "תיקון" שלו - אפיה בתנור ביתי (עשיתי זאת פעם לכרטיס מסך סיני מזוייף - ובהצלחה!)

עריכה: קראתי שכתבת שלוקח לו כמה שעות להתאושש. מתאים לזמן התקררות וחזרת המגעים.

היי, ניסיתי פה לשחק קצת, ולא הצלחתי, ברור שלא אפרק את הלוח אם ואכניס אותו לתנור!

עכשיו המסך מהבהב גם כשהנייד קר!

זהו, לזרוק? עוד רעיונות,?

הבעיה שלי, שיש לי עוד מחשב נייד,מ 2013-14, שגם הוא בקושי סוחב (פנטיום עם 4GB זיכרון ו- SSD), ואני באמת לא מתלהב לקנות עוד מחשב ולהפוך את חדר העבודה למוסך מחשבים.

עריכה אחרונה על ידי omar87

פורסם (נערך)

למכשירים האלה אורך חיים מוגבל, גם אם הם מונחים על השולחן בלי לנוע. הוא מתקצר ככל שהמכשיר סופג יותר טלטולים וחבטות.

לפי התאור שלך הבחור עשה את שלו וצריך ללכת.

תתחדש!!

אגב, חוץ מנוסטלגיה אין טעם לשמור מחשב שאינו מתפקד. הדבר היחיד שעליו עליך לחשוב הוא הדיסק הקשיח - האם צריך להשמיד או לאפס אותו לפני שהמחשב יוצא מביתך. ודרך אגב, יתכן שאפשר לתרום אותו לאחת העמותות המספקות מחשבים לנצרכים, אולי יוכל לשמש כתורם אברים לתיקון מחשבים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

אגב, חוץ מנוסטלגיה אין טעם לשמור מחשב שאינו מתפקד. הדבר היחיד שעליו עליך לחשוב הוא הדיסק הקשיר - האם צריך להשמיד או לאפס אותו לפני שהמחשב יוצא מביתך. ודרך אגב, יתכן שאפשר לתרוםפ אותו לאחת העמותות המספקות מחשבים לנצרכים, אולי יוכל לשמש כתורם אברים לתיקון מחשבים אחרים.

צודק. רעיון טוב. אגב אני בעצמי קניתי מחשב מחודש, לפני הרבה שנים, מעמותה של אנשים עם צרכים מיוחדים. תודה SPERIAL

• תוכן חדש...