Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

אני מתכוון לקנות רובר 214, שנת 99' ידינית שעברה 78000. האוטו עבר תאונה והוחלפו מכסה מנוע ושני כנפיים קדמיות, אך בבדיקה לא התגלתה פגיעת שאסי. התייעצתי עם הרבה אנשים ולהלן בקיצור: האוטו טוב ואמין, יש בעיה עם חלקי חילוף (מחיר וזמינות) וכנראה שתהיה בעיה כשאני ארצה למכור. למרות שלאחר בירור במספר מוסכים יש חלקי חילוף זמינים בארץ והעלות לא גדולה בהרבה מהמחיר של חלקי חילוף של רכבים דומים (אופל קורסה, פולקסווגן פולו, פג'ו 206).

האם כדאי לקנות?!? אולי יש פה כמה אנשים עם נסיון טוב/רע עם הרכב?

פורסם

תתרחק. שאסי זה באמת הדאגה האחרונה שלך עם רובר. מניסיון אישי.

הרובר אולי טובה על הנייר, אבל אמינה היא לא, אתה יכול למצוא דוגמאות במצב סביר שתוכל אפילו להנות מהן וכאלה שישחטו אותך, בממוצע היא לא משהו. הרכב מאוד רגיש ונוטה לבעיות חוזרות, אם עבר תאונה לך תדע איזה בעיות יהיו לו.

למכור אותה יהיה קל - במחיר של ג'סטי שנת 80. אף אחד לא ישלם על רובר שעברה תאונה כלשהי אפילו משהו שמתקרב, בקושי, בכאילו, בדחילו ורחימו, למחירון.

אם אתה ממש חייב, תבדוק טוב היסטורית טיפולים. אם היא עברה הרבה במוסך בעבר, סימן רע לעתיד.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

מה תודה מה?

הכל שטויות! זו תשובה רצינית?

טוב, אולי לא הכל. לרובר באמת יצא שם לא טוב.

אבל לחבר שלי יש 216 1.6 כבר מעל שנה והוא מאוד מרוצה - רק טיפולים שוטפים.

לי יש 25 שנת 2002 (שזה בעצם שדרוג של 200), מנוע 1.8 עם גיר סטפטרוניק, קרוב לחצי שנה. ונחש מה - רק טיפולים שוטפים (טפו טפו טפו), למעט בעית חשמל באורות, שסודרה במקצועיות על ידי המוסך המורשה בעלות נמוכה.

יש לדעתף אבל, שלרכבי רובר (לחלק מהמנועים - בעיקר לסדרה K), יש בעיה עם אטם ראש מנוע שכושל. אבל זו לא בעיה גדולה, בוודאי אם החליפו כבר. אגב, רובר יצרה לאחרונה אטם מחוזק למנוע 1.8 (שמשמש באחד מדגמי לנד-רובר), והוא כנראה מתאים גם למנועים אחרים.

אם נהגת ברובר - ראית שזה עולם אחר. לא אופל, לא פיג'ו, בטח לא מזדה. רכבים מכל החברות הנ"ל היולי - והאהבה האמיתית היא רובר. לא יעזור.

לדעתי, תוריד מהמחירון בשל "היעדר ייצור וסחירות", ותרכוש.

נכון, היא לא תהיה אמינה כמו יונדאי. אבל איך ניתן להשוות? למה האלפות כן אמינות? הלנצ'יות? ולפני שמישהו יקפוץ ויצעק - כן, הרובר היא בעיני קצת כמו אלפא בריטית.

לסיכום - אם הרכב טופל כיאות (בדוק גיליון טיפולים) ובמוסך מורשה - לא צריכות להיות בעיות מיוחדות, אבל זו כמובן אף פעם לא ערובה לכלום. גם אני ביררתי לפני שרכשתי - ואכן, אין בעיה עם חלפים. הטיפולים גם לא יותר מיקרים מאשר פיג'ו או מזדה.

זהו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

תשמע הרכב לא עבר הרבה ק''מ זה דבר טוב.

הרכב מפנק ומהנה לנסיעה הבעיה היא שחלקיו יקרים ואמרתה שהוא עבר תאונה תבדוק טוב טוב.

כמו שקודמי אמרו....

אתה לא חייב למהר תחכה אני בטוח שתוכל למצוא רובר יותר טובה מזו שלא עברה תאונה.

אך אם אתה ממש לחוץ או לא יודע מה אני לא מתנגד אתה תהנה ממנו בסך הכל..

פורסם

מכסה מנוע ושתי כנפיים קידמיות - יכול להיות שמדובר במכה מקדימה (אלא אם מדובר במכות נפרדות) ויש לבדוק האם הרדיאטור, למשל, הורכב בחזקה כמו שצריך.

אם השלדה נקייה, היום חלקי פח זה רק כמה ברגים ולא משהו לדאוג בגללו.

לגבי דגם הרכב, מנוע ה- 1.4 נחשב למאוד זריז יחסית לנפחו (בדוק לפי הדגם הספציפי, מס' שסתומים וכו'):

http://www.parkers.co.uk/choosing/carreviews/review.aspx?model_id=769&page=8

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
מה תודה מה?

הכל שטויות! זו תשובה רצינית?

טוב, אולי לא הכל. לרובר באמת יצא שם לא טוב.

אבל לחבר שלי יש 216 1.6 כבר מעל שנה והוא מאוד מרוצה - רק טיפולים שוטפים.

לי יש 25 שנת 2002 (שזה בעצם שדרוג של 200), מנוע 1.8 עם גיר סטפטרוניק, קרוב לחצי שנה. ונחש מה - רק טיפולים שוטפים (טפו טפו טפו), למעט בעית חשמל באורות, שסודרה במקצועיות על ידי המוסך המורשה בעלות נמוכה.

יש לדעתף אבל, שלרכבי רובר (לחלק מהמנועים - בעיקר לסדרה K), יש בעיה עם אטם ראש מנוע שכושל. אבל זו לא בעיה גדולה, בוודאי אם החליפו כבר. אגב, רובר יצרה לאחרונה אטם מחוזק למנוע 1.8 (שמשמש באחד מדגמי לנד-רובר), והוא כנראה מתאים גם למנועים אחרים.

אם נהגת ברובר - ראית שזה עולם אחר. לא אופל, לא פיג'ו, בטח לא מזדה. רכבים מכל החברות הנ"ל היולי - והאהבה האמיתית היא רובר. לא יעזור.

לדעתי, תוריד מהמחירון בשל "היעדר ייצור וסחירות", ותרכוש.

נכון, היא לא תהיה אמינה כמו יונדאי. אבל איך ניתן להשוות? למה האלפות כן אמינות? הלנצ'יות? ולפני שמישהו יקפוץ ויצעק - כן, הרובר היא בעיני קצת כמו אלפא בריטית.

לסיכום - אם הרכב טופל כיאות (בדוק גיליון טיפולים) ובמוסך מורשה - לא צריכות להיות בעיות מיוחדות, אבל זו כמובן אף פעם לא ערובה לכלום. גם אני ביררתי לפני שרכשתי - ואכן, אין בעיה עם חלפים. הטיפולים גם לא יותר מיקרים מאשר פיג'ו או מזדה.

זהו.

שנה...? חצי שנה? על מה אתה מדבר? כמה כבר טיפולים אתה יכול לעשות תוך חצי שנה, אחד? איזה טיפולים שוטפים? כש האוטו יהיה אצלך כמה שנים טובות ו תדע מה בידיוק הביעיות שלו אז אפשר לדבר.

אני לא מבין גדול לא עובד במוסך ו לא קובע שרובר לא טובה. אבל חצי שנה או אפילו שנה זה לא מספיק זמן כדי להבין שהאוטו לא עושה ביעיות. בקשר לפז'ו לא חושב שאפשר להשוות. פז'ו זה רכב אם אופי, כמו אלפה ו דומים.

פורסם

תקשיב - ה-200 זה חתיכת חרא של אוטו שלא ייאמן.

לא מאמין לי? לך למוסך של רובר ושאל בעצמך את מנהל העבודה/העובדים מה הם חושבים על הרכב הזה...

לעשות ראש מנוע כל 20-30 ק"מ זה תקלה לא מהעולם הזה (=אותו אטם שנוטה לנפוח את נשמתו).

אני לא נגד רובר, אני חובב רובר עצום והייתה לי בזמנו 827 (שעוד היו מייצרים אותה) אוטו מדהים, פשוט מדהים, אבל ה-200 היא הרובר הכי פחות מוצלחת מכולן.

נכון, היא יפה יותר מכל סופר מיני אחרת ושהיא נוסעת היא מצויינת אך הרכבים הללו סובלים מהמון תקלות.

אני ממליץ לך לא להכניס ראש בריא למיטה חולה.

פורסם

תודה רבה לכולכם, עזרתם לי מאוד - בסוף החלטתי לא לקנות את האוטו...

עכשיו אני בודק אופל קורסה שנת 2000 (ראה נושא חדש) :-)

• תוכן חדש...