Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מדבר על קופה או האצ'בק.. אני מדבר על EX !

לקחתי בתור אופציה רכב 4 דלתות אמין יפה ועם טיפה כח... אז הונדה סיויק שנת 95 נראתה לי אופציה טובה.

אבל כל אלה שהם למכירה 200 אלף קילומטר ! ואיזה מחיר דורשים ! הרבה הרבה מעל המחירון.. לדעתי זה פשוט ביזיון..

כמה עולה השתלה של מנוע חדש.. ? כולל הרכבה והכל ?

פורסם

דווקא בכל הסיביקים שאני בדקתי בתקופה של הכמה חודשים האחרונים, הרוב רצו מתחת למחירון.

אלו שרצו מעל המחירון היו בד"כ ערסים ש"פינקו" את הרכב בכל מיני "תוספות" וחושבים שמגיע להם כסף על זה - שלא לדבר על זה שהם חושבים שהרכב שלהם "הכי שמור"....

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הקילומטרג הוא לא ערובה שהרכב שחוט, הרכב שלי עשה 226K והוא סוחב נהדר, הכל תלוי איך השתמשו ואיך טיפלו, אל תשכח בכל זאת מדובר על רכב שמעל 10 שנים על הכביש, רכב שעברו בו ידיים לא הכי נורמטיביות, אם אתה מתכוון שהרכב גמור לפי הבדיקה אז אתה לא יודע אולי לקרוא בדיקה טוב וכל רכב ישן שיכנס לבדיקה יצא "שרוף".

עריכה לאיציק: בגלל אלה שחושבים שהאוטו שלהם שמור ודורשים מחיר גבוה, בגללם האוטו שחוט, הנה לך תשובה תמיר

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

שמע לקנות רכב עם 200 אלף קילומטר ואח"כ למכור אותו עם 300 אלף קילומטר זה בלתי אפשרי.

ואתם צודקים בדרך כלל הסיויק שהם למכירה בפוקוס \ YAD2 הם של ערסים רואים את הספויילר של אימפרזה

או את החצאיות שמורכבות כמו לא יודע מה.. בעעע...

בעיה למצוא אחת בריאה , כמה עולה התהליך של החלפת המנוע ?

כי אני מחפש רכב שיהיה איתי מעכשיו עד אחרי הצבא כרגע אני תלמיד יב'.

כבר חשבתי על 106XSI 205GTI...אלה בכלל שחוטות.

ולי אין זמן וכסף לטפל במכוניות כאלה.

פורסם
שמע לקנות רכב עם 200 אלף קילומטר ואח"כ למכור אותו עם 300 אלף קילומטר זה בלתי אפשרי.

בשביל סיביק 200-300 אלף ק"מ זה כלום, כל עוד טופלה כנדרש.

הסיביק של אחי כבר גמעה 248,000 ק"מ ואינה אוכלת גרם אחד של שמן והמנוע במצב מעולה - אבל לך תסביר לעמישראל שאחרי ק"מ כזה המנוע עדיין בסדר...

לא ברור לי איך אתה מנסה לנבא מה יהיה בעוד 4-5 שנים כשתרצה למכור את הרכב (עד אז לרכב ימלאו 14-15 שנים על הכביש).... עד אז מחירו של הרכב יהיה בקרשים ומה שחשוב הוא מצבו המכאני והתחזוקתי - ולא רק כמה ק"מ הוא עבר.

בעיה למצוא אחת בריאה , כמה עולה התהליך של החלפת המנוע ?

כי אני מחפש רכב שיהיה איתי מעכשיו עד אחרי הצבא כרגע אני תלמיד יב'.

לא בעיה, כל עוד אתה לא מחפש משהו שהוא בלתי אפשרי.

אל תשכח, מדובר ברכב בן 10 שנים ומעלה, למה אתה מצפה בדיוק ? למכונית עם 50,000 ק"מ יד ראשונה שנסעה רק למכולת וחזרה בלי שום תאונה ? תתאפס על עצמך...

ולמה אתה מודאג בעניין המנוע כל הזמן ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא מצפה ל50 אלף קילומטר.. אבל כשאני מסתכל על גראד לאונה או על אפלואוז באותם שנים מוצא קילומטרג' הרבה יותר נמוך.

אני חושב על החלפת מנוע כי אני רוצה ראש שקט...

פורסם

איציק מדובר בתלמיד יב שכמו הרבה הדם עולה לו לראש

רוצה לקנות אוטו לשנה ואחכ למכור אותו, אז הוא חושב כבר עכשיו בקנייה על המכירה :?

דרך אגב מנוע זה לא הכל, רכב גמור המנוע זה רק ההתחלה, אז קח בחשבון, השאלה למה אתה חושב שכל הסיויקים היו גמורות? איך הגעת למסקנה זו?

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
לא מצפה ל50 אלף קילומטר.. אבל כשאני מסתכל על גראד לאונה או על אפלואוז באותם שנים מוצא קילומטרג' הרבה יותר נמוך.

אני חושב על החלפת מנוע כי אני רוצה ראש שקט...

אתה רוצה ראש שקט ? תקנה אוטו חדש מהניילונים ותקווה לטוב.

ברכב משומש בן 10 ומעלה אי אפשר להיות "בראש שקט" - עושים את המקסימום בשביל לקנות רכב במצב מכאני טוב, דואגים לטפל בו ולשמור עליו כמו שצריך (לא חוסכים בתיקונים, חלפים וטיפולים) והכל יהיה בסדר. לא יזיק גם קצת כסף בצד, לכל צרה שלא תבוא.

חוץ מזה, איזה אדם שפוי יקנה רכב ויחליף לו ישר מנוע בשביל "להיות בראש שקט" ? חביבי, אני לא יודע מאיפה צצו לך המחשבות המיושנות וה"מרובעות" הללו אבל כדאי שתספיק לשאוב מאותו מקור את המידע שלך בתחום המוטורי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני לא מבין למה אתה "נעול" על סיויק? לדבריך, מצאת אימפרזות באותן שנתונים, בעלות נתונים טובים יותר. האימפרזה היא מכונית מצוינת שתיתן לך תמורה אדירה.

אם רק תגדיל את אופציות החיפוש ולא תהיה מכוון לדגם אחד ספציפי, אני בטוח שתמצא את הכלה הנכונה.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

אני לא מבין דבר אחד - הרי הממוצע נסועה הוא בין 15-20 אלף קילומטרים בשנה.

סיביק 95 = 11 שנים על כבישי ישראל ( אנחנו בשנת דגם 2006 למי שלא מבין )

זאת אומרת קילומטראז ממוצע של כל רכב מהשנים ההם = 17.5 אלף קילומטרים בשנה *11 שנים על הכביש = 192.5 אלף קילומטר.

נקודה למחשבה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
נקודה למחשבה.

ליביו, זה לא קשור...

אין היגיון בעניין הזה, הכל פסיכולוגי.

הישראלי הממוצע רואה רכב עם מעל 200,000 ק"מ - ב 99.9999% מהמקרים הרכב פסול בגלל זה. כמובן שאני לא מדבר על רכבים נדירים אלא על רכבים נפוצים יחסית... אל תנסה בכלל למצוא בזה היגיון.

איציק

נ.ב.

כתוצאה מכך שאין ביקוש לרכבים כאלה, סוחרים לוקחים אותם ובאמצעות מעשה פלילי מורידים את הק"מ המוצהר ומוכרים אותם עם "120,000 ק"מ על השעון" לפראייר הראשון שמגיע.... לא משנה שהאוטו "גמור", העיקר שהוא עשה "מעט" קילומטרים :mm_tongue:

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
איציק מדובר בתלמיד יב שכמו הרבה הדם עולה לו לראש

רוצה לקנות אוטו לשנה ואחכ למכור אותו, אז הוא חושב כבר עכשיו בקנייה על המכירה :???:

נכון שמדובר בתלמיד י"ב, אבל דווקא בגלל שמדובר בתלמיד י"ב יכול להיות שהוא יגלה שהוא לא יכול לתחזק את הרכב מבחינה כספית ולכן חשוב לחשוב על האפשרות שהוא יצטרך למכור את הרכב, גם אין בכוונתו לעשות כך.

לגבי הק"מ, דיברו על כך הרבה בפורום ונכון שרכב שטופל כמו שצריך עם ק"מ גבוה עדיף על רכב מוזנח עם ק"מ נמוך. אך כמו שאיציק ציין, הישראלי הממוצע שולל מיד רכב שנסע יותר מ-200 אלף ק"מ גם אם הוא שמור. רוב הסיכויים שהקונה הבא יהיה ישראלי ממוצע והסיכוי שתמיר יהיה "תקוע" עם הרכב גבוה...

עם זאת החלפת מנוע לא ניראת לי האופצייה הנכונה...

~If you cant lower heaven, raise hell~

פורסם

שמע תמיר אם כבר ננעלת על הסיויק אל תיתן לקילומטראז' להפחיד אותך, רק שים לב שהאוטו שמור, עבר טיפולים בזמן. המכוניות האלה, היפאניות הישנות, נחשבות למאוד אמינות ובהנחה שתמצא אחת שטופלה כראוי- אין לה בעיה לסחוב אחרי ה200.000 בלי להרגיש... רק כמו שציינו פה כבר- זה לא אוטו מהניילונים- יש עליו 10 שנים אז יהיו לך הוצאות על בלאי אפילו אם האוטו יהיה ממש שמור!

בהצלחה! :wink:

• תוכן חדש...