Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נשיאת אופניים ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להגיד לך את האמת בתור רוכב אופניים (לשעבר). העניין של הסתרת האורות ומחזירי אור ביום חורפי עם ראות 0 או בלילה, לא חשבתי על זה לפני כן, לא לפני שראיתי שקשה להבחין ברכב לפניך במצב הזה (מקרה מהיום).

היות ומשטרה אוכפת בעיקר את עניין המספר בלבד. כל שאר הירקות ירדו מהפרק לרוכב האופניים הישראלי.

כמות האופניים שניתן להרכיב על המנשא תלוי במנשא. יש של 2 יש של 3 או אפילו 4.

התרופפות המנשא מהרכב בנסיע נגרמת בעיקר בגלל כביש משובש. הרבה פעמים נהג הרכב לא נותן מספיק צומת לב למה שוקרה על תא המטען שלו. לא יודע מה הסיבה. אבל כאשר על רכבי ישבו אופניים בשווי 12 אלף ש"ח שני הדברים שדאגתי להם היה שהמנשא שלי יתרופף מתא המטען בזמן הנסיעה מה שכן קרה. ושהאופניים ישבו טוב טוב על המנשא עצמו. שני המקרים יכולים לגרום לתאונה.עניין מתן תשומת לב לדעתי זה כבר תלוי בבעלים . בחלקי מפורומי אופניים מעודדים לשים מס' עם תאורה ומחזירי אור ובלם. אבל שוב כל עוד העניין לא נאכף לא ישונה דבר.

בברכה L.A

פורסם

אני הייתי מעדיף שהאופניים יכנסו לתא המיטען של הרכב. במידה והם לא ניכנסים בשלמותם לתא המיטען של הרכב מקסימום לא ליסגור לגמרי את המיכסה של תא המיטען וליקשור אותו. ניראה לי יותר בטיחותי. השאלה היא האם מותר לינסוע ברכב שתא המיטען שלא לא סגור לגמרי, האם זאת לא עבירה על החוק.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

אני רוכב הרבה, וראיתי חברים חוטפים גם על הסתרת מספר וגם על הסתרת אורות בלם ו/או בליטה מצידי הרכב. יחסית למספר הנסיעות שלנו, מספר הקנסות מועט מאד. אבל זה כי האכיפה באופן כללי עלובה.

מצאתי שהמתקן היחיד שעונה לתקנות והוא גם בטיחותי זהו מתקן הגג. לא לגעת בזולים הסיניים המתפרקים. אצלי יש גגון מקורי לסיטרואן ב- 1000 ש"ח ומתקנים במחיר 475 ש"ח ליחידה. כשתופסים מיומנות, הפירוק של המתקן לוקח פחות מדקה. החלק המבאס הוא שהגגון מאד מרעיש, משמונים קמ"ש בערך, ולא בא לי לפרק אותו בכל פעם.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היה לי מתקן ב200 שקל שנשא 3 זוגות בקלות. כשהוא נשבר קניתי מתקן מתוצרת THULE דגם 968 ב700 שקל והוא פשוט על-הפנים!

הפלסטיקים שבמפרק - אלה שצריכים להחזיק אותו ב90 מעלות - נמחצים תחת העומס והתוצאה היא שהזוית הולכת ונעשית שטוחה. זה גורם לרצועות קצת להתרופף ואז כל 30 ק"מ צריך לעצור ולהדק אותן עוד יותר.

היבואן (שר) החליף לי את המפרקים בחינם, אבל התהליך כבר מתחיל שוב.

פורסם

המנשאים הטובים ביותר, הם מנשאי אופניים המתחברים לוו גרירה. זה יציב מאוד, זה בטיחותי ולא נוגע בפח של המכונית ועושה שריטות, זה לא נשען נגד שמשה שתשבר מלחץ מוגזם או מכה על המנשא(תשאלו אצל הזגגים כמה פרנסה זה מביא להם), כמובן, יש חיבור לחשמל לתאורה. בתמונה זו המכונית שלי, עם המנשא על וו הגרירה ועם לוח עליו התקנתי לוחית רישוי, פנסים ומחזירי אור. לוח כזה עולה באירופה בערך 10 יורו, וכמובן הוא חוקי. יום אחד עצר אותי שוטר כי הוא לא הבין מה נוסע לפניו. הוא הסביר לי שהוא רגיל אין מספר, למספר מקרטון או למספר שפורק מהמכונית.

השיטה מומלצת לכולם.

אורן

07.JPG

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
המנשאים הטובים ביותר, הם מנשאי אופניים המתחברים לוו גרירה
. המנשא הטוב ביותר באמת הוא זה שמתחבר למרצדס, אבל לא לכולם יש מרצדס... אבל אם יש וו גרירה זהו הפתרון העדיף.
זה יציב מאוד, זה בטיחותי ולא נוגע בפח של המכונית ועושה שריטות, זה לא נשען נגד שמשה שתשבר מלחץ מוגזם או מכה על המנשא(תשאלו אצל הזגגים כמה פרנסה זה מביא להם), כמובן, יש חיבור לחשמל לתאורה. בתמונה זו המכונית שלי, עם המנשא על וו הגרירה ועם לוח עליו התקנתי לוחית רישוי, פנסים ומחזירי אור. לוח כזה עולה באירופה בערך 10 יורו, וכמובן הוא חוקי.
גם מנשא רצועות לא אמור לפגוע בחלון. בהתקנה נכונה העומס מתחלק בין הרצועות העליונות ובין החלק התחתון של המסגרת שנשען על גוף המכונית. שאר הרצועות והחלק העליון של גוף המנשא (זה שבסטיישן ובמיניוואן נוגע בחלון) נועדו לייצוב אבל לא לתמיכה.

המתקן למספר והאורות הוא מצויין (גם לTHULE יש כזה), אבל למי שאין וו גרירה צריך לעשות גם חיבור חשמלי.

אצלי המנשא מותקן בצורה שהמספר לא מוסתר ואילו האורות מציצים דרך האופניים (לא אידיאלי)

סוכות תשסה קטן 122.jpg

• תוכן חדש...