Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה ההבדלים בין שני הדלקים ואיזה מומלץ יותר לרכבי (306 1.8 16V)

חבר סיפר לי שעבר משימוש ב-95 ל-98 ובעקבות כך האוטו נוסע טוב יותר ואף חסכוני יותר.

 

האם יש שחר לטענותיו?

פורסם

ההבדל היחיד אמור להיות רגישות לדטונציה ("צלצולים"). דלק 98 אמור להיות רגיש פחות להתלקחות ספונטנית בחום ולחץ, כתוצאה משימוש בתוספים שונים ומשונים שעושים את מה שפעם עשתה העופרת שהוספה לדלק. העניין קריטי יותר למנועים עם יחס דחיסה גבוה.

למה אמרתי אמור? כי אני לא יודע מה חברות הדלק באמת שמות בפנים, ואיך הדלק בכל תחנה. יכול להיות שבתחנה שבה חברך מתדלק ה-95 חרא. המיכל מלא מים וגללי עטלפים, או לא יודע מה.

 

בכל מקרה - אם המנוע עובד עגול וחלק עם 95, אין סיבה מיוחדת לעבור. אם המנוע מקרטע, שווה לנסות.

לא אמורה להיות שום השפעה על צריכת הדלק, קצת השפעה שלילית על צריכת הכסף, כי 98 יקר יותר.

פורסם

לפעמים אנשים שעברו ל98 מדווחים על שיפור מזערי בצריכת הדלק, אני מייחס את זה לWishful Thinking...

 

כמו שאישפוז אמר, ל98 עוברים רק אם יש צילצולים או טורבו או יחס דחיסה מאוד גבוה (מעל 1:10 לפחות לדעתי למרות שיש שיגידו 1:9.5) או אם יש בוכטות בכיס ורוצים לעשות רושם על המתדלקת.

 

אני אשמח לשמוע גם איזה מנוע 1.8 עם 16 שסתומים פיז'ו אי פעם הוציאה ל306......?

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם

זה המנוע של הקסארה וה-C5 החדשות.

רכבים בודדים נמכרו בארץ עם 16V.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

שמע, אני כמתדלק בתחנת דלק יודע שתדלוק של 95 במקום 96 לא מזיק לרוב המכוניות. ( לא תדלוק קבוע ) אז אם תשים 98 במקום 95 גם לא יזיק. אבל חבל על הכסף ( לא שזה הרבה, אבל בכל זאת)

אני התחלתי לתדלק את האוטו שלי ב98 והרגשתי קצת תוספת כוח בגבוהים. מאוד יכול להיות שזה פסיכולוגי אפילו. בקיצר, במוסך המליצו לי לחזור ל95 ולא להיות שומאכר :lol:

 

206XS

פורסם

אהה הבנתי

שמעתי שיש תוספים מיוחדים למנועים של 96 בשביל שיעבדו יותר טוב

איזה תוספים כדאי לשים ? תנו לי שמות בבקשה...

פורסם

יש לי את ה-1.8 טורבו המפורסם של פולקסווגן בגירסת ה-180 שלו. לא הצלחתי בשום אופן להבין איזה דלק לשים, מאף אחד מהגורמים הבאים:

 

- הסוכן שמכר לי את הרכב בתצוגה (טען ש-95)

 

- הבחור שמסר לי את הרכב (טען ש-98 )

 

- ספר הרכב (יש שתי טבלאות נתונים, לשתי גרסאות עם , באחת כתוב "סופר 98" ובשניה "סופר 95". חוצמזה לשתיהן כתוב שם ש-"אם אין כזה דלק אז יש להשתמש ב-95 רגיל")

 

- אתר אינטרנט עם טבלאות נתונים טכניים מלאות של הרכב (כתוב שם 98, מצד שני אותו דבר כתוב גם למנוע 1.8 ללא טורבו 125 כ"ס, שבטח בארץ לא שמים בו 98 )

 

בינתיים אני שם 98 כדי להיות בטוח. האוטו הזה צמא כמו גמל שהלך במדבר 40 שנה וזה די כואב בכיס.

 

עצות ?

My responses are limited. You must ask the right questions

×
×
  • תוכן חדש...