Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככל שטמפרטורות היניקה יותר גבוהות, תערובת האוויר/דלק, דלילה יותר. בגלל שהחום גורם להתפשטות החומר, המולקולות של האוויר והדלק תופסות יותר מקום ולכן התערובת דלילה יותר. כלומר, התערובת שתכנס לצילינדר תיהיה "דלילה" במולקולות של דלק ואוויר ולכן הבעירה תיהיה חלשה והמנוע יפיק פחות כוח. הפתרון במקרה הזה יחסית פשוט. ישנם אין ספור שיטות כדי לקרר את טמפרטורות היניקה ובכך ליצור תערובת בעלת צפיפות גבוהה (תערובת "עשירה" במולקולות של אוויר ודלק), דבר שבתורו יגרום לבעירה חזקה יותר והפקת יותר כוח כתוצאה. שיטה נפוצה אחת היא שימוש במצנן ביניים שנועד לקרר את האוויר, ברכבי טוברו/סופרצ'רג'ר, בדרכו לצילינדר ובכך לתרום לתערובת בעלת צפיפות גבוהה יותר. שיטה פחות נפוצה היא שימוש בגז ניטרו, לקרור תערובת האוויר והדלק יחדיו ובכך הגדלת צפיפות התערובת משמעותית, שיטה יעילה אך בעלת חסרונות משלה.

1-" ישנם אין ספור שיטות כדי לקרר את טמפרטורות היניקה ובכך ליצור תערובת בעלת צפיפות גבוהה (תערובת "עשירה" במולקולות של אוויר ודלק), ".

מישהו יכול למנות בפניי את השיטות שהוא מדבר עליהם בתוספת הסבר לכל שיטה ?

ראיתי שהוא רשם שאפשר להשתמש בניטרו או באינטרקולר אבל אני רוצה לדעת איך זה עובד בתכלס .

2-מישהו יכול להסביר לי את כל הנושא של צפיפות - איך מחשבים את זה וכל זה , אם אפשר אם הסברים מתחום הפיסיקה (תרמודינימיקה ) כי אני מבין בזה .

בתודה ווברכת שבת שלום שושו.

• תוכן חדש...