Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעייה עם המצבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשהרכב חונה המצבר שלי מתרוקן מהר. יומיים מספיקים לרוקן אותו עד שאי אפשר להניע.

את המצבר לא אני קניתי, הוא בא עם הרכב שקניתי לפני חצי שנה. המצבר של חברת שנפ והוא לא ממש זקן, רשום עליו תאריך 08.04 והוא 75 אמפר.

בדקתי מים מזוקקים- הכל בסדר.

בדקתי טעינה- 13.5 וולט כאשר הרכב מונע וכל המכשירים החשמליים פועלים. 14 וולט כשהמכשירים כבויים.

בדקתי גם עם מכשיר מיוחד אם המצבר עדיין טוב- והמכשיר הראה שכן.

רוב הנסיעות שלי הן ארוכות שהמצבר מספיק להיטען (לפחות 20 דקות) ובלי הרבה הנעות.

אני חושד שיש בריחת זרם כשהרכב חונה. חושד בעיקר באזעקה. :?

אין לי מכשירים מיוחדים ברכב שיכולים לצרוך זרם חוץ מאזעקה, אימובילייזר וזיקרון של תחנות הרדיו.

היום אני אוריד את אחד הקטבים מהמצבר ואשים בין המצבר לכבל הראשי וולטמטר, כדי לבדוק כמה זרם בורח.

כמה אמפר של בריחת זרם זה בערך מצב נורמלי לרכב שיש בו אזעקה ורדיו?

הרכב הוא אסטרה 1994 2.0

דימה

פורסם

אתה צריך לבדוק זליגת זרם שצריכה להיות מקסימום 0.3 אמפר.

אם יש צריכת זרם גבוהה יותר אז יש צרכן זרם סמוי כאור תא מטען שנשאר דולק וכו' ויש לאתר ולתקן זאת.

כמו כן יש לבדוק את המצבר עצמו, במתח תחת עומס וע"י הידרומטר את ריכוז האלקטרוליט.

אין חלקי חשמל חדשים או ישנים, אלא יש חלקים תקינים או פגומים וכך גם מצבר.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

בהמשך למה שרפי לין כתב, יש לבצע בדיקת הדרומטר לאלקטרוליט, מה שיצביע על מצבר שאינו טעון או שכן טעון, ואז יש בעיה אחרת.

למצבר שאין "כח" יש שתי אפשרויות ולא לשכוח זאת.

הראשונה הוא פרוק / אינו טעון במלואו ,עקב זליגה או חוסר טעינה חלקי או מלא.

השנייה מצבר טעון, אך "מת" כמו איש זקן ששבע מאוכל אבל מת מזיקנה.

לגבי צריכת זרם רפי התכוון ל0.03 אמפר, שכן 0.3 אמפר כפי שנקלט בטעות על המסך יביע לצריכה של 6.9אמפר ל24 שעות שזה גבוה מאוד.

0.03 אמפר יביא לצריכה יומית במשך 24 שעות של 0.69 אמפר ליום שזה פחות מאמפר.

אם המצבר טוב, אתה יכול להרשות לעצמך זליגה של 0.08 אמפר שזה 1.84אמפר ליום,ואם הרכב נוסע מס פעמים בשבוע יותר מ10-15 דקות ,הכל יהיה תקין ובלבד ששאר המערכות תקינות.

אין סיבה בפיאט לצריכה של מעל 0.03 אמפר , אבל עם הרדיוS, מגברים שמתקינים, הדיבוריות, האזעקות ועוד פיצ'רים ושאר ירקות, אין סיבה שיעבור על 0.06אמפר

אבל עד 0.08 כפי שרשמתי זה סביל.

שים לב:כפי שרפי לין רשם, התחל בבדיקת מצב אלקטרוליט, פחות מ50% במד הזה, מצביע על בעיה אפשרית בזליגה/טעינה וחייב בבדיקת זליגה וטעינה יסודית, שהינה קלה, אך יש לבצעה כראוי ובמקצועיות, תוך זהירות , ובמיוחד אם יש אזעקה ברכב, שלא "תדפק" בזמן הבדיקה.

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שים לב לתאריך האחריות של המצבר יש שנפ עם 18 חודשים ויש עם 12

עם זה ה 18 לך להחליף בכל תחנת שרות של שנפ ...

עם זה 12 תתכונן לקנייה ...:?

בהצלחה

נניח ואתה נוסע במהירות האור מה יקרה אם פתאום תדליק אורות.....

איך הנהג של המפלסת שלג מגיע לעבודה ביום מושלג....

it's better to die on your feet than to live on your knees

פורסם

גם לי היתה העיה כזו עם האוטו. לא ידעתי מה לעשות ואפילו בחניות ארוכות המצבר נותק. ביקור זריז אצל חשמלאי הראה כי פשוט המנורה בתא המטען לא נכבתה ולכן גמרה את המצבר...

פורסם

המצבר נבדק גם עם מכשיר מיוחד לזה והראה מצב תקין. נבדק גם אחרי נסיעה וגם בבוקר אחרי שעמד לילה שלם. אני לא יודע איך קוראים למכשיר, אבל אבא שלי הוא חשמלאי רכב והוא הביא את המכשיר כדי לבדוק.

זליגת הזרם נבדקה ויצאה 0.34

טעינה 14 וולט כאשר מכשירים חשמליים כבויים. 13.5 כאשר הכל פועל.

האור בתא המטען כבוי.

היום אולי אני אקבל מצבר חדש בתמורה לישן ומכווה שהבעיה תיפטר.

דימה

פורסם

אתם מבינים מה זה מכשירים....

זה לא הוקוס פוקוס!!!!! צריך להבין מה הם רושמים!!!!!! המספרים זה לא לקישוט!!!!!! :-)

המכשיר מראה 0.34אמפר שעה, ולא אומרים לו שהבעיה לא במצבר אלה בזליגה.

פשוט לא מבינים מה זה 0.34 אמפר, ממש כמו שכתבת, פי 10 מהמותר או פי 7 מהמקסימום הרצוי.

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני, ברכבים חדישים הצליחו להפחית את זרם הזליגה, אך במכוניות יותר ישנות זליגת הזרם הנה, בדרך כלל כ 0.2-0.3 אמפר (לא טעיתי בכתיבה) וזה בגלל זכרונות לרדיו, שעון זמן ומחשבי הרכב.

בודאי גם אתה נתקלת באנשים המתלוננים שלאחר שהמכוניתם עמדה ללא שימוש כ 5 ימם מצבר הרכב נחלש וברור למה.

לפני כ 3 שבועות בדקתי פורד מונדאו 2002, שבמשך ליילה פרק את המצבר ונמצאה זליגת זרם (לא קבועה) של 3.5 אמפר שנבעה לבסוף מתוך האלטרנטור. כשנותק חוט הזרם לאלטרנטור זליגת הזרם הרגילה והנורמלית הייתה 0.17 אמפר.

בחיי המקצועיים בדקתי מאות מכוניות למצב זליגות זרם ורובן היו סביב 0.2 אמפר.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...