Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוגמא רעה לזיכוי נהגת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מדבר על זה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2625713,00.html

זאת דוגמא רעה של מקרה שלדעתי הנהגת לא היתה צריכה לצאת מהעונש. אני בד"כ לא מצדד בצד המשטרה אבל הפעם המשטרה צודקת!

מבחינתי יש שני תסריטים אפשריים, אף אחד מהם לא דומה לתסריט שקיבל השופט:

1. הנהגת ראתה את השוטרים וניסתה להתחמק מהם ע"י העמדת פנים שהיא לא רואה אותם.

2. הנהגת באמת לא שמה לב לשוטרים ופה הבעיה הגדולה. איך אפשר בדיוק לא לראות אורות של ניידת? הרי גם אם רואים את האורות נותנים לניידת תשומת לב ולבדוק מה כוונת הניידת לעשות (האם הסירנה פועלת למשל?).

מה שמעציב מאוד זה שהשופט אפילו קיבל את טענת ההגנה שבגלל שהנהגת שמעה מוזיקה חזקה היא לא שמעה.....זה טיעון עלוב!!! מה גם שזה לא חוקי לשמוע מוזיקה בעוצמה שמנתקת אותך מהעולם החיצון.

מדובר כאן לצערי בנהגת, סנגור ושופט שחושבים שנהגת נוהגת ב"ריק" ואין שום גורם אחר בכביש ששווה התייחסות, לא נהגים אחרים, לא אופנועים, לא אמבולנסים.

זה כל כך מרתיח כי אני פוגש נהגים כאלו כל יום בכביש, אנשים שבנהיגה מרוכזים רק בעצמם, בכמה שערות נשרו להם היום, בקפה תוך כדי נסיעה ועוד כל מיני דברים שברומו של עולם, רק בנהיגה הם לא מתעסקים.

:mm_nah: גדול למערכת המשפט.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני דווקא חושב שאתה טועה.

האישה לא שמעה את הכריזה וזה לגיטימי.

וגם אם שמעה יכול להיות שלא הייתה בטוחה שזה מכוון אליה, אני מניח שהמטומטמת הייתה בטוחה שהיא נוסעת בסדר גמור ושאין שום סיבה לכך שהכריזה מיועדת לה.

ולא רק זה ההבהוב עם האורות זה באמת מטומטם כי בימים כאלה כבר קשה להבחין למה מתכוון המשורר...

אני מניח שהיא ראתה את האורות אבל שוב לא ידעה שזה מסומן אליה גם בגלל שהיא חשבה שהיא נוסעת בסדר וגם בגלל שהיא לא יכולה לדעת מה המטרה של זה.

בגלל זה כשעצרו ברמזור הורה לה השוטר לעצור בצד, וזו הדרך היחידה הברורה שאפשר לפרש.

אם היא באמת לא הייתה רוצה לציית אז הייתה ממשיכה לנסוע גם אחרי שהשוטר הורה לה לעצור ובגלל זה אין מקום לסעיף בדו"ח: אי ציות...

הכאב הוא זמני - הגאווה היא נצחית!

פורסם
אני דווקא חושב שאתה טועה.

האישה לא שמעה את הכריזה וזה לגיטימי.

וגם אם שמעה יכול להיות שלא הייתה בטוחה שזה מכוון אליה, אני מניח שהמטומטמת הייתה בטוחה שהיא נוסעת בסדר גמור ושאין שום סיבה לכך שהכריזה מיועדת לה.

ולא רק זה ההבהוב עם האורות זה באמת מטומטם כי בימים כאלה כבר קשה להבחין למה מתכוון המשורר...

אני מניח שהיא ראתה את האורות אבל שוב לא ידעה שזה מסומן אליה גם בגלל שהיא חשבה שהיא נוסעת בסדר וגם בגלל שהיא לא יכולה לדעת מה המטרה של זה.

בגלל זה כשעצרו ברמזור הורה לה השוטר לעצור בצד, וזו הדרך היחידה הברורה שאפשר לפרש.

אם היא באמת לא הייתה רוצה לציית אז הייתה ממשיכה לנסוע גם אחרי שהשוטר הורה לה לעצור ובגלל זה אין מקום לסעיף בדו"ח: אי ציות...

א. זה שאתה חושב אחרת לא עושה אותי טועה ולהיפך.

ב. בוא נשאיר שניה את עניין האורות בצד.

ג. עצם העובדה שהיא לא שמעה את הכריזה (הבעיה היא שגם השתמשו בזה בתור טיעון והטיעון התקבל) פה בדיוק נמצא שורש הבעיה.

נהג צריך להיות ער לסביבתו ובכך נכלל גם להיות קשוב לסביבה שלו. מערכת הכריזה של הניידות יכולה להעיר מתים משנתם אז כנראה שהיא שמעה מוזיקה בעוצמה כזו שניטרלה אותה מהסביבה ובכך היא סיכנה את הנהגים אחרים על הכביש. נהגים כאלו מסכנים אותי ואותך על הכביש.

ורק כדי להבהיר משהו, אני לא נגד נסיעה עם מוזיקה בווליום גבוה, להיפך. גם אני אוהב לנהוג עם מוזיקה מחרישת אוזניים, אבל ברגע שאני נוסע עם מוזיקה בעוצמה גבוהה אני נותן חשיבות רבה למבטים אחורה ולצדדים כדי לתקשר טוב יותר עם הסביבה הדינמית על הכביש.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

ישנה תקנה שאומרת:

לא ינהג אדם ברכב כשלאוזניו צמודות אוזניות המחוברות למכשיר להשמעת צלילים, למעט מכשיר שמיעה רפואי.

התקנה נועדה למנוע את "חרשותו" של הנוהג ברכב כדי שיהיה ער גם מבחינת שמיעה לנעשה בכביש. לדעתי חבישת אוזניות שווה להשמעת מוזיקה בצורה כזו שתמנע מלשמוע מערכת כריזה של ניידת משטרה. כלומר שהיא עברה על התקנה שמונעת "חרשות" בכביש.

אם היא לא שמעה את מערכת הכריזה של הניידת אז אין סיכוי שהיא הייתה שומעת צפירה של מישהו שהיא אולי חתכה או כל מיני דברים שחייבים לשמוע. כיו"ב היא לא נזהרה על הכביש - נהיגה לא זהירה. עבירה אחרת אבל לא פחות מסוכנת.

כמובן שזה כבר לא החוק היבש ולדעתי השופט היה צריך להפעיל פה שיקול דעת ולא לתת לה לברוח בלי עונש. אבל מצ שני עורך דין טוב מוציא אותך מהרבה :wink:

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
אני מדבר על זה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2625713,00.html

איך אפשר בדיוק לא לראות אורות של ניידת? הרי גם אם רואים את האורות נותנים לניידת תשומת לב ולבדוק מה כוונת הניידת לעשות (האם הסירנה פועלת למשל?).

.

תתפלא, אבל הרבה מאוד נהגים באמת ובתמים לא שמים לב לאורות של ניידת שנמצאת בקרבתם.

במשמרות שאני עושה במתנ"א ת"א המון פעמים קורה שאני נמצא בנתיב השמאלי עם אורות דלוקים, מאחורי רכב אחר שבנתיב השמאלי, ולפעמים יכול לעבור ככה דקה שלמה מבלי שהנהג יבחין שיש ניידת כמה מטרים מאחוריו.

ניתן גם להבחין בדיוק ברגע שהנהג "מגלה" את הניידת, כי בדר"כ זה מלווה בבלימה פתאומית, בלי קשר למהירות שהוא נסע בו.

כנ"ל נהגים שמדברים בפלאפון. אנחנו יכולים להתקרב אליהם עם כל האורות דולקים, לנסוע לידם מרחק לא קצר, והם עדיין ממשיכים לדבר במכשיר ללא שמץ של מושג שאנחנו כבר מוציאים את פנקס הדו"חות.

ואני מדבר על שעות הלילה!! לא ביום.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

לדעתי, הנהגת לא היתה בסדר והשופט כן היה צריך לתת לה דו"ח.

נצא מנקודת הנחה שאחריה לא נסעה ניידת כי אם אמבולנס בנסיעת חירום בדרך לחולה / פצוע קשה. מה אז?

לא ראיתי, לא שמעתי???

את זה צריך להסביר למשפחה של אותו אחד שהאמבולנס איחר להגיע אליו...

אסור שיקרה מצב בו נהג נוהג בכביש ולא שם לב מה קורה מאחוריו, וזה לא משנה אם זה ניידת משטרה שרוצה לעצור אותך, אמבולנס שרוצה לעבור או סתם מישהו שרוצה לסוע מהר.

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם
לדעתי, הנהגת לא היתה בסדר והשופט כן היה צריך לתת לה דו"ח.

נצא מנקודת הנחה שאחריה לא נסעה ניידת כי אם אמבולנס בנסיעת חירום בדרך לחולה / פצוע קשה. מה אז?

לא ראיתי, לא שמעתי???

את זה צריך להסביר למשפחה של אותו אחד שהאמבולנס איחר להגיע אליו...

אסור שיקרה מצב בו נהג נוהג בכביש ולא שם לב מה קורה מאחוריו, וזה לא משנה אם זה ניידת משטרה שרוצה לעצור אותך, אמבולנס שרוצה לעבור או סתם מישהו שרוצה לסוע מהר.

תראה, לא אמרנו שהנהגת לא הייתה בסדר- היא נהגה בחוסר אחריות ותוך כדי סיכון עצמה והתנועה.

אבל, אתה בשום פנים ואופן לא יכול לקבוע שהיא לא שמה לב לניידת מאחוריה. יכול להיות שהיא שמה לב אבל לא חשבה שזה מיועד לה, ולא חשבה שיש סיבה מיוחד לקוז'אק המופעל כי היום כבר קשה לקבוע לאן המשטרה נוסעת וזה לא חד משמעי.

הכאב הוא זמני - הגאווה היא נצחית!

פורסם

אז זהו, שישבתי וחשבתי לי והגעתי למסקנה שלשופט באמת לא היתה ברירה אלא לזכות את הנהגת מהאישום הזה.

א ב ל מי שבאמת לא היה חכם בסיפור הזה זה השוטר שרשם לה את הדו"ח.

הוא היה צריך לא לרשום לה דו"ח על אי מילוי הוראת שוטר כי אם על משהו כמו אי הקשבה למה שקורה מסביב או משהו כזה שאני משוכנע שישנו בחוק.

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

• תוכן חדש...