Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי פה בכמה שירשורים על אנשים שהיתה להם בעיה בגיר כך שההעברה לא הייתה חלקה ולא היו העברות בזמן וכולי...

לבסוף הם החליפו חיישן מהירות שפתר להם את כל הבעיות והגיר עובד חלק עכשיו.

השאלה שלי האם חישן המהירות קשור גם למד המהירות באוטו ? כלומר האם המהירות בספידומטר תלוייה בנתונים שבאים מחישן המהירות ?

למה אצלי באוטו יש אותה בעיה בדיוק כמו שהם תיארו (אני חושב שזה היה איציק שהחליף את החישן מהירות והכל עבד לו חלק) וגם מד המהירות אצלי מזייף לפחות ב 10-20 קמ"ש.

אגב האוטו הוא מיצובישי גאלנט 1.8 אוטומט 95'

פורסם

יש מזייף ויש לא עובד.

סביר להניח שבמכון ספידומטרים יוכלו לבדוק את כמות הזיוף ולתת לך פתרון הולם - במידה והוא אכן מזייף כמובן.

אינני יודע אם בגאלאנט אוטומטית 95' יש חיישן מהירות בגיר או שמה מדובר בספידומטר עם כבל מכאני פשוט - אך אם מדובר בכבל, צריך לבדוק את קצוות הכבל והשעון עצמו (ליתר בטחון) ואם מדובר בחיישן - ברוב המקרים או שהוא עובד בצורה תקינה לגמרי או שהוא מת לגמרי.

צריך לבדוק את הרכב בשביל לענות לך על השאלה.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
דרך אגב בוודאות שהמד מהירות הוא דיגיטאלי ולא ע"י כבל.

אין דרך לעזור לך דרך האינטרנט, צריך לבדוק את הנושא ואז להחליט אם יש בכלל משהו שהוא לא תקין כי נראה לי שאתה "מחפש בעיות" בכח.

העברות הילוכים לא חלקות הן דבר שבשגרה בדגמים מסויימים - כך שאל תיקח כל דבר כ"תורה מסיני" ותשליך את זה על כלי רכב אחרים (אצלי למשל, החיישן מהירות עזר מאוד לשיפור העברת ההילוכים אבל עדיין ההעברה לא חלקה כמו בדגמים אחרים שנהגתי עליהם !).

בין הפתרונות שיכולים לסייע בפתרון הבעיה כליל הוא שמן סינטטי או חצי סינטטי, אך גם אחרי "שטיפה" של הגיר עם שמן גיר חדש לגמרי, הכוונה היא להחלפת כל השמן גיר ולא רק למה שיוצא כשמרוקנים דרך הפקק ניקוז, הגיר מעביר חלק הרבה יותר. עם הזמן הליכלוך שהשמן גיר סופח אליו כתוצאה משחיקה הוא זה שגורם לשילוב הילוכים לא חלק במיוחד.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גם ברכבים עם כבל יש VSS (חיישן מהירות) אבל כמו שאיציק אמר ובאמת סביר להניח שההעברות ההילוכים שלך לא חלקות לא בגלל חיישן זה אלא בגלל בלאי של גיר/דרושה החלפת שמן או סתם תיבה פשוטה יחסית.

אתה סתם מחפש במה להתעסק, זה שהספידומטר מזייף יש לבדוק את פשר הדבר במקום המתמחה בספידומטרים ומחוונים

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
גם ברכבים עם כבל יש VSS (חיישן מהירות) אבל כמו שאיציק אמר ובאמת סביר להניח שההעברות ההילוכים שלך לא חלקות לא בגלל חיישן זה אלא בגלל בלאי של גיר/דרושה החלפת שמן או סתם תיבה פשוטה יחסית.

אתה סתם מחפש במה להתעסק, זה שהספידומטר מזייף יש לבדוק את פשר הדבר במקום המתמחה בספידומטרים ומחוונים

נכון - ולא רחוק מזה, יש רכבים בהם יש 2 חיישני מהירות (כמו בסובארו האוטומטיות, לגאסי ואימפרזה). חיישן אחד נמצא בגיר, והוא שולח אותות ל"ראש" של הספידומטר (האותות = מתח AC). ב"ראש" של הספידומטר קיים עוד חיישן מהירות שתפקידו, בשורה התחתונה, לשדר פולסים (פשוט פתיחה וסגירה של מעגל, בלי מתח) למחשב הרכב, בהתאם לתזוזת מחוג המהירות.

בדגמים הידניים של הרכבים הללו, ברמה העקרונית יש רק חיישן אחד. קיים כבל ספידומטר שמתחבר מהגיר ל"ראש" של הספידומטר - ובראש של הספידומטר נמצא עוד חיישן מהירות שדומה מאוד בפעולתו ל PICKUP מגנטי שסוגר מעגל ברגע שלידו עוברת מתכת.

בתמונה - ככה נראה החיישן מהירות בתוך הספידומטר של אימפרזה ידנית.

איציק

VSS.jpg

VSS1.jpg

VSS2.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ספידומטר דיגיטלי זה סיוט,אצלי ברנו הצרפתים החליטו שבדגם שלי הם ישימו ספידומטר דיגיטלי,ובאורח פלא הוא לא עובד! (אני ציני כמובן)

לפי מה שהבנתי אפשר לפרק את החיישן מהגיר ולנסות לנקות אותו,השאלה שלי האם החיישן שיושב בגיר,זה משהו אוניברסלי כמו יוניט חום למשל? או שלכל יצרן יש את החיישן שלו?

פורסם

לפי מה שהבנתי אפשר לפרק את החיישן מהגיר ולנסות לנקות אותו,השאלה שלי האם החיישן שיושב בגיר,זה משהו אוניברסלי כמו יוניט חום למשל? או שלכל יצרן יש את החיישן שלו?

יוניט חום זה חיישן אוניברסלי ?!

נראה לך באמת שחיישן מהירות בגיר זה חלק אוניברסלי ??

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפי מה שהבנתי לשעון חום יש יוניט שמגיעה איתו בערכה,ואותו צריך להתקין עם השעון,האם זה לא אוניברסלי?

אז שאלתי אולי יש סיכוי קטן שיחסוך ממני חיפוש ברחבי אירופה באימיילים ובאיביי אחרי חיישן מהירות של רנו 5 ג'יטי,אולי איזה התאמה או משהו מדגם משותף.

פורסם
לפי מה שהבנתי לשעון חום יש יוניט שמגיעה איתו בערכה,ואותו צריך להתקין עם השעון,האם זה לא אוניברסלי?

אז שאלתי אולי יש סיכוי קטן שיחסוך ממני חיפוש ברחבי אירופה באימיילים ובאיביי אחרי חיישן מהירות של רנו 5 ג'יטי,אולי איזה התאמה או משהו מדגם משותף.

איך אתה יודע שהיוניט האוניברסלי יתאים להברגה/חור שקיים ליוניט הנוכחי (המקורי) ? או שמה אתה מתכוון לקדוח חור חדש ולבצע הברזה עבור החיישן החדש (האוניברסלי) ?

האם ניסית באמצעו החיישן שברשותך לחפש חיישן תחליפי בחנויות ?

ברוב המקרים הרבה דגמים מסויימים של יצרן X חולקים את אותם חיישנים, במיוחד חיישנים פשוטים כמו זה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...