Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לשים לך קצת פינו נואר במיכל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראו מה עושים בצרפת מהיין... מתוך ואללה:

בצרפת הופכים יינות יוקרתיים לתוספי דלק

יום שני, 10 באוקטובר 2005, 8:34 מאת: קרייג סמית, הארץ

114258-18.jpg

כרמים של ענבים ליין. פיקוח קפדני על המותגים (צילום: יח"צ)

הרוויה בעולם היינות, שנובעת מירידה בצריכה ומאזורי גידול חדשים לענבים, גרמה לירידת מחירים חדה, ולחיפוש פתרונות לעודפים

אוליוויה ז'יבלן מטה כוס יין שצבעו אדום עמוק, מרחרח אותו ולוגם ממנו. הוא עומד ליד שולחן ביקב האבן הכפרי שלו, בעיירה וובר שבמחוז לאנגדוק-רוסיון בדרום צרפת, בין מכלי בטון בגובה כחמישה מטרים המלאים מיץ ענבים תוסס. ריח שמרים נישא באוויר. "אתה רוצה לנסות את מה שייכנס למכל שלך?" הוא שואל בעצב, כשהוא ממלא כוס למבקר. "אילו סבי היה יכול לטעום את מה שאני הופך לאלכוהול, הוא היה מתהפך בקברו".

גודש היין ברחבי העולם הגיע לממדים כאלה, שלראשונה בהיסטוריה נאלצת צרפת לזקק חלק מיינות העלית שלה לדלק. זהו מצב כואב במדינה שבה ייצור היין נעשה מאהבה ופרי המלאכה הזאת מקבל תשבחות כמו כל יצירת אמנות אחרת.

צרפת כבר הפכה מדי פעם אוקיינוסים של יינות שולחן זולים לחומץ ולאתנול. אך כיום, בקבוקים של יין צרפתי איכותי מעלים אבק על מדפי סופרמרקטים ובמרתפי יקבים בכל רחבי המדינה, עד כדי כך שאחדים מהיינות זולים יותר מאשר מים בבקבוקים.

בתחילת השנה יצאו כמה יצרני יינות לרחובות במחאה על המחירים הנמוכים. עקב כך ביקשה צרפת מהאיחוד האירופי לאשר לה זיקוק של יותר מ-150 מיליון ליטרים של יינות בעלי סיווג Appellation d'Origine Controlee (היינות האיכותיים ביותר, מפוקחים ומסווגים על-פי מיקום הגידול, סוג הענבים והיקב). עד סוף השנה יהפכו 100 מיליון ליטרים - כמות המספקת ל-133 מיליון בקבוקים - לאתנול צלול כבדולח.

האתנול נמכר לבתי זיקוק לנפט, המשתמשים בו כתוסף לדלק כחלק מהמסע האירופי להגברת השימוש בדלקים הניתנים לחידוש. הבנזין הצרפתי כבר מכיל כ-1% אתנול, שרובו זוקק מסלק הסוכר שיש במדינה בשפע. שיעור זה יעלה ל-5.75% עד 2010 כדי לעמוד בדרישות האיחוד האירופי.

מאחר שצרפת מייצאת דלק, ומאחר שאחד השווקים הגדולים ביותר שלה הוא ארה"ב, סביר להניח שבשנה הבאה עשויים אמריקאים אחדים למלא במכוניותיהם דלק הכולל מעט שארדונה או פינו נואר.

שיטת הסיווג של היינות הנתונים לפיקוח נוצרה בשנות ה-30 כדי ליצור סטנדרטים ליינות צרפתיים איכותיים ולהבדיל בינם לבין יינות השולחן הפשוטים. הפיקוח הקפדני על המותגים המקומיים שולט על הכל - החל בסוג הענבים שמהם נוצר היין וכלה במספר בקבוקי היין שמותר ליינן לייצר בכל יחידת שטח. יין ה"שאטונף די פאפ" מעמק הרון היה הראשון שקיבל סיווג וכיום יש 467 יקבים כאלה - ורבים מהם טובעים כעת ביין.

לכתבה המלאה:

http://news.walla.co.il/?w=//792122

פורסם
מה שבאמת עצוב בסיפור... שעוד מעט יין משובח כבר יעלה פחות מדלק... :?

אני דווקא חושב שזה מצחיק.., אפשר יהיה לחסוך על תירוש..

ובקשר לרעיון, לא יודע זה נשמע לי יותר מדי הזוי..

-לאון חבקין-

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם
אני דווקא חושב שזה מצחיק.., אפשר יהיה לחסוך על תירוש..

ובקשר לרעיון, לא יודע זה נשמע לי יותר מדי הזוי..

-לאון חבקין-

מה הזוי? זה מבוצע כבר בפועל. מזקקים את היין ולוקחים את המתנול כתוסף

לדלק.

פורסם
מה הזוי? זה מבוצע כבר בפועל. מזקקים את היין ולוקחים את המתנול כתוסף

לדלק.

לא הבנת אותי נכונה, דובר לא מוזמן גם עלזה שאפשר להכין דלק מעצמות של חתוליים מתים, אז זה לא מפתיע שאפשר להכין דלק מיין!

התכונתי שאפילו שזה קיים, זה לא נשמע לי מציאותי, כלומר זה מדהים אותי!

-לאון חבקין-

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם
לא הבנת אותי נכונה, דובר לא מוזמן גם עלזה שאפשר להכין דלק מעצמות של חתוליים מתים, אז זה לא מפתיע שאפשר להכין דלק מיין!

התכונתי שאפילו שזה קיים, זה לא נשמע לי מציאותי, כלומר זה מדהים אותי!

-לאון חבקין-

אוקיי, סורי. שים לב, שהם מדברים על תוסף לדלק ולא על דלק טהור.

ואין מה לעשות, אם מחיר הדלק יישאר ברמה הזו, פיתוח התחליפים יקבל

דחיפה חזקה מאוד. כבר היום יש המון פיתוחים של הפקת נפט או אנרגיה

תחליפית, שברמה כזו של מחיר חבית נפט הופכים לרלוונטים ביותר.

פורסם

ניתן להפוך הרבה דברים למתנול/אתנול, לפעמים זה ממש זול ונקי (הרבה יותר מלשאוב נפט ולזקק אותו זה בטוח!)...

ניתן ליסוע בעזרת הדברים האילו אם או בלי תוספת של דלק...

ניתן להפיק גם בבית!

לדעתי, למדינת ישראל אמור היה להיות אינטרס לאומי לימצא ולקדם שימוש בדלקים אלטרנטיביים!!!

מי שלא מבין למה, שישאל, אני אסביר לבחור התמים...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תוכן חדש...