Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני פחות משנה (אני לא יודע בדיוק מתי כי אין לי קבלה.... ) ביקרתי במוסך חצר שהחליף לי דיסקים קדמיים, קאליפרים ורפידות מהמקוריים לסט מאווררים מ 106 ראלי.

תחילה ביקשתי ממוסך ליטל, שעשיתי שם טיפול 10000, להחליף את הדיסקים, אבל הם - מוסך מורשה - לא היו מוכנים לבצע את ההחלפה, ולכן הגעתי לאחד מהחברה' שמטפלים במכוניות בחצר שהיה מוכן לעשות את ההחלפה.

הסיפור בשני שלבים. הנה חלק ראשון.

שבוע שעבר הגעתי למוסך שיאתרו מקור של רעשי צפצוף מהגלגלים הקדמיים.

האבחון היה שהרפידות הקדמיות שלי היו גמורות לגמרי, ואף הגיעו עד למגע של נורית ההתראה, אלא שהחוט היה חתוך מהרפידה, ולכן לא קיבלתי התראה בלוח השעונים.

הבחור באותו מוסך חצר לא טרח לציין בפני שאין חוטים, ולכן עלי להקפיד לבדוק את מצב הרפידות מכיוון שלא אקבל התראה, ואני לא שמתי לב לכך בעצמי.

במוסך מורשה היו כנראה מסרבים להתקין את הרפידות האלה.

מזל שאני ער לרעשים באוטו, ושנכנסתי למוסך שיבדקו את זה.

ועכשיו אנחנו מגיעים לחלק השני של הסיפור.

אחרי שיצאתי מהמוסך עם דיסקים חרוטים ורפידות חדשות, התחלתי לשמוע נקישה כשאני בולם ברברס, ואז שוב אם אני בולם בנסיעה קדימה.

זה נשמע לי כמו קאליפר שלא מהודק כמו שצריך, ולכן נכנסתי הבוקר שוב למוסך שהחליף את הרפידות שיבדוק את הנקישה.

מתברר שהברגים שמחזיקים את הקליפרים גזרו את ההברגה בקצה. כנראה בעת סגירת הברגים ע"י המכונאי שהחליף את הרפידות.

אז לכאורה המוסך פישל בעבודה, אלא מה, מנהל המוסך בא ומוציא את הבורג, מראה לי ואומר שזה אלתור ושהבורג קצר מדי, ולכן זה לא אשמתם.

ואתם יודעים מה? הוא צודק לגמרי.

נחזור שוב שנה אחורה למוסך החצר.

הוא ידע מראש שאני מגיע אליו עם דיסקים וקאליפרים אחרים, אבל לא ידע מראש שהקליפרים ידרשו ברגים ארוכים יותר מאלה שהיו לי על הקליפרים המקוריים.

אז כשהוא ניסה לסגור את הקליפרים הוא גילה שהברגים קצרים מדי, ובמקום לסגור עניין וללכת לעבודה, האוטו נשאר על הג'ק ואני יצאתי למסע חיפוש ברגים.

במוסך המורשה הקרוב לחצר לא היו להם הברגים המתאימים, אז נסעתי לשרודר לחפש במחסן המרכזי, ושם עשו לי בעיות כי לא ידעתי בדיוק איזה יצרן ודגם הקליפר, ואיזה אורך בדיוק אמור להיות הבורג, ולא מצאו את הברגים (יותר כי לא רצו מאשר לא יכלו), ולכן מצאתי את עצמי מחזיק את הבורג המקורי ביד, עם הוראות לחפש בורג ארוך יותר ב 5 מ"מ, מסתובב בחנויות הברגים בצ'לנוב.

בסוף מצאתי חנות ברגים שהבחור אמר לי לשמור על החנות בזמן שהוא יצא לחפש את הברגים המתאימים על הקטנוע שלו, ואחרי חצי שעה חזר עם הברגים המתאימים.

חזרתי מזיע לחצר, ושם הקאליפרים הורכבו עם הברגים הלא-מקוריים, שמסתבר שעדיין היו קצרים יותר ממה שהיה צריך, ולכן תפסו רק את 2-3 סיבובי התבריג הראשונים, שנגזרו כשבמוסך סגרו את הברגים באופן רגיל.

אני זוכר שבמוסך החצר הוא אמר לי שכדאי להחליף לברגים מקוריים כשתהיה הזדמנות, אבל הוא בטוח לא הדגיש שהברגים תופסים רק חלק קטן מההברגה, ושזה עלול להביא לקריעת ההברגה.

ייתכן שאם מכונאי יותר ותיק ומקצועי היה פותח וסוגר את הקאליפרים בשבוע שעבר, הוא היה קולט שהברגים אינם מקוריים, ומחליף אותם וחוסך לי את עלות ההברזה שעשו לי שם הבוקר.

אבל השורה התחתונה היא שכשעושים טיפולים כלשהם במוסך חצר, אתם ורק אתם יכולים להיות אחראיים לתוצאות.

אני יחסית מבין בנושא מכוניות, ובכל זאת לא השכלתי להבין אז את החשיבות של שימוש בברגים מקוריים במקרה הזה.

התוצאות בהחלט היו עלולות להיות הרבה יותר חמורות מכמה עשרות שקלים להברזה ובוקר מבוזבז.

למעט העניין הזה של הברגים, האוטו שלי היה תמיד נקי מאלתורים ושיפצורים, ואני מתכוון שזה יישאר כך מעתה.

אני לא אציין את שמו של בעל "מוסך החצר" מכיוון שייתכן בהחלט שהוא עושה עבודה מקצועית מאוד בכל הנוגע לעבודות מסוגים אחרים.

אסכם רק בלומר שלמדתי היום לקח חשוב.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
לפני פחות משנה (אני לא יודע בדיוק מתי כי אין לי קבלה.... ) ביקרתי במוסך חצר שהחליף לי דיסקים קדמיים, קאליפרים ורפידות מהמקוריים לסט מאווררים מ 106 ראלי.

תחילה ביקשתי ממוסך ליטל, שעשיתי שם טיפול 10000, להחליף את הדיסקים, אבל הם - מוסך מורשה - לא היו מוכנים לבצע את ההחלפה, ולכן הגעתי לאחד מהחברה' שמטפלים במכוניות בחצר שהיה מוכן לעשות את ההחלפה.

הסיפור בשני שלבים. הנה חלק ראשון.

שבוע שעבר הגעתי למוסך שיאתרו מקור של רעשי צפצוף מהגלגלים הקדמיים.

האבחון היה שהרפידות הקדמיות שלי היו גמורות לגמרי, ואף הגיעו עד למגע של נורית ההתראה, אלא שהחוט היה חתוך מהרפידה, ולכן לא קיבלתי התראה בלוח השעונים.

הבחור באותו מוסך חצר לא טרח לציין בפני שאין חוטים, ולכן עלי להקפיד לבדוק את מצב הרפידות מכיוון שלא אקבל התראה, ואני לא שמתי לב לכך בעצמי.

במוסך מורשה היו כנראה מסרבים להתקין את הרפידות האלה.

מזל שאני ער לרעשים באוטו, ושנכנסתי למוסך שיבדקו את זה.

ועכשיו אנחנו מגיעים לחלק השני של הסיפור.

אחרי שיצאתי מהמוסך עם דיסקים חרוטים ורפידות חדשות, התחלתי לשמוע נקישה כשאני בולם ברברס, ואז שוב אם אני בולם בנסיעה קדימה.

זה נשמע לי כמו קאליפר שלא מהודק כמו שצריך, ולכן נכנסתי הבוקר שוב למוסך שהחליף את הרפידות שיבדוק את הנקישה.

מתברר שהברגים שמחזיקים את הקליפרים גזרו את ההברגה בקצה. כנראה בעת סגירת הברגים ע"י המכונאי שהחליף את הרפידות.

אז לכאורה המוסך פישל בעבודה, אלא מה, מנהל המוסך בא ומוציא את הבורג, מראה לי ואומר שזה אלתור ושהבורג קצר מדי, ולכן זה לא אשמתם.

ואתם יודעים מה? הוא צודק לגמרי.

נחזור שוב שנה אחורה למוסך החצר.

הוא ידע מראש שאני מגיע אליו עם דיסקים וקאליפרים אחרים, אבל לא ידע מראש שהקליפרים ידרשו ברגים ארוכים יותר מאלה שהיו לי על הקליפרים המקוריים.

אז כשהוא ניסה לסגור את הקליפרים הוא גילה שהברגים קצרים מדי, ובמקום לסגור עניין וללכת לעבודה, האוטו נשאר על הג'ק ואני יצאתי למסע חיפוש ברגים.

במוסך המורשה הקרוב לחצר לא היו להם הברגים המתאימים, אז נסעתי לשרודר לחפש במחסן המרכזי, ושם עשו לי בעיות כי לא ידעתי בדיוק איזה יצרן ודגם הקליפר, ואיזה אורך בדיוק אמור להיות הבורג, ולא מצאו את הברגים (יותר כי לא רצו מאשר לא יכלו), ולכן מצאתי את עצמי מחזיק את הבורג המקורי ביד, עם הוראות לחפש בורג ארוך יותר ב 5 מ"מ, מסתובב בחנויות הברגים בצ'לנוב.

בסוף מצאתי חנות ברגים שהבחור אמר לי לשמור על החנות בזמן שהוא יצא לחפש את הברגים המתאימים על הקטנוע שלו, ואחרי חצי שעה חזר עם הברגים המתאימים.

חזרתי מזיע לחצר, ושם הקאליפרים הורכבו עם הברגים הלא-מקוריים, שמסתבר שעדיין היו קצרים יותר ממה שהיה צריך, ולכן תפסו רק את 2-3 סיבובי התבריג הראשונים, שנגזרו כשבמוסך סגרו את הברגים באופן רגיל.

אני זוכר שבמוסך החצר הוא אמר לי שכדאי להחליף לברגים מקוריים כשתהיה הזדמנות, אבל הוא בטוח לא הדגיש שהברגים תופסים רק חלק קטן מההברגה, ושזה עלול להביא לקריעת ההברגה.

ייתכן שאם מכונאי יותר ותיק ומקצועי היה פותח וסוגר את הקאליפרים בשבוע שעבר, הוא היה קולט שהברגים אינם מקוריים, ומחליף אותם וחוסך לי את עלות ההברזה שעשו לי שם הבוקר.

אבל השורה התחתונה היא שכשעושים טיפולים כלשהם במוסך חצר, אתם ורק אתם יכולים להיות אחראיים לתוצאות.

אני יחסית מבין בנושא מכוניות, ובכל זאת לא השכלתי להבין אז את החשיבות של שימוש בברגים מקוריים במקרה הזה.

התוצאות בהחלט היו עלולות להיות הרבה יותר חמורות מכמה עשרות שקלים להברזה ובוקר מבוזבז.

למעט העניין הזה של הברגים, האוטו שלי היה תמיד נקי מאלתורים ושיפצורים, ואני מתכוון שזה יישאר כך מעתה.

אני לא אציין את שמו של בעל "מוסך החצר" מכיוון שייתכן בהחלט שהוא עושה עבודה מקצועית מאוד בכל הנוגע לעבודות מסוגים אחרים.

אסכם רק בלומר שלמדתי היום לקח חשוב.

מצטער, אבל לדעתי האישית ביצוע "שידרוגים" במערכת הבלימה במוסך חצר הינה פעולה לא אחראית. לדעתי, אין קשר הדוק ביותר בין מיומנות המכונאי למוסך חצר שטיפלת בו (שתפקידו לעבוד על הקיים ולא "לשדרג" לך מערכת בלימה עם קאליפרים לא מקוריים וכיוצ"ב).

סביר להניח שאם היית נכנס לטיפול שגרתי או החלפה של חלק מקורי מן המערכת של הרכב, זה לא היה קורה. באותה המידה סביר להניח שמכונאי של מוסך "חצר" אינו בקיא בשידרוגים ושיפורים של רכבים (בטח שלא יותר ממוסך מורשה יבואן, שם אפילו השידרוג אסור עוד ברמה המינהלתית).

בקיצור - אני לא יודע עד כמה במוסך אחר היו עולים על המקרה שלך מבעוד מועד, אבל הקשר בין המכונאי לתופעה שצצה אצלך הינה זניחה לחלוטין.

בפעם הבאה, שיפורים תעשה בעצמך או אל תעשה בכלל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הממ...

לא צריך לשלול מוסכי חצר דווקא. בתקופתי עם הג'יפ, ישבתי וטיפתי בג'יפ עם אנשים בחצר, ברמה שלהשוות מוסך אליה, זה לבייש את החצר (כולל בדיקת מומנט הידוק, וכיו"ב). וראיתי מוסכים מרכזיים שעובדים כמו $@#$@%@#$@ .

צריך להקפיד שהעבודה תהיה טובה, ולא לסמוך על אף אחד... בלי קשר לTITLE

פורסם

אני לא יודע על מי מדובר, אבל הבנאדם אמר לך במפורשות להחליף את הברגים, ועוד התריע בפנייך שהברגים קצרים מדיי (שבעקבות זאת יצאת למסע חיפוש הברגים).

הלקח שאתה צריך ללמוד, זה להודות בטעויות שלך, ולא להאשים אנשים אחרים בהן.

ואם החצר הזאת היא באזור השרון, אז תן כבוד לבנאדם שבכלל הסכים לקבל אוטו שעונה לשם 309.

:!::!::!:

פורסם
אני לא יודע על מי מדובר, אבל הבנאדם אמר לך במפורשות להחליף את הברגים, ועוד התריע בפנייך שהברגים קצרים מדיי (שבעקבות זאת יצאת למסע חיפוש הברגים).

הלקח שאתה צריך ללמוד, זה להודות בטעויות שלך, ולא להאשים אנשים אחרים בהן.

ואם החצר הזאת היא באזור השרון, אז תן כבוד לבנאדם שבכלל הסכים לקבל אוטו שעונה לשם 309.

:!::!::!:

נימת זילזול ב 309???????? :twisted:

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

חס וחלילה לא זלזול.... אבל לעומת מכוניות שעולות בין 300 אלף ל 2 מיליון שקל שמטופלות שם (אם זה אותו מקום), אז ברור שהבנאדם לא יעשה את פרוייקט חייו על 309, מה גם שהבנאדם אמר לו במפורש שהברגים לאמתאימים. אם הוא היה הולך למוסך מורשה, נראה לך שלמישהו היה אכפת ?

פורסם

אין אבל אין!!ניסיון זה מה שאין למוסכי חצר .

שאני עובד עם בעל הבית שלי שיש לו יותר מ20 שנה ניסיון בתור מכונאי ואני רואה עד כמה יש לו ידע, אני מבין שלמרות כל הספרים והתאוריות שנגישות לכולנו אין דבר כמו ניסיון שאותו לא רוכשים ביום.

וזה מה שהיה חסר כנראה למוסך החצר.

אז מה המסקנה? לא יודע.. אני חושב שאם אתה מכיר מכונאי רכב עם ניסיון רב ואמינות, לא כדי לנסות לעשות דרכים "עוקפות"

מה אתם חושבים?

"יש לך אולי 7 שקל להגיע לבאר שבע??"

פורסם
חס וחלילה לא זלזול.... אבל לעומת מכוניות שעולות בין 300 אלף ל 2 מיליון שקל שמטופלות שם (אם זה אותו מקום), אז ברור שהבנאדם לא יעשה את פרוייקט חייו על 309, מה גם שהבנאדם אמר לו במפורש שהברגים לאמתאימים. אם הוא היה הולך למוסך מורשה, נראה לך שלמישהו היה אכפת ?

ברקסים זה בטיחות. המוסך צריך לסרב לעשות עבודה, אם הוא חושב שהיא תעשה בצורה לא טובה. אסור לו לחפף, אפילו בהוראה של לקוח.

פורסם

מספיק לבלבל ת'מוח .

כולם הפכו למבינים ? 300 שקל מפחדים להוציא וכולם כבר מבינים במקומות בארץ.....

פשששש......

קודם שתתחילו לטפל באוטו אחר כך תשחקו אותה מבינים .

מישהו כאן בכלל היה ביותר מ 2 מוסכים שהוא יכול להגיד מה טוב ומה לא ?

ישנם במוסכי "חצר" חאפרים וישנם מיקצועיים....

וסתם לידע כללי .

אם אדון בני קומבינה..... לא היה מוצא שסיטראון ברלינגו יכולה להיות אחלה של מקור לחלפים , אז לא הייתם כולם מנסים לחפש ברקסים שלה בפירוקיות !!!!!

תאמינו לי שרובם יודעים מה הם עושים וצחוק צחוק לזיין להם במוח אתם לא מפסיקים .

לא להשמיץ את כולם , במיוחד אנשי הפורום הזה ששיפור אצלהם נחשב "חומוס ציפ'ס סלט".......

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם
מספיק לבלבל ת'מוח .

כולם הפכו למבינים ? 300 שקל מפחדים להוציא וכולם כבר מבינים במקומות בארץ.....

פשששש......

קודם שתתחילו לטפל באוטו אחר כך תשחקו אותה מבינים .

מישהו כאן בכלל היה ביותר מ 2 מוסכים שהוא יכול להגיד מה טוב ומה לא ?

ישנם במוסכי "חצר" חאפרים וישנם מיקצועיים....

וסתם לידע כללי .

אם אדון בני קומבינה..... לא היה מוצא שסיטראון ברלינגו יכולה להיות אחלה של מקור לחלפים , אז לא הייתם כולם מנסים לחפש ברקסים שלה בפירוקיות !!!!!

תאמינו לי שרובם יודעים מה הם עושים וצחוק צחוק לזיין להם במוח אתם לא מפסיקים .

לא להשמיץ את כולם , במיוחד אנשי הפורום הזה ששיפור אצלהם נחשב "חומוס ציפ'ס סלט".......

:mm_yeah:

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם

נזהרתי מאוד לא להשמיץ אף אחד, ולכן לא ציינתי את שם המכונאי, וגם לא באתי בטענות אל אף אחד מלבד עצמי. טרחתי להדגיש שייתכן שהוא מצויין בתחומים אחרים.

לא חזרתי לאותו מכונאי בדרישה שיפצה אותי על משהו או כדי להתלונן על משהו.

פשוט ציינתי שאני למדתי את הלקח, ובפעם הבאה שארצה לעשות שינויים מהסוג הזה, אדע לוודא יותר בקפדנות שאני עושה את זה אצל מישהו שיודע בדיוק את העבודה הנדרשת, ושיהיה גם עם גישה מיידית לחלקים המקוריים שאולי יידרשו לצורך העניין, ושהעבודה תעשה ללא אלתורים כלשהם.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...