Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיבה לסאב של JL AUDIO

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב.

במערכת שלי מחובר סאב של JL AUDIO (שמונה אינץ'), שממוקם בתוך תיבה שקיבלתי ביחד איתו. הסאב מחובר למונובלוק של JBL.

לאחרונה הצצתי באתר היצרן, שם הם מפרטים את המידות המומלצות לתיבה לסאב זה. המידות בתיבה הקיימת שונות משתי בחינות: עובי הלוחות שימשו לבנייתה (כנראה כשמונה מ"מ עד ס"מ אחד - מכוסה בשטיח), וכן במידות החיצוניות: בכמה ס"מ רחב יותר, גבוה יותר, פחות עמוק (וגם הלוח הקדמי, עליו מותקן הסאב, הוא בזווית). קישור לקובץ ה-PDF:

http://mobile.jlaudio.com/pdfs/9183.pdf

האם אתם ממליצים לבנות תיבה חדשה על פי המלצות היצרן? האם כדאי גם להשתמש בדרייבר חדש, ועל מה ממליצים? אגב, היצרן ממליץ להשתמש בלוחות בעובי 19 מ"מ, או לכל הפחות 16 מ"מ.

תודה.

פורסם

לא תמיד התיבות שממליץ היצרן בהכרח מומלצות. ברוב המקרים מדובר על תכנון שנותן יותר SPL על מנת לפצות על מגבלות הוופר או לכסות את ההצהרות של היצרן לגבי הביצועים שלו.

העניין מאד פשוט, תוריד תוכנה פשוטה כמו WINISD, הוופר כבר בטח הוכנס לתוכנה, תכניס את נתוני התיבה שלך ואת נתוני היצרן ותעשה השוואות. סה"כ הוופר הזה מאד פשוט ולא מיועד לשבירת שיאים.

פורסם
לא תמיד התיבות שממליץ היצרן בהכרח מומלצות. ברוב המקרים מדובר על תכנון שנותן יותר SPL על מנת לפצות על מגבלות הוופר או לכסות את ההצהרות של היצרן לגבי הביצועים שלו.

העניין מאד פשוט, תוריד תוכנה פשוטה כמו WINISD, הוופר כבר בטח הוכנס לתוכנה, תכניס את נתוני התיבה שלך ואת נתוני היצרן ותעשה השוואות. סה"כ הוופר הזה מאד פשוט ולא מיועד לשבירת שיאים.

תודה!

הכוונה אינה לשבירת שיאים - כלומר אני לא מחפש באסים חזקים ומרעידים (אחרת, כנראה שהייתי בוחר סאב אחר), אלא באס מדויק ואיכותי. השאלה היא אם תיבה שממליץ היצרן תקדם אותי בעניין הזה, או שמדובר רק ב-SPL כפי שרשמת לעיל.

פורסם

השאלה הנשאלת היא למה אתה רוצה לבנות תיבה חדשה מלכתחילה?

האם אתה לא מרוצה מהסאונד? או סתם בגלל שבאתר רשום אחרת?

יכול להיות שהתיבה שברשותך כבר תוכננה ע"י תוכנה זו או אחרת בכדי לנצל את הסאב.

עופר רוטמן

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם
השאלה הנשאלת היא למה אתה רוצה לבנות תיבה חדשה מלכתחילה?

האם אתה לא מרוצה מהסאונד? או סתם בגלל שבאתר רשום אחרת?

יכול להיות שהתיבה שברשותך כבר תוכננה ע"י תוכנה זו או אחרת בכדי לנצל את הסאב.

עופר רוטמן

זו שאלה טובה. זה לא שאני לא מרוצה מהסאונד, אבל אני חושב שאפשר לשפר את הבאסים. מעבר לעובדה כמובן שתמיד אפשר לשפר :lol:.

אני לא יודע אם התיבה הזו תוכננה על ידי תוכנה מסוימת או לא, אבל היא נראית כתיבה שיצאה ממפעל ולא מבניה מקומית בחנות כזו או אחרת. אני מניח שאם באתר החברה רשומות מידות מסוימות, הן מייצגות תכנון וחשיבה מאחוריהן, והשאלה היא אם יושג שיפור באמצעות תיבה כזו, על פני הקיימת.

פורסם

גם בנייה מקומית נעשית ע"י ספקים יעודיים לנושא זה ולרוב הם באיכות טובה למדי, שווה להריץ את הנתונים של הסאב ב winisd ולראות מה הוא נותן והאם זה תואם את המידות של התיבה הקיימת.

כמו כן הייתי פונה לספק של הסאב עם השאלות האלו ואפילו מנסה תיבה אחרת .

התכנון באתר היצרן משקף תכנון מסויים וקו חשיבה מסויים אך לא בהכרך את מה שאתה מבקש.

עופר רוטמן

"תחי מדינת ישראל- וכל הכבוד לצה"ל....."

פורסם

קצת ברחתי מהנושא.. אבל אם כבר נפתח ת'רד על הסאב הנ'ל אז נשאל..

יש לי גם סאב של JL 8 אינטש ואני לא יודע עליו פרטים תוכל במקרה לתת לינק על הסאב כי אני לא מוצא משהו עליו.. יכול להיות שיש לנו את אותו הסאב.. וככה אני ידע אם לבנות לו תיבה ולהשתמש בו אם הוא בכלל שווה משהו.

בתודה יהודה

פורסם
קצת ברחתי מהנושא.. אבל אם כבר נפתח ת'רד על הסאב הנ'ל אז נשאל..

יש לי גם סאב של JL 8 אינטש ואני לא יודע עליו פרטים תוכל במקרה לתת לינק על הסאב כי אני לא מוצא משהו עליו.. יכול להיות שיש לנו את אותו הסאב.. וככה אני ידע אם לבנות לו תיבה ולהשתמש בו אם הוא בכלל שווה משהו.

בתודה יהודה

נתתי לינק למעלה. בנוסף, אתה יכול להיכנס לאתר של JL (פשוט: jlaudio.com) ולחפש שם בין הסאבים את שלך.

• תוכן חדש...