Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טווינגו , מה דעתכם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכל הבחינות.

אמינות?

תמורה למחיר?

נוחות?

צריכת דלק?

סחירות?

תודה,

אדריאן.:-P

תן לרומני בירה , הוא ישתה 5 דקות , תראה לו מאיפה הבאת את הבירה , הוא ישתה כל היום.

פורסם

אמינות - אמינה מאוד מנוע מיושן ואמין מבוסס על המנוע של הרנו 5, הגירסה החצי אוטומטית אין לי מושג אים היא אמינה.

תמורה למחיר גבוהה.

צריכת דלק חיסכונית.

ורכב מבוקש מאוד.

סה"כ רכב מקורי עם סטייל.

פורסם

מנסיון - רכב אמין, חסכוני, זול לאחזקה (רוב החלקים משותפים לדגמים אחרים וישנים יותר, דוגמת הרנו 5 וגם מהקליאו),יש לציין שהמנוע הראשון (עד 1998 אני חושב) מיושן - מקורו לא ברנו 5 אלא עוד לפני - ברנו 8..

אוטו נוח מאוד באופן מפתיע לעומת מימדיו, מרווח מאוד, סחיר מאוד (אם תרצה נתוני צריכת דלק - רק תשאל)

יהיה קצת קשה לעלות לירושלים איתו אבל.. ;)

נמרוד

The higher you go, the harder the fall..

פורסם

מנסיון של אחרים על הגיר החצי אוטומטי - הוא פחות אמין, ולרוב עושים המרה ממנו לידני מלא (לא סיפור יקר יחסית, יש אנשים שמשוטטים כאן שעשו זאת).

שלי היתה ידנית מלאה (הגיעה ביבוא אישי), אז לא נאלצתי להתמודד עם הבעיה

נמרוד

פורסם

הרוב כבר עשו את ההסבה.

התקציב שלי הוא למודל 95.

מה הצריכת דלק באמת?

תן לרומני בירה , הוא ישתה 5 דקות , תראה לו מאיפה הבאת את הבירה , הוא ישתה כל היום.

פורסם
בערך 1 - 12, אם רגועים במיוחד - 1 ל 13

יש לציין רגישות לפעמים למשאבת המים

אני כמעט בטוח שהאוטו שלך לא נהנה מטיפול אוהד ומסור...

מנוע ה1250 המשותף לטיווינגו לרנו 5 [סופר 5 אם תרצה לדקדק] אמור לתת צריכת דלק משמעותית טובה יותר, סביב ה-15 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת ויכול להגיע גם ל17-18 ק"מ לליטר דלק בנסיעה בינעירונית רגועה.

את הנתונים הללו אגב קיבלתי מחמש שנות נהיגה ברנו 5 עם מנוע 1250 שלא נפתח מעולם , הגיע אלי עם 170K ק"מ ונמכר לידיים אוהבות כשהוא עם 240K

במשך כל התקופה האוטו טופל במסירות.

נקודות חשובות למנוע - מלבד משאבת המיים שנוטה לפתח אהבה מדבקת [קורוזיה] אל ראש המנוע, הן הקרבורטור שלא אוהב דלק ישראלי מהול \ מלוכלך ומרימי השסתומים שבשימוש בשמן זול ירעישו כאילו אין מחר...[למעשה הם ירעישו בכל מקרה]

בנוסף שווה לשים לב למכסה המפלג שכן הוא נוטה להשחק אחרי שנים של שימוש והחלפתו יכולה בהחלט לעורר את המנוע ולתרום לעבודתו העגולה.

חוץ מזה לשים לב למודול הצתה תקין - במכוניות הללו ההצתה היא אלקטרונית כאשר אין אפשרות לכוון את ההצתה ולמעשה כיוון ההצתה נקבע על ידי מודול ממוחשב [מעין מחשב פרמיטיבי לניהול המנוע] - ניתן לבדוק את התקינות על ידי האצה במצבים שונים \ מהירויות שונות \ הילוכים שונים כשהעומס על המנוע משתנה - לא אמורים להיות צילצולים. הרכיבים הללו מאוד רגישים להנעות של רכבים אחרים עם כבלים [אתה עושה טובה ונותן למשהו ג'אמפ-סטרט עם המצבר שלך ומגלה שהלך לך המודול הצתה... מנסיון] והחלפה של אחד יכולה להסתכם ב- 800 [מפירוק] עד 2000[מקרסו] שקל נזק.

בקיצור - הטווינגו, המבוססת על המון מכלולי רנו 5 שעטופים במעטפת מדהימה [לטעמי] של פונקציונליות ועיצוב היא לדעתי אחת התמורות היותר טובות לכסף ברמת מכוניות הסופר מיני.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

שלום רון

הרכב שלי דווקא נהנה מטיפול מסור ואוהד.. רק שהוא עבד בעומסים גדולים בד"כ

ל 1- 15 אתה אולי מגיע בנסיעה סופר רגועה, לא אם אתה רוצה להתנהל בקצב סביר. מה גם שהעיצוב הגבוה והרחב יותר של הטוינגו גובה את שלו קצת בדלק לעומת רנו 5.

יש לציין שכאן כבר אין קרבורטור אלא הזרקה חד נקודתית (לא הבדל גדול, אני יודע)

מעבר לכך - לא ניתקלתי בבעיות של מודול הצתה, לגבי כל השאר - מסכים בפה מלא

נמרוד

פורסם

ראיתם לנכון לתת שלל עצות שמתאימות לקרבורטור ולדיסטריביוטור של רנו 5. הבעייה העיקרית היא שאין כאלה בטווינגו.

את הטווינגו שלי קניתי לפני שנה וחודשיים כברירת מחדל או סוג של רכב ביניים עד שישבר לי - אבל ככל הנראה אני אחזיק אותה הרבה יותר ממה שחשבתי כי אני די מסמפט את האוטו הזה.

צריכת הדלק של הטווינגו די מגוכחת.אני מוציא ממנה 1:15.הטנק עצמו קטן ובימינו עולה בערך 240 שקל (במחירים הנוכחיים) להגיע לאילת וגם חלק מהדרך חזרה.

הטווינגו שלי דרשה ממני לעשות יישור קו די רציני שכלל המון עבודות על חשמל ומנוע, אבל בסופו של דבר הן די אמינות, כי אין כל כך מה שיכול ללכת.

המנוע הוא גם היתרון הכי גדול של הרכב וגם החיסרון- היתרון שלו הוא שכפי שנכתב-זה מנוע עתיק יומין של רנו 5 שעבר שינויים בהזנת הדלק (הזרקה) ומערכות ההצתה ובקמשפט (יותר מומנט)- ולכן המנוע מציג אמינות מופלגת, טיפולים זולים להחריד (אין רצועת טיימינג) וצריכת דלק מגוכחת.אבל זה גם החיסרון שלו- בגלל שמדובר במנוע עתיק עם קמשפט תחתון, קודם כל הוא לא בדיוק מוציא הרבה כוח.עד 80 קמ"ש הרכב מתנהל בצורה סבירה ואפילו מפתיעה -בגלל 3 ההילוכים הראשונים שמרווחים מאוד קצר. ממהירות של 80 קמ"ש המנוע רועש ומעל 120 קמ"ש ניתן להגדיר את ההתנהגות כ"מסוכנת" ואת הרעש לא ניתן להגדיר.זה עד כדי כך רע. משום מה בין 100 ל 120 אין רעש.זה איזשהוא שילוב מנצח בין מהירות לרמת רעש שכבר לא נשמעת.אין לי הסבר לזה....

את בעיית הביצועים אפשר לפתור בקלות באמצעות הסרה של הממיר הקטליטי שפשוט רוצח את הרכב.אני לא רציתי לפגוע בצריכה ולכן אצלי רק הסרתי ממיר והעליתי לו את יחס הדחיסה ע"י גילוח חצי מילימטר מהראש. כבר הצלחתי למצוא בהוד השרון (לא הסכים למכור) טווינגו 16V לבנה ביבוא אישי.זה כבר ליגה אחרת.מנוע מודרני ומהירות סופית נורמאלית.

לגבי כל מה שקשור בנוחות נסיעה ומרווח פנימי- אני מופתע כל פעם מחדש.הרכב נוח כמו כל רכב צרפתי אבל ההפתעה הגדולה מגיעה דווקא כשאתה נכנס.סע בכל רכב קטן כמו 106 מאותה שנה ואתה די תופתע מחוסר המרווח הפנימי-שזה לא בדיוק דבר בלתי ניתן להבנה-כי סה"כ הרכב די קטן.אבל תיכנס לטווינגו ותופתע לטובה.הלחונות הענקיים והדלתות הארוכות בהחלט תורמים.

לגבי התיבה החצי אוטומטית. בקצרה: יש לך פח אשפה בבית? 4 שעות עבודה והרכב ידני.

שים לב- לא כל מוסך יכול להשיג את החלקים שאתה צריך- במיוחד אם מדובר בחלקי גוף-שהולכים ומתמעטים. אצלי,טפו טפו,לא היו שום מכות -אבל אם פעם תרכוש טווינגו,תשחל לי ה"פ ותקבל שם של פירוקיה שמחזיקה שלוש טווינגו ואתה תוכל ללכת לשם ולקחת מה שיבוא לך.

עוד נקודה חשובה היא שלא כל מוסך בדיוק ידע איך לאכול את העסק הזה- לפני שאתה הולך למוסך,תבדוק שהוא אכן יודע ומסוגל לתקן- אם מדובר בהחלפת קלאצ'-שבגלל תא המנוע הצר דורשת הוצאה של 80% מהמנוע (לא זול.1300 שקל) או החלפת רדיאטור (לא יצא לי, אבל פעם אחת נכנסתי למכון רדיאטורים וראיתי את הבעלים מתכווץ באימה.כשהסברתי לו שאני רק קונה רדיאטור לאוטו של חבר הוא נרגע, הצביע על הטווינגו באצבע רועדת וסינן בקול שבור שפעם לקח לו 4 שעות להחליף רדיאטור ברכב כזה) או החלפה של אגזוז (האגזוז עצמו זה שטויות אבל ה DOWNPIPE זה סרט).

ד"א- הכיף הכי גדול עם רכב כזה זה קודם כל הפתקים (מוכר? מוכר?) וההנאה שבלפגוש עוד אנשים עם טווינגו על הכביש.

אז בהצלחה בקנייה ושנה טובה.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

נהנתי לקרוא , תודה.

נ.ב.

האמת שנמאס לי מהאנשים עם הפתקים , הם אף פעם לא רציניים כשאתה באמת רוצה למכור.:-P

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

נעלו לי את הרשומה, אז אני אתעלק על זו,

סליחה על עוגמת הנפש למעורבים..

בהמשך לכך שמצאתי טווינגו שעושה רושם שהיא חביבה

(יד שניה, 95, 160K ק"מ, ידנית)

רציתי לדעת האם צריך או לא צריך לקחת כזה רכב לבדיקה.

(מעבר לבדיקת עשן מהאגזוז, שמן, מים, שלוליות, רעידות ועוד)

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

• תוכן חדש...