Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קנית מליבו חדשה ואתה מאושר ממנה?אנחנו מאושרים בשבילך!

רק אל תנסה לשכנע אותנו שהיא מכונית טובה,כי היא לא,ובטח לא ברת השוואה לסיטרואן C5.

סה"כ היא גירסה אמריקאית של האופל ווקטרה,מכונית בינונית שעוברת כל חודשיים מתיחת פנים,עד שאופל בעצמם הפסיקו לספור כמה מתיחות פנים היא עברה בחייה הקצרים.

פעם,לפני 30 שנה,רק למכונית אמריקאית היה הגה כוח,מזגן וחלונות חשמל.

היום יש הכל גם בטויוטה יאריס,על דרך משל.

פעם אוטו אמריקאי היה עושה רושם על אנשים,היום כבר לא.

הסיבה היחידה שהמליבו נימכרת,היא רק מחיר זול.

אם היא היתה יקרה ב 15-20 K,אף אחד לא היה קונה אותה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חסר לכם שלדות זהות בכלי רכב? הרי שברולט מאליבו, אופל וקטרה וסאאב 9-3 בנויות על אותה שלדה, כל אחת בכיול אחר. מה רע? מצויין. חוסך בעלויות ומאפשר מחיר מצויין לרכב נהדר.

אני חושב שכל אחד פה יכול למנות כמה וכמה דגמים שונים על אותה שילדה- מנוע- גיר. (ע"ע פורד- מזדה, סיאט- פולסוואגן- אודי, סיטרואן- פיג'ו, והרשימה ארוכה)

אגב- מי אמר שהווקטרה היא מכונית רעה? גם אם ה- C5 ה"מהוללת" הייתה עולה 10-15K יותר, לא היו קונים אותה, לא? לכל קנייה שתבצע יהיה לך שיקול של עלות \ תועלת. אז במאליבו הוא מצויין, מפריע לך?

ולגבי המאליבו- פותח השרשור מציג אותה בצורה יפה, אין טעם ללכלך בהכללות חסרות שחר וניסיון. מתוך הנחה שהמאליבו החדשה טובה מהקודמת שיש ברשותי, הרי שהיא שווה כל שקל מהמחיר שלה. מה שלא ניתן להגיד על הרבה תוצרות החרות.

dirty old man

need love too

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אף פעם לא נהגתי על המאליבו החדשה.

אבל, קשה לי להסתכל עליה, האוטו פשוט מציג אוסף של חלקי פח מעוצבים "אלק" למשעי אבל פשוט לא משתלבים אחד עם השני בשום צורה. עיצוב החזית בומבסטי מדי, תא המטען ארוך וזויתי מדי, לאוטו יש עיצוב "ארוך" שאולי עושה רושם אבל הופך אותו לגמלוני ביותר ותמיד הגלגלים שלו נראים קטנים מדי ב-2" לפחות.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
נסעתי עם מאליבו מהנגב הצפוני לאילת, והחוויה, לדעתי פשוט מדהימה.

אגב, משהו מחזיק בנתוני צריכת הדלק שלה?

קבל נתוני צריכת דלק של דגם 6 ציל' מנוע 3.5 ליטר מועתקים מאתר רכב קנדי:

City: 10.5 L/100 km Hwy: 6.7 L/100 km)l)

ואין לי אלא להסתכל בסיפוק על העמוד הראשון של הפורום ולראות בו שני מבחני רכב שלי..הפכתי פתאום לבוחן על...חסרה רק המוסטנג..

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

לפני חודש (6/03/2007) קיבלתי לרשותי את המאליבו החדשה שרכשתי. עשיתי המון שיעורי בית לפני רכישת הרכב וזה התברר כצעד חכם:

דגם 2007 משודרג ויש בו חידושים/שינויים שהוכנסו לאור לקחים מדגמי 2005-2006.

תענוג לבלות על הכביש במאליבו: שיוט נינוח ב 100 קמ"ש על 1700 סל"ד(מנוע מנומנם הפועל ללא כל מאמץ וחרישי להפליא), כוח אדיר מתפרץ של 217 כ"ס (למעלה מ 30 קג' מומנט) הנותנים שפע עוצמה בכל תנאי הדרך (עליתי את הקסטל ועליות צפת בקלילות שעוררה הערצה אצל חברים שנסעו אחרי בהונדה אקורד החדשה וה B4 החדשה....). המתלים הרכים כּוּיְלוּ מחדש והוקשחו, ההגה חידש את הקשר הבלתי אמצעי עם הכביש והבידוד המצוין משקיט כל רחש.

תצרוכת הדלק: בעיר 8-9 קמ' לליטר ובשיוט נינוח מחוץ לעיר כ 10-12 קמ' לליטר (תלוי כמה לוחצים על הדוושה). מנועים סטנדרטים של 2000 סמ"ק צורכים אותו דבר(מינוס-פלוס).

הביטוח עומד על 3500 ש"ח למקיף וזה מול 9000 ש"ח לאקורד. יוצא שבחמש שנים אני חוסך כ 25000 מול האקורד. אחרי 5 שנים האקורד וה B4 שוות 73000 ש"ח(לפי אתר "הגה" העושה שימוש בצפי המתבסס על לוי יצחק) והמאליבו 685000, כלומר: אני מפסיד חמשת אלפים ש"ח יחסית למתחרות אבל חוסך 25000 ש"ח בביטוח. גם אם אמכור 15000 ש"ח מתחת למחירון....עדיין לא הפסדתי כלום.....

אני מרוצה מהרכישה ואני מתכוון לרכוש בשנה הבאה את דגם 2008 המדהים (דגם חדש לגמרי).....

בברכת חג פסח שמח....

דני

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

לא יודע מה בקשר לרכב עצמו, אבל העיצוב שלו באמת לא פוער פיות. מה שכן, העיצוב של הדגם הבא כבר נראה הרבה יותר מוצלח.

פורסם

חברים - תרגיעו.

כל אדם שרוכש רכב מכספו הפרטי משוכנע שעשה את העסקה הטובה ביותר שאלמלא כן היה רוכש רכב אחר.

לכל אחד ישנם העדפות ששונות לחלוטין משל חברו.

יש שיעדיפו את הרוח בשיער כשהם נוהגים באיזו קופה-קבריולט ויש את אלה שרוצים את השיוט הנינוח והעצלן של הרכב האמריקאי.

נו אז מה? כולם צודקים!

אין לי שום אהדה לרכב האמריקאי בכלל ולשברולט מליבו בפרט. א-ב-ל עצם העובדה שהרכב הזה מספק את דרישותיו (הסוביוקטיביות) של בעליו ומשמח אותו - זה מספיק. לכן בעלי הרכב הללו שעשו את השיקול שלהם ורכשו את הרכב, כל שנותר לי זה לאחל להם הרבה שעות של הנאה מהרכב.

זה שאני לא הייתי רוכש את הרכב-ממש לא רלוונטי לעניין.

חג שמח!

פורסם
לפני חודש (6/03/2007) קיבלתי לרשותי את המאליבו החדשה שרכשתי. עשיתי המון שיעורי בית לפני רכישת הרכב וזה התברר כצעד חכם:

דגם 2007 משודרג ויש בו חידושים/שינויים שהוכנסו לאור לקחים מדגמי 2005-2006.

תענוג לבלות על הכביש במאליבו: שיוט נינוח ב 100 קמ"ש על 1700 סל"ד(מנוע מנומנם הפועל ללא כל מאמץ וחרישי להפליא), כוח אדיר מתפרץ של 217 כ"ס (למעלה מ 30 קג' מומנט) הנותנים שפע עוצמה בכל תנאי הדרך (עליתי את הקסטל ועליות צפת בקלילות שעוררה הערצה אצל חברים שנסעו אחרי בהונדה אקורד החדשה וה B4 החדשה....). המתלים הרכים כּוּיְלוּ מחדש והוקשחו, ההגה חידש את הקשר הבלתי אמצעי עם הכביש והבידוד המצוין משקיט כל רחש.

תצרוכת הדלק: בעיר 8-9 קמ' לליטר ובשיוט נינוח מחוץ לעיר כ 10-12 קמ' לליטר (תלוי כמה לוחצים על הדוושה). מנועים סטנדרטים של 2000 סמ"ק צורכים אותו דבר(מינוס-פלוס).

הביטוח עומד על 3500 ש"ח למקיף וזה מול 9000 ש"ח לאקורד. יוצא שבחמש שנים אני חוסך כ 25000 מול האקורד. אחרי 5 שנים האקורד וה B4 שוות 73000 ש"ח(לפי אתר "הגה" העושה שימוש בצפי המתבסס על לוי יצחק) והמאליבו 685000, כלומר: אני מפסיד חמשת אלפים ש"ח יחסית למתחרות אבל חוסך 25000 ש"ח בביטוח. גם אם אמכור 15000 ש"ח מתחת למחירון....עדיין לא הפסדתי כלום.....

אני מרוצה מהרכישה ואני מתכוון לרכוש בשנה הבאה את דגם 2008 המדהים (דגם חדש לגמרי).....

בברכת חג פסח שמח....

דני

כל הכבוד על הביקורת, כן ירבו.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

עקרונית אני ממש לא אוהב שברולטים(ואפילו פחות-דייהולטים).

אבל את המאליבו אהבתי מאד. העיצוב מצא חן בעיניי, הפאר(הסטאנדארטים שלי נמוכים.מודה.)בפנים מצא חן בעיניי. אבל!-ההגה שיכנע אותי לא לגעת באוטו הזה.

אישית אני לא סובל הגה שמנותק לחלוטין מהגלגלים.זה לא מרגיש נכון.אני מעדיף בהרבה את ההגה של היפנומטית שלנו-לאנסר מסכנה, אבל ההגה שלה מעביר תחושות יפה ליד.בשברולט נראה לי שגם אם אכנס איתה לים אני לא אדע את זה מהסתמכות על מה שאני מרגיש מההגה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אבא שלי רכש את אחת הרשונות שהגיעו לארץ והוא הרבה יותר ממרוצה. האוטו נוח מאוד, חזק מאוד ועד היום עם 54,000 ק"מ גם אמין וחסכוני.

בצד החסרונות ניתן למנות אבזור מוזר (אין חישני גשם ומאוד חסרה ידית בתקרה בצד הנוסע אבל יש כיוון חשמלי של גובה הדוושות), הגה מת לחלוטין ומחירי חלפים שערוריתיים (נזקקנו לחלקי פח והמחיר לשתי דלתות היה קצת יותר יקר מפונטו מודל 99').

בקשר לכדאיות הקנייה, למי שמחפש תחבורה נוחה ולא חווית נהיגה היא עדיפה בהרבה על המתחרות מהמזרח והבחירה בינה לבין הצרפתיות היא כבר ענין של טעם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בהנחה וזה באמת פער הביטוח אזי העסקה די משתלמת א ב ל קשה לי מאד להאמין שפערי המחירים בביטוח הם פי 3

• תוכן חדש...