Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

B4 2006

LEGACY 1.8
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם לדעתך אפשר לומר כך (שזה "טיפה מאכזב"), אז אני רגוע. כי "מאכזב משהו" כמו שכתבתי, זה די דומה. אני מניח.

מה שאני לא ממש מבין, זה את האזכור שמדובר בהנעה כפולה ותיבת ארבעה הילוכים. הלו, זה האוטו. לא נערך פה דיון - אפשר בהזדמנות, יכול להיות אחלה - על שאר מכלולי הרכב. עם כל הכבוד להנעה הכפולה ויתרונותיה (ולא משנה כרגע מה תועלתם), או לבחירה של סובארו בתיבת ארבעה הילוכים בלבד, זה לא אמור הרי לשנות את ההתייחסות לנתון ההאצה (אף הוא לא ממש נורא חשוב).

אכן, אם הנתונים יתורגמו לכביש, ואם הוא יהיה נורא גמיש, ואם רוב המומנט יגיע כבר ב-2,000, זו תהיה פנינה אמיתית.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם לדעתך אפשר לומר כך (שזה "טיפה מאכזב"), אז אני רגוע. כי "מאכזב משהו" כמו שכתבתי, זה די דומה. אני מניח.

מה שאני לא ממש מבין, זה את האזכור שמדובר בהנעה כפולה ותיבת ארבעה הילוכים. הלו, זה האוטו. לא נערך פה דיון - אפשר בהזדמנות, יכול להיות אחלה - על שאר מכלולי הרכב. עם כל הכבוד להנעה הכפולה ויתרונותיה (ולא משנה כרגע מה תועלתם), או לבחירה של סובארו בתיבת ארבעה הילוכים בלבד, זה לא אמור הרי לשנות את ההתייחסות לנתון ההאצה (אף הוא לא ממש נורא חשוב).

אכן, אם הנתונים יתורגמו לכביש, ואם הוא יהיה נורא גמיש, ואם רוב המומנט יגיע כבר ב-2,000, זו תהיה פנינה אמיתית.

שלום הלל,

נתחיל בגילוי נאות, אני יודע שאתה זה אתה, תמיד אהבתי את הכתבות שלך והערכתי אותך דרך קריאה מענגת , ואני לא אשכח את הכתבה שלך על ה GT (אז באוטו)שאני עדיין משנן אותה.

אבל הם , מה לעשות ... לפעמים ( איך אני אסביר את זה ??) הם רושמים דברים בחיפזון בלי לחשוב טיפה אם זה נחוץ או לא. או קי , לא נראה להם 11.2 ??? תעשו מבחן דרכים ואז תגידו שהיא לא משתווה לאקורד/מאכזבת/עגלה וכו'.

עכשיו לשאלתך איך אני יודע שהמנוע פנינה ?? פשוט מאוד יש אינטרנט וש עיתונאות רכב עולמית שמשווה מכוניות במבחנים מרובי מכוניות (בדיוק כמו אצלנו), ומסיקים מסקנות נלהבות פחות, ומדויקות יותר.

ושוב הלל, אני קורא את הכתבות שלך כמעט בכל מקום , בשבילי את יותר.

תודה, גימי.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

תיסלחו לי כולכם, אתם מפספסים את העיקר.

יביאו את ה-Spec.B.

ידנית!

רוצים מכונית ספורט-אלגנט עם ביצועים והתנהגות, אך גם עם נוחות ואבזור? כזו שתענג בסדום-ערד אבל גם תביא אותכם רעננים עד אילת? והכי חשוב - ידנית?

אבל...

מפחדים מהאמינות של אלפא?

חרדים מרמת המחיר של BMW?

שונאים את תשומת הלב ששתי אילו מביאות איתה?

לחובב ההגה הסולידי נפתחה אופציה שלא היתה כאן מאז ה-Accord Type R, ואם סובארו גם ישווקו אותה כמו שצריך, מתחרה לאילו שקונים BMW ואלפא משיקולים דינמיים, היא גם אולי תימכר...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ידעתי שלא כדאי לי להעיר... :wink: בנוגע להנעה ולתיבה - מן הסתם, גם להן השפעה על יכולת התאוצה, מן הראוי לשקלל הכל יחדיו, זה כל מה שאמרתי. ואתה צודק שנתון ההאצה לא באמת חשוב...

ו-falou - אני כבר יכול לנחש שבמחיר הזה, 280000 ש"ח, אף ב.מ.וו לא תוכל להתחרות ב-SPEC B, מרוב הבחינות החשובות לנו (וגם בכלל). אבל רוב הסיכויים שמי שיש לו 300 אלף להוציא על אוטו, יעבור את סוכנות סובארו ברח' המסגר, ימשיך עוד קצת קדימה ויכנס לב.מ.וו...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ו-falou - אני כבר יכול לנחש שבמחיר הזה, 280000 ש"ח, אף ב.מ.וו לא תוכל להתחרות ב-SPEC B, מרוב הבחינות החשובות לנו (וגם בכלל). אבל רוב הסיכויים שמי שיש לו 300 אלף להוציא על אוטו, יעבור את סוכנות סובארו ברח' המסגר, ימשיך עוד קצת קדימה ויכנס לב.מ.וו...

רוני

אני מניח שמי שכבר קונה ידנית דווקא מבין טיפה יותר מלשים אוטומטית עוד 120 אלף ש"ח על BMW עם בצועים דומים (מחיר "בסיס", כמו שאני מכיר את "קמור"). גם ההנחה שלך שמי שיש לו 280K ש"ח לשים על מכונית יכול בקלות לשים עוד 120K היא לא תמיד נכונה (אחרת כולם היו קונים 330 ואף אחד לא היה קונה 320...)

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא כתבתי 400 אלף, כתבתי 300 אלף. במחיר הזה ניתן לקנות 320 חדשה עם 150 כ"ס, וכמובן שבמצב הזה ה-B4 מרשימה הרבה יותר...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אבל רוב הסיכויים שמי שיש לו 300 אלף להוציא על אוטו, יעבור את סוכנות סובארו ברח' המסגר, ימשיך עוד קצת קדימה ויכנס לב.מ.וו...

רוני

רוני

לעומת זאת, על אותו משקל,למי שיש 300,000 ש"ח, ימשיך לסמל"ת ויזמין אלפא 159 :wink:

במבחנים שקראתי,יש אומרים : "שמה ת'מתחרות בערפל" (ג'נטה מוטורי- ירחון באיטלקית).

המתחרות: בימר סידרה 3,אאודי A4 ,מרצדס C-CLASS, סאאב 3-9, ב C5 3.0V6

פורד מונדיאו 3.0 ST220,יגואר X-Type, לקסוס IS 2.5, הונדה אקורד 2.4i,

מאזדה 6 2.3, פיז'ו 407 3.0V6, רנו לגונה 2.0T 16V 205HP/3.0 V6,

פולקסווגן פאסאט החדשה, אופל וקטרה 3.2V6 GSI, וולוו S60T5,

* חבל שלא צויינו נתוני האצה-ובכן : גרסת הB43.0R Spec B, גומעת את המיאוץ

הקלאסי למאה ב 6.7 שניות -ע"פ נתוני יצרן-גרסה ידנית (לעומת ה 3.0R - שמבצעת

את המיאוץ ב 8.1 ש')

גרסת ה 3.0R Spec B, בהחלט מכונית שאפשר להתעקב עליה...

מומלץ ליבואני הרכב,כי ילמדו מיפנאוטו גם במקרה זה.

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

האכזבה שלי רוני זה שדווקא כתבי רכב צריכים להסביר לצרכנים שנתון 0-100 לא מצביע בצורה ישירה על כל מכלול הביצועים של הרכב,בעיקר כאשר מדובר במכוניות בסגמנט הזה.

בכתבות מבריטניה על המנוע החדש התגובות בסך הכול די טובות (למרות שמשום מה רוב הכתבות על גרסת 2.0 בבריטניה הם דווקא על בגרסה הידנית:-) ).

דבר שני,דווקא עיתונאי הרכב לא צריכים להסתכל רק על הסמל אלא על התמורה שאתה מקבל כאשר אתה בא עם 300,000 ש"ח למסגר 30 או למסגר 16.(נכון ירחון "אוטו" עשה זאת לאחרונה אבל עדיין)

אגב, במקום לבוא ולתת שאפו ליבואנית סובארו על כך שהיה להם מספיק אומץ להביא רכב בסגמנט הזה עם הגיר ה"מקולל"-ידני,רוב התגובות של הכתבים מתעסק על הסיבה בה דווקא הגירסה האוטמטית זולה מהידנית במקום לעודד את המגמה הזו(בלי קשר לטיב הרכב).

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

רגע, מי אם לא כתבי רכב יסבירו לציבור ש-0-100 זה לא הנתון החשוב ביותר? ולמה נראה לך שעיתונאי הרכב לא מסתכלים על התמורה? ירחון "אוטו" באמת עשה זאת לא מזמן, ואני השתתפתי במבחן והייתי המום מכמה שהסובארו מציעה יותר תמורת פחות. (למי שלא מבין, מדובר באאוטבק מול X3, ונחש מי תמכור יותר... :? ).

ועוד משהו - דווקא לא שמעתי הרבה תגובות של הכתבים בנוגע לסיבה שהגרסה האוטומטית זולה יותר (הגיר של ה-STI לא? כך לפחות הבנתי), ואתה יודע מה, זה ממש לא משנה. ד"א, נחש איזו מכונית אנחנו מעוניינים לקחת למבחן? ברור שאת הידנית. למרות שלכולנו ברור שתימכר בטח SPEC B ידנית אחת על כל 10 אוטומטיות...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
רגע, מי אם לא כתבי רכב יסבירו לציבור ש-0-100 זה לא הנתון החשוב ביותר? ולמה נראה לך שעיתונאי הרכב לא מסתכלים על התמורה? ירחון "אוטו" באמת עשה זאת לא מזמן, ואני השתתפתי במבחן והייתי המום מכמה שהסובארו מציעה יותר תמורת פחות. (למי שלא מבין, מדובר באאוטבק מול X3, ונחש מי תמכור יותר... :? ).

ועוד משהו - דווקא לא שמעתי הרבה תגובות של הכתבים בנוגע לסיבה שהגרסה האוטומטית זולה יותר (הגיר של ה-STI לא? כך לפחות הבנתי), ואתה יודע מה, זה ממש לא משנה. ד"א, נחש איזו מכונית אנחנו מעוניינים לקחת למבחן? ברור שאת הידנית. למרות שלכולנו ברור שתימכר בטח SPEC B ידנית אחת על כל 10 אוטומטיות...

רוני

אין דבר כזה SPEC B אוטומטית.

כל B4 עם מנוע ה-3.0 ליטר היא 3.0R "רגילה" ולא SPEC B.

SPEC B שונה בעוד כמה פרמטרים פרט לעובדה שהיא בעלת גיר ידני.

אגב, אני בחרתי ב-B4 על פני ב.מ.וו 330. למה? כי היא פשוט מציעה הרבה יותר בלי קשר לעלות.

BMW330i

למכירה מגבר 8011S MBL + רמקולים MONTANA EPS

פרטים בה"פ

פורסם

אחרי שקבענו שה B4 3.0R נותנת את התמורה הטובה ביותר,

תארו לכם אם היה B4 3.0R למכירה כ-ח-ד-ש-ה עם התחייבות בבדיקה

בלי צורך להוסיף כסף לאיתוראנים אגרות וכו.. ובכמה עשרות אלפי ש"ח פחות!

לא עסקה מדהימה?

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=80465

אני הולך להיות עצוב מהעניין, אבל לא תהיה לי ברירה...

ברכות מראש לקונה המאושר.

פורסם
אין דבר כזה SPEC B אוטומטית.

כל B4 עם מנוע ה-3.0 ליטר היא 3.0R "רגילה" ולא SPEC B.

SPEC B שונה בעוד כמה פרמטרים פרט לעובדה שהיא בעלת גיר ידני.

אגב, אני בחרתי ב-B4 על פני ב.מ.וו 330. למה? כי היא פשוט מציעה הרבה יותר בלי קשר לעלות.

אתה פשוט טועה, חביבי. עד עכשיו לא היתה - מדגמי 2006 יש Spec B אוטומטית. זה אחד השינויים שחלו לשנת הדגם החדשה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
אתה פשוט טועה, חביבי. עד עכשיו לא היתה - מדגמי 2006 יש Spec B אוטומטית. זה אחד השינויים שחלו לשנת הדגם החדשה.

טל

תשמע חביבי,

SPEC B נקראת כך בגלל התיבה הידנית.

זה השוני המשעותי היחידי בין 3.0R ל-SPEC B

"חדל קשקשת ברשת"

www.subaru-global.com

www.subaru.co.jp

תבלה

BMW330i

למכירה מגבר 8011S MBL + רמקולים MONTANA EPS

פרטים בה"פ

פורסם
תשמע חביבי,

SPEC B נקראת כך בגלל התיבה הידנית.

זה השוני המשעותי היחידי בין 3.0R ל-SPEC B

"חדל קשקשת ברשת"

www.subaru-global.com

www.subaru.co.jp

תבלה

את האתרים של סובארו אני מכיר מצויין, תודה. יותר טוב ממך, מסתבר, כפי שתראה בהמשך.

בכל ויכוח יש אחד שיודע, ב-100% - ואחד שחושב שהוא יודע. מי שכרגע מקשקש זה אתה.

הנה ציטוט מתוך הודעה רשמית לעיתונות מטעם סובארו שפורסמה ב-31.7:

Range topping 245 PS Legacy 3.0R spec.B now available as a 5-speed auto

(שלא לדבר על כך שאני מחזיק ביד כרגע חומר רשמי של סובארו שחולק אתמול במסיבת העיתונאים כאן בארץ, שכולל - כמה מפתיע - אפילו תג-מחיר ל-Spec B האוטומטית... ואם אתה חושב שהתיבה זה ההבדל היחיד בין ה-Spec B ל-3.0R הרגיל, אז באמת אין לך מושג. אם תרצה לדעת מהם ההבדלים, אשמח לתת לך שיעור קטן, כשתלמד להיות מנומס יותר.)

גם באתר היפני אליו שלחת אותי באדיבותך, מופיע ה-Spec B גם עם תיבה אוטומטית. כולל מחיר (שזהה שם לידנית). הנה, כאן. לנוחותך גם צירפתי סקרינשוט של דף הנתונים מתוך אותו אתר... איך אמרת? תבלה.

ולסיכום, קבל שני טיפים חינם, למטה בחתימה שלי.

טל

Spec B auto.jpg

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תוכן חדש...