Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

שאלה למכונאים שבין החברים

הבנתי שיש לי דליפת שמן קלה ממכסה השסתומים (אני מתכוון למכסה העליון של המנוע),סביר שאולי האטם שם עבר זמנו.

האם לזה קוראים "פקונג ראש"?

ממה צריך להזהר שמחליפים אטם כזה? (מעולם המנוע לא טופל,כלומר לא פתחו אף מכסה בו מאז הרכב על הכביש)

בדקתי ומצאתי שהברגים המחברים את המכסה אינם מהודקים בחוזקה, האם זה צריך להיות כך או שכדאי להדק אותם חזק יותר? ניתן לדעתי לסובב את הברגים לפחות עוד חצי סיבוב.

תודה למומחים

פורסם

רציתי גם לשאול באם יש סיכון בדליפה שמן קלה כזו?(פחות מחמישים גרם בחודשיים) והאם יש מצב שמכאן עלול להיות ערבוב של שמן ומים במנוע, או שאין קשר?

תודה

פורסם

האטם הנ"ל הוא אטם גומי שתפקידו הוא פשוט למנוע משמן לצאת ממכסה השסתומים ולכן אין הברגים שתופסים אותו מהודקים במיוחד, ככה זה אמור להיות.

אטם הראש המפורסם הוא אטם שונה לגמרי - הוא זה שמחזיק את הקומפרסיה בין הבלוק לראש, איפה שמתרחש פיצוץ הדלק והשריפה.

כדי להחליף את אטם מכסה השסטומים אתה צריך רק את המפתחות שמורידים אותו, אטם חדש וטיפה סיליקון כחול - פותח את מכסה השסתומים, שולף את האטם הישן, מנקה טוב טוב את הפינות של מכסה השסתומים (אם יש לו כאלה, בד"כ מעל הקאמשאפט), נותן לו טיפת סיליקון כחול בכל פינה, שם את האטם החדש, מורח עליו עם האצבע שכבה דקיקה של שמן וסוגר את מכסה השסתומים עליו בסגירה קלה (כמו שהוא סגור עכשיו!), אם תהדק יותר מדי רק תפגע באטם עצמו ותתחיל לך נזילה מחדש.

מוטי.

פורסם

לא מחוזקים יותר מדי היא הגדרה שניתנת ליותר מדי פירושים, אחד יחזק את הברגים עם ידי פלדה והם יהיו מחוזקים הרבה יותר מדי למרות שלדעתו אפשר לעשות עוד שלושה סיבובים שלמים, השני לא יחזק מספיק ויתחילו לו נזילות מהאטם בגלל זה... מי שפתח יודע.

מוטי.

נ.ב: זה באמת לא מעניין באיזה אוטו זה.

פורסם

בשביל זה בדיוק הציאו מפתח מומנט

כל ספר אחזקה מציין באיזו עוצמה סיבובית לסגור את ברגי מכסה השסתומים

(מפתח כזה עולה בארץ כ270 ש"ח)

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
בשביל זה בדיוק הציאו מפתח מומנט

כל ספר אחזקה מציין באיזו עוצמה סיבובית לסגור את ברגי מכסה השסתומים

(מפתח כזה עולה בארץ כ270 ש"ח)

שלום.

הברגים של מכסה השסטומים הם בדרך כלל הברגה 6 מ"מ ומפתח 10 מ"מ.

על איזה מומנט אתה מציעה לחזק ? ניראה לי שקצת טעיתה כי לברגים כאלה קטנים, מיסכנים ,ומאפנים,

לא צריך מפתח מומנט.

לבעל הרכב מיכיון ששאלו אותך מיספר פעמים באיזה סוג רכב מדובר אז אני מגיע למסקנה שמדובר ברכב

סודי ביותר וכול מידה או ידע טכני חסוי ביותר!!!

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...