Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נגרר לרכב פרטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגידו זה רק בארץ ככה?

כי במרוצי חובבנים באירופה יש סטייל מגניב שכזה שאם אתה מתחרה למשל ב 205 GTI אז אתה גורר אותה עם 205 GTI ושתיהן צבועות אותו דבר, עם אותם ג'אנטים. רוב המתחרים מגיעים ככה למרוצים.

בארץ רכב פרטי לא יכול לגרור נגרר שעליו רכב פרטי?

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הגבלה נוספת שכולכם לא ציינתם זה הגבלה על רוחב הנגרר לעומת רוכב הגורר.

יש חוק שאומר שאסור לרכב פרטי לגרור נגרר שיותר רחב ממנו מעל 20 ס"מ.

פורסם

נצל"ש:

תהיתי - מה קורה כאשר נכנסים מאחור ברכב שיש לו וו גרירה בולט מאחור (אבל ללא נגרר).

האם הנזק לרכב הנפגע (עם וו הגרירה) הוא גדול מהרגיל או קטן מהרגיל?

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

גדול.....במיוחד אם מדובר בטנדר...יעידו כמה וכמה רדיאטורים שראיתי שפוכים על הוו גרירה של אחי (שאני הייתי נוסע עם האוטו שלו)

תחשוב לבד במקום שהאוטו יבלם על טמבון פלסטיק עם חלוקת משקל מאוד רחבה...כל המשקל משתפד בנקודה מאוד ממורכזת מברזל ישר לשלדה ...כח עצום

פורסם

לפני כמה חודשים התלבשה לי מישהי על הוו ב-GMC עם אינפיניטי במהירות נמוכה (10-15 קמ"ש)... ל-GMC לא קרה כלום, אפילו לא שריטה... לאינפיניטי נשבר הגריל, רדיאטור, פח חזית, פגוש ומכסה מנוע... אופססס..

איחלתי לה הצלחה בהמשך דרכה...

מוטי.

פורסם

מסכים עם מוטי, לצערי מנסיון.

עמדתי בעצור מאחורי סיירה נוואדה, הוא התחיל לגלוש, אני התחלתי לגלוש, הוא בלם, אני לא.......

הנזק: מכסה מנוע,גריל, טמבון,פנס שמאלי, רדיאטור ומאורר.

וכל זה במהירות אפס!

מה שכן מוטי.... הנזק הפוטנציאלי של הוו גרירה הוא שבמקרה תאונה קצת יותר רצינית, הרכב סופג את האנרגיה ישירות ע"י השילדה ולא ע"י אזורים סופגי אנרגיה. המשמעות?

1. כל תאונה בינונית (בוו הגרירה) שהייתה מסתיימת בנזק פח מסתיימת בשילדה עקומה.

2. הנזק הפוטנציאלי לנוסעי האוטו הוא הרבה יותר גדול מאחר ואזורי הקריסה לא באים ליידי ביטוי.

בעיה הרבה יותר רצינית בכל ה BULL BAR למיניהם, אבל גם מוכרת היטב מווי גרירה.

עדיין אף אחד לא ענה לי בנושא הגרירה בארץ.

רכב פרטי לא יכול לגרור עגלה עם רכב פרטי עליה?

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
עם עגלה לא, אבל אתה יכל לגרור רכב אחר, עם מוט מגשר בין הרכבים, שאורכו לא יעלה על 2.5 מטרים. (זה לפי התאוריה)

אור.

גרירה כזו (עם מוט, בלי עגלה) אסורה כאשר הרכב הגורר משקלו הכולל המותר נמוך מ-2200 ק"ג. (כלומר: רכב פרטי סטנדרטי)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

היכן ניתן לברר בדיוק, עפ"י חוקי ארץ הקודש, את תנאי הגרירה המועדיפים למזדה 626?

משקל מקסימלי, רוחב וכו'. המטרה היא גרירת קרוון.

תודה

פורסם
עדיין אף אחד לא ענה לי בנושא הגרירה בארץ.

רכב פרטי לא יכול לגרור עגלה עם רכב פרטי עליה?

יניב

אם להתעלם לרגע מענין מגבלת המשקל המותר,

אתה יכול לשים על העגלה כל מה שאתה רוצה, מכונית, משאית, מטוס, ארון מתים...

אתה גורר עגלה ולא את הרכב או המטוס שעל העגלה

ברגע שהרכב נמצא על עגלה, לצורך הענין הוא מטען.

תאורטית, אתה יכול להעמיס על העגלה, רכב ללא טסט, עם ליקויי בטיחות חמורים, ואם במקרה תעצור אותך ניידת בטיחות בדרכים, היא תבדוק את הרכב הגורר, היא תבדוק את העגלה הנגררת, ותתעלם לגמרי מהרכב שעל העגלה (בהנחה כמובן שהכל עומד במגבלות המשקל והגודל המותר).

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

במקרה בשבוע שעבר בדקתי אפשרות לגרור עגלה באמצעות וו הגרירה שמותקן ברכב שלי.

דבר אחד חשוב שלמדתי מכל העניין הזה ושאף אחד לא הזכיר אותו בשרשור הזה הוא שלרכב הגורר חייבת להיות הרחבה בביטוח שלו לאחריות לצד ג' בגין נזקים שהנגרר יגרום. מסתבר שרוב סוכני הביטוח כלל לא מודעים לסעיף הזה, אך כידוע אי ידיעת החוק בלה בלה בלה... :wink:

על כל פנים: את ההרחבה הביטוחית הזאת ניתן לעשות אך ורק דרך החברה שמבטחת את הרכב (הגורר), ועלותה אמורה להיות נמוכה יחסית.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
ברשיון רשום שיש וו גרירה ומורשה לגרור עד 1000 ק"ג. המנוע שלי די חזק 2.0 ליטר בנזין.

חשבתי שאפשר להשיג טרקטורון/ אופנוע בערך עד 3000 שקלים. טעיתי. :| בעיה נוספת זה היא שאני פוחד שיגנבו את רכב השטח, כי אני גר בבניין משותף ואין לי חנייה סגורה. טרקטורון שחונה בצד הכביש מזמין ילדודסים שיתחילו לטפס עלו וגם גנבים.

נראה לי שאני ארד מהרעיון בגלל העניין הכספי.

תודה לכולם

דימה

נראה לי שאתה יכול לקנות נגרר סגור/לסגור אותו, זה אולי יפריע בראייה לאחור.

אני מתכנן לקנות טומקר כשיעיפו אותם מהכביש, וגם אני גר בבנין משותף[אבל אין ילדים קטנים],

כנראה הולך לאחסן את הנגרר+הטומקר בבית פרטי של חבר[עם עודף מקום]

שלומות.

----

• תוכן חדש...