Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נגרר לרכב פרטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברכב שלי וו גרירה והוא מורשה לגרור עד 1000 ק"ג. קפץ לי רעיון לראש לקנות עגלה נגררת שאוכל להעמיס עליה איזה רכב לנסיעה בשטח. עדיין לא יודע איזה כלי רכב לשטח... אופנוע, טרקטורון או באגי קטנה וקומפקטית.

1. מה המחיר בערך לעגלה נגררת משומשת לרכב פרטי?

2. האם העגלות האלה צריכות לעבור איזשהו טסט? אם כן אז כל כמה זמן ומה העלות לחידוש רשיון?

3. אם מישהו ישכיר או ישאיל לי נגרר, האם אוכל לחבר אותו לרכב ולנסוע או שצריך למלא איזה טפסים?

אף פעם לא התעניינתי בנושא ואני לא ממש יודע את החוקים, ספרו לי דברים שאני צריך לדעת גם אם לא שאתי עליהם.

דימה

פורסם

לפני שנה חיפשתי משהו כזה ומצאתי משומשים באזור ה-1500 , ההבדל במחירים בעיקר בין אלו שמחוברים לאורות/וינקרים/ברקס לאלו בלי, ויש גם עם מיתלים.

טסט עושים כל שנה בעלות לא גבוהה ויתקנו אותי אלו שמחזיקים כאלו נגררים.

אגב...בדרום אפריקה המון רכבים,אפילו אוטובוסים נוסעים עם נגררים בסטייל בצבע של הרכב ומעוצבים.

אנו הולכים בדרך, כדי להבין את הדרך שבה אנו הולכים.

פורסם
1. מה המחיר בערך לעגלה נגררת משומשת לרכב פרטי?

2. האם העגלות האלה צריכות לעבור איזשהו טסט? אם כן אז כל כמה זמן ומה העלות לחידוש רשיון?

3. אם מישהו ישכיר או ישאיל לי נגרר, האם אוכל לחבר אותו לרכב ולנסוע או שצריך למלא איזה טפסים?

1500-2500 ש"ח לנגרר של 500 ק"ג כולל, ללא בלמים.

צריך טסט (כ60 ש"ח) וביטוח חובה(כ270 ש"ח) כמו כל רכב אחר.

אתה יכול לרתום ולגרור, אין שום מגבלה, בהנחה שתפוח הגרירה אצלך רשום ברשיון הרכב.

אם יש לך רכב פרטי ממוצע אז מותר לך לגרור נגרר של 500 או 550 ק"ג, משקל כולל, ללא בלמים, ויתכן שנגרר של 750 ק"ג עם בלמים (ה "ויתכן" זה כי לקנגו שלי מותר לגרור נגרר של 750 ק"ג עם בלמים, על הרשיון של הקורולה לא רשום המשקל של נגרר עם בלמים, אז אני לא בטוח לגמרי שאין הבדל בין פרטי למסחרי) . לכל הנגררים יש מע' חשמל שניזונה מהאורות האחוריים ברכב, כולל הבלמים והאיתותים.

פורסם

לכלי רכב בעל משקל כולל מתחת ל2200 ק"ג אסור לגרור כלי רכב מנועי אחר.

סירה או אופנוע ים אין בעיה, מכונית או באגי זו בעיה.

פורסם

אני לא בטוח שאפשר בכלל לחבר מערכת בלמים של נגרר לרכב פרטי.

מה שכן אפשר (וחובה) זה לחבר את מערכת האורות (אורות אדומים אחוריים, אורות בלימה, איתותים, תאורת מספר), וזה נעשה ע"י התקנת שקע חשמלי מתאים ע"י חשמלאי רכב בעלות לא גבוהה.

וו גרירה מתקינים ברכב בעלות לא משמעותית. (ויש לאשר ברשיון!!)

אופנוע/אופנוע-ים/סירה/טרקטורון/כל דבר אחר שעומד במגבלת המשקל המותר הכולל של הנגרר - אין בעיה להעמיס על הנגרר.

אסור לגרור (ישירות) רכב מנועי ע"י רכב שמשקלו הכולל המותר פחות מ-2200 ק"ג (כלומר: רכב פרטי ממוצע), אבל אין מניעה חוקית להעמיס את הרכב המנועי על נגרר ולגרור את הנגרר. הבעיה היא רק משקל, כי קשה לי להאמין שבאגי מבוססת חיפושית תהיה מספיק קלה לעמוד במגבלה (לא לשכוח שהמגבלה כוללת גם את משקלה העצמי של העגלה!)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אני לא בטוח שאפשר בכלל לחבר מערכת בלמים של נגרר לרכב פרטי.
מערכת בלמים של נגרר לא מתחברת למערכת הבלמים של הגורר באופן ישיר, מדובר בשתי מערכות נפרדות מכאנית כשלרוב הנגררים בלמים שמופעלים חשמלית ומקבלים את הפיקוד מיחידת שליטה שנמצאת בגורר ומחוברת לדוושת הבלם.

יש גם מערכות בלם הידראוליות לנגרר (כמו בנגררים של סירות), גם היא לא קשורה למערכת ההידראולית של הבלמים בגורר.

כל זה כמובן בנגרר שיש לא בלמים בכלל.. יש כאלה שאין להם..

באופן כללי, כלל האצבע לגרירה הוא לגרור עם הרכב הכי גדול שבנמצא (אין כזה דבר Overkill בגרירה), לא הייתי חולם אפילו על גרירה של משהו יותר גדול מעגלה קטנה עם ציוד קל ברכב פרטי.

גרירה זה עסק מסוכן.

מוטי.

פורסם

עוד קצת מידע:

וו גרירה ניתן לעשות, למשל, אצל א.ד. נגררים במושב בצרה. הם גם מוכרים עגלות.

עשיתי שם למאזדה 3 שלי, עלה 1300 ש"ח (וו + התקנה).

הוו מגיע עם שקע עליו (שמחובר בזמן ההתקנה, כמובן).

מבחינת עגלות, יש לי עגלה נהדרת של SARIS (נקנתה אצל ציקי), מאוד קלה (משהו כמו 170 ק"ג), ואני גורר עליה אופנוע שטח או שניים בלי בעיה. שים לב שאתה קונה עגלה איכותית, ולא משהו שאולתר בארץ.

בשביל אופנועי ים יש נגררים ייעודיים.

אם אתה רוצה, יש גם וו מתפרק, כזה שניתן לשלוף בצורה מאוד פשוטה וללא כלים את התפוח עצמו, וכך נראה כאילו שלא מותקן אצלך וו (עד שאתה רוצה לגרור, ומרכיב את התפוח בחזרה).

הגרירה משפיעה באופן ברור על האוטו, אבל המאזדה (1.6 אוטומט), מלבד בתחום התאוצה והבלימה, לא מתרגשת יותר מדי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

מוטי, הנגרר, על צמיגי 145/75/13 והעדר בולמי הזעזועים, כנראה יהיה החוליה החלשה בכל תמרון התחמקות שהוא, ולא האוטו (שיש לו רזרבות to spare, בנהיגה נורמלית).

חוצמזה, שהמטען על הנגרר שלך משרה דינמיות בכל השרשרת, כך שאין לך מה לדאוג.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

רועי, כמעט כל פעם שיצא לי לראות או לשמוע על מישהו שהתהפך עם גורר זה היה בתרגיל התחמקות ממכשול בזמן אמת, הרכב מסוגל לפנות אבל המשקל של הנגרר ממשיך לדחוף קדימה והרי לך מתכון להיגוי יתר פטאלי שנגמר בצורה מאוד מכוערת... רק לפני כמה ימים נחסם אחד הכבישים שנסעתי בהם, כשהגעתי סופסוף למקור התאונה מצאתי נגרר עם סירה עליו עומד בשדה לצד הכביש במרחק מה מהכביש עצמו ובשוליים לצד הכביש פורד אקספלורר הפוך במצב רע מאוד.

הנהג פונה לבי"ח במסוק, מה שלא מבשר טובות על מצבו...

לא מדובר בכשל של הרכב אלא באי היכולת של רכב נורמלי להתמודד עם האינרציה של נגרר במקרה של תמרון חירום.

מוטי.

פורסם
מערכת בלמים של נגרר לא מתחברת למערכת הבלמים של הגורר באופן ישיר, מדובר בשתי מערכות נפרדות מכאנית כשלרוב הנגררים בלמים שמופעלים חשמלית ומקבלים את הפיקוד מיחידת שליטה שנמצאת בגורר ומחוברת לדוושת הבלם.

יש גם מערכות בלם הידראוליות לנגרר (כמו בנגררים של סירות), גם היא לא קשורה למערכת ההידראולית של הבלמים בגורר.

הרבה הרבה יותר נפוץ, לפחות בישראל, זו בוכנה מכנית על היצול של הנגרר. ברגע שבולמים הנגרר דוחף לכיוון הרכב, הבוכנה נלחצת ומושכת כבל שמפעיל את בלמי הנגרר. ככה זה עובד בכל נגרר עם בלמים שראיתי עד היום.

פורסם

רכב פרטי עד 2200 ק"ג יכול לגרור משקל של 750 ק"ג, אלא אם כן יש אזיה קימבון ממשרד הרישוי.

זה לפי התאוריה (שעברתי היום (בעצם אתמול:))).

אור.

פורסם
מי אמר לך שמותר לך לגרור 1000 ק"ג ?
ברשיון רשום שיש וו גרירה ומורשה לגרור עד 1000 ק"ג. המנוע שלי די חזק 2.0 ליטר בנזין.

חשבתי שאפשר להשיג טרקטורון/ אופנוע בערך עד 3000 שקלים. טעיתי. :| בעיה נוספת זה היא שאני פוחד שיגנבו את רכב השטח, כי אני גר בבניין משותף ואין לי חנייה סגורה. טרקטורון שחונה בצד הכביש מזמין ילדודסים שיתחילו לטפס עלו וגם גנבים.

נראה לי שאני ארד מהרעיון בגלל העניין הכספי.

תודה לכולם

דימה

• תוכן חדש...